Beursdagboek Trader Guy 26 september 2017, 08:55

...

Markten tonen intenties om te vallen maar wachten nog

26 september 2017, 08:55 | Trader Guy | leestijd: 7 minuten | moeilijkheid: 6 / 12 | (0)


Mark­toverzicht:
De diver­gen­ties houden me bezig momenteel, Europa bli­jft vrij vlak liggen maar op Wall Street zien we dat vooral sec­tor­ro­tatie ervoor zorgt dat er grote diver­gen­ties zijn. De Nas­daq die het moeil­ijk kri­jgt kan niet door de top breken maar aan de andere kant zorgt nu de oliesec­tor ervoor dat de Dow Jones en de S&P 500 niet mee willen omlaag. De oliepri­js breekt uit, totaal niet verwacht omdat er toch een zware weer­stand lag op 57,5 dol­lar (jaar­top jan­u­ari) die toen moeil­ijk te door­breken leek. Gis­teren zon­der enige twi­jfel brak de Brent olie daar­boven uit om rond de 59 dol­lar te sluiten. Let er wel op dat de SPREAD tussen de Brent en de WTI (Texas) al oploopt tot bij­na 7 dol­lar ofwel WTI nu 52 dol­lar, de Brent nu 58,5 dollar.

Olie sterk, tech zwak, Trans­port nu ook nog sterk en rond de ATH de index na gis­teren want de index staat er nu nog 0,5% onder. We gaan het de komende dagen zien, gaat de tech verder omlaag? Is het spel met de olie voor­bij en kun­nen we ook daar uitein­delijk wat lucht hap­pen? En is de Dow Trans­port van plan om er nieuwe records uit te slepen? Diver­gen­ties, heel moeil­ijk om daar tussen de markt goed te lezen, al hoor je diverse gelu­iden van analisten.

De vraag is of de aan­de­len op Wall Street aan deze pri­jzen nog te ver­ant­wo­or­den zijn, zo niet dan wordt het tijd voor een duidelijke set­back naar meer nor­male waarderin­gen. Ruim 83% van de CFO’s op Wall Street zeggen al dat de aan­de­len overge­waardeerd zijn. Om tot een aan­vaard­bare koers te komen heb je 2 zak­en nodig om dat te realis­eren, in eerste instantie een cor­recte prijs/​winst ver­houd­ing en in 2e instantie kwartaal­ci­jfers die deze prijs/​winst ver­houd­ing in even­wicht weten te houden. Valt het ene tegen dan zal het andere vanzelf vol­gen, met andere woor­den is het maar te hopen dat de cijfers die vanaf de 2e week in okto­ber bin­nen drup­pe­len aan de voor­waar­den vol­doen om aan deze hoge waarderin­gen vast te houden. 

US Mar­kets Trad­ing nu vanaf €39 tot 1 DECEMBER:

Inschri­jven:
De maan­den okto­ber en novem­ber komen eraan, meestal zeer beweeglijke (volatiele) maan­den op de beurzen, aan ons om daar­van zo goed mogelijk mee te prof­iteren door op de beste momenten te han­de­len. U kunt nu via de nieuwe aan­bied­ing die loopt tot 1 DECEM­BER inschri­jven van­daag en dan staat u mor­gen al op de lijst en kri­jgt u de updates, de overzicht­en en toe­gang tot de besloten box­en en de Trader­shop waar u de lopende posi­ties kunt vol­gen op elk moment van de dag. En we zien bijvoor­beeld mooie kansen bij de AEX, de Dow Jones en vooral bij de VIX die zeer laag staat en inter­es­sant wordt om te kopen. Wie zich inschri­jft kan meteen zien welke posi­tie we hier­mee bedoe­len, u kunt dan ook nog kopen uit­er­aard … Inschri­jven kan via de link hieronder …

Vanaf €39 tot 1 DECEM­BERhttps://​www​.usmar​kets​.nl/​t​r​a​d​e​r​s​h​o​p​.html

Wall Street:
De S&P 500 bli­jft nog alti­jd dicht bij de 2500 pun­ten hangen om net onder het ronde getal de sessie af te sluiten (2496,5). Nog steeds een zuinig ver­loop bij de S&P 500 zon­der dat er echt pow­er ofwel volatiliteit merk­baar is, geen uit­braak of cor­rec­tie met volop kracht en vol­ume. De eerste hin­der­nis bli­jft de 2508 – 2510 pun­ten waar we meteen een zware weer­stand kri­j­gen door de lijn over de top­pen. Ste­un nu in eerste instantie rond de 2490 (oude top), daar snel onder de zone 2470 – 2475 pun­ten als ste­un. Lat­er bij een grotere dal­ing let­ten we op de 2450 – 2455 en de 2418 – 2420 pun­ten, het lijkt alle­maal heel ver weg maar met een beet­je druk op de koersen staan we daar in no-time. Veel aan­de­len kun­nen snel enkele pro­cen­ten inlev­eren zodra er verkoop­druk komt, het zijn dan ook meteen aan­de­len die zwaar meewe­gen op Wall Street.

