Beursdagboek Daïm Boscart 14 augustus 2017, 13:51

...

Beurzen wat hoger na matige beursweek

14 augustus 2017, 13:51 | Daïm Boscart | leestijd: 4 minuten | moeilijkheid: 9 / 12 | (0)




Een hogere open­ing op de beurzen van­daag waar men de schade van vorige week aan het ver­w­erken is. De beurzen kre­gen vorige week een tik­je te ver­w­erken door­dat de tech­nis­che en geopoli­tieke span­nin­gen dus­danig opliepen dat men wel moest inlev­eren. Zodoende ver­loren de mark­ten op week­ba­sis toch behoor­lijk en sloten de AEX en DAX zo’n 2 tot 2,5% lager ter­wi­jl men in de VS ook ver­liezen op de bor­den noteerde van tussen de 1 à 3%. Gedurende de eerste dag van deze beur­sweek her­stellen de mark­ten weer wat, de DAX noteert dik 130 pun­ten hoger ter­wi­jl de AEX 3,5 punt hoger noteert. Hier­mee zien we een licht koer­sh­er­s­tel in Europa waar men nu wel toe beweegt richt­ing enkele belan­grijke weer­stand­sli­j­nen die nu zullen moeten aan­to­nen hoe sterk ze zijn. De DAX noteert rond de 12.150 pun­ten waar het ver­weer van de BEARS groot zal zijn. Voor de AEX geldt dat de index momenteel rond de 520521 weer­stand­szone opereert waar het 50-daags gemid­delde wacht. Dit voortschri­j­dende gemid­delde geldt momenteel als weer­stand aangezien de index vorige onder het 50-daags gemid­delde noteerde.

AEX
De AEX opende van­mor­gen sterk en heeft haar goede vorm weten vast te houden. De Ned­er­landse hoofdin­dex pluste tijdelijk zelfs even vier plus­pun­ten en kwam hier­mee erg vlak tot de beoogde test van het 50-daags gemid­delde dat exact op 520,88 wacht. Met een stand van 520,85 pun­ten kwam er een einde aan de opwaartse aspi­raties van de AEX en moesten de BULLS inrukken. Sinds­di­en noteert de AEX zo’n half punt lager en wordt en weinig gedaan om de huidi­ge sit­u­atie te veran­deren. De BULLS & BEARS zijn bei­de niet in staat om de koers verder een bepaalde richt­ing op te sturen en bli­jven hangen rond de huidi­ge koer­sniveaus. Waar er ook geen economis­che data meer wacht lijkt men uit te kijken naar de Amerikaanse beurzen waar de mark­ten vorige week voor het eerst sinds een lange peri­ode geza­men­lijk wat aan waarde moesten inlev­eren. Zow­el de Dow Jones als de S&P ver­loren vorige week weer eens aanzien­lijk waar­door er weer wat volatiliteit terug is in de Amerikaanse markt.

Voor de komende uren is de 521 grens een zeer belan­grijke grens voor de AEX. Het beeld bli­jft negatief zolang de AEX onder haar 50-MA van 520,88 pun­ten sluit en dit geldt dan ook als de meest belan­grijke weer­stand voor de index. Aan de onderkant blijkt de 520/520,3 zone een erg belan­grijke ste­un­zone voor de index aangezien de AEX hier al een aan­tal uren bivak­keert. De AEX opende van­mor­gen op 519,93 pun­ten waarmee het ruim boven de slotko­ers van vri­jdag sloot die zo’n 517 pun­ten bedroeg. Een val van de AEX onder de 519,95÷520,3 ste­un­zone zou in mijn ogen dan ook een eerste aanzet zijn tot een gap­close tot 517 pun­ten waar wederom een belan­grijke ste­un wacht, vlak hieron­der wacht er in de vorm van de 516 pun­ten nog een belan­grijke ste­un op uur­ba­sis. Het speelveld van de AEX voor de komende uren is in mijn ogen dan ook de trad­in­grange van 516521 pun­ten. Een mis­luk­te test aan de boven­z­i­jde zou een mooie SHORT­kans beteke­nen waar­bij een rit tot 516 pun­ten zek­er mogelijk is.

Hourly AEX:DAX
De DAX kent na een aan­tal zeer lastige weken weer een mooie start van de week waar­bij de index nu een sti­jging laat zien van zo’n 130 pun­ten. Deze sti­jging van ruim 1% zorgt ervoor dat de index de hele dag al in stri­jd is met de weer­stand die rond de 12.150 pun­ten wacht. Een opwaartse door­braak zou beteke­nen dat de index wederom een test van de dal­ende weer­stand­sli­jn over de top­pen kan realis­eren rond de 12.200 pun­ten. Een beweg­ing tot boven deze weer­stand­sli­jn lijkt mij echter onwaarschi­jn­lijk gezien het koersver­loop van de afgelopen maan­den waar de weer­stand­sli­j­nen vee­lal wor­den gere­specteerd en belan­grijke verkoopsig­nalen afgeven. Waar men in name voor moet oplet­ten in Duit­s­land is dat men niet wederom door de 12.000 grens zakt. Hieron­der wacht namelijk een zeer belan­grijke ste­un­zone van 11.920÷11.940 pun­ten waar het 200-daags gemid­delde en een belan­grijke ste­un­li­jn op de dag­grafiek samenkomen. Een neer­waartse door­braak van de 11.920÷11.940 pun­ten zou een enorme tech­nis­che verzwakking voor de DAX beteke­nen en zou de index in staat stellen terug te vallen tot wel 11.400 pun­ten.

Hourly DAX:Met vrien­delijke groet,

Daïm Boscart | US Market

Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.