Beursdagboek Trader Guy 5 april 2016, 08:41

...

AEX weer onderuit, Wall Street zou kunnen draaien

5 april 2016, 08:41 | Trader Guy | leestijd: 5 minuten | moeilijkheid: 5 / 12 | (0)


Gis­teren na een zwak begin de AEX wat hoger, de DAX kon er ook nog net een plus uit­slepen. Wall Street moest inlev­eren al ging dat niet een­voudig want er zit­ten nog steeds veel bulls in de markt. Voor de komende dagen kan de sit­u­atie wel wat anders wor­den, van­mor­gen staan de futures na een down sessie op Wall Street lager waar­door de kans redelijk groot wordt dat van­mid­dag Wall Street zijn draai doorzet. Een terugtest daar van het 200-daags gemid­delde bli­jft een doel op zich, wel moet de markt eerst de draai accepteren en dus doorzetten. Wall Street is behoor­lijk moeil­ijk te lezen momenteel, de sti­jging van de afgelopen peri­ode was er een­t­je die we ons nog lang zullen herin­neren vooral door de snel­heid waarmee die plaatsvond. Er is wel nog iets wat er vol­gens mij nog zit aan te komen, een hertest van de top­zone amper een pro­cent of 2 – 3 boven de hoog­ste standen van vorige week op Wall Street. Maar dat kan via een terugtest van dat 200-daags gemid­delde net zo goed nog. De markt lijkt nu de eerste kwartaal­ci­jfer­saf te wacht­en, die zullen vanaf deze week al bin­nen­drup­pe­len maar vol­gende week komen er al veel bedri­jven bin­nen de S&P 500 met hun cijfers naar buiten.

Op don­derdag 12 MEI geeft Guy Boscart een sem­i­nar over Trad­ing (han­de­len) in Bun­schoten, een avond van 19:00 tot 22:00 met belan­grijke pun­ten waarop men kan let­ten bij de beur­shan­del. Vooral psy­cholo­gie en Mon­ey Man­age­ment komen aan bod. Deel­ne­men kan voor €59 per per­soon.

Inschri­jven via de site en via de link http://​www​.usmar​kets​.nl/​s​e​minar

Europa bli­jft raar doen, er is weing over te zeggen maar de dal­ing van vorige week kruipt er wel goed in, de top­zone werd ver­lat­en met als gevolg dat de AEX afgelopen vri­jdag tot diep onder de 430 pun­ten moest. Maandag wat her­s­tel maar van­mor­gen snel weer in de min voor­beurs. Het­zelfde kun­nen we van de DAX zeggen, her­s­tel dat wel gis­teren maar net zo snel weer omlaag waar­door de kracht snel weer is verd­we­nen. We gaan op de bodems van vri­jdag let­ten, die kun­nen snel onder druk komen te staan. We zit­ten in de AEX en de DAX via de advies­di­en­sten, ook in enkele indices op Wall Street.

Om mee te zijn, dan is het ver­standig om lid te wor­den via de nu lopende aan­biedin­gen op de advies­di­en­sten voor €39 tot 1 JUNI. Kies een abon­nement naar wens, en sta van­daag al op de lijst om mee te doen met de vol­gende posi­tie. Inschri­jven kan via de link https://​www​.usmar​kets​.nl/​t​r​a​d​e​rshop

Tech­nisch Blok:
Bij de AEX let­ten we op de 427 – 428 nu, daaron­der kan de index naar de 422 – 423 maar dat is voor als de ste­un breekt. Verder zien we nu weer­stand bove­naan rond de 438 – 440 met daar­boven de 442 pun­ten. Bij de DAX oplet­ten voor de 9750 pun­ten, als de index daaron­der duikt komt een 9500 plots weer in beeld. Weer­stand bli­jft de 9850 en de 10.000 pun­ten voor wat betre­ft de DAX. Europa voor­lop­ig niet zo sterk, het is niet anders.

De S&P 500 kan rond de 2070 – 2075 weer­stand ondervin­den wat ook zo was gis­teren, daar­na een terug­val tot de 2065 en via de futures van­mor­gen nog een stap­je lager. Ste­un nu de 2050 en de 2025 pun­ten, lat­er de 1995 – 2000. Bij de Dow Jones weer­stand rond de 17.800 pun­ten, de Dow wil nog niet echt plooien voor­lop­ig maar een eerste downdag was er sinds lang. Ste­un nu de 17.600 en de 17.500 pun­ten, daaron­der de 17.17517.200 pun­ten waar het 200-MA wacht. Wall Street schri­jf ik zek­er nog niet af maar een eerste impuls om te draaien richt­ing een hertest van hun 200-MA is er wel nu …

Euro-dol­lar:
Gis­teren een vrij rustige dag wat betre­ft de euro maar wel aan de bovenkant of rond de 1,14 dol­lar. Weer­stand bijft de zone 1,141,145 dol­lar met daar­boven de 1,155 en de 1,17 dol­lar. Alles zek­er nog haal­baar in de opgaande beweg­ing die aansleept, pas onder de 1,13 dol­lar weer mogelijkhe­den tot eerst de 1,125 en de 1,105 dol­lar. Wel bli­jft de euro voor­lop­ig dus sterk liggen ofwel de dol­lar verzwakt nu rustig verder in de hoop dat rentev­er­hogin­gen langer op zich lat­en wachten.

Brent olie:
De olie zakt door de genoemde ste­un, de 38 dol­lar kon het niet houden helaas waar­door er al snel 37,5 op de bor­den staat van­mor­gen. De vol­gende hou­vast zien we pas rond de 35,8 dol­lar met daaron­der weer die 33 dol­lar als ste­un. Weer­stand nu de 38 en de 40 dol­lar met daar­boven de top rond de 42,5 dollar.

Via Guy Trad­ing doen we acties op de olie, dus indi­en u mee wilt doen dan kunt u zich daar­voor inschri­jven. Er loopt een aan­bied­ing tot 1 JUNI nu voor €39 … Inschri­jven kan via de link https://​www​.usmar​kets​.nl/​t​r​a​d​e​r​s​h​o​p​/​a​b​o​n​n​e​m​e​n​t​/​g​u​y​-​t​r​a​d​i​n​g.htm

AEX:DAX:S&P 500:Dow Jones:Brent olie:


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.