Beursdagboek Trader Guy 15 oktober 2016, 09:51

...

Beurzen zoeken richting na wisselvallige week

15 oktober 2016, 09:51 | Trader Guy | leestijd: 9 minuten | moeilijkheid: 5 / 12 | (0)


Mark­toverzicht:

Weer een zeer volatiele beur­sweek waar de sessies erg uit elka­ar liepen. Ook zien we verdeeld­heid op de beurzen, op Wall Street moest men uitein­delijk toch inlev­eren waar de Europese indices een kleine plus noteer­den. Op Wall Street had men het dus lastiger deze week en de indices aldaar deden dan ook een stap­je terug. De Dow Jones sluit de week 100 pun­ten lager af dan vorige week (-0.6%). De S&P 500 moest 20 pun­ten inlev­eren en staat daarmee 20 pun­ten lager dan eind vorige week (0.9%). De Nas­daq deed het de afgelopen peri­ode aanzien­lijk beter dan de overige indices wat resul­teerde in een opeen­vol­ging van ATHs. De tech­no-index moet nu ook inlev­eren wat resul­teert in een min van 78 pun­ten, daarmee staat de index bij­na 1.5% lager dan vorige week.

In Europa een iets posi­tiev­er beeld, de Europese indices oog­den na een sterk begin van de week erg zwak maar kwa­men er door een ijz­er­sterke vri­jdag weer bovenop. De AEX index sluit de week uitein­delijk een klein halve punt hoger dan vorige week (0.1%). De DAX was wederom een stuk sterk­er dan de rest van de klas, de Duitse aan­de­lenin­dex sloot de week af met een plus van 90 pun­ten ofwel 0.8%.

De tweede week van okto­ber was een week met veel actie. Maandag een mooie eerste han­dels­dag waar de inter­na­tionale aan­de­len­mark­ten naar ver­schil­lende weer­stand­niveaus kropen om deze weer eens te gaan testen. Na het bereiken van deze niveaus zagen we direct een tik” op de beurzen en de waarde op de beurzen viel direct terug. De indices vie­len terug naar de onderkant van de trad­in­grange waar men de ste­un­niveaus zwaar onder druk zette. Op Wall Street begon het te krak­en, enkele zeer belan­grijke ste­un­niveaus wer­den getest en bleken hun werk voor­lop­ig nog te doen. Het is nu de vraag of deze hun werk de komende peri­ode zullen bli­jven doen want nadat Wall Street gis­teren uit de start­blokken schoot viel men toch weer langza­am aan terug naar deze niveaus.

In Europa bli­jft men wederom zoeken naar richt­ing. De koer­swi­jzigin­gen deze week waren weer bin­nen de marge en zodoende kan er nog niet echt richt­ing gekozen wor­den op de Europese mark­ten. Met deze standen bli­jft een uit­braak omhoog of omlaag voor­lop­ig uit en moet men zich richt­en op het bereiken en serieus testen van de onderkant of bovenkant van de trad­in­grange. Voor­lop­ig bevin­dt men zich in het mid­den en is afwacht­en welke kant de beurzen maandag zullen kiezen, het twi­jfe­lende slot van Wall Street gis­teren laat zien dat men ook daar nog niet klaar is om een kant te kiezen.

We wacht­en weer af en zoeken naar het juiste moment om in te stap­pen voor een rit omhoog of omlaag. Tim­ing is essen­tieel wan­neer u belegt, zo ook deze week. Met onze ser­vices namen woens­dag­mid­dag enkele mooie short­posi­ties in die we don­derdagocht­end al met een zeer mooi resul­taat van de hand kon­den doen.

Kijkt u zelf naar onder­staand voor­beeld, met onze Alles of Niets ser­vice behaalden we in min­der dan een dag tijd een resul­taat van meer dan €550,-:

Vanzelf­sprek­end kunt u zich ook aan­melden voor een van onze ser­vices. Schri­jf u snel in via de link https://​www​.usmar​kets​.nl/​t​r​a​d​e​r​s​h​o​p​.html want dan staat u op tijd op de lijst om de sig­nalen per mail en SMS te ontvangen …

Sig­naal dien­sten:
Nu de markt weer richt­ing aan het zoeken is bieden er zich weer mooie kansen aan op de markt. Door een open blik en zorgvuldige analy­ses kun­nen we inspe­len op een beweg­ing bei­de kan­ten op. Geduld is een schone zaak en wij zoeken naar beweg­in­gen die zich bin­nen enkele dagen kun­nen vormen. 

Er loopt voor nieuwe leden nu een aan­bied­ing, nu tot 1 DECEM­BER vanaf €39.

Een kans om lid te wor­den bij US Mar­kets waar we naar de beste kansen zoeken en han­de­len met beleid, waar het moet nemen we de STO­PLOSS, en waar het kan lat­en we de winst door­lopen. Mee­doen en van­daag al op de verzendli­jst staan? Schri­jf u in via de vol­gende link: https://​www​.usmar​kets​.nl/​t​r​a​d​e​r​s​h​o​p​.html

Slim­ste Beleg­ger:
Deze week is De Slim­ste Beleg­ger” echt begonnen, u kunt zich inschri­jven voor deze com­peti­tie en u dus aansluiten bij #TeamGuy. Zodoende kunt u met behulp van mijn adviezen en strate­gie deel­ne­men aan deze com­peti­tie. Na de eerste speel­week staan zow­el #TEAMGUY als COACH Guy Boscart bove­naan! #TeamGuy was vorige edi­tie het win­nende team, sluit u aan en maak kans op leuke pri­jzen! http://​www​.slim​ste​be​leg​ger​.nl/

