Beursdagboek Trader Guy 19 april 2016, 08:26

...

Wall Street ruikt de toppen, AEX herpakt zich sterk

19 april 2016, 08:26 | Trader Guy | leestijd: 6 minuten | moeilijkheid: 6 / 12 | (0)



De week ging van start met een cor­rec­tie in de ocht­end en een hero­plev­ing na de mid­dag en vooral na de open­ing van Wall Street. Zo ger­aakt de DAX die van­mor­gen weer wat hoger van start gaat boven de 10.150 weer­stand en lijkt onder­weg naar de zone 10.30010.400 pun­ten. De AEX bli­jft net­jes boven de 450 pun­ten en kan nu zijn weg ver­vol­gen richt­ing de 462 pun­ten waar de eerstvol­gende weer­stand van belang wacht. Europa ligt er dus sterk bij en kan zich goed her­pakken na een korte terug­val, kop­ers vin­den snel de weg naar de beurs nog steeds.

Wall Street zet zijn sti­jging ook onver­min­derd door, de Dow Jones weet boven de 18.000 pun­ten te sluiten voor het eerst sinds juli 2015 en toont de inten­tie om zijn All Time High op te gaan zoeken die wacht rond de 18.350 pun­ten. Ook de S&P 500 is onder­weg naar die top­zone nu de index op 2% vanaf dat punt terecht komt, de index staat net onder de 2100 pun­ten op slot­ba­sis, we moeten naar de 2135 pun­ten waar die All Time High wacht. De Nas­daq vol­gt maar zal een sterke 2 – 3 dagen nodig hebben om mee te zijn naar de top­zone die vorig jaar werd neergezet, de Nas­daq moet nog zo’n 4 – 5% zien bij te sprokke­len. Alle indices breken wel uit tot boven hun weer­stand en zullen bij het laat­ste stuk­je niet zoveel moeite meer ondervin­den denk ik, kan nog wel een paar dagen tot 1 a 2 weken duren voor we daar aankomen maar we zijn zoals u merkt goed onderweg.

Gis­teren nabeurs cijfers van IBM en Net­fix, die waren op zich goed maar bei­de aan­de­len moesten inlev­eren na dat ze een behoor­lijke ral­ly achter de rug hebben. Op zich niet zo erg, dat trekt denk ik wel weer bij. Gezien de futures die opnieuw met plussen staan van­mor­gen is het niet zo dat bei­de bedri­jven er invloed op hebben. Opval­lend is wel dat IBM gewoon­tegetrouw na de cijfers 5 tot 7 dol­lar terug­valt, lijkt wel of we er zo op in kun­nen zetten al bli­jft zoi­ets gevaar­lijk. Deze week komen er nog een hele boel bedri­jven met cijfers op Wall Street, dat kan helpen om de indices dat laat­ste zetje in de rug te geven om die All Time Highs op te zoeken. Voor­lop­ig bli­jven we Bull­ish voor wat betre­ft de beurs.

Verder zit­ten we al het groot­ste deel van de afgelopen week LONG op de indices en er staan mooie win­sten nu. Mee­doen kan door u in te schri­jven op een van onze advies­di­en­sten, ga naar deze link en maak gebruik van de aan­bied­ing die loopt tot 1 JUNI vanaf €39 .… Of zie https://​www​.usmar​kets​.nl/​t​r​a​d​e​r​s​h​o​p​.html

Tech­nisch Blok:
Bij de AEX een terugtest gezien tot het 200-daags gemid­delde waar­na er een ste­vig her­s­tel begon met een slot mooi boven de eerste weer­stand 448 en boven de 450 pun­ten waar de AEX eind vorige week wat weer­stand onder­vond. De vol­gende weer­stand voor de AEX wacht rond de 462 pun­ten, als we daar ger­ak­en dan moeten we de zaak opnieuw bek­ijken. Belan­grijk zal wor­den waar Wall Street tegen dan staat, daarom is het beter om naar bei­de mark­ten te bli­jven kijken (mon­i­toren). Heel wat verder weg loert ook de 472 pun­ten bij de AEX index. Ste­un nu die 448 en de 445 pun­ten, maar die wer­den gis­teren al terug getest en daar kwa­men er weer kop­ers terug.

Bij de DAX nu ook belan­grijk, de index wil uit­breken en is op zoek naar de 10.300 waar het 200-MA wacht en de 10.400 pun­ten waar er een eerdere top wacht. Ste­un nu de 10.150 en de 10.080 pun­ten, lat­er de 9925 pun­ten als ste­un. De DAX is wel kracht aan het win­nen momenteel, de index heeft een moeil­ijke fase achter de rug na telkens terug tot onder de 10.000 pun­ten te zijn geduwd.

Dan Wall Street, u kent de route al een beet­je. De indices zijn onder­weg naar de top­zone ofwel de hoog­ste koersen ooit bij zow­el de Dow Jones als bij de S&P 500. Dat zijn de doe­len nu, of het daar­na verder gaat is nu moeil­ijk te zeggen, dan moeten we eerst zien wat er daar gaat gebeuren. Wel is het zo dat we beter niet meer in de markt bli­jven zit­ten zodra dat het geval is, onze posi­ties lopen wel nog mee richt­ing die doe­len. Weer­stand voor de Dow Jones de 18.350 pun­ten, voor de S&P 500 de 2135 pun­ten. We wacht­en rustig af met de luxe dat we long posi­ties al een tijd­je open hebben staan met de bek­ende doe­len. Ste­un zow­el bij de Dow Jones als bij de S&P 500 wacht­en een goeie pro­cent lager, de indices wor­den wel goed opgevan­gen steeds …

Euro-dol­lar:
De euro die de 1,125 dol­lar ste­un teste vorige week loopt weer wat op nu, de 1,13+ dol­lar staat er van­mor­gen. Weer­stand de 1,141,145 dol­lar nu met daar­boven de 1,17 dol­lar. Ste­un bli­jft de 1,125 dol­lar met daaron­der de 1,105 dol­lar. Het is wacht­en op nieuws over de rente in de VS, ook kijkt men uit naar de ECB die don­derdag komt met een ver­gader­ing over de rente en een babbel van de ECB pres­i­dent Draghi.

Brent olie:
De olie die heel slecht begon na het mis­lukken van de ver­gader­ing van de OPEC zonda­gavond her­pak­te zich ver­rassend goed, er werd zelfs nog een plus behaald na eerst 6% te zijn gedaald. De olie teste zijn ste­un en trok weer op tot boven de 42,5 dol­lar. Ligt de weg weer open richt­ing de 44,5 dol­lar nu en mogelijk de 4646,5 dol­lar? De kans is nu redelijk groot, alles bli­jft bull­ish gericht nog steeds met hogere bodems en zoals het er nu naaruit ziet ook hogere top­pen. Van­mor­gen zien we de Brent rond de 43 dol­lar, de stap omhoog lijkt hier­mee verder te gaan.

AEX:DAX:S&P 500:Dow Jones:Brent olie:


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.