Beursdagboek Trader Guy 28 april 2016, 08:28

...

FED doet nog niks, Japan krijgt afstraffing

28 april 2016, 08:28 | Trader Guy | leestijd: 6 minuten | moeilijkheid: 6 / 12 | (0)



Het was wacht­en op de FED, de FED liet zoals verwacht de rente gelijk en her­haalde in het state­ment dat men de rente in een gelei­delijk tem­po zal opvo­eren. Er werd geen datum op geplakt zodat alles nog open bli­jft voor­lop­ig. Het stemde de markt gerust. Het huidi­ge renteniveau bli­jft daar­door tussen de 0,25% en de 0,5%. De markt reageerde er posi­tief op waar­door de meeste indices wat hoger de dag afs­luiten. De Nas­daq lag onder druk door de slechte cijfers van Apple en de 6% dal­ing van het aan­deel daarop, Apple dat bij de groot­ste bedri­jven ter wereld hoort drukt daarom zwaar op de markt, Apple zit zow­el in de Dow Jones, de Nas­daq en de S&P 500. Het remt de rest daar­door behoor­lijk af al weegt dat zwaarder bij de Nas­daq dan bij de Dow Jones. Men zegt vaak dat het aan­deel moet wor­den gekocht tussen de 90 en 95 dol­lar, wel daar zijn we geweest gis­teren. Voor het ver­volg moeten we nu wacht­en wat er de komende dagen zal gebeuren.

Van­mor­gen vroeg gaf de BOJ (Cen­trale Bank Japan) aan niets te doen deze keer waar­door de munt en de aan­de­len zwaar wer­den afges­traft. Dat zet de markt van­mor­gen dan weer onder druk, Japan zelf laat meer dan 5% liggen van­mor­gen vroeg en dat hakt er ook hier een beet­je in. Vaak is men niet zo afhankeleijk van de Oost­erse beurzen maar toch doet het van­mor­gen via de futures wat met het sen­ti­ment dat gis­teren na sluiten van Wall Street nog goed was.

Verder was er nabeurs Face­book dat met cijfers kwam, de cijfers waren zeer goed waar­door het aan­deel nabeurs met een koer­swinst van 10% werd getracteerd. Zo zien we bij het ene bedri­jf een afs­traf­fing (Apple, Google en Microsoft) ter­wi­jl andere bedri­jven fors wor­den beloond zoals dus Face­book dat nu dicht bij de 120 dol­lar uitkomt. Nog­maals, het slechte nieuws uit Japan kan de markt wat onder druk zetten van­daag, maar na de open­ing van Wall Street kan alles weer aantrekken. Wall Street bli­jft zeer dicht bij zijn top­pen van vorig jaar, de hoog­ste koersen ooit. Men heeft bij zow­el de Dow Jones als bij de S&P 500 nog min­der dan 2% nog te gaan.

Wat betre­ft de acties via onze advies­di­en­sten, u kunt mee met onze posi­ties door lid te wor­den. Er loopt nu een aan­bied­ing tot 1 JULI vanaf €39 zodat u het even rustig kunt bek­ijken of het iets voor u is. Inschri­jven kan via de vol­gende link, dan staat u van­daag al op de lijst. Ga naar https://​www​.usmar​kets​.nl/​t​r​a​d​e​r​s​h​o​p​.html

Tech­nisch Blok:
Als we naar de AEX kijken dan is er rond de 444 pun­ten ste­un door het 200-daags gemid­delde, onder deze lijn ziet het er snel min­der goed uit en kan de index de ste­un rond de 438 – 440 op gaan zoeken. Weer­stand bli­jft de 448 en de 453 met daar­na de top­zone 457 – 458 pun­ten. De 462 en de 472 pun­ten liggen nu wel een eind­je verder maar bli­jven bij een nieuwe ral­ly zek­er haal­baar. We houden ze op de radar in ieder geval. De DAX moet ook inlev­eren en lijkt nu in gevecht met het 200-MA dat vorige week werd door­bro­ken. Ste­un nu de 10.250 en de 10.150 pun­ten, onder die 10.150 pun­ten ziet het er wel min­der goed uit. Weer­stand bli­jft de 10.400 en de 10.500 met daar een eind­je boven de 10.800 pun­ten. Het kan in bei­de richtin­gen snel gaan wat betre­ft de DAX.

