Beursdagboek Trader Guy 3 juni 2017, 12:06

...

Wall Street stoomt maar door, AEX blijft behoorlijk achter

3 juni 2017, 12:06 | Trader Guy | leestijd: 9 minuten | moeilijkheid: 6 / 12 | (0)


Mark­toverzicht:
Een week met diver­gen­ties, opval­lende waarne­min­gen en vooral records op Wall Street bij alle belan­grijke indices. Wel valt het op dat de zeer brede Rus­sel 2000 amper van zijn plek komt want deze index staat nog rond de stand waar die het jaar op begon, iets om reken­ing mee te houden net zoals we reken­ing moeten houden met de draagkracht van de sti­jging de afgelopen weken bij vooral de S&P 500 en de Dow Jones. Bij de laat­ste indices zijn er teveel aan­de­len die niet mee­doen met het mak­en van nieuwe top­pen ofwel record koersen, hou daar reken­ing mee want de markt hangt aan een zij­den draad­je als je het mij vraagt. We zien records, we hopen op meer, het kan niet omlaag hoor je hier en daar en de Pres­i­dent her­haalt het zo vaak hij kan hoe goed hij wel niet is voor de VS en dat de waarde van de economie in de VS al tril­jar­den dol­lars hoger is dan voor hij aan de macht kwam. Alle­maal zak­en om reken­ing mee te houden, het vooral opslaan en u erop voor­berei­den dat we mogelijk een kei­harde afs­traf­fing gaan kri­j­gen door dat de markt het ver­tikt om ook maar een beet­je ruimte toe te staan om af te koe­len. Hele gevaar­lijke sit­u­atie als we alles op de weegschaal leggen.

Maar wie ben ik om als stand alone” aan te geven dat het klaar is, de markt ofwel het slimme geld wacht als een roofdi­er af op het moment waar de markt een GO” geeft. Het enige wat ik kan doen is dieper in de markt kijken, een con­clusie trekken en zo lang mogelijk stil bli­jven zit­ten tot het moment daar is dat het voor een tijd­je over en uit is. Wat ik al aan­gaf is dat de markt niet breed wordt gedra­gen en dat de SMALL CAPS” welke vooral in de Rus­sel 2000 zit­ten en op zich een veel bred­er inzicht geven wat betre­ft de VS economie totaal niet mee­doen met de ral­ly. Eigen­lijk kun­nen we zeggen dat de markt vooral wordt gedra­gen door de BIG CAPS” en dan ook alleen de grotere spel­ers met vooral te hoge koersen. En dan ook nog maar door 1 op de 3 aan­de­len die in een zo’n grote index zit­ten. We houden het goed in de gat­en en moeten Wall Street vooral in de gat­en houden.

De AEX bli­jft opval­lend achter want in tegen­stelling tot de rest moest de AEX de dag afs­luiten in het rood. De AEX lijkt zwak en kwets­baar momenteel, zien we hier iets wat men op Wall Street nog niet ziet? Zou gek zijn want hier is de markt te klein om lei­dend over te komen maar toch, hier veel meer voorzichtigheid dan op veel andere beurzen want de DAX kende wel een hele sterke sessie vri­jdag. Andere wereld beurzen doen het rustiger aan dan Wall Street valt op. Maat het viel nogal op dat de AEX al meerdere dagen niet mee kan met de rest. Een reden daar­toe is natu­urlijk de euro die in com­bi­natie met een lagere rente (diver­gen­tie ten top) veel sterk­er wordt ten opzichte van de dol­lar. Die com­bi­natie klopt van geen kant als u het mij vraagt maar nog­maals, nie­mand anders dan de markt heeft gelijk alleen wat houdt dat gelijk momenteel in? Wees voor­bereid, ik ben alleen maar diegene die de med­edel­ing doet, zegt wat ik zie en alvast een waarschuwing afgeeft. De aan­de­len zijn nu duur, vol­gens mij kan men ze lat­er dit jaar veel en dan ook heel veel goed­kop­er terugkopen … Volg ons via een abon­nement zodat u op de hoogte bli­jft van onze visie, voor €39 tot 1 augus­tus kunt u al mee­doen en vooral voor de infor­matie te ont­van­gen die van groot belang kan zijn voor uw eigen investerin­gen, uw eigen port­fo­lio enz. Want op ELK gebied wordt men weer gek op de finan­nciële mark­ten, dat was men voor 2000 ook en voor 2008 net zo. De man met de hamer zal weer eens langs moeten komen …

Inschri­jven? https://​www​.usmar​kets​.nl/​t​r​a​d​e​r​s​h​o​p​.html

Wall Street:
De S&P 500 bereikt de 2440 pun­ten intra­day om er net onder de week af te sluiten, weer­stand nu de 2450 en de 2475 met mogelijk nog de 2500 pun­ten als doel. Ste­un nu de 2418 met daaron­der de oude top­zone rond de 2400 pun­ten. De S&P 500 kent niet het­zelfde ver­loop als de Nas­daq die veel sneller sti­jgt dan de zoge­naamde tra­di­tionele aan­de­len. En net zoals bij de Dow Jones zijn er slechts 1 op de 3 aan­de­len bin­nen deze index die de kar echt trekken. Geen sterk onderliggende indi­caties dus en iets om op te let­ten. Wall Street en dus de S&P 500 zijn mogelijk met hun laat­ste poot omhoog bezig voor er een ste­vige cor­rec­tie komt, wan­neer die zal starten is moeil­ijk te zeggen maar vol­gens mij zit­ten we er heel dicht bij nu. 

