Beursdagboek Daïm Boscart 10 maart 2017, 16:01

...

Uurcharts Wall Street: Wall Street volgt Europa in weg richting het noorden

10 maart 2017, 16:01 | Daïm Boscart | leestijd: 3 minuten | moeilijkheid: 6 / 12 | (0)




Wall Street opent net als de Europese beurzen van­daag hoger. Hier­mee respecteren de indices op Wall Street enkele belan­grijke ste­un­niveaus en kan de focus weer wor­den gericht op een her­s­tel tot de oude top­zones. De Amerikaanse futures liepen al hoog op nadat het werkgele­gen­hei­d­sci­jfer eerder van­daag posi­tief uitviel. Met name de Dow Trans­port opent sterk van­daag en dit zal ook nodig zijn voor de aangevende indi­ca­tor van de Dow Jones aangezien de index gis­teren door het 50-daags gemid­delde van 9.280 pun­ten zak­te. Van­daag kri­jgt de Dow Jones dus de mogelijkheid om de tegen­val­lende beurs­da­gen van de afgelopen week deels goed te mak­en en met de huidi­ge BULL­ISH set-up waar­bij er enkele FLAGS in Ameri­ka zijn waar te nemen moet dit zek­er mogelijk zijn.

Dow Jones
Met de sterke open­ing van van­daag opent de Dow Jones boven de oude weer­stand­sli­jn van 20.900 pun­ten. Vanu­it hier kan de index de weg richt­ing de 21.000 pun­ten weer her­vat­ten. Voor de Dow Jones is het van belang boven de 20.85020.900 pun­ten­zone te bli­jven staan aangezien deze ste­un­zone de index weer richt­ing de All Time High van 21.170 pun­ten kan lei­den. In mijn update eerder deze dag heb ik twee grafieken van de Dow Jones en de S&P op dag­ba­sis geplaatst. Op deze grafieken is een duidelijk FLAG patroon voor bei­de indices te zien die een uit­braak richt­ing de jaar­top voor­spellen. Mocht­en de indices daad­w­erke­lijk uit­breken aan de bovenkant zal het vol­gende doel voor de Dow Jones de All Time High van 21.170 pun­ten komen waar­na de vol­gende doe­len voor de index rond de 21.250 & 21.375 pun­ten liggen.

Hourly Dow Jones:S&P 500
De S&P 500 opent net als de Dow Jones van­daag hoger en mag bij open­ing zo’n 9 pun­ten bijschri­jven. De breed uit­geme­ten Amerikaanse index zet net als de Dow Jones in op een test van de bovenkant van de range. De S&P 500 zal na de dal­ing van de afgelopen dagen weer kracht moeten tonen door de 2.380 weer­stand achter zich te lat­en. Deze weer­stand werd voor het eerst door­bro­ken toen de index vorige week woens­dag met een aanzien­lijke GAP UP opende. Met een stand van 2.375 pun­ten nadert de index wederom deze weer­stand en dus is het zaak voor de S&P om deze weer­stand weer snel te passeren. Bij een opwaartse door­braak van deze weer­stand kan de S&P zich namelijk weer con­cen­tr­eren op het bereiken van de All Time High die nu op 2.401 pun­ten staat. Na dagen van dal­ing is er weer behoefte aan een nieuwe opwaartse beweg­ing waar­bij de index de BULL mar­ket van de afgelopen maan­den kan ver­vol­gen. Ste­un voor de S&P 500 nu rond de 2.370 pun­ten met daaron­der de ste­un­li­jn van medio feb­ru­ari die rond de 2.360 pun­ten wacht.

Hourly S&P 500:Met vrien­delijke groet,
Daïm Boscart | US Markets


...

