Beursdagboek Trader Guy 25 augustus 2018, 09:22

...

Records voor SP 500 en Nasdaq, AEX blijft zwak

25 augustus 2018, 09:22 | Trader Guy | leestijd: 8 minuten | moeilijkheid: 6 / 12 | (0)


Vri­jdag een bij­zon­dere dag op Wall Street met een record bij zow­el de S&P 500 en de Nas­daq, bei­de indices sluiten ook met een nieuwe All Time High. Het is record num­mer 15 dit jaar voor de S&P 500, het vorige record werd op 26 jan­u­ari neergezet, de Nas­daq is al toe aan record num­mer 26 dit jaar waar het vorige eind juli neer werd gezet. Het slot lag trouwens amper boven de vorige hoog­ste stand zodat het wel eens een valse move kan wor­den boven de top­zone, daar ga ik nog steeds vanu­it, een dubbele top omdat andere indices nog achterbli­jven, de Dow Jones staat nog ruim onder de top van jan­u­ari ter­wi­jl de Dow Trans­port na de nieuwe All Time High eerder vorige week een dag lat­er al fors moest inlev­eren. De Dow Trans­port deed vri­jdag ook totaal niet mee met de ral­ly richt­ing de top via de S&P 500 en de Nas­daq (zie grafieken onder­aan deze update). De Dow Jones laat over de gehele week een winst van 121 pun­ten zien, de Nas­daq won fors over de gehele week, de index schreef er 130 pun­ten bij. De S&P 500 won de afgelopen week 25 pun­ten. Opval­lend, bij alle indices zien we dat het vol­ume de afgelopen week veel lager uitk­wam dan de afgelopen weken.

Europa kon Wall Street niet vol­gen, eerst nog een redelijke plus maar zow­el de AEX en de DAX had­den er behoor­lijk wat moeite mee om die vast te houden mede door­dat de euro fors opliep, de AEX ger­aakt 1 punt hoger ter­wi­jl de DAX 29 pun­ten hoger sluit. Op week­ba­sis wint de AEX wel 7,35 pun­ten, de DAX won 184 pun­ten bekeken over de gehele week. De euro sluit de week af op 1,162 dol­lar, aan het begin van de week stond de euro nog onder de 1,14 dollar.

Wall Street reageerde vooral posi­tief op de woor­den van FED voorzit­ter Pow­el, die zei dat de rente verder zou wor­den opgetrokken wat geheel tegen de zin van Trump is. Op zich snap ik dan ook niet zo goed waarom de mark­ten daar zo posi­tief op rea­geren, een hogere rente zorgt ervoor dat de economie wat kan afkoe­len, opval­lend is ook dat de bank aan­de­len de sessie met ver­lies afs­luiten. Een beet­je vreemd alle­maal, we zien vooral dat Wall Street een vreemde MIX bin­nen de sec­toren liet zien vri­jdag het­geen absolu­ut niet past bij een nor­maal ver­loop omhoog. Absolute uitsch­i­eters waren er ook niet. Daarom twi­jfel ik of er een ver­volg omhoog komt vol­gende week, het zou kun­nen maar een dubbele top bij de S&P 500 en de Nas­daq is ook goed mogelijk al zullen de BULLS dat anders zien.

Vol­gende week kri­j­gen we meer te mak­en met een lege markt wat nieuws betre­ft, er zal niet zoveel nieuws voor­bij komen en het is zo goed als afgelopen met de bedri­jf­s­re­sul­tat­en. Waar de markt dan kop­ers van­daan moet halen om nog meer aan­de­len te kopen die nooit eerder zo hoog ston­den is mij een raad­sel. We gaan het zien, bij slecht nieuws en toen­e­mend vol­ume kan het snel de andere kant op draaien. Daar­naast komen veel beleg­gers en insti­tuten terug van vakantie, men kan eraan denken om de winst van tafel te nemen na de ver­rassende ral­ly van de afgelopen weken. Het wordt hoe dan ook een bij­zon­dere week, een­t­je van mogelijk de dubbele top, of die van de echte uit­braak met nog hogere koersen het­geen ik dus betwi­jfel. We gaan het zien, ik zal de markt zo goed als mogelijk volgen.

