Beursdagboek Daïm Boscart 15 augustus 2017, 15:47

...

Opening Wall Street geeft geen uitsluitsel

15 augustus 2017, 15:47 | Daïm Boscart | leestijd: 1 minuut | moeilijkheid: 7 / 12 | (0)




Een kalme open­ing op Wall Street waar de beurzen redelijk vlak ope­nen. We zien enkele kleine plussen op de bor­den ver­schi­j­nen maar naar deze plus­jes begin­nen langza­am maar zek­er ruimte te mak­en voor wat min­nen. Zo noteren de Dow Trans­port en de SOX al in de min en stevent de Dow Jones af op de 22.000 pun­ten. Reden voor de dal­ing van de Amerikaanse koersen ligt met name bij Dol­lar die wat sterk­er is gewor­den na de goede Retail cijfers. Deze waren dus beter dan verwacht wat men dus ziet als belan­grijke indi­ca­tor voor de Amerikaanse cen­trale bank de FED. Deze zullen de komende jaren het mon­e­taire beleid weer moeten nor­malis­eren en hier­voor is men afhanke­lijk van inflatie, werkgele­gen­heid en koop­kracht in de VS.

Dow Jones
De Dow Jones heeft het na open­ing wat lastig en nadat de index de 22.040 aan­tik­te zien we nu dat de index zich terugtrekt tot de 22.000 ste­un­grens. Hier zullen de BEARS een extra tik­je moeten uit­de­len om de index nog verder richt­ing het zuiden te kri­j­gen. Aan de onderz­i­jde zien we namelijk nog een oplopende ste­un­li­jn die de afgelopen peri­ode erg belan­grijk is gebleken op de uur­grafiek rond de 21.850 pun­ten. Vooral­snog is dit in mijn ogen dan ook het voor­naam­ste koers­doel voor de Dow Jones.

Hourly Dow Jones:Met vrien­delijke groet,

Daim Boscart | US Markets



...

BeursUpdate: Europa loopt verder op na wegebben zorgen Noord-Korea

15 augustus 2017, 13:27 | Daïm Boscart | leestijd: 2 minuten | moeilijkheid: 10 / 12 | (0)




De Europese beurzen lopen van­daag verder op nadat de span­nin­gen tussen een CLASH tussen Noord-Korea en de VS gelukkig verder afne­men. Pres­i­dent Trump was vorige week nog extreem duidelijk richt­ing de Noord-Kore­a­nen en waarschuwde voor een aan­val na de nucle­aire testen van Noord-Korea. Na enkele dagen van span­ning en een week­end waarin men probeerde de span­nin­gen te doen afne­men zien we de afgelopen twee dagen dat de mark­ten weer wat aansterken. In Europa noteren de DAX en de AEX van­daag boven de belan­grijke ste­un­li­j­nen van 12.150 & 521 pun­ten ondanks dat de GDP en CPI cijfers van Duit­s­land en GB toch wat tegen­vie­len van­daag. Verder zien we dat de olieverder naar bene­den duikelt, een vat Brent olie gaat momenteel voor zo’n $50,41 waar dit vorige week nog ruim $3 hoger was. De oliepri­jzen staan dus nog steeds onder druk en geven hier­mee een ver­volg aan de dal­ende trend die eerder dit jaar werd neergezet.

AEX
De AEX sti­jgt van­daag rustig verder omhoog en brei­dt hier­mee de afs­tand tot het 50-daags gemid­delde uit. Zolang de index boven de 520521 pun­ten bli­jft noteren heeft het weinig te vrezen van de BEARS die pas onder deze ste­un­li­jn hun slag kun­nen slaan. Hier­boven wacht er voor de AEX een weer­stand rond de 524 pun­ten waar­na de AEX wederom op bezoek kan bij de weer­stand­szone van 528532 pun­ten waar, zoals eerder is gebleken, een taaie weer­stands­grens op de index wacht.

Hourly AEX:DAX
De DAX beweegt de afgelopen uren verder noord­waarts waar de index een weer­stand­sli­jn op de uur­grafiek tegenkomt. Op de uur­grafiek ont­moet de DAX namelijk de weer­stand­sli­jn over de top­pen van de afgelopen maand die de neer­gaande trend van de DAX sym­bol­iseert. De verkoop­druk ron­dom dit punt zal aanzien­lijk toen­e­men wat het moeil­ijk maakt voor de BULLS om door te drukken ron­dom deze stand. Een logisch gevolg van de drukkende weer­stand­sli­jn zou een neer­gaande beweg­ing zijn die de DAX weer richt­ing de onderkant van het trend­kanaal kan bren­gen rond de 11.94012.000 pun­ten. Hier ligt voor­lop­ig dan ook het koers­doel dat ik toedicht aan de DAX.

Hourly DAX:Met vrien­delijke groet,

Daïm Boscart | US Markets

Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.