Beursdagboek Trader Guy 18 oktober 2016, 07:48

...

Wall Street onder druk, beurzen dicht bij steun

18 oktober 2016, 07:48 | Trader Guy | leestijd: 6 minuten | moeilijkheid: 4 / 12 | (0)


Mark­toverzicht:
Gis­teren kwa­men de beurzen even op adem na al het geweld van eind vorige week waar de indices eerst omlaag vie­len om ver­vol­gens weer omhoog te schi­eten. Bij open­ing wat twi­jfel op de beurzen en uitein­delijk viel de schade mee, de indices lever­den niet al te veel in en dit kwam mede door­dat enkele belan­grijke ste­un­niveaus wer­den getest. De AEX viel gis­teren 2.5 punt terug en staat daarmee op 448 pun­ten, het laat­ste sta­tion voor­dat men de 445 pun­ten weer kan gaan testen. De futures vertellen echter dat de AEX de andere kant op zal ope­nen van­daag en daarmee staan we weer op het­zelfde punt als gis­teren. De AEX moet een kant gaan kiezen, ofwel een test aan de bovenkant van 458 pun­ten of de index moet weer de 445 ste­un onder druk gaan zetten. De DAX leverde gis­teren meer in dan de rest en staat nu ook op een belan­grijke ste­un van 10.500 pun­ten. Deze grens is de laat­ste tijd zeer betrouw­baar gebleken als ste­un en ook gis­teren was de neer­waartse druk niet groot genoeg om de DAX verder naar bene­den te duwen.

Op Wall Street lev­ert men opnieuw wat in en dus kruipt men daar wederom richt­ing de ste­un­niveaus die getest kun­nen wor­den. De Dow Jones staat nu slechts een half pro­cent ver­wi­jderd van de 18.000 ste­un ter­wi­jl de S&P 500 nog maar 6 pun­ten weg is van de 2.120 ste­un. Voor deze indices geldt dat wan­neer de neer­waartse druk toe­neemt het weleens kan gaan spo­ken op Wall Street. Echter, bij het naderen van deze niveaus zal de opwaartse druk natu­urlijk ook toen­e­men. Het is afwacht­en wie het gevecht tussen de beren en stieren zal win­nen zodat de beurzen in Ameri­ka weer richt­ing kun­nen kiezen. Deze week zullen de grote jon­gens in Ameri­ka hun Q3 cijfers pub­liceren.

Zelf ben ik me goed aan het voor­berei­den op de nodi­ge stap­pen die ik zal onderne­men om in ieder geval mee te zijn in een richt­ing voor mijn leden. Hier­mee werk ik met Boost­ers, het veelvoud daar­van natu­urlijk. Schri­jf u snel in via de link https://​www​.usmar​kets​.nl/​t​r​a​d​e​r​s​h​o​p​.html want dan staat u op tijd op de lijst om de sig­nalen per mail en SMS te ont­van­gen …

Slim­ste Beleg­ger:
Vorige week is de Slim­ste Beleg­ger weer van start gegaan. Het spel waarmee u virtueel kunt beleggen aan de hand van tips van beursken­ners is weer in volle gang. Zow­el Coach Guy Boscart als #TeamGuy staan weer bove­naan. U kunt zich nog inschri­jven en mee­doen met #TeamGuy, hier­mee maakt u automa­tisch kans op enkele mooie pri­jzen! http://​www​.slim​ste​be​leg​ger​.nl/

Sig­naal dien­sten:
Vorige week hebben wij weer een mooie posi­tie kun­nen sluiten door op tijd short te gaan. Op woens­dag­mid­dag namen wij een posi­tie in die we don­derdagocht­end alweer van de hand kon­den doen. Timing is zeer belan­grijk wan­neer u actief bent op de beurs en daarom zoeken wij alti­jd naar juiste instap en uit­stap momenten.

Er loopt voor nieuwe leden nu een aan­bied­ing, nu tot 1 DECEM­BER vanaf €39.

