Beursdagboek Trader Guy 28 juli 2017, 08:30

...

Nasdaq kraakt, Dow maakt nieuw record, DAX zwak

28 juli 2017, 08:30 | Trader Guy | leestijd: 7 minuten | moeilijkheid: 5 / 12 | (0)


Mark­toverzicht:
Wat een markt als je alles vol­gt momenteel, de vele diver­gen­ties tussen sec­toren, indices en lan­den zijn enorm en eigen­lijk wel ongek­end. Neem nu de diver­gen­tie tussen de AEX en de DAX, de ene maakt boven de 530 pun­ten een nieuwe top bekeken over de afgelopen weken ter­wi­jl de DAX het rond de bodem zoekt die nu al 800 pun­ten onder de top ligt. Als we dan naar Wall Street kijken dan zien we de Dow Trans­port in elka­ar zakken, lat­er op de dag vol­gde de Nas­daq met een ste­vige draai en die zette beleg­gers ook behoor­lijk onder druk. Dan is er nog de Dow Jones die net als de AEX totaal de andere kant kiest en vrolijk een nieuwe All Time High neerzet. Toch een vreemde gang van zak­en maar opval­lend is dat zow­el de Dow Jones als de AEX gedra­gen wor­den door slechts enkele aan­de­len. Bij de Dow Jones bli­jft het beperkt tot 4 – 5 aan­de­len van de 30 en dat is niet echt zoals het moet zijn, wat als er bij die aan­de­len een cor­rec­tie komt vanaf de toren­hoge koersen? Ik zou zeggen, oplet­ten want er komt hoe dan ook iets aan wat we ons nog lang zullen herinneren.

Wat betre­ft het han­de­len, ik bli­jf voorzichtig te werk gaan, neem kleine posi­ties op bepaalde indices en probeer af te wacht­en op het­geen ik verwacht. We moeten in ieder geval klaar zit­ten voor als er wat op gang komt, en proberen mee te zit­ten voor een tijd­je om zo wat mooie scores te behalen. Het kan vol­gende week wel eens een verve­lende week wor­den, de eerste con­touren wor­den al zicht­baar sinds gis­teren. Oplet­ten dus … 

Aan­bied­ing nu vanaf €39 tot 1 OKTO­BER:
Deze week nieuwe kansen waar we zek­er wat mee kun­nen doen, vri­jdag werd er een mooie winst genomen op de posi­ties zodat Sys­teem Trad­ing, Alles of Niets en Polleke op een winst staan voor deze maand (Juli). Wilt u mee­doen dan kunt zich nu inschri­jven via de aan­bied­ing tot 1 okto­ber vanaf €39. Dan staat u meteen op de lijst en kunt u van­daag eventueel al een SMS verwacht­en om in te stap­pen. Naast de SMS en mail voor het instap­pen coachen we ook de leden via updates, onder­s­te­un­ing via het FORUM waar alleen de leden op mee kun­nen kijken en kri­jgt u elke ocht­end een ruime update over de markt. En dat alles nu tegen een mooie kort­ing om het uit te proberen …

Vanaf €39 tot 1 OKTO­BERhttps://​www​.usmar​kets​.nl/​t​r​a​d​e​r​s​h​o​p​.html

Wall Street:
De S&P 500 kon de sti­jging niet vasthouden gis­teren, weer­stand rond de 2480 pun­ten waar de top dus werd neergezet. Boven die 2480 pun­ten zien we de 2500 pun­ten als weer­stand, lat­er de 2525 en de 2550 pun­ten maar of de markt nog sterk genoeg is om die richt­ing op te gaan is de vraag. Eerst maar eens zien of de markt cor­rigeert en zo ja tot waar? Ste­un nu de 2445 – 2450 pun­ten, lat­er de 2418 – 2420 en de oude top­pen rond de 2400 – 2405 punten. 

