Beursdagboek Daïm Boscart 17 augustus 2017, 16:14

...

BeursUpdate: Wall Street opent lager, beurzen glijden wat af. Euro herstelt zeer sterk

17 augustus 2017, 16:14 | Daïm Boscart | leestijd: 2 minuten | moeilijkheid: 9 / 12 | (0)




En ook een lagere open­ing in Ameri­ka waar de indices op Wall Street lager ope­nen van­daag. De Amerika­nen komen onder druk te staan nu de de zor­gen omtrent het beleid van Trump en de zwakke inflatie de beleg­gers laat twi­jfe­len. Zo zien we dat de verkoop­druk in Ameri­ka verder toe­neemt en dat de Dow Jones inmid­dels al ruim 150 pun­ten onder haar top van gis­teren staat. Verder bli­jf ik bij mijn stand­punt dat de Amerikaanse markt toe is aan wat verzwakking nu de grafieken met enkele zeer stand­vastige weer­stand­sli­j­nen in gevecht zijn. Zo heeft de Dow Jones erg veel moeite met de 22.000 bar­rière die voor veel beleg­gers een lastig te nemen horde is ter­wi­jl ook de week­grafiek laat zien dat de Dow Jones aan de bovenkant van de UPtrend is belandt. Er lijk wat extra druk op de koers te komen door­dat de BULLS op Wall Street spe­len met de weer­stand­sli­jn die de BULL-trend nu al negen jaar vol­gt. Een uit­braak hier­boven lijkt dan ook zeer onwaarschi­jn­lijk en ik verwacht ook geen won­deren van de Dow Jones ron­dom de huidi­ge koer­slevels.

Week­ly Dow Jones:Volatiele Dol­lar
Wat de mark­ten verder in bed­wang houdt van­daag is de Dol­lar die een volatiel koersver­loop toont. De Euro/​Dollar ver­houd­ing kwam na de notulen van de FED gis­teren en de ECB eerder op de dag van­daag onder druk te staan waar­na de koers bei­de kan­ten op bewoog. De Euro ver­loor veel ter­rein na de notulen van de ECB maar door een krachtige opwaartse reac­tie is de schade alweer teni­et gedaan een noteert de euro weer ruim boven de 1,17 waar we de index de afgelopen dagen al vak­er hebben gezien. De dure Euro bli­jft een strop om de nek van de Europese indices en met name de DAX zal het moeil­ijk bli­jven houden wan­neer de Euro bli­jft sti­j­gen in waarde.

Min­u­ut chart Euro:Nas­daq
Ook de Nas­daq heeft het zwaar te ver­duren na open­ing en komt direct onder druk te staan nu de koers zo’n 40 pun­ten inlev­ert. Hier­mee valt de Nas­daq terug tot zo’n 2.300 pun­ten en is men hard onder­weg om de GAP van maandag te gaan sluiten. Maandag opende de Nas­daq namelijk ruim boven de 6.267 high van vri­jdag diir durect 6.306 pun­ten op de bor­den te zetten. Nu de nas­daq ruim 40 pun­ten ver­li­est rond de open­ings­bel is de eerste aanzet tot een GAP­close gegeven. De S&P komt zodoende wederom onder druk te staan en kan de komende uren verder wegza­kken tot de GAPli­jn van 6.267 waar­na er een ver­volg kan wor­den gegeven aan de dal­ende trend op de zeer korte ter­mi­jn (drie dal­ende top­pen en bodems op een rij) door de 6.200 zone op te zoeken.

Hourly Nas­daq:Met vrien­delijke groet,

Daïm Boscart | US Markets



...

Update: Cijfers Europa conform verwachting, beurzen leveren in

17 augustus 2017, 12:00 | Daïm Boscart | leestijd: 3 minuten | moeilijkheid: 9 / 12 | (0)




De beurzen lev­eren van­daag weer wat aan waarde in nadat de mark­ten eerder deze week enkele mooie win­sten wis­ten te behalen. Ook gis­teren deden de Europese beurzen het goed maar bleef men in Ameri­ka toch wat achter. Amerikaanse beleg­gers reageer­den teleurgesteld op de actie van Trump die de werk­groepen met belan­grijke CEO’s aan de kant schoof. Een nieuwe beweg­ing van de heer Trump die nu langza­mer­hand wel begint teleur te stellen. Waar de Pres­i­dent zich beloofde hard te mak­en voor meer banen en een goede band tussen het bedri­jf­sleven en het Witte Huis begint hij nu ook grip op de Amerikaanse onderne­min­gen te ver­liezen. Al met al genoeg reden op Wall Street om tot twi­jfel over te gaan waar­na de beurzen wat van de win­sten moesten inlev­eren en zo vlak afs­loten. De reac­tie in Europa is nu ook zicht­baar aangezien de mark­ten hier wat twi­jfelachtig ope­nen en rond het mid­dagu­ur wat kleine min­nen op de bor­den zetten.

AEX
De AEX bli­jft bewe­gen bin­nen een trad­in­grange van 16 pun­ten waarin het nu al ruim een maand in beweegt. De trad­in­grange van 516532 pun­ten is sinds 12 juli het toneel van de AEX. Elke opwaartse beweg­ing richt­ing de 530532 pun­ten wordt verkocht tegen die koers ter­wi­jl er aan de onderkant een zware ste­un­zone wacht rond de 516521 pun­ten waar ook het 50-daags gemid­delde noteert. In tegen­stelling tot haar grote Duitse broer de DAX wil de AEX dus nog niet echt richt­ing kiezen waar­door het moeil­ijk bli­jft om te anticiperen op een dal­ing of sti­jging over de mid­del­lange ter­mi­jn. Vooral­snog houden we vast aan de trad­in­grange waar­door een SHORT mogelijk wordt rond de 528532 pun­ten of onder het 50-MA van 521 pun­ten ter­wi­jl een long­posi­tie kan wor­den opgenomen rond de 514516 pun­ten.

Hourly AEX:DAX
De DAX is de afgelopen maan­den gelukkig wat duidelijk­er dan de AEX en laat een mooie tren­derende koers zien. De DAX is na de all time high van 12.951 pun­ten gelei­delijk afgeza­kt naar de 12.000 zone en teste zelfs even de bodem­li­jn van 11.940 pun­ten. Zow­el op de dag- als op de uur­grafiek is nu een mooie dal­ende trend te zien voor de DAX waar een serie van lagere top­pen en diepere bodems elka­ar opvol­gen. het gevolg van deze neer­waartse beweg­ing is dat de index een zeer duidelijk koersver­loop toont en zich keurig con­formeert aan de dal­ende tech­nis­che ste­un­li­j­nen die ste­un en weer­stand bieden aan de index. Op de uur­grafiek is mooi te zien hoe de DAX gis­teren tot de 12.300 pun­ten­zone kwam waar een dubbele weer­stand op de index wachte. Wat hier gis­teren­mid­dag en deze ocht­end op vol­gde is een keurige PULL­back beweg­ing die keurig in het tech­nishce plaat­je past. Nor­maliter zal de DAX nu weer proberen de neer­waartse trend vol­gen door een nieuwe bodem te vor­men die ergens tussen de 11.94012.090 pun­ten past. Hier ligt voor­lop­ig dan ook het koers­doel dat ik kop­pel aan de DAX voor de rest van deze week.

Hourly DAX:Met vrien­delijke groet,

Daïm Boscart | US Markets

Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.