Trad­ing Coach­ing:
Han­de­len op de beurs doet u het best met een coach, een men­tor die veel over de markt en han­de­len weet (ervar­ing) en waar er een track­record kan wor­den voorgelegd die cor­rect is. Ook al is het maar ter onder­s­te­un­ing, of om ervarin­gen te delen met elka­ar. Dat kan alle­maal via US Mar­kets Trad­ing waar u zelfs met al onze leden kunt com­mu­niceren op ons druk bezochte leden­fo­rum. Bij ons lat­en we ook de leden aan het woord, u kunt hun bevindingen/​reviews rustig nalezen voor dat u mee gaat doen via de link hieronder …

https://​www​.usmar​kets​.nl/​t​r​a​d​e​r​s​h​o​p​/​a​b​o​n​n​e​m​e​n​t​/​a​e​x​-​s​y​s​t​e​e​m​t​r​a​d​i​n​g​.​h​t​m​l​#​r​e​views

Tech­nisch Blok:

Europa
Ste­un voor de AEX nu de 448 – 447 zone met daaron­der de 445 – 444 pun­ten, dan komt de zeer belan­grijke 437 – 438 pun­ten als ste­un weer in beeld ofwel de bodem van sep­tem­ber. Onder de 437 pun­ten kan het snel gaan met de AEX en zit er zelfs een ver­volg cor­rec­tie in tot 409 – 412 pun­ten. Weer­stand voor de AEX nu eerst de 452 pun­ten waar­na het opzoek kan gaan naar het weer­stand­niveau van 456 – 458. Pas bij een duidelijke uit­braak boven de 458 – 460 pun­ten kans op meer maar de afgelopen tijd is gebleken dat de neer­waartse druk hier enorm is. Mocht­en de stieren toch bij machte zijn door te stoten dan eerst weer­stand bij de 466 pun­ten met lat­er de 473 pun­ten als een mogelijk doel.

De DAX sloot de week met een sterke sessie (+160 pun­ten) en heeft daarmee weer wat extra lucht om te ade­men. De DAX nu schom­melt nu tussen de 10.60010.550 waar het weer­stand kan verwacht­en van de dal­ende lijn over de recente top­pen en het 50-daags gemid­delde. Daar­boven weer­stand voor de DAX bij 10.820 pun­ten waar bij een uit­braak van die koers het vol­gende doel 11.450 zal zijn. Ste­un voor de DAX nu 10.375 met daaron­der ste­un voor de DAX bij 10.150 pun­ten. Mocht er een uit­braak naar bene­den vol­gen zijn de vol­gende doe­len voor de DAX 10.000 met daaron­der 9.750.

Wall Street:
Wall Street ondervin­dt duidelijk nog hin­der van de top­zone die het daar onlangs heeft gevor­md. De indices op Wall Street kri­j­gen bij elke oplev­ing snel de dek­sel op de neus en de neer­waartse druk bli­jft groot in Ameri­ka.

De S&P 500 bli­jft zoek­ende. De index bli­jft hangen tussen de 2.120 ste­un en 2.140 weer­stand, vri­jdag bij open­ing werd de 2.140 weer­stand gelijk onder druk gezet maar een uit­braak bleef uit. Hier­boven weer­stand voor de S&P 500 bij 2.165 pun­ten en uitein­delijk weer­stand voor de S&P bij de top­zone van 2.190 pun­ten. Ste­un voor de S&P nu dus eerst de 2.120, bij een uit­braak naar bene­den eerst de 2.080 als ste­un met daaron­der het 200-daags gemid­delde op 2.070 pun­ten.

De Nas­daq staat na een sterke peri­ode op de belan­grijke ste­un van 5.200 pun­ten, hieron­der ziet het tech­nisch beeld voor de Nas­daq er slecht uit. Dan eerst ste­un voor de Nas­daq op 5.100 pun­ten waar­na de index een val kan mak­en tot 5.000 pun­ten, ver­vol­gens het 200-daags gemid­delde als ste­un voor de Nas­daq op 4.900 pun­ten. Weer­stand voor de Nas­daq nu 5.250 pun­ten met ver­vol­gens de 5.340 pun­ten als weer­stand.

De Dow nu vlak tegen de 18.100 pun­ten ste­un met daaron­der de 18.000 grens als ste­un. Hieron­der kan het hard gaan met de Dow Jones en kan een val richt­ing de 17.800 en ver­vol­gens 17.600 mogelijk zijn. Weer­stand voor de DOW nu op 18.200 pun­ten met daar­boven de 18.400 pun­ten waar ook het 50-daags gemid­delde wacht.

Brent olie:
De olie lijkt zich te sta­bilis­eren boven de $52, de koers van Brent staat nu sterk boven de $50 en heeft de weer­stand rond de $53 al meerdere malen getest. Boven deze weer­stand ruimte voor Brent om door te stoten richt­ing de $60. Ste­un voor Brent nu $51.5 met daaron­der de $50 als ste­un.

De oliepri­jzen bli­jven zich dus posi­tief ontwikke­len door de voorne­mens vanu­it de OPEC. Waar wij kansen zien zullen wij met onze ser­vice Guy Trad­ing” ook posi­ties innemen in de Brent Olie.

AEX:DAX:
S&P 500:
Nas­daq:
Dow Jones:
Brent olie:



Guy Boscart
US Mar­kets


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.