De Dow Jones bli­jft sterk, de sterk­ste van alle­maal eigen­lijk met weer een nieuw record. De Dow komt op slot­ba­sis uit rond de 21.800 pun­ten, breekt boven de 21.750 weer­stand en lijkt op zoek om de 22.000 pun­ten op te zoeken maar ik denk dat het moeil­ijk zal wor­den nu andere indices het opgeven. Vooral de Dow Trans­port valt diep terug en dat is meestal een indi­catie voor de rest van de markt. De Dow Jones teert echter nog op sterke beweg­in­gen bij slechts enkele aan­de­len bin­nen de index die forse sti­jgin­gen lieten zien. Er was Boe­ing, Cater­pil­lar en Mc Don­alds die vooral de kar trokken de afgelopen 2 – 3 dagen. Ste­un nu de 21.650, lat­er de 21.500 en de 21.350 pun­ten, weer­stand nu de 21.850 en de 22.000 punten.

Nas­daq:
De Nas­daq kreeg een klap van jew­el­ste gis­teren, tussen hoog en laag zat er meer dan 140 pun­ten. Beleg­gers wor­den wat onrustig na de recente ral­ly, ok de cijfers waren goed maar of dat goed genoeg is om er nog zomaar vele pro­cen­ten bovenop te gooien is ook nogal gevaar­lijk voor de markt. Nabeurs viel Ama­zon dan ook op, het bedri­jf miste com­pleet de verwachtin­gen met 0,40 cent winst per aan­deel ter­wi­jl de markt rek­ende op 1,42 dol­lar. Of dit nog een koers boven de 1000 dol­lar zal ver­di­enen is de grote vraag, het aan­deel zou zo met een koers winst ver­houd­ing zit­ten van maar lief­st 500 – 600. We gaan het alle­maal wel zien, de futures staan in ieder geval weer fors lager vanmorgen.

Europa:
De AEX her­pakt zich redelijk na een test van de zone 517 – 518 waar de index maandag terecht kwam, de AEX index kon weer tot boven de 530 pun­ten oplopen maar ik vraag me af of dat niet te hoog gegrepen is met de euro rond de 1,17 dol­lar en met de DAX die nu alweer rond zijn laag­ste stand in weken terecht komt. Enkele zwaargewicht­en trekken de kar momenteel. Weer­stand nu rond de 530 – 531 pun­ten, lat­er de 535 en de 538 pun­ten. Ste­un zien we in eerste instantie rond de 525 – 526 als de dal­ing her­vat, lat­er de 523 en de 517 – 518 pun­ten. Pas onder de 517 pun­ten ziet het er weer slecht uit voor de AEX index.

De DAX bli­jft door de dure euro zwak en moest weer behoor­lijk inlev­eren gis­teren, tech­nisch bli­jft het er niet goed uitzien voor de komende peri­ode want de bodem van gis­teren komt in de buurt van de low van de afgelopen weken. De DAX staat ook nog ruim onder de oude top­pen (12.390). Ste­un nu eerst de zone 12.10012.125 daar­na kri­j­gen we denk ik snel de 12.000 pun­ten als ste­un, onder de 12.000 pun­ten ziet het er niet best uit voor de DAX. Weer­stand nu de 12.25012.275 met daar­boven de 12.390 pun­ten waar dan die oude top wacht. Lat­er zien we de 12.500 en de 12.650 pun­ten als weer­stand waar ook het 50-MA wacht maar dat ligt alle­maal een heel stuk verder nu. De dure euro bli­jft voor de DAX een verve­lende zaak, het drukt behoor­lijk op de index door dat Duit­s­land een EXPORT land is.

Brent olie:
De Brent zet de sti­jging door tot de weer­stand die we op de grafiek zien via de lijn over de top­pen en het 200-daags gemid­delde dat nu rond de 51,85 dol­lar uitkomt. Ste­un zien we nu eerst rond de 49 dol­lar, lat­er de 47,5 en de 46,5 dol­lar als ste­un. De olie lag er de afgelopen dagen behoor­lijk sterk bij, het is nu wacht­en of de olie kan uit­breken of zal de koers vanaf die zware weer­stand toch terugvallen.

AEX:

DAX:

Dow Jones:

S&P 500:

Nas­daq:

Brent olie:

Met vrien­delijke groet,
Guy Boscart


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.