Beursdagboek Daïm Boscart 18 augustus 2017, 11:50

...

Lagere beurzen bij opening Europa, AEX door 50-MA DAX richting 12.000

18 augustus 2017, 11:50 | Daïm Boscart | leestijd: 3 minuten | moeilijkheid: 9 / 12 | (0)



De beurzen lev­eren van­daag bij open­ing behoor­lijk wat aan waarde in en rea­geren hier­mee zoals verwacht op de negatieve sessie van Wall Street gis­ter­e­navond. Daar moesten de beurzen behoor­lijk inlev­eren naar aan­houdende onzek­er­heid ron­dom het func­tioneren van Trump, ook liep de Dol­lar op en zagen we ook nog eens een schrikre­ac­tie door de gebeurtenis­sen in Barcelona. De Amerikaanse markt gleed zodoende behoor­lijk weg gis­teren en dit heeft van­daag natu­urlijk zijn werk­ing op de Europese beurzen die de haperin­gen op de Amerikaanse beursvlo­er natu­urlijk als belan­grijke waarschuwing zien.

Zo opende de AEX van­mor­gen negatief waar­door de Ned­er­landse hoofdin­dex al snel een min van vijf pun­ten op de bor­den zette. Deze negatieve beweg­ing heeft ervoor gezorgd dat de index inmid­dels weer afs­tand heeft genomen van het belan­grijke 50-daags gemid­delde die als dra­gende ste­un­li­jn voor de index diende. De neer­waartse druk heeft er inmid­dels voor gezorgd dat de AEX dus ook door deze grens is geza­kt en inmid­dels ook op zoek kan gaan naar de belan­grijke 516518 ste­un­zone die door­bro­ken zal moeten wor­den om onder andere de DAX te gaan vol­gen in haar negatieve trend.

Hourly AEX:De Duitse hoofdin­dex laat namelijk een negatief koersver­loop zien en dit al een lan­gere peri­ode zo. Zo ver­loor de DAX grip op de BULL-trend toen het de 13.000 pun­ten­grens naderde en hier een top neerzette van 12.951 pun­ten. Deze All Time High werd ver­vol­gens een kan­telpunt voor de Duitse hoofdin­dex, de DAX-koers kelderde en zette vorige week zelfs een nieuwe boven rond de 11.940 pun­ten. Een dal­ing van 1.000 DAX pun­ten dus ofwel bij­na 8% waarmee we onder­hand weldegelijk kun­nen stellen dat de DAX aan een cor­rigerende beweg­ing is begonnen. De Duitse koersen zwakken enorm af wat een reden voor zor­gen is. Momenteel noteert de DAX 12.130 pun­ten waarmee men zo’n 200 pun­ten ver­wi­jderd is van deze LOW maar desal­ni­et­temin geloof ik dat deze LOW weer bin­nen afzien­bare tijd zal wor­den getest.

Op zow­el de dag- als op de uur­chart van de DAX is namelijk een mooie sterk dal­ende trend te zien die het sim­pel­weg erg makke­lijk wordt om de koers­doe­len voor de DAX te bepalen. Zolang men vast houdt aan de dal­ende trend en de ken­merken die hier­bij horen zal men de komende uren over­gaan tot het noteren van een nieuwe, lagere bodem. De DAX testte met de 12.300 pun­ten eerder deze week een zeer sterke weer­stand waar­na de index overg­ing tot dalen. De dal­ing die hierop vol­gde heeft de DAX dus terug gebracht tot 12.080 pun­ten van­mor­gen waar­na de index nu een kleine her­stel­be­weg­ing laat zien. De 12.090 ste­un­li­jn heeft voor­lop­ig nog zijn werk gedaan maar bij de open­ing van Wall Street lat­er van­daag verwacht ik nog het nodi­ge vuur­w­erk en daar­bij een dal­ende DAX die door kan zetten tot 11.940÷12.000 pun­ten.

Hourly DAX:Met vrien­delijke groet,

Daïm Boscart | US Markets

Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.