Beursdagboek Trader Guy 27 september 2017, 08:49

...

Beurzen bewegen amper, stilte voor de storm?

27 september 2017, 08:49 | Trader Guy | leestijd: 8 minuten | moeilijkheid: 6 / 12 | (0)


Mark­toverzicht:
We zit­ten in een fase waar er weinig te ver­di­enen valt op de beurs, alles ligt zowat stil met vooral de AEX en de DAX die amper van hun plaats komen. De AEX beweegt al meer dan een week bin­nen een range van 2 – 3 pun­ten, de DAX bli­jft hangen tussen de 12.550 en de 12.625 pun­ten momenteel. Het is wacht­en op een grotere move en ik zie dat het bij zow­el de AEX als bij de DAX zow­el aan de bovenkant als aan de onderkant muur­vast zit. Dat geeft wel aan dat als er beweg­ing komt die behoor­lijk heftig kan wor­den. Aangezien er aan de bovenkant nogal wat weer­stand ligt te wacht­en moet ik de kansen omlaag toch wat hoger inschat­ten, veel zal afhangen van wat Wall Street zal doen de komende peri­ode. Wall Street is de markt waar we alti­jd naar moeten kijken, een dal­ing daar zal zek­er gevol­gd wor­den hier in Europa en door de rest van beurzen wereld­wi­jd. Het is alti­jd zo geweest, dat zal nu niet anders uit­pakken, Wall Street zal de toon moeten voeren de komende weken.

De olie kent een sterke fase, de tech­nolo­gie verzwakt wat na het aan­tikken van de top bij de Nas­daq en de Nas­daq 100 en de Trans­port aan­de­len zit­ten nu in een sterke fase waar­door de Dow Trans­port een nieuwe All Time High neerzet. We gaan het de komende dagen/​weken zien, gaat de tech verder omlaag? Is het spel met de olie na een sterke fase voor­bij en kun­nen we ook daar uitein­delijk wat lucht hap­pen? En is de Dow Trans­port van plan om er een reeks nieuwe records uit te slepen? Met al die diver­gen­ties bli­jft het heel moeil­ijk om de markt goed te lezen, al hoor je diverse gelu­iden dat dit alles de opzet kan zijn richt­ing een Per­fect Storm” op Wall Street.

De vraag is of de aan­de­len op Wall Street aan deze pri­jzen nog te ver­ant­wo­or­den zijn, zo niet dan wordt het tijd voor een duidelijke set­back naar meer nor­male waarderin­gen. Ruim 83% van de CFO’s op Wall Street zeggen al dat de aan­de­len overge­waardeerd zijn. Om tot een aan­vaard­bare koers te komen heb je 2 zak­en nodig om dat te realis­eren, in eerste instantie een cor­recte prijs/​winst ver­houd­ing en in 2e instantie kwartaal­ci­jfers die deze prijs/​winst ver­houd­ing in even­wicht weten te houden. Valt het ene tegen dan zal het andere vanzelf vol­gen, met andere woor­den is het maar te hopen dat de cijfers die vanaf de 2e week in okto­ber bin­nen drup­pe­len aan de voor­waar­den vol­doen om aan deze hoge waarderin­gen vast te houden. 

US Mar­kets Trad­ing nu vanaf €39 tot 1 DECEMBER:

Inschri­jven:
De maan­den okto­ber en novem­ber komen eraan, meestal zeer beweeglijke (volatiele) maan­den op de beurzen, aan ons om daar­van zo goed mogelijk mee te prof­iteren door op de beste momenten te han­de­len. U kunt nu via de nieuwe aan­bied­ing die loopt tot 1 DECEM­BER inschri­jven van­daag en dan staat u mor­gen al op de lijst en kri­jgt u de updates, de overzicht­en en toe­gang tot de besloten box­en en de Trader­shop waar u de lopende posi­ties kunt vol­gen op elk moment van de dag. En we zien bijvoor­beeld mooie kansen bij de AEX, de Dow Jones en vooral bij de VIX die zeer laag staat en inter­es­sant wordt om te kopen. Wie zich inschri­jft kan meteen zien welke posi­tie we hier­mee bedoe­len, u kunt dan ook nog kopen uit­er­aard … Inschri­jven kan via de link hieronder …

Vanaf €39 tot 1 DECEM­BERhttps://​www​.usmar​kets​.nl/​t​r​a​d​e​r​s​h​o​p​.html

Wall Street:
De S&P 500 bli­jft nog alti­jd dicht bij de 2500 pun­ten hangen om net onder het ronde getal de sessie af te sluiten (2496,5). Nog steeds een zuinig ver­loop bij de S&P 500 zon­der dat er echt pow­er ofwel volatiliteit merk­baar is, geen uit­braak of cor­rec­tie met volop kracht en vol­ume. De eerste hin­der­nis bli­jft de 2510 – 2515 pun­ten waar we meteen een zware weer­stand kri­j­gen door de lijn over de top­pen. Ste­un nu in eerste instantie rond de 2490 (oude top), daar snel onder de zone 2470 – 2475 pun­ten als ste­un. Lat­er bij een grotere dal­ing let­ten we op de 2450 – 2455 en de 2418 – 2420 pun­ten, het lijkt alle­maal heel ver weg maar met een beet­je druk op de koersen staan we daar in no-time. Veel aan­de­len kun­nen snel enkele pro­cen­ten inlev­eren zodra er verkoop­druk komt, het zijn dan ook meteen aan­de­len die zwaar meewe­gen op Wall Street.

