Beursdagboek Trader Guy 30 mei 2017, 08:52

...

Er hangt wat in de lucht, opletten vanaf nu is mijn raad

30 mei 2017, 08:52 | Trader Guy | leestijd: 10 minuten | moeilijkheid: 6 / 12 | (0)


Mark­toverzicht:
Gis­teren moest Europa het alleen doen, Wall Street bleef dicht door Memo­r­i­al Day. Een kalme sessie met bij de AEX iets ver­lies en bij de DAX wat winst maar veel was het alle­maal niet. Ook andere indices deden weinig en wacht­en af wat er zal gebeuren op Wall Street waar alles rond de top­zone staat. Toch oplet­ten vanaf nu want ik zie niet veel poten­tieel meer omhoog voor wat betre­ft Wall Street, we bli­jven daar veel te lang hangen zon­der echt uit te breken, een uit­braak moet met vooral een groot vol­ume plaatsvin­den waar­door nieuwe kop­ers zor­gen voor een duidelijke ver­vol­gsti­jging en behalve bij de Nas­daq zie ik dat nog ner­gens. Wat betre­ft de AEX en de DAX, daar liggen we al een tijd­je stil en zien we maar weinig actie. Bei­de indices staan dan ook nog een eind­je onder hun top.

Het­geen de markt nu laat zien maakt me wat ongerust, er hangt wat in de lucht en mogelijk was die slip omlaag van woens­dag 17 maart een soort sig­naal dat werd afgegeven voor het lan­gere ver­volg. Dat de indices op Wall Street zich nog beter wis­ten te her­stellen dan het­geen ze zijn gedaald toen is best vreemd maar meteen ook een teken aan de wand. Als we hier kei­hard gaan draaien door dat de markt denkt dat alles nu toch veel te duur is (aan­de­len op Wall Street staan zeer hoog gewaardeerd momenteel) dan zullen de profs gaan short­en het­geen ik verwacht. Nog iets wat ik zeer opmerke­lijk begin te vin­den is dat bin­nen de Dow Jones van de 30 aan­de­len er maar 10 goed mee­doen en dus ook All Time Highs neerzetten, van de andere 20 zit­ten nog 4 iets onder hun top en de rest (16 aan­de­len) staan er zelfs ver onder. Logisch dat we hier zek­er niet kun­nen spreken van een juiste verdel­ing om het over een zeer sterke markt te hebben, dat soort waarne­min­gen zijn belan­grijk en geven vooral aan dat we moeten oplet­ten vanaf nu. Er kun­nen 2 din­gen gebeuren, ofwel die 14 aan­de­len zullen met een inhaal­race starten en we gaan nog veel hoger met de Dow Jones. Of de te hoog gewaardeerde aan­de­len op dit moment wor­den verkocht het­geen meer logisch is en we kri­j­gen dus een behoor­lijke terugslag op de Dow Jones die de index mogelijk snel 1000 – 2000 pun­ten lager zet. Zoals u merkt hou ik reken­ing met het laat­ste en richt ik me vanaf nu vooral op die waarne­m­ing. De leden zullen uit­er­aard op de hoogte wor­den gehouden daarover, we hebben tijd en waar het kan zal ik wat doen …

Wall Street:
De S&P wist door de hoog­ste stand ooit te breken deze week en zet bij­na 2418 pun­ten als high neer, een nieuw record­slot (2416) dus met nu mogelijkhe­den tot de 2420 – 2425 pun­ten. Dat moet nog blijken want we zijn nog niet ver­lost van deze weer­stand ook al lijkt dat zo. Die 2400 zone kan ons nog wat bezighouden de komende tijd. Ste­un nu de 2400 en net daaron­der de 2380 – 2385 pun­ten. Lat­er de belan­grijke 2355 – 2360 pun­ten als richt­punt, pas onder de 2350 pun­ten een slecht sig­naal maar dat mogen we voor­lop­ig opbergen.

