Beursdagboek Trader Guy 13 april 2016, 08:33

...

AEX kan uitbreken, Wall Street blijft kracht tonen

13 april 2016, 08:33 | Trader Guy | leestijd: 8 minuten | moeilijkheid: 7 / 12 | (0)


Een sterke sessie en op zich ook een sterk week­be­gin op de beurzen, Europa lijkt zich ein­delijk los te wrin­gen uit de vrij saaie zijwaartse range die er al enkele weken heerst, het zou nu wel mooi zijn mocht­en we hier wat reserves bijbouwen om zo via de 448 bij de AEX tot boven de 450 pun­ten te kruipen. Het­zelfde kun­nen we van de DAX zeggen, graag boven de 10.000 pun­ten en dan uitein­delijk een keer door­pakken om de twi­jfel­zone te ver­lat­en. Dat voor wat betre­ft Europa, we schi­eten hier amper wat op in vergelijk met de indices op Wall Street dat niet ver onder hun hoog­ste standen ooit staan. Deels ligt het aan het ver­loop van de euro maar zo spec­tac­u­lair is dat nu ook weer niet, de con­clusie is dat Europa achter loopt op Wall Street momenteel en dat er wel een inhaal­be­weg­ing mag komen.

Deze week komen er in ieder geval nog wat cijfers van banken bin­nen op Wall Street zodat men al een eerste con­clusie kan trekken over de ver­di­en­sten (beter of slechter dan verwacht). Vol­gende week vol­gen er dan een groot aan­tal bedri­jven van uit de S&P 500 met kwartaal­ci­jfers, het wordt elke dag wel uitk­ijken hoe de bedri­jven het doen en wat ze vooral verwacht­en. Tot dan bli­jft de markt zich tot nog toe sterk houden en zoals ik al aan­gaf staan we niet ver van de poort tot nieuwe records op Wall Street, de cijfers kun­nen daar zek­er bij gaan helpen.

Hier en daar lees ik nog alti­jd dat de beurzen klaar zijn voor een grote terug­val maar die komt er tot nog toe maar niet. In jan­u­ari en begin feb­ru­ari was het kom­mer en kwel op de beurzen maar alles her­pakt zich meer dan ieder had verwacht. Zek­er het tem­po waarmee dat plaatsvond liet hier en daar zijn sporen na, denk aan par­ti­jen die zwaar short in de markt zat­en en zijn bli­jven zit­ten. Die kri­j­gen nu de reken­ing gep­re­sen­teerd en moeten cov­eren (ver­plicht shorts sluiten). Aan de andere kant zijn er geen alter­natieven tegen­over de beurs, in Japan is de rente al negatief en hier in Europa kri­jgt men niks meer kwa rente. De keuze is dan ofwel geld uit­geven, of beleggen op de beurs.

Née, een ste­vige dal­ing verwacht ik nog niet zo snel of er moet iets totaal onverwachts gebeuren waar nie­mand reken­ing mee houdt. Zoi­ets kan alti­jd, denk bijvoor­beeld aan 10 mei 2010 toen de Dow Jones op een avond meer dan 1000 pun­ten ver­loor. We kun­nen ons natu­urlijk niet bezig houden met het incal­culeren van dit soort momenten, dat valt onder de noe­mer pech en niet voorzien. Voor­lop­ig kijken we nog naar hogere standen op de indices en zoeken naar kleine tussen­ti­jdse cor­rec­ties om dan ofwel kort short te gaan, of om bij dips te kopen …

Advies­di­en­sten:
De afgelopen week hebben we wat posi­ties met winst kun­nen afron­den, zo staan we voor de maand april over­al in de plus. Ook enkele aan­de­len via de aan­de­len Tur­bo Porte­feuille hebben we met winst kun­nen sluiten. Zo komen we via de advies­di­en­sten deze maand uit op plussen tussen de 10 en 26% (alles of niets). We zoeken steeds naar nieuwe kansen op de indices, olie en euro. Begin vol­gende week kunt u al mee­doen door u in te schri­jven, maandag ont­vangt u dan meteen de info over de posi­ties waar we in zit­ten sinds vri­jdag. U kunt ze nog opne­men. We bli­jven voorzichtig te werk gaan uiteraard.

Om mee te doen is het ver­standig om lid te wor­den via de nu lopende aan­biedin­gen op de advies­di­en­sten voor €39 tot 1 JUNI. Kies een abon­nement naar wens, en sta van­daag al op de lijst om mee te doen met onze posi­ties. Inschri­jven kan via de link https://​www​.usmar​kets​.nl/​t​r​a​d​e​r​s​h​o​p​.html

zie hieron­der de resul­tat­en van deze maand en dit jaar …

Tech­nisch Blok:
Als we de indices tech­nisch bek­ijken dan groeit de kans op een uit­braak bij de AEX met de dag, eerst de 441 – 442 zone door­breken waar­door de weg open komt te liggen richt­ing de 443 en de 445 pun­ten. Lat­er komt de 447 – 448 en de 450 pun­ten in beeld. Boven die zone kun­nen we van een uit­braak spreken met kansen richt­ing eerst de 460 – 462 en mogelijk richt­ing de 468 – 470 pun­ten. Dat ligt alle­maal wel verder weg en moeten we eerst maar eens afwacht­en of we die weer­standen kun­nen door­breken. Daar wacht­en toch de lijn over de top­pen samen met het 200-MA en de hoog­ste koersen van dit jaar. Dan bedoel ik alles tussen de 443 en de 448 pun­ten. Ste­un nu bij de AEX eerst de 438 met daaron­der de 434 – 435 en de 430 pun­ten maar zoals het er van­mor­gen voor­beurs naar uitzi­et staan we daar een eind boven na de opening.

