Beursdagboek Trader Guy 6 april 2016, 08:30

...

AEX onder de 430, Wall Street draait

6 april 2016, 08:30 | Trader Guy | leestijd: 6 minuten | moeilijkheid: 7 / 12 | (0)


Een slechte dag wat betre­ft de beurzen hier in Europa gis­teren met de AEX onder de 430 pun­ten op slot­ba­sis ter­wi­jl de DAX dicht bij de 9500 pun­ten uitk­wam. Wall Street zakt voor het eerst sinds lange tijd ook verder door maar de indices daar hebben een sterkere con­di­tie blijkt nog maar weer eens. De Dow Jones en de S&P 500 geven in vergelijk­ing met Europa amper wat toe naar bene­den toe. Dat kan nog wel komen, maar dan hebben we op Wall Street wel eerst een sessie nodig die er ste­vig in hakt met een hoog vol­ume. Pro­centueel valt alles daar enorm mee, er kan bij een cor­rec­tie nog net geen pro­cent van de indices af. We kun­nen er een paar argu­menten bij plaat­sen zoals bijvoor­beeld de dol­lar die min­der sterk wordt en ook de opval­lende sec­tor rotatie die zich telkens weer voor­doet. Daar­door wordt het met de dag duidelijk­er dat er meer zak­en samen zullen moeten vallen om de draai op Wall Street defin­i­tief te kri­j­gen. Tot dan hebben de com­put­er ges­tu­urde algo­ritmes het coman­do en kan alles op laag vol­ume zijn gang gaan. Op Wall Street merkt u telkens weer dat emoties nage­noeg zijn uit­ges­loten en dat meer dan 85% com­put­er ges­tu­urd wordt. Hier in Europa zijn we nog lang niet op dat punt aan­be­land, daarom zijn de beweg­in­gen hier ook veel heftiger het­geen de afgelopen dagen nog maar eens duidelijk werd.

Veel nieuws was er niet, wel een paar economis­che cijfers op Wall Street maar die deden vri­jwel niets met het ver­loop van de koersen daar­na. Deze week vol­gen er nog een paar momenten waar belan­grijke top­mensen vanu­it de Cen­trale Banken aan het woord komen waaron­der Yellen die samen met vorige FED voorzit­ters Bernanke, Greenspan en Vol­ck­er in een soort Forum bij elka­ar zit­ten, dat kan voor wat uit­sprak­en zor­gen denk ik. Verder komt ook Draghi nog met een babbel deze week. Daar­naast wacht­en de mark­ten op de kwartaal­ci­jfers, de eerste van 2016 en die zullen vol­gende week ges­taag bin­nen begin­nen te druppelen.

Om mee te zijn, dan is het ver­standig om lid te wor­den via de nu lopende aan­biedin­gen op de advies­di­en­sten voor €39 tot 1 JUNI. Kies een abon­nement naar wens, en sta van­daag al op de lijst om mee te doen met de vol­gende posi­tie. Inschri­jven kan via de link https://​www​.usmar​kets​.nl/​t​r​a​d​e​rshop

Tech­nisch Blok:
De AEX zakt verder door en komt zo op slot­ba­sis voor het eerst sinds 29 feb­ru­ari onder de 430 pun­ten terecht. Een zwak teken met nu eerst het 50-daags gemid­delde als doel, dat wacht rond de 425 pun­ten. Lat­er vol­gt de 420 – 422 pun­ten als doel­zone, dat kan snel bereikt wor­den nu de kracht omlaag weer toe­neemt. Ste­un dus de 425 met daaron­der de 420 – 422 pun­ten. Weer­stand de 430 met daar­boven de 433 en de 439 – 440 pun­ten. De zware weer­stand wacht nu rond de 443 – 445 pun­ten. Bij de DAX ziet het er nog min­der goed uit sinds gis­teren, ste­un nu de 9500 pun­ten met daaron­der de 9320 pun­ten als mogelijk richtipunt. Die 9320 pun­ten ken­nen we maar al te goed als ste­un, vorig jaar in augus­tus en eind sep­tem­ber werd daar een bodem gezet. Ook in jan­u­ari kon de DAX daar een bodem mak­en, een ste­vige ste­un wacht er daar als we naar de grafiek kijken. Weer­stand nu eerst de 9650 met daar­na de 9750, de 9850 en de 10.00010.050 punten.

