Beursdagboek Trader Guy 21 augustus 2018, 09:16

...

Wall Street en Europa tikken zware weerstand aan

21 augustus 2018, 09:16 | Trader Guy | leestijd: 4 minuten | moeilijkheid: 5 / 12 | (0)


We zien dat de futures er vlak bijliggen van­mor­gen als indi­catie voor de open­ing op Wall Street, het slot lag gis­teren wel nog wat hoger maar veel indices ger­ak­en nu duidelijk tot hun zware weer­stand behalve de Nas­daq die deze keer wat achterbli­jft op de rest. Bij­zon­der is dat de Dow Trans­port zowaar een hoog­ste stand ooit bereik­te, ofwel ongeveer gelijk aan de vorige top. Om verder door te stoten zal het nu moeil­ijk wor­den maar we weten nooit, alles kan op de beurs weten we.

Veel nieuws is er niet, het cijfer­seizoen is zo goed als afgerond op enkele bedri­jven na. Op het poli­tieke front is het ook wat stil­let­jes nu maar dat kan elk moment veran­deren weten we. De markt zal dus moeten wikken en wegen om ofwel nog een etage hoger te ger­ak­en of om met een cor­rec­tie te komen. Denk eraan dat de koers-winst ver­houdin­gen op Wall Street nog alti­jd heel hoog liggen momenteel, de bedri­jven zullen nog beter moeten presteren om deze trend te beves­ti­gen de komende weken.

AEX index:
Bij de AEX zien we nu een zware weer­stand rond de 557 – 558 pun­ten, als de index terug moet vanaf dat punt verwacht ik iets ste­un rond de 555 pun­ten, zakt de index weer onder de 555 dan moeten we opnieuw reken­ing gaan houden met mogelijk nieuwe bodems onder de 550 pun­ten. Weer­stand dus de 557 – 558 en lat­er de 562 pun­ten, ste­un nu eerst de 554 – 555, lat­er de 550 (200-MA). Onder de 550 mogelijkhe­den richt­ing de 548, de 545 en de 540 punten.

DAX:
Het­zelfde kun­nen we melden over de DAX, er kwam wat her­s­tel tot rond de 12.350 pun­ten waar de index opnieuw de nodi­ge weer­stand kan ondervin­den. Als de DAX weer onder de 12.300 ger­aakt dan verwacht ik dat de dal­ing weer op gang kan komen met als doel de bodems van vorige week rond de 12.150 pun­ten. Let er wel op dat het er aantrekke­lijk uitzi­et alle­maal maar de mark­ten, en dan vooral Europa, bli­jven zwak en kri­j­gen nu vooral weer te mak­en met weer­stand tech­nisch bekeken. Weer­stand nu de 12.350, de 12.400 en de 12.500 pun­ten, zolang de DAX niet boven die 12.500 pun­ten ger­aakt bli­jft het moeil­ijk om een lang­durig her­s­tel op gang te bren­gen. Aan de onderkant de 12.150 en aan de bovenkant de 12.500 pun­ten, dat zijn de niveau’s de we in de gat­en moeten houden nu.

Nas­daq:
De Nas­daq had er net als vorige week vri­jdag niet veel zin in, de index stond het groot­ste deel van de dag negatief maar kon er op slot­ba­sis net een klein plus­je uit­slepen. De oplopende ste­un­li­jn komt zo snel dichter­bij, als de Nas­daq onder de ste­un­li­jn rond de 7775 zakt en snel daar­na onder het 50-MA rond de 7745 terecht komt dan kan de index wel eens in een verkoop­fase ger­ak­en met doe­len die daar­na veel lager uitkomen. Ik denk dan aan de 7690 en vooral de 7505 pun­ten. Weer­stand nu de 7830, de top­zone ron­dom de 7930 en de 8000 punten.

Dow Jones:
Weer­stand zien we nu duidelijk rond de 25.780 pun­ten, lat­er de bek­ende 26.000 pun­ten. Pas boven deze niveau’s ligt de weg open richt­ing de record­stand maar dat zal moeil­ijk wor­den denk ik. Ste­un nu eerst rond de 25.600, lat­er de 25.400 en de 25.200 pun­ten. De ral­ly zou het hier dus wel eens moeil­ijk kun­nen kri­j­gen, het meest logis­che is dat er nu in ieder geval wat win­st­ne­min­gen op gang komen.

US Mar­kets Trad­ing:
Vanaf van­daag kunt u onze abon­nementen proberen tot 1 novem­ber voor €39, vri­jdag hebben we bij enkele posi­ties winst kun­nen nemen zodat we deze maand weer redelijk vlak staan wat betre­ft de lopende posi­ties. Er loopt wel nog een posi­tie die u ook nog kunt aankopen en mogelijk neem ik er in de loop van de dag nog een­t­je bij. De markt bli­jft twi­jfe­len momenteel maar er dienen zich telkens weer kansen aan. U kunt mee­doen door lid te worden …

Mee­doen kan via de nieuwe aan­bied­ing tot 1 novem­ber voor 39Inschri­jven via de link https://​www​.usmar​kets​.nl/​t​r​a​d​e​r​s​h​o​p​.html

Grafiek AEX:

Grafiek DAX:

Grafiek Nas­daq:


Grafiek Dow Jones:

Grafiek S&P 500:

Grafiek Brent olie:

Met vrien­delijke groet,
Guy Boscart


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.