Beursdagboek Daïm Boscart 13 maart 2017, 16:29

...

Uurcharts: Wall Street opent eerder en lager

13 maart 2017, 16:29 | Daïm Boscart | leestijd: 2 minuten | moeilijkheid: 4 / 12 | (0)




Een lagere open­ing op Wall Street dat van­daag om 14:30 Ned­er­landse tijd opende omdat de zomer­ti­jd in Ameri­ka al is inge­gaan. De komende twee weken geldt voor in onze tijd­szone dus dat Wall Street van 14:30 tot 21:00 geopend is. De open­ing van­daag is vooral­snog negatief, de Dow Jones lev­ert een dikke 40 pun­ten in waarmee de index weer de ste­un­zone van 20.85020.860 onder druk zet. Ook de Dow Trans­port moet wak­en voor een terug­val nu de index rond het 50-MA van 9.286 pun­ten noteert. Door­dat de Amerikaanse Trans­port Index vlak boven dit 50-MA sloot afgelopen vri­jdag moet de index van­daag haar rug recht houden wil het niet verder wegza­kken de komende dagen. Verder doen de overige indices op Wall Street het rustig aan van­daag, de S&P 500 & de Nas­daq staan nage­noeg vlak en stellen zich afwach­t­end. De sleu­tel lijkt van­daag bij de Dow Jones & de Dow Trans­port te liggen. Mocht een van deze door de ste­un­niveaus zakken van­daag kan het wel eens hard gaan en is een kleine cor­rec­tie van de koers goed mogelijk.

Dow Jones
De Dow Jones heeft het lastig bij open­ing en leverde direct na open­ing al zo’n 40 pun­ten in. Hier­mee komt de index weer rond de 2085020.860 zone terecht waar een belan­grijke ste­un ligt voor de index op het korte ter­mi­jn beeld. Een dal­ing tot onder deze ste­un­li­jn zou de koers van de Dow Jones serieus onder druk zetten. De opwaartse druk ron­dom dit niveau zou de koers van de index weer richt­en het noor­den moeten lei­den. Daar­naast zien we op de dag­grafiek dat de Dow Jones nog steeds bezig is met een poging om het FLAG­pa­troon van de afgelopen dagen opwaarts te door­breken. Bij een opwaartse door­braak van dit patroon ontstaat er aan de bovenkant een zeer kan­srijke sit­u­atie waar­bij de index bin­nen afzien­bare tijd weer tot de jaar­top van 21.170 pun­ten kan komen te staan. Allereerst zal men wel moeten afreke­nen met de 21.000 grens die ook voor de nodi­ge neer­waartse druk zal zor­gen.

Hourly Dow Jones:Flag Dow Jones (Dai­ly):S&P 500:
Na een lastige week waar­bij de S&P 500 ongeveer 0.5% moest inlev­eren op week­ba­sis opent de index van­daag rustig. De S&P staat na open­ing wat lager en valt hier­mee terug tot de 2.370 zone waar de index nu in het mid­den van de range van 2.360 — 2.380 pun­ten staat. Bij een verdere dal­ing van­daag wacht er eerst ste­un voor de index rond de 2.365 pun­ten waar­na de 2.360 pun­ten in beeld komt. Aan de bovenkant zal de index af moeten reke­nen met de weer­stand van 2.380 pun­ten wil het naar de All Time High van 2.401 bewe­gen.

Hourly S&P 500:Met vrien­delijke groet,
Daïm Boscart | US Markets


...

Uurgrafieken: Kalme opening in Europa

13 maart 2017, 12:34 | Daïm Boscart | leestijd: 4 minuten | moeilijkheid: 7 / 12 | (0)




Een rustige open­ing van­daag waar de beurzen op adem lijken te komen na de actie van de afgelopen dagen. Met name vri­jdag was een zeer volatiele dag waar de koersen heen en weer schoten. Zo bereik­te de AEX een plus van 6 pun­ten door een nieuwe jaar­top van 514 op de bor­den te zetten om ver­vol­gens op 511 pun­ten te sluiten. De DAX oogde afgelopen vri­jdag zeer sterk door de 12.000 pun­ten achter zich te lat­en en een top te noteren rond de 12.060 pun­ten. Uitein­delijk viel de DAX toch nog 100 pun­ten terug en sloot de Duitse hoofdin­dex ruim onder deze 12.000 pun­ten grens. Bewegelijke beurzen dus en momenteel lijkt het erop dat deze beurzen even op adem komen in afwacht­ing van de open­ing op Wall Street, de komende Macro-Economis­che cijfers deze week, het rentebesluit van de FED & de eerste verkiezin­gen in Europa dit jaar (NL).

