Beursdagboek Trader Guy 26 juli 2017, 08:46

...

Wall Street rond weerstand, AEX redelijk stabiel nu

26 juli 2017, 08:46 | Trader Guy | leestijd: 8 minuten | moeilijkheid: 6 / 12 | (0)


Mark­toverzicht:
Gis­teren een redelijk sterke sessie maar richt­ing het slot moest alles toch wat lager, op Wall Street wer­den er heel wat cijfers ver­w­erkt zodat de indices op zoek moesten naar een duidelijke richt­ing. Kijken we bin­nen de Dow Jones dan zien we dat Cater­pil­lar en Mc Don­alds heel goed scoren, bei­de aan­de­len wis­ten tot rond de 7 dol­lar hoger te sluiten. Aan de andere kant vie­len 3M en Unit­ed Tech­nolo­gies door de mand, 3M ver­loor 10 dol­lar ter­wi­jl Un.Tech 3 dol­lar moest inlev­eren. Dan was er nog Alpha­bet (Google) dat met meer dan 30 dol­lar terugviel, een aan­deel dat trouwens niet in de Dow zit. Na een hele reeks cijfers die we hebben gezien valt het op dat de reac­ties nogal ver­schil­lend zijn, het ene bedri­jf doet het goed ter­wi­jl beleg­gers bij andere bedri­jven inzien dat de koers toch te hoog staat waar­door ze winst nemen.

Europa ligt er dan weer wis­se­lend bij, de AEX doet het pri­ma maar de DAX ligt onder druk vooral door de dure euro. Toch zien we dat de AEX nog een eind­je onder de hoog­ste stand van vorige week don­derdag uitkomt, bij de AEX is het vooral op op mor­gen let­ten want dan komen er 6 bedri­jven met cijfers. Er zit 1 zwaargewicht tussen en dat is Shell, hoe zullen de cijfers uit­pakken? Voor Europa bli­jft het let­ten op diverse fac­toren, de euro, de olie want die sti­jgt behoor­lijk de afgelopen 2 dagen en natu­urlijk de bedri­jf­s­ci­jfers die dagelijks voor­bij komen.

Vanavond kri­j­gen we ook nog de FED, een besliss­ing over de rente met een rap­port over de sit­u­atie maar dan zon­der een per­scon­fer­en­tie van FED voorzit­ter Yellen. Nabeurs kri­j­gen we nog cijfers van Face­book, voor­beurs komt Boe­ing met cijfers. Opnieuw een dag met belan­grijke vooruitzicht­en, oplet­ten dus en niet te snel denken dat de markt nog een heel eind omhoog kan, de Dow Jones en de S&P 500 die bei­den nog dicht bij de top staan bereiken een redelijk zware weer­stand. Het is moeil­ijk om aan te nemen dat de AEX en de DAX fors gaan her­stellen mocht Wall Street met een cor­rec­tie starten. We houden alles dus goed in de gat­en, vooral de komende 2 – 3 dagen zullen belan­grijk wor­den op Wall Street. We hebben al kun­nen anticiperen met wat posi­ties voor onze leden, u kunt ook mee­doen uit­er­aard door lid te wor­den. Zodra we weer een posi­tie op kun­nen nemen dan stu­ur ik in ieder geval een mail en een SMS naar de leden.

Aan­bied­ing nu vanaf €39 tot 1 OKTO­BER:
Deze week nieuwe kansen waar we zek­er wat mee kun­nen doen, vri­jdag werd er een mooie winst genomen op de posi­ties zodat Sys­teem Trad­ing, Alles of Niets en Polleke op een winst staan voor deze maand (Juli). Wilt u mee­doen dan kunt zich nu inschri­jven via de aan­bied­ing tot 1 okto­ber vanaf €39. Dan staat u meteen op de lijst en kunt u van­daag eventueel al een SMS verwacht­en om in te stap­pen. Naast de SMS en mail voor het instap­pen coachen we ook de leden via updates, onder­s­te­un­ing via het FORUM waar alleen de leden op mee kun­nen kijken en kri­jgt u elke ocht­end een ruime update over de markt. En dat alles nu tegen een mooie kort­ing om het uit te proberen …

Vanaf €39 tot 1 OKTO­BERhttps://​www​.usmar​kets​.nl/​t​r​a​d​e​r​s​h​o​p​.html

Wall Street:
De S&P 500 zakt na het bereiken van de zware weer­stand iets terug maar de index bli­jft wel dicht bij de hoog­ste stand ooit, die wacht rond de 2480 pun­ten. Op slot­ba­sis zet de S&P 500 wel een nieuw record neer. Mocht de index nog verder oplopen dan zien we rond de 2500 pun­ten een nieuw richt­punt maar ik betwi­jfel of we daar nog gaan ger­ak­en de komende weken. Het is nu vooral de vraag of de index nog verder door kan breken of kri­j­gen we uitein­delijk toch de lang verwachte win­st­ne­min­gen vanaf de weer­stand. Als de index terug­valt dan zien we ste­un rond de 2450 – 2455 pun­ten met net daaron­der de 2440 pun­ten. Lat­er komen de bek­ende 2418 – 2420 pun­ten en de 2400 – 2405 pun­ten in beeld als belan­grijke steun.

