Beursdagboek Daïm Boscart 26 april 2017, 12:29

...

Uurgrafieken: Europa opent voorzichtig met het oog op Wall Street

26 april 2017, 12:29 | Daïm Boscart | leestijd: 3 minuten | moeilijkheid: 8 / 12 | (0)




Een rustige open­ing op Europa van­daag waar weinig tot vri­jwel geen macro-economisch nieuws op het pro­gram­ma staat. De beurzen zullen het zelf moeten doen van­daag en daarom wordt er met belang­stelling uit­gekeken naar het cijfer­nieuws van enkele bedri­jven op Wall Street. Daar­naast heeft Trump aangekondigd om van­daag een deel van zijn Belast­ingher­vormin­gen naar buiten te willen bren­gen. In de wan­del­gan­gen gaan er gelu­iden op dat Trump de ven­nootschaps­be­last­ing wil terug­drin­gen van 35% naar 15% ter­wi­jl de belast­ing op win­sten die behaald zijn in het buiten­land te belas­ten met slechts 10% waar dat momenteel ook 35% is. Vele ogen zullen gericht zijn op Trump die de komende dagen behalve de belast­ingher­vormin­gen ook nog moet lev­eren op het gebied van zorg en de Mex­i­caanse Muur”. Beladen top­ics vanu­it het Witte Huis dus de komende dagen, mocht Trump nu ein­delijk een voet aan de grond kri­j­gen kun­nen de beurzen wel eens opgelucht rea­geren.

AEX
De AEX sukkelt van­daag een beet­je rond de 523 – 524 pun­ten, net boven de oude weer­stand­szone van 520 – 523 pun­ten. De beleg­gers op het Dam­rak doen het redelijk kalm aan van­daag maar zor­gen er in de loop naar de open­ing van Wall Street in ieder geval voor dat de AEX boven de 520 – 523 weer­stand bli­jft staan. Na de sterke sessie van de AEX gis­teren heeft de index een nieuwe jaar­top geno­teerd boven de 526 pun­ten. Voor de BULLS op het dam­rak is het dan ook taak om deze jaar­top weer op te zoeken om ver­vol­gens de beschreven weer­stand­szone van 528 – 532 te testen. Dit zal geen gemakke­lijke opgave zijn voor de AEX en het wacht­en is dan ook op wat er gaat komen op Wall Street en hoe het sen­ti­ment daar is. De BULLS lijken weer de over­hand te kri­j­gen op Wall Street en de sti­jging van de Dow Jones gis­teren die de index weer over de 21.000 wist te tillen was een zeer goed sig­naal voor de index.

Hourly AEX:DAX
De DAX laat van­daag net als de AEX zien dat het moeite heeft met het her­vat­ten van de UPtrend. De DAX is afgelopen maandag als een raket omhoog geschoten en heeft daarmee een onbek­end gebied bereikt. De Duitse hoofdin­dex heeft in haar bestaan nog nooit zo hoog geno­teerd en de oude All Time High van 12.390 pun­ten is inmid­dels met al ruim 60 pun­ten ver­be­terd. De Duit­sers doen het met het oog op de aankomende gebeurtenis­sen in de VS de komende uren rustig aan en zullen straks een reden zoeken in de VS om een richt­ing te kiezen. Indi­en de DAX verder omhoog weet te gaan dan zal de eerstvol­gende serieuze weer­stand wacht­en rond de 12.500 pun­ten waar de eerstvol­gende mijl­paal op de DAX wacht. Indi­en men erin slaagt deze weer­stand te door­breken zullen de vol­gende doe­len voor de DAX rond de 12.635, 12.750, 12.875 & 13.000 pun­ten wacht­en. Een voor­spelling voor de DAX is momenteel moeil­ijk te mak­en maar uit het verleden is gebleken dat u niet mag short­en op All Time Highs en dat tegen de trend han­de­len nu uiterst gevaar­lijk is. Aan de onderkant wacht nu een ste­un­li­jn rond de 12.390 pun­ten met daaron­der ste­un voor de DAX rond de 12.250 pun­ten.

Hourly DAX:Met vrien­delijke groet,

Daïm Boscart

Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.