Beursdagboek Daïm Boscart 16 maart 2017, 16:58

...

Uurcharts: Wall Street lager na groene opening

16 maart 2017, 16:58 | Daïm Boscart | leestijd: 2 minuten | moeilijkheid: 4 / 12 | (0)




Na een hogere open­ing van­daag zakken de beurzen op Wall Street toch in het rood van­daag. De weer­standen rond de top­zones waar de beurzen van­mid­dag open­den bleken tot op heden toch wat te groot voor de indices waar­door men nu op ver­lies staat op Wall Street. Voor het eerst sinds lange tijd wist de Dow Jones de 21.000 grens weer eens te bereiken maar al snel viel de index 100 pun­ten na bene­den als reac­tie op de test van deze weer­stand. Ook de S&P 500 komt moeiza­am op gang van­daag, na een kleine plus van 3 pun­ten viel de index terug en zo staat men inmid­dels op de 2.380 pun­ten. Deze dal­ing in de VS heeft ook zijn uitwerk­ing op de Europese beurzen die bij­na alle­maal wat terug­vallen na de teleurstel­lende start uit de VS. De AEX valt richt­ing het einde van de sessie terug tot 514 pun­ten ter­wi­jl de DAX weer langza­am richt­ing de 12.000 pun­ten kruipt.

Dow Jones
De Dow Jones toonde bij open­ing direct zijn spier­ballen maar nadat de index de weer­stand­szone van 21.000 pun­ten bereik­te zagen we een snelle dal­ing voor de index. De Dow viel direct terug tot 21.900 pun­ten en zak­te zelfs even door deze ste­un­li­jn. Op het moment van schri­jven deint de index rond de 21.900 pun­ten en is het afwacht­en wat de rest van de dag de index zal bren­gen. Nu de weer­stand rond de 21.000 pun­ten zo aanzien­lijk is gebleken verwacht ik van­daag geen nieuwe test meer van deze weer­stand­szone. Naar mijn idee zal de index rond de huidi­ge koer­sniveaus bli­jven hangen of zelfs even de ste­un­li­jn van 20.850 pun­ten opzoeken.

Hourly Dow Jones:S&P 500
Ook de S&P 500 komt moeiza­am op gang en dat komt mede door­dat de index gis­teren rond de weer­stand van 2.3852.390 pun­ten sloot. Gis­teren aan het einde van de sessie deed de S&P al een poging om af te reke­nen met de weer­stand van 2.390 pun­ten maar deze poging werd hard afges­traft en in min­der dan een uur tijd viel de index ruim 5 pun­ten terug om uitein­delijk op 2.385 pun­ten te sluiten. Hier­mee bivak­keert de index nu tussen de ste­un­li­jn van 2.380 pun­ten en de forse weer­stand rond de 2.390 pun­ten. Bij een neer­waartse door­braak van de 2.380 pun­ten zal de vol­gende ste­un voor de index rond de 2.367 pun­ten wacht­en waar twee ste­un­li­j­nen samenkomen. Mocht men weten uit te breken aan de bovenkant komt de All Time High van 2.400 in beeld waar­na de index haar zin­nen kan zetten op de vol­gende mijl­paal rond de 2.425 pun­ten.

Hourly S&P 500:Met vrien­delijke groet,

Daïm Boscart | US Markets


...

Uurgrafieken: Nieuwe jaartoppen in Europa na verkiezingswinst VVD & renteverhoging FED

16 maart 2017, 10:51 | Daïm Boscart | leestijd: 4 minuten | moeilijkheid: 6 / 12 | (0)




Een mooie start van de beurzen in Europa die van­daag win­sten nemen door enkele posi­tieve events van gis­teren. Allereerst over­heerst er oplucht­ing in Europa nadat de Ned­er­landse kiez­er duidelijk heeft aangegeven nog niet klaar te zijn met Europa. Na de over­win­ning van Trump en de BREX­IT was men toch bang dat het pop­ulisme en Anti-Europa gevoel zou over­waaien naar de Europese lid­stat­en maar de test­case” Ned­er­land geeft voor­lop­ig nog geen reden tot paniek. Daar­naast was daar gis­teren de rentev­er­hoging van de FED die tevens erg posi­tief sprak­en over het toekom­stige economis­che beeld in de VS. Een sig­naal naar de beleg­ger toe dat de economis­che groei voor­lop­ig nog wel zal doorzetten en dus rea­geren de beurzen opperbest van­daag.

