Beursdagboek Trader Guy 9 april 2016, 11:41

...

Wall Street zwaktjes het weekend in, AEX en DAX herstellen wat

9 april 2016, 11:41 | Trader Guy | leestijd: 8 minuten | moeilijkheid: 6 / 12 | (0)


Wall Street kende een moeil­ijke her­steldag gis­teren, alles wel iets hoger maar gedurende de dag stond alles wel veel hoger. De opti­mistis­che opstart werd dus verkocht op Wall Street waar­door de indices niet ver boven hun laag­ste standen van de week uitkomen. De Dow Jones ver­loor de afgelopen week net als de S&P 1,2%, de Nas­daq sluit de week 1,3% lager af. De Dow Trans­port ver­loor 2% en ligt er wat min­der goed bij dan de rest nu. De indices op Wall Street lat­en via de grafiek een draai zien, wel staan zow­el de Dow Jones als de S&P 500 nog 2% boven hun 200-daags gemid­delde. De Nas­daq leunt nu al een paar dagen daar tege­naan en breekt nog niet tot daar­boven. Een terugtest van dat 200-daags gemid­delde zit er wel in de komende week, gis­teren werd duidelijk dat het omhoog plots niet meer zo gemakke­lijk gaat.

Een draai op Wall Street zat er al aan te komen maar het zet telkens niet door, de top­pen van vorig jaar bleven de indices op Wall Street aantrekken. Een hertest van die top­pen zat er wel in maar mogelijk is het nog niet voor in deze fase. Na een terug­val kan dat alti­jd nog daarom ben ik zeer benieuwd naar wat er gaat gebeuren rond dat 200-daags gemid­delde als er een test komt rond dat punt. Wall Street kende zijn slecht­ste week sinds begin feb­ru­ari, de vri­jdag werd deels gered door de sterk oplopende oliepri­jzen. Toch kan men een en ander dubbel gaan uit­leggen nu, er is wat angst over de tragere groei in de VS maar daartegen­over spreekt men nu ook al weer over de dure oliepri­js die de weer meer geld kan gaan kosten.

De AEX deed vri­jwel niets als we naar de grafiek kijken de afgelopen week, wel wat uit­sla­gen tussendoor maar de index ver­li­est slechts een halve punt in vergelijk­ing met vorige week vri­jdag. De DAX ver­loor wel en zelfs 2% op week­ba­sis, ongeveer 200 pun­ten. De DAX kon de 10.000 pun­ten niet vasthouden, wederom niet … een dal­ing werd het gevolg en zo is de DAX weer de index die het meest onder druk staat. Vri­jdag wel nog een her­s­tel van 100 pun­ten (1%) maar of dat aan kan houden betwi­jfel ik, de markt in zijn geheel is aan het verzwakken waar­door ik eerder weer een min­der leuke week voor de BULLS verwacht in Europa. Zoals u in het tech­nisch blok hieron­der kunt lezen wordt de 9320 pun­ten een herken­baar doel voor wat betre­ft de DAX.

Gis­teren waren het vooral de olieaan­de­len die het goed deden, de olie liep met 6% op vri­jdag waar­door bin­nen de Dow Jones Chevron en Exxon de boel niet verder deed zakken. Bin­nen de AEX hebben we op dit soort dagen RD Shell, het aan­deel weegt het zwaarst bin­nen de AEX index en het aan­deel won vri­jdag 4%. Op zo’n dag kri­jgt men de AEX niet omlaag uit­er­aard, van­daar dat onze index hoog kon bli­jven hangen tegen het slot. Bij de ver­liez­ers op Wall Street zit­ten vooral de retail­ers en deze keer ook de Health care sec­tor. De retail ver­loor omdat retail­er Gap Inc. aan­gaf dat ze veel min­der hebben verkocht in maart dan verwacht. Het aan­deel ver­loor meer dan 13% vrijdag.

Vanaf komende week begint het cijfer­seizoen weer, maandag kri­j­gen we tra­di­tion­eel Alcoa als eerste nabeurs. Verder vol­gen er nog tal van bedri­jven uit de S&P 500. We gaan snel een blik kri­j­gen op het belan­grijk­ste van alle­maal, groeit alles nog naar verwacht­ing? Of valt een en ander wat tegen waar­door de waarderin­gen wat omlaag moeten? Vri­jdag aanstaande is de april expi­ratie nog …

Advies­di­en­sten:
De afgelopen week hebben we wat posi­ties met winst kun­nen afron­den, zo staan we voor de maand april over­al in de plus. Ook enkele aan­de­len via de aan­de­len Tur­bo Porte­feuille hebben we met winst kun­nen sluiten. Zo komen we via de advies­di­en­sten deze maand uit op plussen tussen de 10 en 26% (alles of niets). We zoeken steeds naar nieuwe kansen op de indices, olie en euro. Begin vol­gende week kunt u al mee­doen door u in te schri­jven, maandag ont­vangt u dan meteen de info over de posi­ties waar we in zit­ten sinds vri­jdag. U kunt ze nog opne­men. We bli­jven voorzichtig te werk gaan uit­er­aard.

