Beursdagboek Trader Guy 17 oktober 2016, 08:19

...

Wall Street oogt zwak, Europa blijft vlak

17 oktober 2016, 08:19 | Trader Guy | leestijd: 6 minuten | moeilijkheid: 3 / 12 | (0)


Mark­toverzicht:
De beurzen kwa­men vorige week zwaar onder druk te staan, Wall Street begon te krak­en maar door een zeer sterke laat­ste han­dels­dag (met name in Europa) hebben de beurzen weer wat lucht om te ade­men. Hier­mee staan de indices weer boven de belan­grijke ste­un­niveaus en kun­nen we van­daag kijken of de indices weer richt­ing deze niveaus gaan of dat men verder omhoog wil. De AEX staat nu rond de 450 pun­ten en daarmee mid­den in de trad­in­grange van 445 – 458 pun­ten. Een van deze niveaus zal getest moeten wor­den om een uit­braak van de index mogelijk te mak­en. Ook de DAX staat weer boven de 10.500 ste­un. In Duit­s­land sloot men de week ook zeer sterk af het­geen ervoor zorgde dat de index boven deze belan­grijke ste­un is gekomen. Toch bli­jft het ook aftas­ten in Duit­s­land, net als de AEX zal de DAX bin­nenko­rt duidelijk richt­ing moeten gaan kiezen. De Index bli­jft hangen tussen de 10.25010.750 pun­ten en men zal een van deze gren­zen snel weer gaan verken­nen.

Voor­lop­ig kijken we rustig naar de markt en waar er zich mogelijkhe­den voor zullen doen komen we in actie. In mijn ogen oogt Wall Street nog erg zwak, na de topvorm­ing die afgelopen peri­ode plaats vond zien we dat de index veel ruimte heeft om weer iets in te lev­eren. Voorzichtigheid is dus gebo­den en met strakke STO­PLOSS en gede­gen mon­ey man­age­ment kun­nen we ook in deze onzekere markt stap­pen nemen en enkele strate­gis­che posi­ties innemen.

Deze week is het Cijfer­seizoen” offi­cieel geopend. Deze week komen vri­jwel alle grote jon­gens naar buiten met de bedri­jf­s­ci­jfers over Q3. Een inter­es­sant gegeven waarmee beur­shan­de­laren de waarde van een bedri­jf kun­nen bepalen en dit kun­nen afzetten tegen de actuele beur­swaarde. Verder van­daag nog wat inter­es­sante macro-economis­che cijfers uit Europa en Ameri­ka met lat­er deze week ook cijfers uit Chi­na en don­derdag het rentebesluit van de ECB. Kor­tom, weer een week vol mogelijkhe­den.

Zelf ben ik me goed aan het voor­berei­den op de nodi­ge stap­pen die ik zal onderne­men om in ieder geval mee te zijn in een richt­ing voor mijn leden. Hier­mee werk ik met Boost­ers, het veelvoud daar­van natu­urlijk. Schri­jf u snel in via de link https://​www​.usmar​kets​.nl/​t​r​a​d​e​r​s​h​o​p​.html want dan staat u op tijd op de lijst om de sig­nalen per mail en SMS te ont­van­gen …

Slim­ste Beleg­ger:
Vorige week is de Slim­ste Beleg­ger weer van start gegaan. Het spel waarmee u virtueel kunt beleggen aan de hand van tips van beursken­ners is weer in volle gang. Zow­el Coach Guy Boscart als #TeamGuy staan weer bove­naan. U kunt zich nog inschri­jven en mee­doen met #TeamGuy, hier­mee maakt u automa­tisch kans op enkele mooie pri­jzen! http://​www​.slim​ste​be​leg​ger​.nl/

Sig­naal dien­sten:
Vorige week hebben wij weer een mooie posi­tie kun­nen sluiten door op tijd short te gaan. Op woens­dag­mid­dag namen wij een posi­tie in die we don­derdagocht­end alweer van de hand kon­den doen. Timing is zeer belan­grijk wan­neer u actief bent op de beurs en daarom zoeken wij alti­jd naar juiste instap en uit­stap momenten.

Er loopt voor nieuwe leden nu een aan­bied­ing, nu tot 1 DECEM­BER vanaf €39.