Bij de DAX voorzie ik een uit­braak mogelijk richt­ing de zware weer­stand die zich rond de 10.00010.050 pun­ten laat zien, de voor­beurs indi­catie stuwt de DAX al richt­ing die 10.000 pun­ten maar we zijn er nog niet. We kun­nen wel weer een posi­tieve sessie kri­j­gen zodat we in ieder geval de recente bodems achter ons lat­en wat betre­ft deze index. Ste­un nu de 9750 en de 9600 punten.

Op Wall Street ook een sterk ver­loop, alle dalin­gen wor­den goed opgekocht zodat de S&P 500 zijn ste­un rond de 2045 – 2050 pun­ten vast kan houden. Weer­stand bij de S&P 500 nu eerst de 2070 – 2075 pun­ten met lat­er de 2100 en de 2130 – 2135 pun­ten waar de hoog­ste koers ooit de index opwacht. De kans op een doorstoot tot die zware weer­stand bli­jft aan­wezig, ik zou zeggen nog een pro­cent of 3 – 4 te gaan. Ste­un dus die 2045 – 2050 met daaron­der de de 2020 – 2025 pun­ten. Bij de Dow Jones het­zelfde beeld, eerste weer­stand nu de 17.800 met daar­boven de 18.000 en daar­na de hoog­ste koers ooit rond de 18.30018.350 pun­ten. Ste­un duidelijk in de buurt van de 17.500 met daaron­der de 17.300 en de 17.150 pun­ten.

Euro-dol­lar:
De euro tikt gis­teren nog de 1,145 dol­lar aan maar moet wel wat terug nu. Van­mor­gen staat er al 1,135 dol­lar op de bor­den. Een wat lagere euro kan de beurzen in Europa wat meer grip geven waar­door we zo achter Wall Street aan kun­nen hobbe­len. De euro laat dus weer­stand zien rond de 1,145 dol­lar, pas bij een uit­braak boven dat niveau voorzie ik een nieuwe impuls omhoog tot de 1,17 dol­lar waar onze munt eind augus­tus nog op terecht kwam. Ste­un nu die 1,135 met daaron­der de 1,125 dol­lar. Lat­er vol­gt de 1,105 dol­lar maar dat ligt een behoor­lijk eind onder de huidi­ge euroko­ers. Eerst maar eens de 1,135 en de 1,125 dol­lar in de gat­en houden …

Brent olie:
De olie breekt duidelijk uit nu, boven de 42,5 dol­lar en verder richt­ing de vol­gende weer­stand die zich rond de 4646,5 dol­lar bevin­dt. De olie zit duidelijk in een opgaande beweg­ing en laat zo de bodem rond de 27 – 28 dol­lar achter zich. Doel kan zelfs rond de 50 dol­lar uitkomen waar­door we dan bij­na een ver­dubbel­ing zien vanaf die bodem die op 20 jan­u­ari werd gezet. Ste­un nu de 42,5 dol­lar ofwel de weer­stand waar we deze week boven zijn uit­ge­bro­ken. Lat­er de 40 – 41 dol­lar en de 38 dol­lar als ste­un. Van­mid­dag kri­j­gen we weer de voor­raden uit de VS bin­nen, dat kan in ieder geval voor beweg­ing zor­gen. Wie weet wordt die vol­gende weer­stand al getest lat­er op de dag, het gaat inder­daad alle­maal heel snel, kan ook niet anders met vri­jdag een sti­jging van 6% en gis­teren daar weer 4% bovenop. Van­mor­gen een klein tik­je terug op de run omhoog van gis­teren maar dat kan een aan­loop wor­den op meer. De sterke dag kwam er vooral door dat Rus­land nu aan­gaf het eens te zijn over een pro­duc­tiev­er­min­der­ing, er wor­den dan min­der vat­en opge­pompt. Ook zien we dat Chi­na 13% meer olie impor­teerde in de maand maart, dat lezen we uit de cijfers die de afgelopen nacht wer­den gepubliceerd.

De komende dagen verwacht ik mogelijk wel wat cor­rec­tie op de olie en zullen daar op inspe­len via Guy Trad­ing waar u lid van kunt wor­den, dan kri­jgt u de adviezen per mail en SMS. Inschri­jven kan via deze link

AEX:DAX:S&P 500:Dow Jones:Brent olie:


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.