De Dow Jones bereikt na lang wacht­en de top van het jaar en kan er net een nieuw record uit­slepen met een slot boven de 21.170 pun­ten (vorige top). Weer­stand nu rond de huidi­ge stand, ste­un eerst de 21.000 pun­ten met lat­er de 20.800 en de 20.600 pun­ten. Bij een uit­braak omhoog let­ten we op de 21.500 en de 21.750 pun­ten. Wel bli­jf ik zeggen dat slechts 1 op de 3 aan­de­len bin­nen de Dow Jones de ral­ly onder­s­te­unen en dus de index op sleep­touw nemen, de rest doet het matig. De dal­ende dol­lar helpt de index uit­er­aard ook wat omhoog. 

Over de Nas­daq kun­nen we weinig zeggen zolang die nieuwe records bli­jft mak­en, nu al boven de 6300 pun­ten op slot­ba­sis (6305) en het bli­jft door­gaan. Weer­stand is er amper, we let­ten dus op het vol­gende ronde getal dat rond de 6500 wacht. Ste­un kun­nen we wel vin­den nu, eerst de 6200 met daaron­der de 6100 en de 6000 pun­ten waar de bodem van 18 mei wacht. Is deze index met zijn BLOWOFF bezig?

Europa:
De AEX bli­jft opval­lend achter, van alle aan­de­len bin­nen de index doen er te weinig volop mee om een sta­biele sti­jging tot stand te bren­gen. De 528 pun­ten bli­jft dus een moeil­ijke hin­der­nis, de index begon vri­jdag enthosi­ast maar wist dat niet vol te houden met als gevolg dat alles werd ingeleverd om zelfs als enige index in de min de dag af te sluiten. Weer­stand dus de 528 met daar­boven de 532 – 533 pun­ten, lat­er de top rond de 538 pun­ten. Ste­un nu eerst de 523 – 524 met daaron­der de bodem van 18 mei rond de 520 pun­ten. Als de index onder de 520 pun­ten zakt moeten we reken­ing gaan houden met een verdere dal­ing tot rond de 512 – 513 punten.

De DAX kende een zeer sterke laat­ste dag van de week maar de ral­ly werd stop gezet na de cijfers uit de VS over de werkgele­gen­heid. Daar­door steeg de euro fors en dan wordt het moeil­ijk­er voor de beurzen in Europa. De DAX wist wel de winst vast te houden om op 12.822 de sessie af te sluiten wat net onder de vorige hoog­ste koers ooit lag. Ste­un nu eerst de 12.750 met lat­er de 12.650 pun­ten. Een ander ste­un­punt om nog alti­jd in de gat­en te houden is de 12.390 pun­ten waar de vorige hoog­ste stand ooit wacht. Weer­stand voor de DAX nu eerst de 12.85012.875 pun­ten, lat­er bij een uit­braak de 13.000 en de 13.150 punten.

Brent olie:
De olie kri­jgt het moeil­ijk onder de ste­un­zone na de dal­ing van de afgelopen week, het 50- en 200-daags gemid­delde wer­den al door­bro­ken en de olie staat opnieuw onder druk. Het is de vraag of de 50 dol­lar kan wor­den vast­ge­houden wat betre­ft de Brent de komende dagen. Ste­un nu nog net die 50 dol­lar met daar snel onder de 47,5 dol­lar en lat­er net daaron­der de bodem rond de 46 dol­lar. De eerste weer­stand nu tussen de 51 en 52 dol­lar, lat­er een zware weer­stand rond de 53 en 53,5 dollar.

Han­de­len en coach­ing, mee­doen en lid wor­den?
Nu tot 1 AUGUS­TUS voor €39, dan ont­vangt u alle sig­nalen die bij het abon­nement horen samen met de mails die wor­den ver­zon­den over de markt en de kansen. Er zit uit­er­aard coach­ing bij zodat u alti­jd goed op de hoogte bli­jft van onze visie en hoe u het best kunt rea­geren op wat de markt van plan is. We proberen alti­jd met de markt mee te zit­ten en kiezen er voor om nooit tegen de markt in te werken. Posi­ties lopen meestal tussen de 2 en 10 dagen, we sturen alles in detail per SMS en MAIL naar de leden toe (de fond­scode staat erbij).

Verder kunt u ook op ons afges­loten forum dat bij uw abon­nement hoort met alle andere leden com­mu­niceren. En dat tegen een mooie kort­ing om het nu te proberen, dat is dan voor €39 tot 1 AUGUS­TUShttps://​www​.usmar​kets​.nl/​t​r​a​d​e​r​s​h​o​p​.html

AEX:

DAX:

S&P 500:

Dow Jones:

Nas­daq:

Brent olie:

Met vrien­delijke groet,
Guy Boscart


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.