De Dow Jones is wat aan het inlev­eren, de eerste ste­un wacht nu rond de 22.170 pun­ten ofwel de oude top. Onder die 22.170 pun­ten kan de Dow Jones in een ver­snelling omlaag terecht komen met als doel het 50-MA dat nu rond de 21.930 pun­ten uitkomt. Onder het 50-MA kan het snel verder zakken maar zo ver is het nog niet, eerst maar eens zien wat de inten­ties zijn voor de komende dagen. Weer­stand nu eerst de top rond de 22.420 pun­ten, daar­boven de 22.500 en de 22.750 pun­ten.

Nas­daq:
De Nas­daq drukt nu door omlaag want gis­teren ger­aak­te vooral de Nas­daq 100 op slot­ba­sis onder het belan­grijke 50-MA. Ste­un nu eerst de 6350 pun­ten, lat­er de 6250 pun­ten waar de index bij een verdere verzwakking snel naar­toe kan. Als er geen dips wor­den gekocht dan voorzie ik zelfs een ver­snelling mogelijk richt­ing de 6100 en zelfs tot de 6000 pun­ten. Veel belan­grijke tech-aan­de­len kri­j­gen het moeil­ijk, Apple staat al 15 dol­lar onder de top ter­wi­jl Ama­zon al bij­na 100 dol­lar onder de top staat. Weer­stand nu eerst de 6400 met daar­boven de top rond de 6460 punten. 

Europa:
De AEX bli­jft liggen ron­dom de weer­stand die nu uitkomt rond de 528 en 529 pun­ten, een uit­braak tot boven de weer­stand die we zien door via de lijn over de top­pen vanaf mei kan de AEX tot boven de 530 pun­ten bren­gen. Mocht die uit­braak er alsnog komen dan kan de AEX doorstoten tot de 533 – 535 pun­ten, daar net boven zien we de jaar­top van mid­den mei rond de 538 pun­ten. Ste­un nu eerst de 525 met daar net onder de 523 pun­ten, lat­er komt de 520 pun­ten weer snel in beeld als ste­un voor de AEX. Pas onder de 520 pun­ten ziet het er opnieuw slecht uit want de AEX kan dan in de prob­le­men komen met als doel de 517 – 518 pun­ten waar er nog een ste­vige ste­un wacht.

De DAX bleef na de verkiezin­gen redelijk liggen maar de index bli­jft moeite ondervin­den ron­dom de 12.600 pun­ten, de vol­gende hin­dernissen wacht­en eerst rond de 12.60012.650 en lat­er rond de 12.750 pun­ten. Daar­na wordt de top ofwel de hoog­ste stand ooit een mogelijk doel, we zien daar dus de top rond de 12.960 pun­ten wacht­en. Zelf verwacht ik geen nieuwe test van die top op korte ter­mi­jn maar we moeten in deze markt uit­er­aard over­al reken­ing mee houden. Als de DAX plots draait dan zien we in eerste instantie ste­un ron­dom de 12.500 en 12.390 pun­ten, lat­er zou de index weer in een neer­waartse spi­raal terecht kun­nen komen met als doe­len eerst de 12.275 (50-MA) en lat­er de 12.165 pun­ten (200-MA).

Brent olie:
De olie breekt fors uit boven de 57,5 dol­lar en knalt door tot de 59 dol­lar waar ik de Brent absolu­ut niet had verwacht. De sti­jging was behoor­lijk en dus onverwacht, de zware weer­stand werd alsof die niet bestaat door­bro­ken met kracht. Nu richt­en we ons op de 60 – 61 dol­lar maar er ligt na die uit­braak niet zoveel weer­stand meer te wacht­en tussen de 60 en de 70 dol­lar voor een vat olie. Ste­un wordt nu vanzelf­sprek­end de 57,5 dol­lar, lat­er de 55 en de 53,5 dol­lar. We kijken de afgelopen dagen even aan wat er met de olie zal gebeuren, daar­na kun­nen we mogelijk een betere analyse maken. 

AEX:

DAX:

Dow Jones:

S&P 500:

Nas­daq:

Brent olie:

Met vrien­delijke groet,

Guy Boscart


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.