Beursdagboek Trader Guy 21 januari 2017, 12:34

...

Wall Street nieuwe poging omhoog, AEX volgt met plussen

21 januari 2017, 12:34 | Trader Guy | leestijd: 11 minuten | moeilijkheid: 6 / 12 | (0)


Mark­tup­date:
De nadruk lag op het einde van de week want alles sluit zo rond de hoog­ste stand de week af, Wall Street kreeg er weer wat flow in waar­door er veel indices rond hun top­zone uitkomen. Alles bli­jft dus dicht bij een uit­braak het­geen don­derdag in de loop van de dag er nog wat min­der goed uit kwam te zien. Maar de bodems wer­den gere­specteerd, de rebound was goed en hier­door bli­jven we in het con­tin­u­atiepa­troon hangen met de nadruk dat er nor­maal gezien een uit­braak moet vol­gen. Ook zien we dat op week­ba­sis de indi­ca­toren een gezonde cor­rec­tie hebben gemaakt waar­door er weer wat kracht omhoog op de indices kan ontstaan. Dat zow­el hier in Europa als op Wall Street, op week­ba­sis zien we wel wat terug­val maar het bli­jft bij een klein ver­schil. Zo ver­loor de AEX 2 pun­ten, bleef de DAX vlak met 1 punt winst aan het einde van de week. Op Wall Street ver­loor de Dow Jones 58 pun­ten, de S&P 500 liet 3 pun­ten liggen ter­wi­jl de Nas­daq 19 pun­ten lager de week moest afs­luiten. Wel is het zo dat de Nas­daq van alle indices het dichtst bij de top weet te bli­jven. Op Wall Street bli­jft alles dus klaar staan om uit te breken, in de loop van de week zag het er wel even­t­jes min­der goed uit maar het week­slot brengt veel hoop voor de komende sessies. Als de indices doorstoten dan verwacht ik 2 tot 3 hele sterke dagen met kracht, het kan los gaan als we die con­sol­i­datiezone ver­lat­en. De Dow Jones Trans­port index wist de week wel posi­tief af te sluiten, hier een winst van 23 pun­ten (0,25%) met een uit­braak die de index snel weer richt­ing de top moet brengen.

Wall Street dus hoopvol naar de komende week en eigen­lijk kun­nen we het­zelfde zeggen voor wat beterft de AEX en de DAX, het wil tot nog toe ook maar niet lukken om door te stoten maar de drang naar omhoog bli­jft wel aan­houden momenteel. Let vooral op de 490 bij de AEX nu en de 11.750 bij de DAX. Hoe dan ook, we kun­nen niet ontken­nen dat er na de bodem bij de AEX plots kracht op gang kwam waar­door we snel opnieuw de top­zone op hebben gezocht met de 488 op de bor­den net voor het einde van de week. De komende week dus goed kijken naar het ver­volg met mogelijk een sterke opstart maandag. Het is ook uitk­ijken naar de cijfers, er zullen behoor­lijk wat grote bedri­jven voor­bij komen. Goeie cijfers kun­nen net dat extra stoot­je omhoog op gang doen komen. Weer een week om naar uit te kijken en hopelijk ver­lat­en we die kleine con­sol­i­datiezone uitein­delijk bij alle indices.

Trad­ing sig­nalen en 2 sig­naal dien­sten uitgelicht:

1- Sys­teem Trad­ing nodig min­i­maal €1500:
Voor onze leden hebben we bij Sys­teem Trad­ing (AEX) het jaar 2016 heel mooi kun­nen afs­luiten, het was een moeil­ijk beurs­jaar met alle ups en downs maar door goed mon­ey man­age­ment en het uit­zoeken van de beste momenten scoren we op alle vlakken. In de maand decem­ber hebben we via Sys­teem Trad­ing een posi­tief resul­taat kun­nen halen van 775,- (52%), in 2016 hebben we met €1.500 een totale bru­to winst kun­nen behalen van9.156 voor onze leden . Lees in ieder geval de reviews op onze site via deze link …