US Mar­kets Trad­ing:
Vanaf nu kunt u onze abon­nementen proberen tot 1 novem­ber voor €39, de afgelopen week hebben we bij enkele posi­ties winst kun­nen nemen zodat we deze maand weer redelijk vlak staan wat betre­ft de ges­loten posi­ties. Er lopen wel nog wat posi­ties waarmee we de komende dagen kun­nen scoren, u kunt deze nog aankopen zodra u lid wordt. De markt bli­jft volatiel genoeg de komende peri­ode. U kunt mee­doen door lid te worden …

Mee­doen kan via de nieuwe aan­bied­ing tot 1 novem­ber voor 39Inschri­jven via de link https://​www​.usmar​kets​.nl/​t​r​a​d​e​r​s​h​o​p​.html

Analyse AEX index:
Bij de AEX merken we dat er een zware weer­stand wacht ron­dom de 558 – 561 pun­ten, zodra de index terug moet vanaf deze weer­stand­zone verwacht ik wat ste­un rond de 554 – 555 pun­ten al is die niet zo belan­grijk. Zakt de index opnieuw onder de 554 – 555 dan moeten we in ieder geval weer reken­ing gaan houden met een hertest van de bodem­zone rond de 549 – 550 pun­ten. Mocht de AEX nog­maals onder die 550 pun­ten (200-MA) ger­ak­en dan ziet het er slecht uit voor het verdere ver­loop richt­ing sep­tem­ber en okto­ber. Weer­stand bli­jft de zone 558 – 561, lat­er de 562 – 563 en de 568 pun­ten. Onder de 550 mogelijkhe­den richt­ing de 548, de 545 en de 540 punten.

Analyse DAX:
Over de DAX kun­nen we nog steeds het­zelfde melden, de ral­ly’s van de afgelopen dagen zetten telkens niet door want ron­dom de 12.40012.450 pun­ten kri­jgt de index te mak­en met een zware weer­stand. Zodra de DAX daar­boven uit weet te breken dan moeten we nog zien wat er rond de 12.500 pun­ten waar ook een zware weer­stand wacht gaat gebeuren. Aan de andere kant let­ten we nu vooral op de 12.300 pun­ten, zakt de index daaron­der dan verwacht ik dat de dal­ing terugkomt met als doel de bodem van vorige week rond de 12.150 punten.

Let erop dat het er gevoels­matig vooral door wat we op Wall Street zien aantrekke­lijk uitzi­et maar de DAX bli­jft al over een lan­gere peri­ode zwak. Weer­stand nu dus de 12.435 en de 12.500 pun­ten, ste­un eerst de 12.300 met lat­er aan de onderkant de 12.150 een zeer belan­grijke ste­un, dat zijn de niveau’s (12.500 en 12.150) de we de komende dagen in de gat­en moeten houden.

Analyse Nas­daq:
De Nas­daq weet dan toch weer een nieuw record neer te zetten een frac­tie vogen het vorige record dat uitk­wam op 7933 pun­ten. Het slot kwam uit op 7946 pun­ten vri­jdag. Weer­stand nu de 8000 pun­ten waar we weer met een mijl­paal te mak­en kri­j­gen, lat­er de 8025 pun­ten waar de lijn over de top­pen nu uitkomt. Ste­un nu eerst de vorige top­pen, eerst de 7933 pun­ten, lat­er de 7830 pun­ten waar er nog een vorige top als ste­un wacht samen met de lijn onder de bodems. Onder de 7830 ziet het er nu echt min­der goed uit want dan wordt er een zeer belan­grijke ste­un door­bro­ken. De Nas­daq wordt nu opge­jaagd omhoog om de tech­nis­che niveau’s te behouden en daar speelt die 7830 pun­ten nu een zeer grote rol bij de komende week. Onder die ste­un pas rond de 7750, de 7690 en de 7505 pun­ten weer steun. 

Analyse Dow Jones:
De Dow Jones moest don­derdag terug tot rond de 25.600 pun­ten waar de index ste­un kon vin­den, vri­jdag her­pakt de index zich tot rond de 25.800 pun­ten waar de vol­gende weer­stand uitkomt die we duidelijk zien op de grafiek. Weer­stand nu de zone 25.78025.800 pun­ten, lat­er de 25.888 en de 26.000 pun­ten met lat­er de All Time High rond de 26.616 pun­ten (26 jan­u­ari). Ste­un zien we nu rond de 25.600, de 25.400 en de 26.200 pun­ten, het kan alle­maal snel gaan en dat zow­el omhoog als omlaag. De Dow Jones kan de rest voor­lop­ig niet vol­gen, de index sluit de week ongeveer 800 pun­ten onder de top af op de dag dat de S&P 500 en de Nas­daq een nieuw record neerzetten.

Grafiek AEX:

Grafiek DAX:

Grafiek Nas­daq:


Grafiek Dow Jones:

Grafiek S&P 500:

Dow Trans­port index:

Grafiek Brent olie:


Met vrien­delijke groet,
Guy Boscart


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.