Uurgrafieken: Europa breekt uit: AEX uitschieter in groen Europa, FLAGS op Wall Street

10 maart 2017, 12:30 | Daïm Boscart | leestijd: 3 minuten | moeilijkheid: 6 / 12 | (0)




Een geweldig groene open­ing in Europa van­daag waar de mark­ten behoor­lijk aan waarde win­nen. De AEX lei­dt voor­lop­ig de dans en noteert in de loop van de mid­dag meer dan 1% hoger met een winst van bij­na 6 pun­ten. Een zeer sterke AEX dus die mede door de over­name perike­len van AKZO NOBEL en een bij­zon­der sterk ING enorm aan waarde heeft weten te win­nen. Verder zien we alle overige beurzen in Europa ook aan waarde win­nen, de DAX staat inmid­dels ruim boven de 12.000 grens & de oude weer­stand van 12.030 pun­ten en ook de rest van de Europese beurzen trekken aan. Verder zien we ook de futures in Ameri­ka oplopen. In Ameri­ka staan de beurzen er tech­nisch gezien goed voor, zow­el de Dow Jones als de S&P 500 lat­en een mooi FLAG patroon zien die duiden op een mogelijke uitsch­i­eter omhoog van­daag. Enkel de Dow Trans­port is een zor­genkind­je op Wall Street van­daag. De Amerikaanse Trans­port index zak­te gis­teren door het 50-daags gemid­delde waar­door een belan­grijke ste­un­li­jn (tijdelijk) ver­loren is gegaan. Voor een con­tin­uer­ing van de uptrend in Ameri­ka zou een her­s­tel van de Dow Trans­port tot boven het MA-50 van 9.280 pun­ten goed zijn.

Flags Wall Street:
AEX
Een beresterke AEX van­daag en deze opwaartse uit­braak voor­spelde ik al enige tijd gele­den. Ondanks dat er meerdere mogelijkhe­den waren voor de AEX om weg te zakken bleef de index bij­zon­der sterk liggen in de range van 501,5÷502505÷506 pun­ten. Met name het ste­un­niveau van 501,5502 pun­ten leek onver­woest­baar de afgelopen dagen. De BEARS probeerde de AEX in het kiel­zog van de Dow Jones mee omlaag te duwen maar de Ned­er­landse stieren lieten dit niet toe. Zodoende bleef de AEX sterk staan in de range van 502 – 506 pun­ten. In mijn TA van van­mor­gen beschreef ik de mogelijkhe­den voor de AEX van­daag om een opwaartse uit­braak te forceren en dit is dan ook gebeurt. Ondanks de zware weer­stand rond de 510,6 pun­ten (hoog­ste punt 2015) blijkt de AEX van­daag bij machte om door te stoten tot ongek­ende niveaus. Met de sti­jging tot het huidi­ge niveau 513 – 514 pun­ten is de AEX erin ges­laagd om de hoog­ste stand sinds 2 jan­u­ari 2008 te bereiken. We naderen de niveaus van zo’n 9 – 10 jaar gele­den en de vraag is of de AEX nog is af te stop­pen in haar poging om deze niveaus weer te bereiken. Momenteel lijkt het eerste koers­doel voor de AEX te liggen rond de 515 – 518 pun­ten waar­na de index de 520 top van 2008 kan gaan opzoeken. Bij een opwaartse uit­braak boven de 520 pun­ten komt de AEX tot de hoog­ste stand in 10 jaar tijd.

Hourly AEX:DAX
De DAX noteert met de sti­jging van 80 pun­ten weer ruim boven de 12.000 pun­ten. De afgelopen dagen was de stri­jd om de 12.000 pun­ten al los­ge­barsten. De opwaartse mogelijkhe­den voor de DAX nemen zodoende weer toe en het eerste koers­doel voor de index is nu de jaar­top van 12.083 pun­ten. Een opwaartse uit­braak boven deze 12.083 pun­ten is een voor­waarde voor de DAX om weer op zoek te kun­nen gaan naar de All Time High die rond de 12.390 pun­ten ligt. Zal de DAX er ook in sla­gen om net als de AEX weer tot de top­zones van 2015 te reiken?

Hourly DAX:Met vrien­delijke groet,
Daïm Boscart | US Markets

Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.