2- Alles of Niets nodig min­i­maal €2000:
Met onze Alles of Niets aan­bevel­ings­di­enst hebben we decem­ber af kun­nen ron­den met een winst van 1.319,- (66%). Alles of Niets scoort in 2016 zelfs 10 plus­maan­den op 12, de maan­den waar we wat ver­loren vie­len dan ook nog mee door goed Mon­ey Man­age­ment (stops op tijd nemen). Over heel 2016 hebben we met2.000 een totale bru­to winst kun­nen behalen van11.543 voor onze leden. Onze sys­te­men zor­gen er dus voor dat de ver­liezen alti­jd mee­vallen. Lees in ieder geval de reviews op onze site via deze link …

Lid wor­den van Sys­teem Trad­ing of Alles of Niets? En alles mee­doen in 2017? Er loopt voor nieuwe leden nu een nieuwe aan­bied­ing tot 1 MAART vanaf €39 Om u in te schri­jven ga naar https://​www​.usmar​kets​.nl/​t​r​a​d​e​r​s​h​o​p​.html

Trad­ing Coach­ing:
Han­de­len op de beurs doet u het best met een coach, een men­tor die veel over de markt en han­de­len weet (ervar­ing) en waar er een track­record kan wor­den voorgelegd die cor­rect is. Via leden­mails (trad­ing updates) bli­jft iedereen op de hoogte waarom we voorzichtig te werk gaan, ook al is het maar ter onder­s­te­un­ing, of om ervarin­gen te delen met elka­ar. Dat kan alle­maal via US Mar­kets Trad­ing waar u zelfs met al onze leden kunt com­mu­niceren op ons leden­fo­rum. Bij ons lat­en we ook de leden zelf aan het woord, u kunt hun bevindingen/​reviews rustig nalezen voor dat u mee wilt doen, dat kan via de link hieronder …

https://​www​.usmar​kets​.nl/​t​r​a​d​e​r​s​h​o​p​/​a​b​o​n​n​e​m​e​n​t​/​a​e​x​-​s​y​s​t​e​e​m​t​r​a​d​i​n​g​.​h​t​m​l​#​r​e​views

Tech­nis­che analyse:

Wall Street:
De Dow Jones die even terug moest sluipt weer stil­let­jes naar die 20.000 pun­ten toe, de kans dat we er nu gaan ger­ak­en groeit weer wat omdat de index de 19.70019.750 pun­ten ste­un wist te weer­staan. Wel hebben we dan nog een paar posi­tieve dagen nodig maar als ik de grafiek goed bek­ijk dan zou er weer een nieuwe aan­val op gang moeten komen. We hebben het alti­jd nog over min­der dan 1% om door die 20K te breken, al een week of 6 na elka­ar. De cor­rec­ties vin­den plaats in tijd en duidelijk niet in waarde plus dat het patroon op de grafiek dat aangeeft dat de sti­jging zich zou moeten con­tin­ueren. We gaan het zien, bewaak de 19.70019.750 pun­ten grens als onderkant en de 20.000 pun­ten als bovenkant en een uit­braak in de gekozen richt­ing kan voor 500 – 600 extra pun­ten zor­gen in die richt­ing. We houden ons hoe dan ook klaar om wat te doen.

Het­zelfde bij de S&P 500 maar deze index sluit de week heel dicht bij zijn top af, boven de 2280 pun­ten zou de index vrij gemakke­lijk naar de 2330 pun­ten moeten kun­nen oplopen. Ste­un van belang bli­jft de 2250 pun­ten, pas daaron­der ziet het er min­der goed uit. Als ik naar de dag grafiek van de S&P 500 kijk dan zie ik toch een veel belovende gang van zak­en en zou die 2330 pun­ten een mooi doel wor­den de komende weken. Als de index goed boven die 2280 pun­ten sluit dan staan we er denk ik bin­nen enkele dagen maar niet te gretig wor­den, eerst zien wat er met die 2280 pun­ten zal gebeuren.

Bij de Dow Trans­port en de Nas­daq zien we ook een mooi ver­loop, de Nas­daq bli­jft sterk en kan nieuwe top­pen mak­en ter­wi­jl de Dow Trans­port zich goed aan het her­pakken is. Voor bei­de indices en uit­er­aard ook voor wat betre­ft de Dow Jones en de S&P 500 zullen enkele grote bedri­jven het koersver­loop de komende sessies mede bepalen.

