Beursdagboek Trader Guy 26 april 2016, 08:24

...

AEX stap terug, Wall Street blijft sterk liggen

26 april 2016, 08:24 | Trader Guy | leestijd: 6 minuten | moeilijkheid: 6 / 12 | (0)



De AEX had het moeil­ijk gis­teren door Philips dat fors onderuit ging na de cijfers die tegen­vie­len, neem daar­bij nog de dal­ing van Roy­al Dutch (Shell) wat het zwaarst wegende aan­deel bin­nen de AEX is en je hebt een behoor­lijke terug­val op de AEX te pakken. De rest kan dat moeil­ijk recht trekken maar ook de rest lag er bepaald niet sterk bij. Wel zakt de AEX tot onder de 448 pun­ten wat niet zo mooi is, de index bleef dan wel weer boven het 200-daags gemid­delde dat rond de 444 pun­ten uitkomt nu. De AEX ver­li­est deze week, en de komende week ook nog wat door div­i­dent uitk­erin­gen waar­door de index tussen die 445 en 452 pun­ten wat kan bli­jven hangen voor dat er een nieuwe impuls omhoog komt.

Aan de andere kant bli­jft Wall Street sterk hangen aan de bovenkant, de Dow Jones wil de 18.000 pun­ten nog niet opgeven ter­wi­jl de S&P 500 dicht bij de 2100 pun­ten bli­jft. De Dow en de S&P 500 staan dus rond de 2% onder hun top­pen van vorig jaar ofwel de hoog­ste koersen ooit voor deze indexen.

Deze week komen er wel nog een stroom cijfers waaron­der die van het groot­ste bedri­jf ter wereld, Apple. Dat de cijfers wat kun­nen tegen­vallen is bek­end, maar dat is nu juist de uitdag­ing om het iets beter te doen dan men had verwacht. De lat ligt heel hoog voor Apple, dat is alge­meel bek­end. Vanavond rond 22:30 komen die cijfers op de scher­men, we zijn dan ook zeer benieuwd naar de reac­tie van het aan­deel en de mark­tre­ac­tie daarop.

Wat betre­ft de acties via onze advies­di­en­sten, u kunt mee met onze posi­ties door lid te wor­den. Er loopt nu een aan­bied­ing tot 1 JULI vanaf €39 zodat u het even rustig kunt bek­ijken of het iets voor u is. Inschri­jven kan via de vol­gende link, dan staat u van­daag al op de lijst. Ga naar https://​www​.usmar​kets​.nl/​t​r​a​d​e​r​s​h​o​p​.html

Tech­nisch Blok:
Bij de AEX een terug­val tot onder de eerste ste­un, nu is het belan­grijk om de zone 448 – 450 te herov­eren en dan de draad omhoog weer op te pakken. We gaan wat her­s­tel nodig hebben bij de afges­trafte aan­de­len van gis­teren daar­voor. Ste­un nu het 200-MA dat rond de 444 pun­ten wacht, lat­er de 438 – 440 pun­ten. Weer­stand boven de 448 nu de 453 en de 457 – 458 pun­ten. Bij de DAX nu ste­un in de buurt van het 200-daags gemid­delde dat rond de 10.300 pun­ten wacht, lat­er de zone 10.15010.180 pun­ten. Weer­stand bli­jft de 10.400 en de 10.500 pun­ten met daar­boven mogelijk snel de 10.800 punten.

De Dow Jones en de S&P 500 staan nog dicht bij de top­pen van vorig jaar, de dal­ing valt daar nog enorm mee tot nog toe. Alles ligt bin­nen de 2% vanaf de huidi­ge koersen. De top voor de Dow Jones zien we rond de 18.350 pun­ten, die bij de S&P 500 rond de 2135 pun­ten. De Nas­daq ver­loor de afgelopen 2 sessies wel wat, hier ligt de top wat verder en moet er een pro­cent of 6 bijkomen eerst. Dat zijn de bek­ende weer­standen en voor mij bli­jven het de doe­len voor bei­de indices, bij de Nas­daq zien we wel want een goed ont­van­gen cijfer van Apple van­daag kan deze index zo een pro­cent of 2 hoger zetten. Ste­un voor de Dow Jones nu eerst de 17.900 pun­ten, lat­er de 17.750 pun­ten, bij de S&P 500 nu ste­un rond de 2075 en de 2050 punten.

Advies­di­en­sten:
Zoals ik al aan­gaf komen er snel weer nieuwe kansen, er komt weer een beweg­ing van min­i­maal 2 – 3% aan op de beurzen. Zorg dus dat u mee bent door lid te wor­den, en gebruik te mak­en van onze nieuwe aan­bied­ing die nu loopt tot 1 JULI vanaf €39 … Schri­jf u snel in, dan staat u van­daag nog op onze verzendli­jst … Hieron­der ziet u ook per advies­di­enst de tabellen met de resul­tat­en staan, bek­ijk die dan ook rustig. Voor meer details en alle trans­ac­ties zie de web­site www​.usmar​kets​.nl onder het tab­blad abon­nementen.

De link waar u naar­toe moet is https://​www​.usmar​kets​.nl/​t​r​a​d​e​r​s​h​o​p​/​m​a​r​k​t​p​l​a​a​t​s​.html

Twi­jfelt u aan de juis­theid van de resul­tat­en? Ga dan naar onze reviews, zie bijvoor­beeld de link hieron­der waar u alles wat onze leden erover vertellen kunt lezen … Lees de beo­ordelin­gen van Sys­teem Trad­ing via deze link …

Euro-dol­lar:
Op zich bli­jft de euro wat liggen rond de 1,125 dol­lar, even eron­der maar ook weer wat erboven gis­teren. Ste­un nu de 1,125 dol­lar met lat­er de bek­ende 1,105 dol­lar, weer­stand nu de 1,145 dol­lar maar tussendoor ron­dom de 1,131,135 dol­lar ligt er ook wat weer­stand. We kun­nen niet zoveel doen met de euro op dit moment, we wacht­en op meer duidelijkheid want de zone 1,1251,145 dol­lar is niet zo ruim om er ver­ant­wo­ord tussen te handelen.

Brent olie:
De olie bleef rustig liggen gis­teren met wat beweg­ing onder en boven de streep, de 45 dol­lar lijkt wat weer­stand te bieden ter­wi­jl de 44 dol­lar nu als ste­un lijkt te werken. De harde lij­nen leg ik nog alti­jd op 42,5 dol­lar als ste­un en de 4646,5 dol­lar als weer­stand. Veel effect had de ver­gader­ing over de pro­duc­tie van vorige week zondag niet, de ral­ly die we bij de olie nu al enkele weken zien bli­jft zijn winst behouden. We staan een behoor­lijk eind boven de bodems van begin feb­ru­ari. De olie bli­jft momenteel zeer inter­es­sant voor spec­u­lanten, het is dan ook vooral de door futures gedreven han­del die de pri­js stu­urt. Op de een of andere manier voorzie ik de 50 dol­lar voor de Brent de komende weken, we gaan het zien.

AEX:DAX:S&P 500:Dow Jones:Brent olie:


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.