Op Wall Street vooral een verzwakking bij de Nas­daq ter­wi­jl de Dow Jones en de S&P 500 zich sterk bli­jven houden. De weer­stand bli­jft de top­zone ofwel de hoog­ste standen ooit bij de S&P 500 en de Dow Jones, die bli­jven bin­nen bereik ook al kri­j­gen we wat druk op de markt door bedri­jfs resul­tat­en die er elke dag bijkomen. Falen de indices om door te stoten dan moet er denk ik eerst een terug­val van 2 – 3% komen om zich vanaf daar weer op te trekken richt­ing die top­pen. Ste­un voor de S&P 500 nu eerst de 2070 met daaron­der de 2050 pun­ten. Bij de Dow Jones bli­jft de 17.900 een ste­un met lat­er de 17.750 pun­ten die we dan eerst in de gat­en moeten houden. Van­daag kan het voor bei­de indices een belan­grijke sessie wor­den, zek­er na Apple gis­teren en de FED vanavond.

Advies­di­en­sten:
Zoals ik al aan­gaf komen er snel weer nieuwe kansen, er komt weer een beweg­ing van min­i­maal 2 – 3% aan op de beurzen. Zorg dus dat u mee bent door lid te wor­den, en gebruik te mak­en van onze nieuwe aan­bied­ing die nu loopt tot 1 JULI vanaf €39 … Schri­jf u snel in, dan staat u van­daag nog op onze verzendli­jst … Hieron­der ziet u ook per advies­di­enst de tabellen met de resul­tat­en staan, bek­ijk die dan ook rustig. Voor meer details en alle trans­ac­ties zie de web­site www​.usmar​kets​.nl onder het tab­blad abon­nementen.

De link waar u naar­toe moet is https://​www​.usmar​kets​.nl/​t​r​a​d​e​r​s​h​o​p​/​m​a​r​k​t​p​l​a​a​t​s​.html

Twi­jfelt u aan de juis­theid van de resul­tat­en? Ga dan naar onze reviews, zie bijvoor­beeld de link hieron­der waar u alles wat onze leden erover vertellen kunt lezen … Lees de beo­ordelin­gen van Sys­teem Trad­ing via deze link …

Euro-dol­lar:
De FED ver­gader­ring bracht niet veel bij­zon­ders zodat de euro bleef hangen, wel oplet­ten nu of de FED de rente snel zal gaan ver­hogen of niet? Ste­un bli­jft de 1,125 dol­lar, lat­er de bek­ende 1,105 dol­lar en weer­stand eerst rond de 1,135 met daar­boven de 1,145 dollar.

Brent olie:
De olie tikt boven de 47 dol­lar van­mor­gen en komt wat terug nu, ste­un bli­jft de 44 en de 42,5 dol­lar ter­wi­jl de weer­stand rond de 46,5 dol­lar zou moeten liggen ofwel rond de huidi­ge koers van de olie. Het bli­jft lastig om de olie goed te voor­spellen momenteel, er is een opgaande beweg­ing die snel kan wor­den gecor­rigeerd. We let­ten dus op die weer­stand­zone nu.

De olie voor­spellen bli­jft moeil­ijk maar via Guy Trad­ing voorzie ik nu wel wat kansen. Als u een advies over de olie wilt ont­van­gen dan kunt u lid wor­den van Guy Trad­ing via de aan­bied­ing tot 1 JULI voor €39. Schri­jf u in via deze link.

AEX:DAX:S&P 500:Dow Jones:


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.