Beursdagboek Trader Guy 20 januari 2017, 08:50

...

ECB zorgt voor weinig actie, Wall Street wat lager

20 januari 2017, 08:50 | Trader Guy | leestijd: 8 minuten | moeilijkheid: 6 / 12 | (0)


Mark­tup­date:
De markt zoekt naar richt­ing, dat is voor iedereen duidelijk en er is zoals we zeggen amper wat te behalen met die kleine range waarin we zit­ten. Er moet een uit­braak komen voor we verder gaan in een richt­ing, dat is gemakke­lijk zeggen maar het is nu een­maal zo. Op zich zie ik wel wat trou­bles bij de meeste indices op Wall Street maar meer dan cor­rec­ties in tijd en sec­tor rotaties zijn het niet. Zo ver­loren de Dow en de S&P 500 wat ter­rein en de Dow Jones liet zelfs een lagere bodem zien maar de Dow Trans­port beleefde dan weer een pri­ma sessie met een plus­je op het einde van de dag. Alles stond eerst wel wat hoger maar wederom kon men de flow er niet inhouden. Zelf bli­jf ik het zwak vin­den nog alti­jd, er zal wat moeten gebeuren de komende dagen op Wall Street want we kun­nen mijn inziens niet lang meer bin­nen deze kleine range blijven.

Vanavond is er de inwi­jd­ing van Trump als de nieuwe Pres­i­dent van de VS, hij zal wel wat zeggen maar of de markt daarop zal rea­geren is nog maar de vraag. Wel is het nu echt, hij zit op de belan­grijk­ste post van de wereld en het bli­jft een ongeleid pro­jec­tiel natu­urlijk. De gehele wereld is benieuwd hoe hij alles zal aan­pakken, velen zien hem als gevaar­lijk anderen zien hem als hoop op een hele mooie economis­che peri­ode in de VS. Zelf laat ik het zijn beloop gaan, het is zoals het is en we moeten ermee omgaan. De tijd zal het ons leren hoe het zal uit­pakken en hoe de mark­ten erop rea­geren de komende 4 jaar. Maar van mij mag er wel wat beweg­ing komen want na 6 weken Run­ning to stand still” mag er wel eens wat actie loskomen.

Van­daag cijfers van Gen­er­al Elec­tric en Proc­ter in de VS, verder geen belan­grijke economis­che data vandaag.

Trad­ing sig­nalen en 2 sig­naal dien­sten uitgelicht:

1- Sys­teem Trad­ing nodig min­i­maal €1500:
Voor onze leden hebben we bij Sys­teem Trad­ing (AEX) het jaar 2016 heel mooi kun­nen afs­luiten, het was een moeil­ijk beurs­jaar met alle ups en downs maar door goed mon­ey man­age­ment en het uit­zoeken van de beste momenten scoren we op alle vlakken. In de maand decem­ber hebben we via Sys­teem Trad­ing een posi­tief resul­taat kun­nen halen van 775,- (52%), in 2016 hebben we met €1.500 een totale bru­to winst kun­nen behalen van9.156 voor onze leden . Lees in ieder geval de reviews op onze site via deze link …

2- Alles of Niets nodig min­i­maal €2000:
Met onze Alles of Niets aan­bevel­ings­di­enst hebben we decem­ber af kun­nen ron­den met een winst van 1.319,- (66%). Alles of Niets scoort in 2016 zelfs 10 plus­maan­den op 12, de maan­den waar we wat ver­loren vie­len dan ook nog mee door goed Mon­ey Man­age­ment (stops op tijd nemen). Over heel 2016 hebben we met2.000 een totale bru­to winst kun­nen behalen van11.543 voor onze leden. Onze sys­te­men zor­gen er dus voor dat de ver­liezen alti­jd mee­vallen. Lees in ieder geval de reviews op onze site via deze link …

Lid wor­den van Sys­teem Trad­ing of Alles of Niets? En alles mee­doen in 2017? Er loopt voor nieuwe leden nu een nieuwe aan­bied­ing tot 1 MAART vanaf €39 Om u in te schri­jven ga naar https://​www​.usmar​kets​.nl/​t​r​a​d​e​r​s​h​o​p​.html

Trad­ing Coach­ing:
Han­de­len op de beurs doet u het best met een coach, een men­tor die veel over de markt en han­de­len weet (ervar­ing) en waar er een track­record kan wor­den voorgelegd die cor­rect is. Via leden­mails (trad­ing updates) bli­jft iedereen op de hoogte waarom we voorzichtig te werk gaan, ook al is het maar ter onder­s­te­un­ing, of om ervarin­gen te delen met elka­ar. Dat kan alle­maal via US Mar­kets Trad­ing waar u zelfs met al onze leden kunt com­mu­niceren op ons leden­fo­rum. Bij ons lat­en we ook de leden zelf aan het woord, u kunt hun bevindingen/​reviews rustig nalezen voor dat u mee wilt doen, dat kan via de link hieronder …

https://​www​.usmar​kets​.nl/​t​r​a​d​e​r​s​h​o​p​/​a​b​o​n​n​e​m​e​n​t​/​a​e​x​-​s​y​s​t​e​e​m​t​r​a​d​i​n​g​.​h​t​m​l​#​r​e​views

