Beursdagboek Trader Guy 30 september 2017, 11:38

...

Beurzen breken uit, komt er nog meer aan?

30 september 2017, 11:38 | Trader Guy | leestijd: 10 minuten | moeilijkheid: 7 / 12 | (0)


Mark­toverzicht:
Een mooie week op de beurzen met nieuwe top­pen op Wall Street waar zow­el de Dow Jones (op 10 pun­ten er vanaf), de S&P 500, de Nas­daq, de Dow Jones Trans­port en de Rus­sel 2000 nieuwe record­standen neerzetten. Dat kan de zak­en behoor­lijk veran­deren voor de komende weken, we weten dat nieuwe records in 9 van de 10 gevallen vra­gen om nog hogere standen de peri­ode erna. Op zich ziet het er dus bull­ish uit voor het ver­volg, we starten maandag een nieuw kwartaal en er kan dus nieuw geld de markt opstromen het­geen we vaak zien. Dan is het wacht­en op de kwartaal­ci­jfers, de lat ligt nu wel heel hoog maar we moeten naar de markt luis­teren en die bepaald de waarderin­gen van de aan­de­len die zoals ik al een tijd­je aangeef wel overge­waardeerd zijn. We hebben nieuwe records te pakken op Wall Street, een uit­braak op tech­nisch vlak kan dus een ver­volg kri­j­gen, er zit dus nog meer in het vat. De afgelopen week helpen de plan­nen om de belastin­gen aan te passen in de VS daar uit­er­aard bij, het zijn plan­nen en moeten dus nog werke­lijkheid wor­den. Dus Trump zal ste­un moeten kri­j­gen om het rond te kri­j­gen, dat is nog een behoor­lijke hobbel die wacht maar dat duurt nog wel een tijd­je. De hoop dat de gedachte werke­lijkheid wordt is nu groot en dat zorgt dus voor de nodi­ge wind in de zeilen.

Hoe dan ook een sterke week op Wall Street, de S&P 500 wint 17 pun­ten ter­wi­jl de Dow Jones het wat min­der goed deed met 55 pun­ten sti­jging over de gehele week bekeken. De Nas­daq won 59 pun­ten ter­wi­jl de Nas­daq 100 met 47 pun­ten vooruit kon. De 2 sterke indices met een forse uit­braak omhoog waren de Dow Trans­port en de Rus­sel 2000, de Trans­port ging met 210 pun­ten (2,2%) vooruit ter­wi­jl de Rus­sel 2000 met 40 pun­ten (2,8%) omhoog kon. Het zegt natu­urlijk veel over de her­vat­ting van de opgaande beweg­ing op Wall Street want nu ook small caps fors bijtrekken samen met de trans­port aan­de­len doet dat nogal wat met de draagkracht van de gehele markt. Er is zek­er meer vertrouwen aan het bijkomen vergeleken met een week of 3 – 4 gele­den. Geen dubbele top­pen dus, maar een uit­braak met kracht zelfs.

Europa doet het zelfs nog wat beter de afgelopen week, mede door dat de euro wat terugza­kt ziet men ook hier plots het licht waar­door zow­el de AEX als de DAX hogere niveau’s opzoeken en zo ook dicht bij de jaar­top terecht komen. Voor de DAX is dat amper 1% onder de hoog­ste stand ooit (12.960 pun­ten), voor de AEX is dat de jaar­top (537,8 pun­ten) waar de index min­der dan 1 punt onder terecht komt vri­jdag op slot­ba­sis. Op Week­ba­sis zien we dat de AEX 9 pun­ten hoger afs­luit, de DAX wint op week­ba­sis 236 pun­ten. De Franse CAC 40 wint 50 pun­ten, dat was wel min­der sterk dan de AEX en de DAX. Bij de analyse over de AEX en de DAX ziet u de mogelijke doe­len voor bei­de indices en die zouden wel eens behoor­lijk wat hoger kun­nen liggen. 

US Mar­kets Trad­ing nu vanaf €39 tot 1 DECEMBER:

Inschri­jven:
De maan­den okto­ber en novem­ber komen eraan, meestal zeer beweeglijke (volatiele) maan­den op de beurzen, aan ons om daar­van zo goed mogelijk mee te prof­iteren door op de beste momenten te han­de­len. U kunt nu via de nieuwe aan­bied­ing die loopt tot 1 DECEM­BER inschri­jven van­daag en dan staat u mor­gen al op de lijst en kri­jgt u de updates, de overzicht­en en toe­gang tot de besloten box­en en de Trader­shop waar u de lopende posi­ties kunt vol­gen op elk moment van de dag. En we zien bijvoor­beeld mooie kansen bij de AEX, de Dow Jones en vooral bij de VIX die zeer laag staat waar­door we een inter­es­sant moment kun­nen kri­j­gen om te kopen. Wie zich inschri­jft kan meteen zien welke posi­tie we hier­mee bedoe­len, u kunt dan ook nog kopen uit­er­aard … Inschri­jven kan via de link hieronder …

Vanaf €39 tot 1 DECEM­BERhttps://​www​.usmar​kets​.nl/​t​r​a​d​e​r​s​h​o​p​.html

Wall Street:
De S&P 500 zet na een mooie sessie een nieuw record neer op 2520 pun­ten wat net boven de weer­stand is, als de index door kan trekken moeten we reken­ing houden met een sti­jging tot de 2550 pun­ten de komende 2 weken. Na de con­sol­i­datie ron­dom de 2500 pun­ten kiest de S&P 500 nu ook duidelijk een richt­ing en die is omhoog gericht. Ste­un nu die 2500 pun­ten, lat­er de 2475 en de 2450 pun­ten maar door de nieuwe sit­u­atie die er is ontstaan voorzie ik geen snelle dal­ing meer op de korte ter­mi­jn. Dat is voor lat­er, mogelijk moeten we daar nu nog een tijd­je op wacht­en.

