Beursdagboek Daïm Boscart 25 april 2017, 11:32

...

Uurgrafieken: Europa licht hoger na uitbarsting van beurzen gisteren

25 april 2017, 11:32 | Daïm Boscart | leestijd: 4 minuten | moeilijkheid: 10 / 12 | (0)




De Europese beurzen ope­nen van­daag wederom hoger en geen hier­mee een goed ver­volg aan de sti­j­gende koersen van gis­teren toen de beurzen ruim 2% wis­ten te plussen. Oorza­ak van deze sti­jging is de uit­slag van de Franse verkiezin­gen waar oud-banki­er Macron de groot­ste van Frankrijk bleek in de eerste ronde van de Pres­i­dentsverkiezin­gen. Deze over­win­ning van Macron was voor­namelijk van belang omdat hier­mee de kans op een regerende Anti-Europa par­tij aanzien­lijk slinkt. Verwacht wordt dat vele stem­mers niet op het extreem­rechtse Front Nation­al van Le Pen willen stem­men waar­door een over­win­ning voor Le Pen onwaarschi­jn­lijk wordt geacht. De euforie na de over­win­ning van Macron was groot gis­teren en dit was dan ook duidelijk te merken in de koersen van de Europese indices. De mark­ten in Europa noteer­den vri­jwel alle­maal nieuwe record­top­pen, zo wist de DAX van­mor­gen een nieuwe ATH te noteren op 12.481 pun­ten ter­wi­jl de AEX de 526 weer­stand aan een test onder­wierp.

AEX
Een sterke AEX dus deze mor­gen, de Ned­er­landse hoofdin­dex opende zeer voort­varend van­mor­gen en richt­ing de mid­dag zien we de index richt­ing de 526 pun­ten bewe­gen. Hier­mee con­tin­ueert de AEX haar goede vorm van gis­teren en kan de route richt­ing de vol­gende weer­stand van 528 pun­ten zon­der al te veel prob­le­men wor­den ver­vol­gt. De AEX heeft met de sti­jging van van­mor­gen verder afscheid genomen van de 520 – 523 weer­stand­szone waar behoor­lijke neer­waartse druk op de koers druk­te. De top­zone die voor het laatst in 2007 werd getest lijkt nu defin­i­tief een gepasseerd sta­tion en het vizier kan nu wor­den gericht op de vol­gende top­zone die rond de 528 – 532 pun­ten ligt. De komende dagen zullen de BULLS proberen de index verder omhoog te stuwen. De tech­nis­che omstandighe­den zijn hier­voor goed en daar­naast kan het aankomende cijfer­nieuws van enkele grote jon­gens op Wall Street bij­dra­gen aan een verdere opwaartse beweg­ing. Daar­naast zal Trump mor­gen met de lang verwachte belast­ing­plan­nen naar buiten tre­den. Het is te hopen voor de BULLS dat deze her­vormin­gen con­form de verwacht­ing zijn aangezien dit de afgelopen maan­den zijn stok­paard­je is geweest.

Op de uur­grafiek van de AEX noteert de index inmid­dels ruim boven de oude weer­stand van 523 pun­ten. Het vol­gende doel voor de index is het door­breken van de oplopende weer­stand­sli­jn die over de top­pen richt­ing de 528 pun­ten loopt. Van­mor­gen hebben we al een test van deze lijn gezien waar­na de index is bli­jven hangen rond de 525 – 526 pun­ten. Een opwaartse door­braak van deze weer­stand kan voor een verdere opwaartse beweg­ing zor­gen die de AEX in een rap tem­po richt­ing de 528 – 532 zone kan bren­gen. Indi­en de neer­waartse druk ron­dom deze weer­stand te groot blijkt zal men een stap­je terug moeten zetten om ver­vol­gens de weg omhoog weer te ver­vol­gen. Naar mijn mening zal de AEX de huidi­ge koers­standen niet zon­der slag of stoot cadeau geven en een dal­ing tot onder de 520 – 523 pun­ten acht ik op de korte ter­mi­jn dan ook onwaarschi­jn­lijk.

Hourly AEX:DAX
De DAX was de grote ver­rass­ing in Europa gis­teren, de Duitse hoofdin­dex kende een ijz­er­sterke sessie nadat de Franse verkiezin­gen achter de rug waren. De DAX sloot de dag af met een plus van meer dan 400 pun­ten en een dergelijke koers­be­weg­ing hebben we al een behoor­lijke tijd niet meer gezien in Duit­s­land. De opwaartse beweg­ing in Frank­furt heeft zelfs gere­sul­teerd in een nieuwe All Time High van de index op 12.481 pun­ten. Een duidelijk teken van de BULL MAR­KET die we op dit moment in Europa zien. Op het moment van schri­jven staat de DAX vlak op 12.450 pun­ten en hier­mee staat de index pre­cies tussen de oude ATH van 12.390 pun­ten en het nieuwe koers­doel (mijl­paal) van 12.500 pun­ten. Bij open­ing van Wall Street lat­er van­mid­dag kun­nen de BULLS wederom hun slag slaan en zo hun pijlen richt­en op deze nieuwe mijl­paal van 12.500 pun­ten. Wan­neer de markt in de BULL-MODE” staat is het lastig om vol­gende koers­doe­len te bepalen. Wel bestaat de gouden regel dat je niet SHORT mag gaan wan­neer de markt op All Time Highs staat. De DAX bevin­dt zich op onbek­end ter­rein en zolang de UPtrend aan­houdt zal het onbek­ende voor de Duit­sers nog wel even aan­houden. Naar mijn idee kun­nen we bin­nen een aan­tal dagen/​weken zelfs door tot 12.75013.000 pun­ten waar een vol­gende weer­stand wacht.

Hourly DAX:Met vrien­delijke groet,

Daïm Boscart

Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.