Beursdagboek Daïm Boscart 24 april 2017, 16:38

...

Uurgrafieken Europa: Beurzen veren op na opluchting om uitslag Franse verkiezingen. Nieuwe toppe

24 april 2017, 16:38 | Daïm Boscart | leestijd: 3 minuten | moeilijkheid: 11 / 12 | (0)




Een zeer posi­tieve dag op de beurzen van­daag waar de mark­ten buiten gewoon posi­tief rea­geren op het poli­tieke nieuws uit Frankrijk waar het er sterk op begint te lijken dat Macron de nieuwe Pres­i­dent zal gaan wor­den van de Repub­liek. De Franse lib­er­aal die posi­tief tegen­over de EU staat zal wel moeten afreke­nen met de anti-Europese Marine le Pen. Ken­ners verwacht­en dat dit niet al te veel prob­le­men zal oplev­eren waar­door de mark­ten vast een voorschot nemen op een mogelijke over­win­ning van Macron op 7 mei.

Europa
In Europa doen met name de finan­cials het erg goed. De tien­jaarsrente in Europa loopt aanzien­lijk op van­daag waar­door de grote finan­ciële fond­sen een mooie plus kun­nen bijschri­jven. De AEX en DAX boeren goed bij de sti­jging van van­daag waar­door er gedurende de dag enkele mooie top­pen op de bor­den zijn ver­sch­enen. Zo noteert de AEX van­daag een nieuwe jaar­top op 525 pun­ten ter­wi­jl de DAX zelfs een nieuwe All Time High heeft weten te behalen. Zodoende kun­nen we wel stellen dat de verkiezin­gen in Frankrijk de BULL MAR­KET weer hebben geac­tiveerd. De BULLS hebben van­daag vrij spel en nu de top­pen zijn geslecht lijken de indices klaar voor een verdere beweg­ing omhoog.

AEX
De AEX laat van­daag een mooie plus van meer dan 2% zien, de Ned­er­landse hoofdin­dex noteert zodoende ruim boven de 520 – 523 weer­stand­szone die uit decem­ber 2007 dateert. De index kan hier­mee langza­am maar zek­er toew­erken na de vol­gende belan­grijke top van de index die rond de 528 pun­ten wacht. De huidi­ge tech­nis­che con­di­ties leggen voor­lop­ig geen stro­breed in de weg en daarom verwacht ik dat de index de komende dagen naar deze top zal toew­erken in afwacht­ing van de belast­ing­plan­nen van Trump.

Op de uur­grafiek opende de AEX van­daag met een flinke GAP omhoog door met ruime afs­tand van de 514 pun­ten te ope­nen. Na een zeer sterke start van de dag heeft de AEX een nieuwe jaar­top weten te noteren op 525 pun­ten waar nu de eerstvol­gende uitdag­ing voor de index wacht. Indi­en met er in slaagt deze weer­stand te door­breken kun­nen we gelei­delijk richt­ing de 528 pun­ten door­be­we­gen waar een dubbele weer­stand­szone op de index wacht in de vorm van de oplopende weer­stand­sli­jn over de top­pen en de hor­i­zon­tale weer­stand­sli­jn van 528 pun­ten. Hier zal moeten blijken of de BULLS in staat zijn een beweg­ing in gang te zetten zoals we die in decem­ber 2016 hebben gezien. Het uitein­delijke doel bij een opwaartse uit­braak en een ver­vol­gral­ly voor de index zal rond de 545 – 564 pun­ten liggen.

Hourly AEX:DAX
We zien een ijz­er­sterke DAX van­daag die ruim boven de 3% aan koer­swaarde weet bij te schri­jven. Deze BULL beweg­ing van de Duitse hoofdin­dex hangt natu­urlijk nauw samen met het goed ont­van­gen nieuws uit Frankrijk. Na open­ing bereik­te de Duitse hoofdin­dex vri­jwel direct haar All Time High van 12.390 pun­ten. De grote weer­stand rond dit punt kon niet op tegen de opwaartse druk die de index nu over dit punt heeft getild. Op het moment van schri­jven is de DAX zelfs hard op weg naar de 12.450 pun­ten waar­na de 12.500 weer­stand in beeld zal komen. Voor de DAX is het de vraag tot hoev­er men kan reiken maar vaak zien we dat SHORTS gevaar­lijk zijn wan­neer we ons in een onbek­end gebied (Zoals ruim boven een ATH) begeven. Voor­lop­ig doet de DAX haar werk behoor­lijk en zo zien we dat de index de opwaartse trend van de afgelopen maan­den weer heeft her­vat. Voor­lop­ig zijn er nog geen aan­wi­jzin­gen in Duit­s­land die duiden op een val van de koers en bli­jven de blikken omhoog gericht.

Hourly DAX:Met vrien­delijke groet,

Daïm Boscart | US Markets





Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.