Wordt nu dus lid bij US Mar­kets waar we naar de beste kansen zoeken en han­de­len met beleid, waar het moet nemen we de STO­PLOSS, en waar het kan lat­en we de winst door­lopen. Mee­doen en van­daag al op de verzendli­jst staan? Schri­jf u in via de vol­gende link: https://​www​.usmar​kets​.nl/​t​r​a​d​e​r​s​h​o​p​.html

Trad­ing Coach­ing:
Han­de­len op de beurs doet u het best met een coach, een men­tor die veel over de markt en han­de­len weet (ervar­ing) en waar er een track­record kan wor­den voorgelegd die cor­rect is. Ook al is het maar ter onder­s­te­un­ing, of om ervarin­gen te delen met elka­ar. Dat kan alle­maal via US Mar­kets Trad­ing waar u zelfs met al onze leden kunt com­mu­niceren op ons druk bezochte leden­fo­rum. Bij ons lat­en we ook de leden aan het woord, u kunt hun bevindingen/​reviews rustig nalezen voor dat u mee gaat doen via de link hieronder …

https://​www​.usmar​kets​.nl/​t​r​a​d​e​r​s​h​o​p​/​a​b​o​n​n​e​m​e​n​t​/​a​e​x​-​s​y​s​t​e​e​m​t​r​a​d​i​n​g​.​h​t​m​l​#​r​e​views

Tech­nisch Blok:

Europa:
De Europese beurzen zijn gis­teren dus wat terug gevallen richt­ing de ste­un­niveaus. AEX nu op 448 pun­ten wat al eerder een belan­grijke ste­un is gebleken. Hieron­der ste­un voor de AEX op de grens van 445 pun­ten waar de onderkant van het trend­kanaal uitkomt. Weer­stand voor de AEX op 450 – 452 en 455 pun­ten. Uitein­delijk weer­stand voor de AEX op de 458 grens waar de AEX kan uit­breken richt­ing de 466 – 473 pun­ten.
De DAX sloot ook op een zeer belan­grijke ste­un. De Duitse index was de afgelopen peri­ode vaak wat sterk­er dan de AEX maar moest gis­teren ook sluiten op een ste­un die de index al vaak heeft moeten doen her­stellen: 10.500 pun­ten. Hieron­der ste­un voor de DAX op 10.375 pun­ten met daaron­der de 10.250 pun­ten als ste­un. Weer­stand voor de DAX op 10.610 pun­ten met daar­boven de 10.705 pun­ten als weerstand.


Wall Street:
Op Wall Street staan de beurzen ook tegen enkele belan­grijke ste­un­niveaus aan. De indices aldaar hebben gis­teren deze ste­u­ni­veaus dan ook nadrukke­lijk onder druk gezet maar vooral­snog doen deze hun werk. De Dow Jones nu op 18.086 pun­ten, ste­un voor de Dow op 18.000 pun­ten waar de index veel ste­un ondervin­dt. Daaron­der ste­un voor de Dow Jones op de 17.800 grens en bij 17.600 pun­ten waar ook het 200-daags gemid­delde wacht. De S&P leunt ook tegen een serieuze ste­un op het moment, de index sloot gis­teren op 2.126 pun­ten en is daarmee dicht bij de ste­un van 2.120 pun­ten gekomen. Hieron­der ste­un voor de S&P bij 2.080 en 2.060 pun­ten. Weer­stand voor de S&P 500 wacht bij de lijn op 2.140 pun­ten met daar­boven de 2.160 pun­ten. Uitein­delijk de jaar­top­pen als weer­stand voor de S&P rond de 2.190 punten. 

Euro-dol­lar:
De Euro is vorige week wat weggeza­kt maar wint deze week weer wat terug aan kracht. De Euro Dol­lar koers staat nu weer boven de 1,100. Ste­un voor de Euro Dol­lar nu 1.095 met daaron­der de 1.085 als ste­un. Weer­stand nu eerst de 1,105 dol­lar met daar­boven de 1,11 en de 1,125 dol­lar, de euro brak eind sep­tem­ber nog even tot boven de 1,125 dol­lar maar moet nu dus snel weer terug. 

Brent olie:
Brent olie bli­jft hangen rond de $52, de koers van Brent viel gis­teren even terug richt­ing de ste­un van $51 maar toen het daar in de buurt kwam her­stelde de koers van Brent weer knap. Gis­teren sloot Brent vlak boven de $51.5 ste­un en van­daag staat Brent alweer een half pro­cent hoger op $51.8. Weer­stand voor Brent eerst $52.2 met daar­boven $52.8 en $53.8 als weer­stand.

AEX:
DAX:
S&P 500:
Dow Jones:
Brent olie:

Guy Boscart
US Mar­kets


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.