AEX
De AEX viel vorige week posi­tief op door als enige grote index een mooie plus te noteren. De Ned­er­landse hoofdin­dex wist vorige week 1% aan waarde te win­nen. Een sti­jging die opviel omdat de overige mark­ten vri­jwel alle­maal moesten inlev­eren. Zo sloten de Amerikaanse indices op week­ba­sis ruim een half pro­cent lager ter­wi­jl ook de DAX op week­ba­sis ruim 60 pun­ten moest inlev­eren. Een opval­lend sterke AEX dus maar dit had natu­urlijk ook gro­ten­deels te mak­en met de over­nameperike­len omtrent AKZO NOBEL (+20%) dat in nadrukke­lijke belang­stelling staat van het Amerikaanse PPG.

Op de uur­grafiek van de AEX zien we dat de index nu op een belan­grijk punt staat. Met de opwaartse uit­braak van de 510,6 zone is de AEX op het hoog­ste niveau sinds jan­u­ari 2008 belandt. Daar­naast heeft de index afgerek­end met de oplopende weer­stand­sli­jn die de index al vanaf begin feb­ru­ari in bed­wang hield. De opwaartse door­braak van deze weer­stand­sli­jn rond de 511 pun­ten heeft ervoor gezorgd dat deze lijn nu als ste­un­li­jn dient. Zo zien we dat de index van­daag al meerdere malen deze ste­un­li­jn heeft getest maar telkens zien we de koers van de index weer her­stellen na een test van deze ste­un. Naar mijn mening zal de opwaartse druk ron­dom de 510 – 511 zone de index weer richt­ing de 514 pun­ten lei­den waar nu de jaar­top voor de AEX ligt. Bij een opwaartse uit­braak boven deze 514 zone zal de index toew­erken na de 518 – 520 zone waar AEX weer de niveaus van 2007 kan evenaren. Bij een ver­vol­gsti­jging tot dit punt zal de index weer op het hoog­ste punt in 10 jaar tijd staan en kan het haar vizier richt­en op de 560 – 565 zone, de top­zone van 2017.

Hourly AEX:DAX
De DAX beweegt vrij vlak van­daag en laat rond lunchti­jd een plus van ongeveer 10 pun­ten zien. Hier­mee nadert de DAX wederom de 12.000 pun­ten grens waar de index nu al een aan­tal dagen mee aan het worste­len is. Voor de DAX is een opwaartse door­braak van de 12.000 pun­ten zeer belan­grijk aangezien dit een voor­waarde is om de All Time High van 12.390 pun­ten op te zoeken. De afgelopen weken hebben we de DAX meerdere malen boven de 12.000 zien noteren maar verder dan de jaar­top van 12.083 pun­ten is men nog niet gekomen. Na de test van vri­jdag toen de index na het aan­tikken van de 12.060 weer terugviel tot onder de 12.000 pun­ten lijkt het erop dat de wil om door te sti­j­gen nog alti­jd onver­min­derd aan­wezig is. Ook de Duit­sers zullen proberen nieuwe records in de boeken te zetten maar daar­voor zal de opwaartse beweg­ing de komende uren moeten doorzetten. Mor­gen komen met name voor Duit­s­land ook belan­grijke Macro-economis­che cijfers naar buiten, wellicht dat een sterk Wall Street icm deze Macro-economis­che cijfers de DAX richt­ing de gewen­ste 12.25012.400 zone kun­nen bren­gen.

Hourly DAX:Met vrien­delijke groeten,
Daïm Boscart




Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.