Europa:
De AEX weet zich na een week­je met wat twi­jfels te her­pakken en maakt de over­steek naar de 487 – 488 pun­ten, de index sluit daar net onder. Boven de 488 – 490 pun­ten ligt de weg open richt­ing de 492 en de 498 pun­ten, lat­er kun­nen we ons op de 500+ gaan richt­en. Ste­un bli­jft de 483 met daar net onder de 480 – 481 pun­ten, bei­den bli­jven we in de gat­en houden uit­er­aard. We kun­nen nog niet uit­gaan van een uit­braak, de index ver­toont een zijwaarts ver­loop met nog steeds de onder en boven­grens die wor­den gere­specteerd. Lang kan dat niet meer bli­jven duren vol­gens mij, er zal snel een uit­braak moeten komen en de kans dat het omhoog wordt is aan het groeien want door het her­s­tel kri­j­gen we een patroon dat zoi­ets aangeeft. Oplet­ten nu voor 2 mogelijkhe­den, of we gaan die 488 opzoeken en door­breken, of de index draait opnieuw naar omlaag. Kies ik voor het patroon, en de patro­nen op Wall Street dan zou ik uit­gaan van een uit­braak omhoog. We houden de index goed in de gat­en de komende dagen en gaan mogelijk maandag al wat ondernemen.

Bij de DAX zien we net als bij de AEX meer drang naar omhoog dan ander­som, het viel de afgelopen week al op dat de index niet verder wil zakken. Tot tussen de 11.400 en 11.500 pun­ten mag het nog wel maar vanaf die zone zien we koopge­drag. De bovenkant zit dicht rond de 11.60011.650 pun­ten nu maar de kans op een uit­braak is ook goed te zien op de DAX grafiek (onder­aan deze update), dan moet er een slot boven de 11.700 pun­ten komen en liev­er nog boven de 11.750 pun­ten. Kan­srijk wordt dat wel met de opzet die we zien in de dagchart, een vlag­pa­troon is meestal het sein voor een con­tin­u­atie in de richt­ing, dus omhoog. Doel zal dan ron­dom of boven de 12.000 pun­ten liggen wat dan ongeveer gelijk zou moeten zijn met de AEX boven de 500 punten.

Zo werk ik voor onze leden, u kunt ook mee­doen door lid te wor­den. Er loopt een aan­bied­ing tot 1 MAART nu, inschri­jven kan via de vol­gende link https://​www​.usmar​kets​.nl/​t​r​a​d​e​r​s​h​o​p​.html

Euro:
De euro is met een mooie rebound bezig met nu al de 1,07 dol­lar op de bor­den, eerste doel wordt nu de 1,075 dol­lar met daar­boven de 1,09 dol­lar als doel en zware weer­stand. De kans dat de euro doorstoot tot die 1,09 dol­lar is aan­wezig, we hebben nog 2 cent te gaan en daar kun­nen we eventueel op inspe­len de komende dagen. Ste­un nu eerst de 1,065 dol­lar met daaron­der de 1,055 en de 1,045 dollar.

Brent olie:
De olie her­pakt zich weer en ger­aakt tot boven de 55 dol­lar vri­jdag, we bevin­den ons weer tussen de 55 en 56 dol­lar ofwel het mid­den van de range 53,558 dol­lar. Weer­stand bli­jft de 58 dol­lar, ste­un zien we ronde de 53,5 dol­lar, voor­lop­ig een brede range van pak­weg 5 dol­lar. Om tot een uit­braak te komen moet de olie boven die 58 dol­lar ger­ak­en, niet kansloos maar voor­lop­ig nog niet aan de orde. Wel is het zo dat de olie al een tijd­je aan de bovenkant hangt en dus de uit­braak van eind vorig jaar boven de 5353,5 dol­lar staande weet te houden. Dat toont toch enige kracht en bli­jft het ver­loop hoopvol voor nieuwe top­pen de komende weken.

AEX:

DAX:

S&P 500:

Dow Jones:

Nas­daq Com­pos­ite:

Dow Trans­port:

Brent olie:
EURO-USD:

Met vrien­delijke groet,

Guy Boscart


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.