De Dow Jones kende een sterke sessie door dat enkele bedri­jven na hun cijfers goed voor de dag kwa­men, daar­ente­gen viel 3M door de mand. De Dow Jones ger­aakt zo tot de weer­stand ofwel waar de hoog­ste stand ooit uitkomt rond de 21.650 pun­ten. De vol­gende richt­pun­ten zien we eerst rond de 21.750 en daar­na de 21.850 pun­ten, bei­de niveau’s zijn zwaar en dus moeil­ijk te door­breken ter­wi­jl de Dow dan ook eerst nog met een nieuwe top boven die 21.650 pun­ten moet uit­pakken. Ste­un nu de 21.500 en de 21.350 pun­ten, lat­er let­ten we vooral op de oude top rond de 21.170 pun­ten als steun.

Nas­daq:
De Nas­daq zet op slot­ba­sis toch weer een nieuw record neer op 6412 pun­ten, als de Nas­daq nog even doorzet omhoog dan zit mogelijk de 6500 pun­ten als richt­punt eraan te komen. Ste­un nu eerst de 6335 – 6340 pun­ten, lat­er de 6250 en de 6100 pun­ten. Google zorgde gis­teren wel voor een rem­mende werk­ing door de dal­ing van het aan­deel na de cijfers, het aan­deel ver­loop ruim 3%. Deze week komen er wat hoogvliegers voor­bij met cijfers waaron­der Ama­zon (don­derdag), Face­book (van­daag) en Intel (don­derdag). De vraag is vooral hoe Ama­zon het zal doen?

Europa:
De AEX her­pakt zich redelijk na een test van de zone 517 – 518 waar de index maandag terecht kwam, vorige week kon de AEX al tot de 530 pun­ten oplopen maar dat bleek wat te hoog gegrepen. De AEX ligt er hoe dan ook wat sterk­er bij dan bijvoor­beeld de DAX en dat met een sterke euro, enke­len zwaargewicht­en trekken dan ook de kar momenteel. Weer­stand nu rond de 525 – 526 pun­ten, lat­er de 528 en de 530 pun­ten. Ste­un zien we nu eerst rond de 523, mocht de dal­ing her­vat­ten dan zien we weer ste­un rond die 517 – 518 pun­ten. Onder de 517 pun­ten ziet het er slecht uit voor de AEX index.

De DAX bli­jft zwak maar kon zich wat her­stellen gis­teren, tech­nisch bli­jft het er niet goed uitzien voor de komende peri­ode want de recente bodem ligt opnieuw lager dan de vorige. De DAX staat nu ook ruim onder de oude top­pen (12.390). Ste­un nu eerst de zone 12.10012.125 en de 12.000 pun­ten, onder de 12.000 pun­ten ziet het er op zich heel slecht uit voor de DAX. Weer­stand nu de 12.25012.275 met daar­boven de 12.390 pun­ten waar dan die oude top wacht. Lat­er zien we de 12.500 en de 12.650 pun­ten als weer­stand waar ook het 50-MA wacht. De dure euro bli­jft voor de DAX een verve­lende zaak, het drukt behoor­lijk op de index door dat Duit­s­land een EXPORT land is.

Brent olie:
De Brent zet de sti­jging nu door tot de weer­stand die we op de grafiek zien via de lijn over de top­pen, de olie ger­aakt dus toch tot boven de 50 dol­lar en test meteen de 51 dol­lar waar er dus een redelijk zware weer­stand wacht. De olie breekt wel duidelijk boven het 50-MA, het 200-MA zien we nu rond de 52 dol­lar uitkomen waar­door dit nu het vol­gende doel kan wor­den voor de Brent olie. Ste­un zien we nu eerst rond de 49 dol­lar, lat­er de 47,5 en de 46,5 dol­lar als ste­un. Van­mid­dag (woens­dag) kri­j­gen we rond 16:30 de olievoor­raden uit de VS het­geen ook een reac­tie op de koers kan veroorzaken.

AEX:

DAX:

Dow Jones:

S&P 500:

Nas­daq:

Brent olie:

Met vrien­delijke groet,
Guy Boscart


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.