Tech­nis­che analyse:

Wall Street:
De Dow Jones bli­jft nog alti­jd onder de nu toch redelijk zware weer­stand van 20.000 pun­ten, er komt voor­lop­ig nog geen door­braak zodat de index wat terug moet maar ook dat bli­jft zeer beperkt tot nog toe. De band­breedte bli­jft klein, het gaat om nog geen volle pro­cent en daar beweegt de index nu toch al tussen sinds eind vorig jaar. Ste­un zien we in de buurt van de 19.750 pun­ten, daaron­der zou er nog een dal­ing kun­nen komen tot de 19.500 pun­ten maar dan begint alles er wel wat slechter uit te zien. Het is zelfs zo dat als de Dow Jones onder de 19.500 pun­ten zakt we reken­ing moeten houden met een terug­val tot de 19.000 of zelfs tot de 18.650 pun­ten. Zo ver is het nog lang niet maar aangezien alles bin­nen zo’n kleine range zit moeten we wel oplet­ten aan bei­de kan­ten, een uit­braak zal de markt doen bewe­gen met een behoor­lijke uit­slag in de gekozen richt­ing. We bewak­en de gren­zen 19.750 en de 20.000 pun­ten voor wat betre­ft de Dow Jones.

De S&P 500 bli­jft wat dichter bij zijn top net als de Nas­daq, hier weer­stand rond de 2275 – 2280 pun­ten, daar­boven komt de 2300 pun­ten snel in beeld. Ste­un bli­jft de 2250 pun­ten nu, de index bewaakt die grens met alle kracht want als de S&P 500 onder de 2250 pun­ten sluit ziet het er plots veel min­der sterk uit. Nu dus ook een kleine range met ste­un en weer­stand bin­nen de 1% ofwel 25 pun­ten, bij een uit­braak kan er een ste­vige beweg­ing vol­gen in de gekozen richt­ing. Bij de Nas­daq bli­jven we dicht bij de top­zone, daar bli­jven nieuwe All Time Highs goed mogelijk na de reeks die we hebben neergezet vorige week. Pas wan­neer de Nas­daq opnieuw onder de 5500 pun­ten zakt moeten we oplet­ten, dan zit een cor­rec­tie er weer in, de cijfes van de tech­nolo­gie sec­tor zullen dus behoor­lijk mee moeten vallen.

Europa:
De AEX liep gis­teren eerst weer wat op maar de AEX sluit opnieuw rond de 485 pun­ten wat mid­den in de range 480 – 490 pun­ten ligt. Ste­un bli­jft de 483 en de 481 pun­ten nu, weer­stand eerst de 488 met daar­boven de 490 pun­ten. Op zich gebeurde er dit jaar nog hele­maal niks, een range van 1 tot 2% en daar bli­jft het bij. Het is wacht­en op een uit­braak omhoog of omlaag maar tot nog toe komt die er niet, deze fase is moeil­ijk om op te han­de­len en zek­er wan­neer je met duidelijke stops werkt. Als we de grafiek bek­ijken dan merken we op dat er toch topvorm­ing gaande is maar we kun­nen daar niet zomaar vanu­it gaan, daarom bli­jven we voorzichtig te werk gaan. Gis­teren heb ik naar de leden een coach­ing mail ver­stu­urd met daarin de sit­u­atie op dit ogenblik.

Bij de DAX het­zelfde beeld, wat terug vanaf de top­zone met een eerste ste­un rond de 11.47511.500 pun­ten en nu weer een her­s­tel tot rond de 11.600 met lat­er mogelijkhe­den richt­ing de 11.70011.750 pun­ten. De DAX bli­jft op punt om door te stoten zolang de index boven de 11.400 pun­ten weet te bli­jven, of we nog tot die 11.400 pun­ten gaan ger­ak­en is nog maar de vraag maar het is wel een mogelijkheid waar we reken­ing mee moeten houden de komende dagen.

Zo werk ik voor onze leden, u kunt ook mee­doen door lid te wor­den. Er loopt een aan­bied­ing tot 1 MAART nu, inschri­jven kan via de vol­gende link https://​www​.usmar​kets​.nl/​t​r​a​d​e​r​s​h​o​p​.html

Euro:
De euro bewoog gis­teren ron­dom de ECB behoor­lijk, eerst tot bij­na de 1,069 dol­lar om vanaf dat punt een cent terug te vallen tot 1,059 dol­lar, van­mor­gen zien we de euro opnieuw aan de hoge kant en boven de 1,065 dol­lar uitkomen, de euro bereikt bij­na de 1,07 dol­lar. Weer­stand nu eerst de 1,075 dol­lar met lat­er de 1,09 dol­lar. Ste­un nu de 1,065 dol­lar, daaron­der de 1,055 en de 1,045 dollar.

Brent olie:
De olie bli­jft zoeken naar richt­ing net zoals de gehele markt, tussen de 53 en 58 dol­lar momenteel. We moeten wacht­en op een uit­braak in een van bei­de richtin­gen. We zijn er tussendoor voor de snelle traders wel mogelijkhe­den tussen deze gren­zen als u met een sto­ploss werkt.

AEX:

DAX:

S&P 500:

Dow Jones:

Brent olie:

Met vrien­delijke groet,

Guy Boscart


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.