Beursdagboek Daïm Boscart 10 augustus 2017, 17:47

...

Wall Street zet daling extra kracht bij met rode opening

10 augustus 2017, 17:47 | Daïm Boscart | leestijd: 2 minuten | moeilijkheid: 8 / 12 | (0)




Waar de Europese beurzen van­mor­gen en van­mid­dag al broos ogen­den is er met de open­ing van Wall Street nog meer aan koer­swaarde ver­loren gegaan. De Amerikaanse indices ope­nen van­daag slecht en lev­eren behoor­lijk aan waarde in. Zelfs de Dow Jones lev­ert van­daag meer dan 100 pun­ten in en de laat­ste keer dat dit gebeurde is al even gele­den. Hier­mee wordt ons ver­moe­den dat de opwaartse run van de afgelopen weken (voor­lop­ig) aan haar einde is gekomen beves­tigt. De BULLS komen op adem en de BEAR begint om zich heen te slaan, we kijken na negen groene All Time High sessies van de Dow Jones weer wat naar bene­den waar nu een derde rode dag op rij in de maak is.

Naast de Dow Jones zien we ook andere indices die het bij­zon­der moeil­ijk hebben. Een mooi voor­beeld hier­van is de Rus­sell 2.000, dat deze index het moeil­ijk heeft is geen ver­rass­ing voor u aangezien ik de tech­nis­che verzwak­te con­di­ties van deze index al enkele dagen voor u heb belicht. De index zakt dieper en dieper en na het breken van het 50-MA voorzie ik een snelle run richt­ing de 200-MA zone die nu bin­nen hand­bereik komt. Ook de Nas­daq ver­keert in diepe prob­le­men, waar ik van­mor­gen al schreef dat de afs­tand tot het 50-MA nog maar zo’n 1,5% was heeft de index op het moment van schri­jven een neer­waartse door­braak geforceerd. De index heeft gebro­ken met het 50-MA dat 6.272 pun­ten wachtte. Verder zien we ook dat de SOX nu wel erg rap verder wegza­kt en dat de Dow Trans­port nu haar 200-daags gemid­delde nadert. Een test of door­braak van het 200-MA door de Dow Trans­port vanavond sluit ik dan ook zek­er niet uit.

Al met al ziet het er nog al beroerd uit voor de mark­ten en waar men in Europa al aan het zakken was met een zwakke DAX zien we dat men in Ameri­ka ook de borst mag gaan nat mak­en. De Dow Jones kan min­i­maal 2% ver­liezen als het naar het 50-daags gemid­delde toe beweegt waarmee het de overige indices in de VS zou gaan vol­gen. De voorteke­nen zijn slecht en alle overige indices die richt­ing kun­nen aan­duiden voor het ver­loop van de grote jon­gens zoals de SOX, Rus­sell 2.000 en de Dow Trans­port spreken duidelijke taal: de rek is eruit en er mag wat van de koersen af.

Dai­ly Rus­sell 2.000:Dai­ly Dow Jones:Dai­ly Trans­port:Met vrien­delijke groet,

Daim Boscart | US Markets


...

Europa lager, DAX zakt door ondergrens

10 augustus 2017, 12:09 | Daïm Boscart | leestijd: 3 minuten | moeilijkheid: 8 / 12 | (0)



We begin­nen van­daag met de DAX die zeer onder druk staat op het moment
Een lagere open­ing op de Europese beurzen van­daag waar met name de DAX weer van zich laat horen. De Duitse index heeft na een min­dere open­ing opnieuw haar zin­nen gezet op een flinke dal­ing van­daag waar­bij ik zelfs verwacht dat de DAX de komende dagen nog verder kan cor­rigeren. De Duitse hoofdin­dex rekent momenteel af met een zeer belan­grijke ste­un­zone van de index namelijk de ste­un­li­jn van 12.090 waar de GAP van eind april lag toen Macron de Franse verkiezin­gen won. Dit was de uitein­delijke trig­ger voor de DAX om de ATH van 12.390 te door­breken waar­na deze uitein­delijk zelfs werd aangescherpt tot 12.951 pun­ten. Momenteel zien we hier niets meer van terug en de Duiste hoofdin­dex noteert bij­na 900 pun­ten lager dan deze top. Deze dal­ing van bij­na 7% vanaf de top­zone is zeer opmerke­lijk en zet de index nogal onder druk. Hele­maal nu de 12.090 ste­un­zone is door­bro­ken zie ik mogelijkhe­den voor de DAX om nog verder weg ze zakken en de 11.94012.000 ste­un­zone aan te vallen. Hieron­der zien we nog een andere belan­grijke ste­un­li­jn voor de DAX aangezien hier het 200-daags gemid­delde van 11.900 pun­ten wacht. De Europese BEARS zullen er in ieder geval alles aan gaan doen om de DAX zo ver te kri­j­gen en wan­neer deze ste­un­zone zal wor­den door­bro­ken liggen er zelfs mogelijkhe­den om te zakken tot 11.40011.700 pun­ten.

Hourly DAX:AEX
Ook de AEX staat onder druk van­daag. Beleg­gers op het Dam­rak zien de beurs van­daag verder wegza­kken. Wel moet hier­bij gezegd wor­den dat er in de dal­ing van de index ruim 1 punt div­i­dend van Shell zit die van­daag 0,40 euro­cent EX-div­i­dend is gegaan. Op de uur­grafiek is goed te zien dat de index de afgelopen uren een serieuze dal­ing heeft ingezet die ervoor heeft gezorgd dat de index terug is gevallen van de 533 top tot 524 pun­ten eerder op de dag. De test van de 524 ste­un­zone van­daag was een trig­ger voor de index om een lichte her­stel­be­weg­ing te starten. Zo zien we de index inmid­dels ruim boven de 525 pun­ten noteren waarmee de lucht voor­lop­ig geklaard is.

Op de uur­grafiek zien we wel dat er een behoor­lijke ste­un­zone is gebro­ken waar­door er weer kansen voor de beren zijn. Deze zullen proberen de AEX de komende uren/​dagen te forceren om zich terug te trekken tot de ste­un­zone van 520521 pun­ten waar de onderkant van de huidi­ge trad­in­grange ligt.

Hourly AEX:Wall Street
Om half vier weer een nieuwe aflev­er­ing van Wall Street waar ik wederom met bovengemid­delde inter­esse zal naar gaan kijken. De afgelopen dagen heb ik genoeg geschreven over de sit­u­atie in de VS die in mijn ogen kan gaan zor­gen voor wat paniek op de beurzen. Naast de geopoli­tieke span­nin­gen, de oplopende Euro en de olie die te hoog gespri­jst is zien we namelijk ook tech­nis­che onge­makken voor de index­en op Wall Street. De Rus­sell 2.000 en de Dow Trans­port noteren ruim onder het 50-MA, de Nas­daq zakt door ste­un­li­j­nen en de Dow Jones & SP 500 komen niet meer verder dan de onlangs geno­teerde top­pen. Wellicht een slecht teken voor de markt maar mooi voor ons Traders die natu­urlijk uitk­ijken naar een beet­je volatiliteit en actie op de beurzen.

Met vrien­delijke groet,

Daïm Boscart | US Markets


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.