Om mee te doen is het ver­standig om lid te wor­den via de nu lopende aan­biedin­gen op de advies­di­en­sten voor €39 tot 1 JUNI. Kies een abon­nement naar wens, en sta van­daag al op de lijst om mee te doen met onze posi­ties. Inschri­jven kan via de link https://​www​.usmar​kets​.nl/​t​r​a​d​e​r​s​h​o​p​.html

zie hieron­der de resul­tat­en van deze maand en dit jaar …

Tech­nisch Blok:
Bij de AEX ste­un nu eerst in de buurt van de 430 pun­ten, lat­er rond de 427 – 428 pun­ten waar we don­derdag op terecht zijn gekomen en al een paar keer eerder de afgelopen 2 weken. Lat­er zien we de 425 waar het 50-daags gemid­delde wacht. Een ander belan­grijk punt om goed in de gat­en te houden wordt de 420 pun­ten ofwel de zone 420 – 422, de AEX zou daar wel eens naar­toe kun­nen in een van de komende sessies. Weer­stand nu de 432 – 433 met daar­boven al vrij snel de 438 – 440 pun­ten en de 441, alles kan redelijk snel gaan zo wel omhoog als omlaag. We bli­jven in feite bin­nen een range van pak­weg 20 pun­ten hangen met de AEX, tussen de 427 en 447 pun­ten. De DAX ligt er nog alti­jd wat min­der goed bij, ste­un daar de 9500 met daaron­der de belan­grijke 9330 pun­ten. Weer­stand nu de 9650 en de 9750 pun­ten.

Bij de Dow Jones weer­stand rond de top van vorige week, die komt uit rond de 17.800 pun­ten. Lat­er de 18.000 en de top­zone 18.30018.350 pun­ten waar meteen ook de hoog­ste stand ooit wacht. Ste­un nu de 17.500 en de 17.150 pun­ten met daar tussen nog de 17.300 pun­ten, rond die 17.150 pun­ten wacht nog steeds het 200-daags gemid­delde op een terugtest wat betre­ft de Dow Jones index. De S&P 500 draait rond de 2050 pun­ten al een tijd­je, ste­un nu die 2050 met daaron­der de 2025 – 2030 en het 200-daags gemid­delde rond de 2015 pun­ten. Weer­stand de top­pen van de afgelopen week rond de 2070 – 2075 pun­ten, lat­er de 2100 en de 2130 – 2135 waar de hoog­ste koers ooit wacht.

Euro-dol­lar:
De euro staat op punt uit te breken naar omhoog, de 1,145 dol­lar wordt belan­grijk nu. Al een paar pogin­gen gezien met heel weinig terug­val vanaf dat punt telkens. Als de euro boven die 1,145 dol­lar ger­aakt voorzie ik snel een verdere sti­jging tot zelfs de 1,17 dol­lar voor mogelijk. De 1,17 dol­lar ken­nen we nog van augus­tus 2015 toen de mark­ten in een ver­snelling omlaag terecht kwa­men, de eerste die heftig was dat jaar. Er zit nu ook weer wat onrust in de mark­ten en dan zien we dat de dol­lar wordt verkocht, op dit moment is het ook zo want Wall Street lijkt het op te geven na een behoor­lijke ral­ly vanaf 11 feb­ru­ari dit jaar. Op de grafiek van de EUR-USD hieron­der kunt u zien wat ik bedoel. Mogelijk gaan we iets doen met de euro de komende dagen via de adviesdiensten.

Brent olie:
De olie kon vri­jdag met 6% omhoog tot de genoemde weer­stand rond de 4242,5 dol­lar. Een zeer sterke sessie, komt vak­er voor op vijdag en dan bedoel ik de ste­vige beweg­in­gen bij de olie. De weer­stand ofwel de vorige top­pen wacht­en nu rond de 4242,5 dol­lar waar er vri­jdag dus al een test kwam, daar­boven rond de 4646,5 dol­lar maar dan zal het plots heel erg goed moeten lopen wat betre­ft de olie. Al is niets onmo­gelijk, dit jaar vallen we al van de ene in de andere ver­rass­ing wat betre­ft de mark­ten inclusief de olie. De komende week verwacht ik wel wat cor­rec­tie op de olie en zullen daar op inspe­len via Guy Trad­ing waar u lid van kunt wor­den, dan kri­jgt u de adviezen per mail en SMS. Inschri­jven kan via deze link

AEX:DAX:S&P 500:Dow Jones:Nas­daq:Brent olie:

Euro:


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.