De Dow Jones zakt voor het eerst sinds de eerste week in maart met meer dan 100 pun­ten en lijkt op zoek naar een hertest van het 200-daags gemid­delde dat rond de 17.120 pun­ten uitkomt. Tussendoor wel nog een ste­un rond de 17.400 en de 17.200 pun­ten. Weer­stand voor de Dow Jones nu eerst de 17.800 en de 18.350 pun­ten waar de top ofwel de All Time High wacht. Bij de S&P 500 een beet­je het­zelfde ver­loop, ste­un het 200-daags gemid­delde dat rond de 2015 pun­ten uitkomt, eerder zien we de 2025 – 2030 nog als ste­un bij de S&P 500. Weer­stand nu eerst de 2070 – 2075 pun­ten met daar­boven de 2100 en de 2130 – 2135 pun­ten waar de All Time High wacht.

Euro-dol­lar:
De euro beweegt momenteel tussen de 1,135 en de 1,14 dol­lar, aan de bovenkant nog weer­stand rond de 1,145 dol­lar ter­wi­jl de ste­un wacht rond de 1,125 dol­lar. Er komt wat meer rust bij de euro nu, ofwel de dol­lar sta­biliseert zich wat na de behoor­lijke terug­val van de Amerikaanse munt. De harde lij­nen liggen nu bij de 1,105 dol­lar naar bene­den en de 1,17 dol­lar naar boven toe. Die 1,17 dol­lar is de top van eind augus­tus vorig jaar, toen werd die stand bereikt na de ste­vige dal­ing op de beurzen, naar boven toe bli­jft het daar­door een richt­punt en is het mogelijk dat bij een piek deze weer­stand weer wordt aangetikt. De range van de afgelopen dagen houden we in ieder geval aan als richt­pun­ten voor de korte ste­un en weer­stand, tussen die 1,135 en de 1,14 dollar.

Brent olie:
De olie zakt terug tot de ste­un net onder de 38 dol­lar en draait vanaf daar, nu is het afwacht­en of de olie zich kan her­pakken richt­ing de 40 of 42,5 dol­lar waar de zware weer­stand wacht. De forse beweg­in­gen van meer dan 5% bli­jven achter­wege momenteel, er lijkt wat rust te komen bij de oliepri­js. Toch oplet­ten nu voor een dal­ing onder de 37,5 dol­lar want dan kan alles opnieuw begin­nen na de forse oplev­ing vanaf de bodems die we begin feb­ru­ari hebben staan. De ste­un­li­jn bli­jft tech­nisch bekeken belan­grijk nu, als die breekt verwacht ik snel de 35 dol­lar en lager. Van­mid­dag kri­j­gen we rond 16:30 de voor­raden uit de VS, alti­jd belan­grijk voor het koersver­loop van de olie. We zijn dus benieuwd wat dat kan bren­gen, hoe dan ook is het een belan­grijke dag voor wat betre­ft de olieprijs.

Via Guy Trad­ing doen we acties op de olie, dus indi­en u mee wilt doen dan kunt u zich daar­voor inschri­jven. Er loopt een aan­bied­ing tot 1 JUNI nu voor €39 … Inschri­jven kan via de link https://​www​.usmar​kets​.nl/​t​r​a​d​e​r​s​h​o​p​/​a​b​o​n​n​e​m​e​n​t​/​g​u​y​-​t​r​a​d​i​n​g.htm

AEX:DAX:S&P 500:Dow Jones:Brent olie:


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.