De Dow Jones sluit de week 10 pun­ten onder de hoog­ste slot­stand ooit af, we staan dus rond de top en daar­door zit er meer aan te komen de komende dagen als de index boven de 22.420 pun­ten ger­aakt. Dan leggen we de doe­len hoger, eerst de 22.500 met lat­er de 22.750 en de 23.000 pun­ten. Wall Street laat nu over de gehele lijn kracht zien, op de Dow Jones zit de rem er even op door dat deze index nu voor even de eer laat aan de andere indices (small caps) die met een inhaal­race bezig zijn. Lat­er kun­nen de big caps ook weer mee met de nieuwe ral­ly waar­door we met alle indices en dus ook de Dow Jones op zoek kun­nen naar nieuwe top­pen. Het ziet er dus pri­ma uit, veel beter dan een paar weken gele­den toen juist die small caps er totaal geen zin in had­den. Ste­un voor de Dow Jones nu eerst de 22.170 pun­ten ofwel de oude top, lat­er de 21.950 en de 21.750 pun­ten.

Nas­daq:
De Nas­daq breekt dan uitein­delijk toch uit met als gevolg een mooie nieuwe All Time High op slot­ba­sis (6496) en dat is net onder de 6500 pun­ten. Als de Nas­daq nu door kan trekken dan kan de index snel naar de 6650 of de 6750 pun­ten waar nu mijn eerste doe­len liggen te wacht­en. Vanzelf­sprek­end kun­nen de negatieve vooruitzicht­en van toen de index totaal geen zin had om uit te breken opge­bor­gen wor­den, we richt­en ons nu eerst op de nieuwe uit­braak en het ver­volg op de korte ter­mi­jn. Ste­un nu die oude top rond de 6460 pun­ten, lat­er de 6340 en de 6300 pun­ten maar na de uit­braak nu even ter indicatie.

Europa:
De AEX breekt uit en zet de opmars richt­ing het doel dat rond de 538 pun­ten wacht ofwel de jaar­top, we zijn er al bij­na aangezien de index boven de 537 pun­ten sluit wat meteen de hoog­ste slot­stand van het jaar is. Als de AEX boven de 538 pun­ten kan ger­ak­en de komende dagen dan zit er door het bereiken van de zone 538 – 565 waar we hele­maal geen weer­stand meer zien plots veel meer poten­tie omhoog aan te komen. We kijken naar de 543 – 545 in eerste instantie, lat­er naar de 552 – 555 en de 562 – 565 pun­ten als mogelijke doe­len die de index snel kan behalen bij een forse uit­braak. Wel afwacht­en of de AEX eerst boven die 538 pun­ten kan ger­ak­en, er boven uit kan breken op slot­ba­sis en vooral er boven kan bli­jven de dagen die erop vol­gen. Dan zit er mogelijk toch nog een mooie ral­ly in richt­ing novem­ber-decem­ber dit jaar. De indi­ca­toren staan door de recente con­sol­i­datie nog niet op over­bought, op week­ba­sis zien we dat de MACD zelfs net een koopsig­naal afgeeft. Ste­un nu eerst de 533 – 534, lat­er de 528 en de 525 punten.

De DAX bli­jft sterk en is onder­weg naar de jaar­top die rond de 12.960 pun­ten wacht, nog 130 pun­ten te gaan gezien de slot­stand van vri­jdag. Vri­jdag een sterke dag voor de DAX net als de dagen ervoor waar we ook plussen hebben gezien. Als de DAX doorstoot boven de 12.960 pun­ten, het­geen best zou kun­nen als het sen­ti­ment zo posi­tief bli­jft, dan verwacht ik redelijk snel de 13.250 en zelfs de 13.500 pun­ten. Alles zal met een short squeeze moeten gaan dan, een uit­braak kan voor extra vol­ume zor­gen en zek­er als er veel kop­ers de markt weer vin­den nu die aan het uit­breken is. Als we zien wat de DAX eerder dit jaar deed na het door­breken van de 12.390 top (was dubbele top) dan stond er in nog time 12.960 pun­ten op de bor­den wat meteen zo’n 570 pun­ten hoger was. Goeie vooruitzicht­en dus, nu eerst zien of de index die 12.960 snel kan bereiken en dan kijken of er een uit­braak komt. Ste­un nu de 12.700 met daaron­der de 12.600 en de bek­ende 12.390 punten.

Brent olie:
De olie test de eerdere weer­stand nu terug als ste­un, nu moet blijken of er een nieuwe ral­ly op gang kan komen richt­ing de 60 dol­lar vol­gende week. Onder de 57 dol­lar kan het er plots weer min­der goed uit komen te zien. We zullen daar meer kijk op kri­j­gen de komende week, na de ral­ly van begin vorige week voorzie ik wel eerder een nieuwe sti­jging op gang komen. Boven de 60 dol­lar ligt er een heel mooi speelveld tot de 70 dol­lar, het kan wel eens snel gaan wan­neer we doorstoten omhoog. Meer hierover de komende updates …

AEX:

DAX:

Dow Jones:

S&P 500:

Nas­daq:

Dow Trans­port:

Brent olie:

Met vrien­delijke groet,

Guy Boscart


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.