De Dow Jones sluit boven de 21.000 pun­ten en maakt mogelijk de weg vrij richt­ing de 21.170 pun­ten waar de top wacht van dit jaar, meteen ook de All Time High voor de Dow Jones. De vraag is nu of het zal lukken, de afgelopen dagen toch een vreemde beweg­ing tot boven die 21.000 pun­ten onder­s­te­unt door enkele sec­toren die sterk voor de dag kwa­men. De Dow bli­jft wel nog wat achter op de Nas­daq en de S&P 500 die bei­den weer nieuwe top­pen (All Time Highs) neerzetten nu. Ste­un zien we nu eerst rond de 20.80020.850 met lat­er de 20.700 en de 20.600 pun­ten, weer­stand eerst de top rond die 21.170 pun­ten met daar­boven de 21.250 en de 21.500 punten.

De Nas­daq laat het niet los en maakt gewoon een nieuwe top die ver boven de vorige uitkomt, op slot­ba­sis nu al 6210 pun­ten. Wel komt de index opnieuw tegen de weer­stand via de lijn over de recente top­pen, van­daag maar eens zien of er nog meer inz­it. Weer­stand dus de 6205 – 6210 en die lijn loopt elke dag zo’n 10 – 15 pun­ten omhoog, bij een uit­braak kan de Nas­daq naar de 6350 of zelfs tot de 6500 pun­ten oplopen maar dan lopen we al ver vooruit. Let bijvoor­beeld eens op Ama­zon dat bij­na de 1000 dol­lar aan­tikt ter­wi­jl Google de 970+ op de bor­den zet vri­jdag. Alle­maal wat teveel van het goeie denk ik maar het is de markt die beslist weten we uit ervar­ing. Toch raad ik aan om op te let­ten vanaf nu, het gaat alle­maal wel een beet­je te gemakkelijk.

Europa:
De AEX laat wat her­s­tel zien maar ger­aakt niet boven de 528 pun­ten, pas wan­neer de index door kan zetten boven die 528 – 529 pun­ten dan zit de 532 – 533 pun­ten er wel in de komende dagen maar het ziet er somber uit. Mocht de index toch door­breken dan komt de top­zone weer in beeld en die wacht rond de 538 pun­ten. De forse tik omlaag van vorige week tot net onder de 520 pun­ten zet beleg­gers wel even aan het denken over het ver­volg, de test van die 520 pun­ten was ook pre­cies het begin van de GAP omhoog gemaakt op maandag 24 april. Het was dus belan­grijk voor de AEX om daar in ieder geval boven te bli­jven. Nu moeten we de komende dagen/​weken kijken of de AEX die 520 kan vasthouden het­geen voor het verdere ver­loop en dus voor de bull trend heel belan­grijk wordt. Zo niet moeten we reken­ing gaan houden met het sluiten van deze GAP tot rond de 510 – 512 pun­ten. Ste­un nu dus die 520 pun­ten met net daaron­der de 517 – 518 en lat­er het sluiten van de GAP rond de ste­un die we tussen de 510 en 512 pun­ten zien. Weer­stand nu dus de 528 – 529 met lat­er de 532 – 533 en de 538 pun­ten waar de top wacht. Denk eraan dat de dure euro niet helpt momenteel, de euro staat ron­dom de 1,12 dol­lar nu.

De DAX doet telkens wat pogin­gen om zich te her­pakken maar weet nog niet door te zetten richt­ing de top­zone die rond de 12.80012.825 pun­ten wacht. De bodem van vorige week net onder de 12.500 pun­ten (17 mei) bli­jft nog alti­jd niet ver onder de huidi­ge stand van de index zodat we op moeten bli­jven let­ten wat betre­ft de DAX en de indices hier in Europa. Dat komt vooral door de sterke euro die al tot de 1,125 dol­lar opliep, dat is al meer dan 5% boven de bodem van dit jaar (rond de 1,05 dol­lar). Als de verkoop­druk terug komt dan kan de DAX redelijk snel naar het doel 12.390 pun­ten terug, onder die ste­un ziet het er wel slecht uit voor de DAX.