AEX
De AEX schoot van­mor­gen uit de start­blokken waar­door de index direct een mooie nieuwe jaar­top noteerde op 516,11 pun­ten. Met deze nieuwe jaar­top kwam de index vlak bij de jaar­top van 2008 die rond de 518 pun­ten staat. Het door­breken van de jaar­top van 2008 zou beteke­nen dat de AEX weer rond de koer­sniveaus van 2007 komt te staan ofwel de hoog­ste stand in tien jaar tijd. Voor­lop­ig zal de focus van de AEX dan ook het door­breken van de 518 – 520 top­zone zijn waar­na de pijlen op de lange ter­mi­jn kun­nen wor­den gericht op de 535, 550 & 565 pun­ten. Op de uur­grafiek van de AEX is te zien dat de index met de sti­jging van van­mor­gen de oplopende weer­stand­sli­jn over de top­pen heeft getest. Wat vol­gde is een kleine terugslag waar­door de index nu rond de 515515,5 pun­ten schom­melt.

Voor­lop­ig lijkt het wacht­en in Europa op Wall Street waar de beurzen vlak bij enkele zeer zware weer­stand­sniveaus staan. Zo staat de Dow Jones nog maar 50 pun­ten ver­wi­jdert van de 21.000 weer­stand ter­wi­jl de S&P 500 op 2.385 pun­ten staat. Even afwacht­en dus wat daar zal gaan gebeuren van­daag, doen de weer­standen daar hun werk zal Europa ook weer terug moeten naar de slotko­ersen van gis­teren. Indi­en de Amerikaanse BULL de beurzen weer richt­ing het noor­den weet te duwen zal Europa vol­gen in de jacht naar nieuwe jaar­top­pen.

Hourly AEX:DAX
Nu de DAX zich ein­delijk voor­bij de 12.000 pun­ten heeft weten te knokken doet de index het goed. Op het moment is de DAX de sterk­ste index van Europa en noteert ruim 1% hoger. Met de sti­jging van van­mor­gen heeft de DAX enkele lastige weer­stand­sniveaus gepasseerd, zo wer­den de 12.000, 12.030 en de oud­er jaar­top van 12.083 pun­ten allen aan de kant geschoven. Met de huidi­ge stand van 12.135 pun­ten staat de DAX nog maar 255 pun­ten van de All Time High die op 12.390 pun­ten staat. Een sti­jging van 2% vanaf dit punt is dus vol­doende om de hoog­ste stand ooit van de DAX te bereiken. In Duit­s­land zal men zijn uiter­ste best doen op dit te bew­erk­stel­li­gen maar de neer­waartse druk ron­dom de huidi­ge niveaus zal aanzien­lijk toen­e­men. Net als in de VS bleek vorige maand is de weg richt­ing een All Time High een moeil­ijk pad om te bewan­de­len. Pas wan­neer de ATH zal wor­den geslecht ligt de route richt­ing een verdere uit­braak volledig open.

Van­mor­gen zagen we een zeer sterke DAX bij open­ing waar­bij de index al gauw opliep tot een nieuwe jaar­top van 12.156 pun­ten. Met deze sti­jging kwam de DAX vlak in de buurt van de oplopende weer­stand­sli­jn op de korte ter­mi­jn die uitkomt rond de 12.15012.160 pun­ten. Hier werd de opmars van de DAX dan ook gestopt waar­na de index terug viel” tot de huidi­ge koer­sniveaus van 12.135 pun­ten. Ook voor de DAX span­nende uren, bij een opwaartse uibraak van de 12.160 pun­ten is de DAX uit­ge­bro­ken op het korte ter­mi­jn beeld. In dat geval kan de DAX wel eens rap sti­j­gen tot 12.250 pun­ten waar een vol­gende belan­grijke weer­stand wacht.

Hourly DAX:Met vrien­delijke groet,

Daïm Boscart | US Markets

Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.