Beursdagboek Trader Guy 20 juli 2016, 08:28

...

AEX moet door de 451 zien te breken, Dow blijft sterk

20 juli 2016, 08:28 | Trader Guy | leestijd: 7 minuten | moeilijkheid: 5 / 12 | (0)


Mark­toverzicht:
De beurzen bli­jven het goed doen, vooral op Wall Street zien we nieuwe record­standen dag na dag op de bor­den komen. Dat komt door het posi­tieve sen­ti­ment maar vooral ook omdat de bedri­jf­s­ci­jfers goed zijn. Neem daar­bij dat nieuwe records uitn­odi­gen om door te zetten naar omhoog en nu we een posi­tieve reeks hebben te pakken kan die wel eens een tijd­je kan aan­houden met als richt­punt de 2200 pun­ten bij de S&P 500 en de 19.000 pun­ten bij de Dow Jones. De oude weer­stand die als ste­un dienst kan doen wordt nu een belan­grijke ste­un bij een eventuele terug­val. Tot nog toe wor­den alle dips goed opgekocht zodat beleg­gers het pri­ma zien zit­ten, op Wall Street dan wel te ver­staan. Wel vie­len de cijfers van Net­flix tegen, het aan­deel ver­loor behoor­lijk daarop en lijkt een uit­zon­der­ing op de rest wat de cijfers betreft.

Europa moet nog steeds op zoek naar de echte uit­braak tot boven de top­pen van dit jaar, we naderen die snel waar­door de kans aan­wezig bli­jft dat er een uit­braak komt maar dan hebben we nog wel enkele sterke sessies voor nodig. Gis­teren twi­jfelde Europa duidelijk, vooral de DAX wil niet mee deze keer en zal zich duidelijk moeten her­pakken. De voor­beurs indi­caties voor Europa zijn pri­ma van­mor­gen in ieder geval, er kan een aan­val op de weer­stand komen zoals het er nu naaruit ziet.

De Nikkei die een sterke reeks achter de rug heeft moet wat inlev­eren van­daag, niet veel want de index bli­jft dicht bij zijn top hangen. De Hang Seng wint wel van­mor­gen en laat een plus van bij­na 1% zien.

U kunt lid wor­den door u in te schri­jven via de link https://​www​.usmar​kets​.nl/​t​r​a​d​e​r​s​h​o​p​.html

Tech­nisch Blok:
De AEX bli­jft dicht bij de 448 pun­ten hangen waar de weer­stand ook afgelopen week lag, boven die 448 ligt de weg open tot eerst de 450 – 452 met daar­boven de 455 en de 458 pun­ten. Als de markt de kracht kan aan­houden, en de AEX bli­jvend boven de hoog­ste stand van voor de Brex­it ger­aakt kun­nen we op dit posi­tieve sen­ti­ment lat­er mogelijk doorstoten tot de 470 – 472 pun­ten waar de vol­gende zware weer­stand wacht. We hebben wel de nodi­ge pow­er nodig om door te stoten, de kans daarop wordt met de dag grot­er omdat Wall Street er sterk (zelfs zeer sterk) bij bli­jft liggen door het aaneen­rit­sen van nieuwe All Time Highs daar. Wat betre­ft de DAX, ook deze index doet het pri­ma nu de 10.000 pun­ten werd bereikt maar we bli­jven er nu wel rond hangen al enkele dagen. Weer­stand nu de 10.150 met daar net boven de 10.250 pun­ten. Daar­na komt de 10.400 pun­ten weer in beeld, ook bij de DAX lijkt de kans nu groot dat de index richt­ing de 10.400 pun­ten wil. Ste­un nu de 9900 en de 9750 pun­ten met lat­er de 9500 punten …

Wall Street bli­jft sterk voor de dag komen, de S&P 500 brak vorige week maandag voor het eerst boven de hoog­ste koers ooit en bli­jft na enkele nieuwe record­standen aan de bovenkant hangen. Weer­stand nu de 2170 – 2175 met daar­boven de 2200 pun­ten. Ste­un bli­jft uit­er­aard de oude top rond de 2135 pun­ten, daaron­der de 2115 en de 2100 met lat­er de 2075 pun­ten. Waarschi­jn­lijk kri­j­gen we nog meer nieuwe highs bij de S&P 500 tot het tegen­deel is bewezen. Ook de Dow Jones zet zijn reeks door met daar weer een nieuwe ATH gis­teren, de slot­stand op 18.559 pun­ten is dus een nieuw record­slot. De eerste weer­stand zien we nu rond de 18.750 met daar­boven de 19.000 pun­ten. Ste­un nu eerst de 18.350 met daaron­der de 18.250, lat­er de 18.100 en de 17.900 pun­ten als steun.