Die 12.390 pun­ten ken­nen we door de oude top van 2015 en eerder dit jaar, een zeer belan­grijk punt voor de DAX. Op de grafiek zien we rond die 12.390 pun­ten nu ook de lijn onder de bodems uitkomen ter­wi­jl daar ook het 50-daags gemid­delde uitkomt. Bij verdere verkoop­druk kan de index daar­na zelfs snel tot de vol­gende ste­un terug die zich rond de 12.250 pun­ten laat zien. Weer­stand nu eerst de 12.80012.825 pun­ten waar de top­zone wacht, lat­er bij een uit­braak komt de 13.000 pun­ten in beeld. De ral­ly moet dan wel snel weer op gang komen om ons op te mak­en richt­ing nieuwe toppen.

Brent olie:
De olie tra­cht wat op adem te komen na de dal­ing van eind vorige week, gis­teren even tot dicht bij de 53 dol­lar waar er weer­stand wacht maar de vraag is nu of de olie nog­maals kan her­stellen om op zoek te gaan naar nieuwe top­pen? Weer­stand dus die 5353,5 dol­lar maar waar we heel veel samen zien komen nu is tussen de 52 en de 53,5 dol­lar. Denk aan het 50-MA en het 200-MA samen met de lijn onder de bodems vanaf jan­u­ari 2016. Onder de 52 dol­lar weer mogelijkhe­den omlaag waar we dan de 50 – 51 dol­lar als ste­un zien, onder de 50 dol­lar mogelijkhei­den richt­ing de 47,5 dollar.

Trad­ing coach­ing update:
Deze week werd er winst genomen bij onze abon­nementen en dat brengt het resul­taat bij Polleke Trad­ing naar een plus van €2375 net­to voor de. Sys­teem Trad­ing waar we alleen met de AEX werken wist de score voor de maand mei op te trekken naar €730 winst. Verder ziet u hieron­der dat we €699 winst behalen bij Guy Trad­ing, €790 bij Alles of Niets en €1064 bij TA Trad­ing aan­de­len en Indices. Het COM­BI abon­nement (Guy Trad­ing en Polleke Trad­ing samen) staat voor deze maand al op een winst van €3074. Mee­doen? https://​www​.usmar​kets​.nl/​t​r​a​d​e​r​s​h​o​p​.html

Mee­doen en lid wor­den?
Nu tot 1 AUGUS­TUS voor €39, dan ont­vangt u alle sig­nalen die bij het abon­nement horen samen met de mails die wor­den ver­zon­den over de markt en de kansen. Er zit uit­er­aard coach­ing bij zodat u alti­jd goed op de hoogte bli­jft van onze visie en hoe u het best kunt rea­geren op wat de markt van plan is. We proberen alti­jd met de markt mee te zit­ten en kiezen er voor om nooit tegen de markt in te werken. Posi­ties lopen meestal tussen de 2 en 10 dagen, we sturen alles in detail per SMS en MAIL naar de leden toe (de fond­scode staat erbij).

Tabel overzicht maand MEI:

Totaal overzicht resul­taat sinds 2013:

Verder kunt u ook op ons afges­loten forum dat bij uw abon­nement hoort met alle andere leden com­mu­niceren. En dat tegen een mooie kort­ing om het nu te proberen, dat is dan voor €39 tot 1 AUGUS­TUShttps://​www​.usmar​kets​.nl/​t​r​a​d​e​r​s​h​o​p​.html

AEX:

DAX:

S&P 500:

Dow Jones:

Nas­daq:

Dow Trans­port index:

Brent olie:

Met vrien­delijke groet,
Guy Boscart


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.