Beursdagboek Trader Guy 20 april 2016, 08:16

...

AEX en DAX breken uit, Wall Street richting toppen

20 april 2016, 08:16 | Trader Guy | leestijd: 6 minuten | moeilijkheid: 6 / 12 | (0)



Europa kent nu al een paar sterke dagen na elka­ar met een uit­braak bij de AEX en nu ook bij de DAX. Na lange tijd lijkt het erop dat de DAX is uit­ge­bro­ken tot boven de zware weer­stand die rond de 10.150 pun­ten lag, de DAX kon meteen doorstoten tot de vol­gende hin­der­nis rond de 10.300 en zelfs tot de 10.400 pun­ten. Op zich een sterke ontwik­kel­ing bij de indices hier in Europa, er zit meer in het vat nu de uit­braak een feit is. Wel moet het doorzetten, dat kan nu tij­dens het cijfer­seizoen dat op volle toeren begint te draaien. Als de resul­tat­en en vooruitzicht­en mee­vallen, en dat doen ze over het alge­meen, dan verwacht ik niet teveel druk meer op de koersen. De AEX en de DAX, ofwel Europa bli­jft nog behoor­lijk wat achter op Wall Street waar de indices heel dicht bij hun hoog­ste koersen ooit staan.

Op Wall Street zien we wel een wis­se­lend beeld bij de resul­tat­en, het ene bedri­jf overtre­ft de verwachtin­gen die door de anal­is­ten wer­den afgegeven maar anderen vallen wat tegen. We zien dan ook koer­swin­sten voor de finan­ciële aan­de­len en bijvoor­beeld ver­lies bij IBM en Net­flix waar­van men graag wat meer had gezien. Gis­teren kwam Intel nabeurs met cijfers en die vie­len ook mee al werd de omzetverwacht­ing net niet behaald, het bedri­jf kwam ook met de med­edel­ing dat het 12.000 mensen zal ontslaan (10% van het per­son­eel). Intel kri­jgt klap­pen door dat de com­put­er­markt zwaar onder druk staat, er wor­den wereld­wi­jd veel min­der PC’s en lap­tops verkocht omdat de Tablet meer aan pop­u­lar­iteit wint. Ook de biotech sec­tor stond onder druk gis­teren op Wall Street samen met de semi­con­duc­tors, daarom stond de Nas­daq ook de gehele dag in de min.

We zien wat diver­gen­tie nu op Wall Street, de olie en finan­cials plussen ter­wi­jl de tech­nolo­gie en dus de Biotech ver­loren. Ook de Dow Jones Trans­port kende een sterke dag, deze index breekt nu ook uit en lijkt onder­weg naar hogere koersen. De Dow Trans­port is een belan­grijke graad­me­ter voor de rest, zon­der dat de Trans­port mee­doet is het voor de rest moeil­ijk om verder te sti­j­gen. Dat staat beschreven in de oude Dow The­o­ry” waar veel han­de­laren zich op richt­en op Wall Street, al van voor het jaar 1900 vol­gt men deze the­o­rie. Samengevat kun­nen we er van uit­gaan dat het er nog steeds heel goed uitzi­et op Wall Street, nu bij zow­el de Dow Jones als bij de S&P 500 de top­pen van vorig jaar en dus de hoog­ste koersen ooit slechts op een zucht hoger liggen wor­den de indices daar naar­toe gezogen.

Verder zit­ten we al het groot­ste deel van de afgelopen week LONG op de indices en er staan mooie win­sten nu. Mee­doen kan door u in te schri­jven op een van onze advies­di­en­sten, ga naar deze link en maak gebruik van de aan­bied­ing die loopt tot 1 JUNI vanaf €39 .… Of zie https://​www​.usmar​kets​.nl/​t​r​a​d​e​r​s​h​o​p​.html

Tech­nisch Blok:
We bek­ijken een paar indices tech­nisch, de AEX breekt uit en ver­laat de zone 448 – 450 pun­ten nu duidelijk. Vol­gende doel is de 462 met daar­boven de 472 pun­ten nu de weg hele­maal open ligt naar omhoog. Ste­un nu die 448 en lat­er het 200-daags gemid­delde rond de 445 pun­ten. Bij de DAX nu ook die lang verwachte uit­braak, daar de 10.400 nu als weer­stand waar we gis­teren net niet boven wis­ten te ger­ak­en. Bij de 10.300 pun­ten lag het 200-MA bij de DAX, het was gis­teren voor het eerst sinds 3 decem­ber vorig jaar dat de DAX dat 200-MA weer wist te herne­men. Een posi­tief sig­naal voor de DAX. Ste­un nu die 10.300 met daaron­der de 10.150 pun­ten, weer­stand eerst de 10.400 met daar­boven de 10.500 punten.

Op Wall Street ken­nen we de weer­stand, de top­pen van vorig jaar ofwel de hoog­ste koersen ooit bij de Dow Jones en bij de S&P 500. Die lev­els wacht­en rond de 18.350 pun­ten (Dow Jones) en bij de 2135 pun­ten (S&P 500), op zich snel haal­baar maar het kan ook via een kleine terug­val eerst. Maar zoals we Wall Street ken­nen zal men niet te lang wacht­en om die laat­ste horde te nemen, zou zelfs deze week al kun­nen. Ste­un nu de 2065 – 2070 pun­ten zone bij de S&P 500, de Dow Jones kan rond de 17.900 ste­un vin­den mocht deze index wat terug­vallen. De BULL bli­jft aan­wezig nog steeds op Wall Street .…

Euro-dol­lar:
De afgelopen dagen niet zoveel te beleven bij het ver­loop van de euro, het is wacht­en op de ECB die mor­gen met een ver­gader­ing komt. De euro beweegt zich momenteel tussen de 1,13 en de 1,14 dol­lar, aan de bovenkant nog weer­stand rond de 1,145 dol­lar ter­wi­jl de ste­un wacht rond de 1,125 dol­lar. Er komt wat meer rust bij de euro nu, ofwel de dol­lar sta­biliseert zich wat na de behoor­lijke terug­val van de Amerikaanse munt. De harde lij­nen liggen nu bij de 1,105 dol­lar naar bene­den en de 1,17 dol­lar naar boven toe. De range van de afgelopen week houden we in ieder geval aan als richt­pun­ten voor de korte ste­un en weer­stand, dan ligt die tussen die 1,125 en de 1,145 dollar.

Brent olie:
De olie kent ondanks de mis­luk­te ver­gader­ing over de pro­duc­tie afgelopen zondag een posi­tief ver­loop, gis­teren werd de 44,5 dol­lar weer aangetikt en staat de olie die wat zakt van­mor­gen nog boven de 42,5 dol­lar waar er ste­un wacht. Weer­stand bli­jft de 44,5 en de 4646,5 dol­lar, de kans dat de Brent dat niveau nog op gaat zoeken bli­jft aan­wezig zolang er geen slot onder de 40 dol­lar komt. Onder de 40 dol­lar wordt de opgaande lijn ver­lat­en en kri­j­gen we met andere omstandighe­den (tech­nisch) te mak­en. Van­daag (16:30) kri­j­gen we de voor­raden uit de VS nog, dat kan de oliepri­js in beweg­ing bren­gen. Voor­lop­ig een range tussen de 42 en 44,5 dol­lar waar we in zit­ten, we houden de olie wel goed in de gat­en en waar het kan zullen we er een posi­tie op nemen.

AEX:DAX:S&P 500:Dow Jones:Brent olie:


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.