De Dow Jones is nu wat aan het inlev­eren, de eerste ste­un wacht nu rond de 22.170 pun­ten ofwel de oude top. Onder die 22.170 pun­ten kan de Dow Jones in een ver­snelling omlaag terecht komen met als doel het 50-MA dat nu rond de 21.930 pun­ten uitkomt. Onder het 50-MA kan het snel verder zakken maar zo ver is het nog niet, eerst maar eens zien wat de inten­ties zijn voor de komende dagen. Weer­stand nu eerst de top rond de 22.420 pun­ten, daar­boven de 22.500 en de 22.750 pun­ten.

Nas­daq:
De Nas­daq kri­jgt het wat moeil­ijk­er na de dal­ing die maandag op gang kwam, vooral de Nas­daq 100 ger­aakt op slot­ba­sis onder het belan­grijke 50-MA. Ste­un nu eerst de 6350 pun­ten, lat­er de 6250 pun­ten waar de index bij een verdere verzwakking snel naar­toe kan. Als er geen dips wor­den gekocht dan voorzie ik zelfs een ver­snelling mogelijk richt­ing de 6100 en zelfs tot de 6000 pun­ten. Veel belan­grijke tech-aan­de­len kri­j­gen het moeil­ijk, Apple staat al 12 dol­lar onder de top ter­wi­jl Ama­zon al bij­na 100 dol­lar onder de top staat. Weer­stand nu eerst de 6400 met daar­boven de top rond de 6460 punten. 

Europa:
De AEX bli­jft liggen ron­dom de weer­stand die nu uitkomt rond de 528 en 529 pun­ten, een uit­braak tot boven de weer­stand die we zien door via de lijn over de top­pen vanaf mei kan de AEX tot boven de 530 pun­ten bren­gen. Mocht die uit­braak er alsnog komen dan kan de AEX doorstoten tot de 533 – 535 pun­ten, daar net boven zien we de jaar­top van mid­den mei rond de 538 pun­ten. Ste­un nu eerst de 525 met daar net onder de 523 pun­ten, lat­er komt de 520 pun­ten weer snel in beeld als ste­un voor de AEX. Pas onder de 520 pun­ten ziet het er opnieuw slecht uit want de AEX kan dan in de prob­le­men komen met als doel de 517 – 518 pun­ten waar er nog een ste­vige ste­un wacht.

De DAX bli­jft na de verkiezin­gen redelijk liggen maar de index heeft wel de nodi­ge moeite ron­dom de 12.60012.650 pun­ten waar de vol­gende hin­der­nis wacht, lat­er zien we rond de 12.750 pun­ten weer­stand. Daar­na wordt de top ofwel de hoog­ste stand ooit een mogelijk doel, de top zien we rond de 12.960 pun­ten. Zelf verwacht ik geen nieuwe test van die top op korte ter­mi­jn maar we moeten in deze markt uit­er­aard over­al reken­ing mee houden. Als de DAX plots draait dan zien we ste­un rond de 12.500, lat­er komt de oude top weer in beeld rond de 12.390 pun­ten. Pas onder de 12.390 pun­ten kan de DAX weer in een neer­waartse spi­raal terecht komen met als doe­len eerst de 12.275 (50-MA) en lat­er de 12.170 pun­ten (200-MA).

Brent olie:
De olie brak fors uit maandag tot boven de 57,5 dol­lar en kon oplopen tot rond de 59 dol­lar, een stand waar ik de Brent absolu­ut niet zo snel had verwacht. De zware weer­stand (57,5) werd alsof die niet bestond door­bro­ken met kracht. Nu richt­en we ons op de 60 – 61 dol­lar maar er is nu weinig weer­stand te vin­den in het gebied waar de olie zich nu staat. Tussen de pak­weg 60 en 70 dol­lar heeft de Brent vrij spel. Ste­un wordt nu vanzelf­sprek­end de 57,5 dol­lar, lat­er de 55 en de 53,5 dol­lar. We kijken de aankomende dagen even aan wat er met de olie zal gebeuren, daar­na kun­nen we mogelijk een betere analyse mak­en. Van­mid­dag kri­j­gen we de voor­raden weer uit de VS, dat kan ook voor de nodi­ge beweg­ing zorgen.

AEX:

DAX:

Dow Jones:

S&P 500:

Nas­daq:

Brent olie:

Met vrien­delijke groet,

Guy Boscart


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.