Sig­naal dien­sten:
Maandag hebben we gelijk wat winst kun­nen nemen bij Sys­teem Trad­ing en Polleke Trad­ing via de AEX index, rond de 6 pun­ten erbij met een kleine posi­tie zodat we het ren­de­ment op maand, jaar en totaal weer wat hebben kun­nen optrekken. Zo komen we deze maand op €900 uit met Sys­teem Trad­ing, Polleke Trad­ing komt nu uit op €1600 deze maand. We zoeken zek­er weer naar nieuwe kansen, deze week zou dat nog kun­nen zodat u mee kunt doen na dat u zich als lid inschri­jft voor een van onze advies­di­en­sten. De nieuwe aan­bied­ing loopt vanaf van­daag en dat is tot
1 OKTO­BER vanaf €39 … Dan staat u van­daag al op de verzendlijst …

Inschri­jven? https://​www​.usmar​kets​.nl/​t​r​a​d​e​r​s​h​o​p​/​m​a​r​k​t​p​l​a​a​t​s​.html

Euro-dol­lar:
De euro valt terug tot de 1,10 dol­lar van­mor­gen, de 1,105 ste­un moet eraan geloven zien we waar­door de kans nu wat grot­er wordt dat de munt terug moet tot de 1,095 dol­lar. Als de dal­ing verder zet dan kan de euro naar de 1,09 of de 1,085 zelfs waar de vol­gende ste­un wacht. Weer­stand nu de 1,105 dol­lar met lat­er de 1,11 en de 1,125 dol­lar, we bli­jven nog wel bin­nen de trad­in­grange 1,095 — 1,125 dol­lar maar nu er wat meer druk omlaag komt is de kans aan­wezig dat we terug moeten naar de 1,085 dol­lar. Het bli­jft een rentev­er­haal nog steeds, in de VS bli­jft de kans op een rentev­er­hoging aan­wezig en nu zek­er de beurzen daar sterk­er wor­den ter­wi­jl dat in Europa nog niet kan.

Brent olie:
De olie bli­jft nog boven de 46 dol­lar ste­un hangen, echt omhoog wil het niet meer met de olie maar we moeten nu wel reken­ing begin­nen te houden met een kleinere range tussen een ste­vige ste­un en een zware weer­stand. De ste­un naar bene­den toe om nu goed in de gat­en te houden is die 46 dol­lar ter­wi­jl de weer­stand door de lijn over de recente top­pen elke dag iets lager komt te liggen en zich momenteel rond de 49 dol­lar laat zien. De range wordt hier­door beperkt tot 3 dol­lar, is het erop of eron­der deze week? De kans daarop wordt grot­er waar­door we zeer waarschi­jn­lijk vrij snel uit kun­nen breken. Boven de 49 dol­lar ligt de weg open tot de 52,553 dol­lar, een uit­braak omlaag onder de 46 dol­lar kan de olie vrij snel naar eerst de 43,5 dol­lar of lat­er zelfs tot de 42 dol­lar ste­un doen zakken. 

Van­mid­dag de olievoor­raden uit de VS rond 16:30 wat de pri­js in beweg­ing kan bren­gen, het wordt afwacht­en daarop om wat meer duidelijkheid over het verdere pri­jsver­loop te krijgen.

We zien dus kansen op de olie de komende peri­ode, dat doen we via Guy Trad­ing han­de­len op de olie. Wie mee wil doen kan zich daar­voor inschri­jven via de link https://​www​.usmar​kets​.nl/​t​r​a​d​e​r​s​h​o​p​/​a​b​o​n​n​e​m​e​n​t​/​g​u​y​-​t​r​a​d​i​n​g​.html

AEX:

DAX:

S&P 500:

Dow Jones:


Brent olie:


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.