Beursdagboek Trader Guy 21 april 2016, 08:42

...

Markt weer stapje hoger, tijd om winst te nemen

21 april 2016, 08:42 | Trader Guy | leestijd: 4 minuten | moeilijkheid: 4 / 12 | (0)



Gis­teren opnieuw een sterke dag op de beurzen, de AEX bleef achter vooral door ASML dat werd gedumpt vanu­it de VS na de cijfers van gis­teren. De DAX zet door omhoog en bereikt zelfs al de 10.500 pun­ten, de index is dus duidelijk bezig met een inhaal­be­weg­ing na lang onder druk te hebben ges­taan. Eerste richt­punt was de 10.300 pun­ten, lat­er de 10.400 maar de DAX zet door en bereikt al de 10.500 pun­ten van­mor­gen. We bli­jven rustig en gaan van­daag een hele mooie winst nemen op de DAX posi­tie die al meer dan een week loopt bij Alles of Niets, ook Guy Trad­ing heeft de DAX open staan maar dan vanaf iets lat­er. Ook bij Sys­teem Trad­ing gaan we de winst bin­nen halen.

Van­mid­dag komt de ECB met een rentebesluit, ik wil liev­er niet in de markt zit­ten als er een even­e­ment als dit wordt gehouden. En we hoeven dat ook niet af te wacht­en want de markt is bij­na klaar met deze ral­ly, Wall Street staat nog iets meer dan 1% onder zijn top. Die zal men waarschi­jn­lijk wel gaan opzoeken maar dat laat­ste stuk­je mag een ander van mij hebben. We houden ons klaar om te zoeken naar nieuwe posi­ties en die zie ik wel zit­ten de komende dagen.

Bij Alles of Niets kun­nen we rond de €1300 winst pakken op de DAX, bij Guy Trad­ing rond de €700. Dat is niet de enige posi­tie, lat­er van­mor­gen kunt u de resul­tat­en bek­ijken als we zijn uit­gestapt want na deze mooie rit is het tijd om onze winst te nemen. Dat wordt tussen de €1200 (Sys­teem Trad­ing AEX) en de €2800 bij COM­BI Trad­ing. Dan zijn we weer vrij om een nieuwe kans uit te zoeken, dan kun­nen nieuwe leden of wie eerder is uit­gestapt weer mee­doen. En ik voorzie een nieuwe kans, het kan ook weer een mooie rit wor­den deze keer, ofwel de vol­gende posi­tie ronde. Om mee te doen kunt u zich nu inschri­jven via de nieuwe aan­bied­ing die loopt tot 1 JULI vanaf €39 … Schri­jf u dan ook snel in via de link https://​www​.usmar​kets​.nl/​t​r​a​d​e​rshop

Tech­nisch Blok:
Bij de AEX nu de 458 op de bor­den, lat­er kan de 462 er nog aankomen maar dat kan eventueel ook via win­st­ne­min­gen. Ste­un nu de 456 met lat­er de 451 en de 458 pun­ten. Bij de DAX ook nieuwe top­pen, de 10.500 pun­ten kan wat weer­stand bren­gen maar daar­boven komt de 10.650 en de 10.750 pun­ten in beeld. De DAX staat wel boven het 200-MA nu en dat is sterk. Ste­un eerst de 10.400 en de 10.300 pun­ten, onder die 10.300 pun­ten weer verzwakking maar dat kan ook een mooi doel voor een terug­val wor­den.
Wall Street zet door richt­ing de top­pen, het is iets meer dan 1% nog te gaan, bij de S&P 500 de 2135 pun­ten als doel en bij de Dow Jones rond de 18.350 pun­ten de top. Voor bei­den zijn dat ook All Time Highs ofwel de hoog­ste standen ooit behaald. Ste­un voor de S&P 500 nu de 2075 en de 2050 pun­ten, bij de Dow Jones de 17.900 en de 17.750 punten.

Euro-dol­lar:
Gis­teren viel de euro wat terug tot onder de 1,13 dol­lar na eerst de 1,14 dol­lar te hebben opge­zocht. Nu ste­un rond de 1,125 dol­lar, weer­stand de 1,145 dol­lar. Van­daag komt de ECB met een besluit over de renten en daar­na een pers­babbel met de heer Draghi, dat kan de euro een richt­ing ops­turen via een forse beweg­ing. We wacht­en dan ook op die richt­ing en zien daar­na wat de nieuwe richt­pun­ten worden.

Brent olie:
De olie breekt verder door en maakt nieuwe highs ter­wi­jl velen dat niet had­den verwacht, ik op zich wel omdat de olie tech­nisch bin­nen een range aan het bewe­gen is en nu aan de bovenkant staat. Nor­maal gezien zou de olie nu tot rond die 46 dol­lar moeten kun­nen ger­ak­en om daar­na terug te vallen richt­ing de 4242,5 dol­lar waar dan de ste­un wacht. De olie zit tegen de verwacht­ing in nieuwe top­pen te mak­en nu … Maar dat is de markt, en die zit nu een­maal vol met spec­u­lanten, ook in de olie. Olie is moeil­ijk om mee te han­de­len, dus moet het juiste momen­tum wor­den gezocht om er posi­ties op in te nemen. Via Guy Trad­ing proberen we dat dan ook te doen.

AEX:DAX:S&P 500:Dow Jones:Brent olie:


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.