Wordt nu dus lid bij US Mar­kets waar we naar de beste kansen zoeken en han­de­len met beleid, waar het moet nemen we de STO­PLOSS, en waar het kan lat­en we de winst door­lopen. Mee­doen en van­daag al op de verzendli­jst staan? Schri­jf u in via de vol­gende link: https://​www​.usmar​kets​.nl/​t​r​a​d​e​r​s​h​o​p​.html

Trad­ing Coach­ing:
Han­de­len op de beurs doet u het best met een coach, een men­tor die veel over de markt en han­de­len weet (ervar­ing) en waar er een track­record kan wor­den voorgelegd die cor­rect is. Ook al is het maar ter onder­s­te­un­ing, of om ervarin­gen te delen met elka­ar. Dat kan alle­maal via US Mar­kets Trad­ing waar u zelfs met al onze leden kunt com­mu­niceren op ons druk bezochte leden­fo­rum. Bij ons lat­en we ook de leden aan het woord, u kunt hun bevindingen/​reviews rustig nalezen voor dat u mee gaat doen via de link hieronder …

https://​www​.usmar​kets​.nl/​t​r​a​d​e​r​s​h​o​p​/​a​b​o​n​n​e​m​e​n​t​/​a​e​x​-​s​y​s​t​e​e​m​t​r​a​d​i​n​g​.​h​t​m​l​#​r​e​views

Tech­nisch Blok:

Europa:
Een sterke laat­ste han­dels­dag zette de Europese beurzen dus wat hoger weg. De AEX index staat nu boven de 450 ste­un, hieron­der ste­un voor de AEX op 448 pun­ten met daaron­der de 445 pun­ten als ste­un. Mocht de AEX door de 445 ste­un breken kan het snel richt­ing de 438 pun­ten met ver­vol­gens de 428 als ste­un. Weer­stand voor de AEX eerst 452 pun­ten met daar­boven de 455 en 458 pun­ten als weer­stand. Bij het passeren van de 458 grens is een uit­braak richt­ing de 473 weer­stand niet ondenkbaar. Ook de DAX nu tussen wal en schip, ste­un voor de DAX 10.500 en weer­stand voor de DAX 10.650 pun­ten. Onder de 10.500 kan de DAX snel richt­ing de 10.375 met daaron­der de 10.250 als ste­un. Weer­stand voor de DAX dus 10.650 en 10.750 punten.

Wall Street:
Op Wall Street viel men vri­jdag wat terug na een zeer sterke start. De S&P 500 staat met 2.130 pun­ten nog 10 pun­ten boven de ste­un van 2.120 pun­ten. Hieron­der ziet het er slecht uit voor de S&P 500 en kan de koers al snel naar de ste­un van 2.095 met lat­er de 2.070 en 2.040 pun­ten als ste­un. Weer­stand voor de S&P 500 nu eerst 2.0402.145 pun­ten met daar­boven de 2.175 pun­ten als weer­stand. De Dow Jones staat met 18.140 pun­ten tussen de belan­grijke 18.000 ste­un en 18.250 pun­ten weer­stand. Onder de 18.000 de 17.900 als ste­un met lat­er de 17.750 als ste­un. Bij een verdere dal­ing moeten we vrezen voor de 17.500 en 17.250 pun­ten op korte ter­mi­jn. Weer­stand bij de Dow Jones eerst de 18.250 pun­ten met lat­er de 18.350 en de 18.500 punten. 

Euro-dol­lar:
De Euro is vorige week een weggeza­kt maar wint weer wat terug aan kracht. De Euro Dol­lar koers staat nu op 1.098, hier­mee staat het vlak rond de ste­un van 1,095 met lat­er de 1,085 dol­lar als ste­un. Weer­stand nu eerst de 1,105 dol­lar met daar­boven de 1,11 en de 1,125 dol­lar, de euro brak eind sep­tem­ber nog even tot boven de 1,125 dol­lar maar moet nu dus snel weer terug. 

Brent olie:
Brent olie bli­jft hangen rond de $52, de koers van Brent die onlangs weer uit­brak boven de $50 schom­melt nu tussen de ste­un van $51.5 en $52.9. Hieron­der ste­un voor Brent op $50. Bij een uit­braak omhoog kan de koers van Brent richt­ing de $55-$56 en uitein­delijk $60.

AEX:





DAX:


S&P 500:




Dow Jones:




Brent olie:

Guy Boscart
US Mar­kets


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.