Beursdagboek Trader Guy 24 augustus 2018, 08:53

...

Wall Street moeite met zware weerstand, AEX wat lager

24 augustus 2018, 08:53 | Trader Guy | leestijd: 6 minuten | moeilijkheid: 5 / 12 | (0)


De futures ope­nen wat hoger van­mor­gen maar alles bli­jft hangen en de markt oogt wat twi­jfelachtig momenteel. De AEX wil rond de 559 ope­nen, de DAX rond de 12.37512.400 pun­ten waar de index nu al een paar dagen rond bli­jft draaien. Wall Street bleef gis­teren zwak­jes na eerder met een redelijke open­ing van start te gaan, vooral de Dow Jones kri­jgt het nu wat moeil­ijk­er net zoals de Dow Trans­port. We zien dat de S&P 500 en de Nas­daq na het testen van de All Time High nog geen pow­er vin­den om die achter zich te laten.

Verder merken we dat de onder­han­delin­gen tussen de VS en Chi­na niet echt opschi­eten, een door­braak ligt nog ver weg. De onder­han­delin­gen gaan door maar men verwacht daar niet zoveel van. De zak­en ron­dom Trump spe­len ook nog, de verwachtin­gen dat hij tussen­ti­jds wordt afgezet groeien als we naar de opinie kijken, de meter staat alweer boven de 50%. Trump zei tegen Fox News dat als hij wordt afgezet, of de aan­loop daar­toe, het tot een beurscrash zou lei­den en dat de VS daar­na in een cri­sis terecht zou komen.

Toch een en ander om goed in de gat­en te houden, ik ben hoe dan ook niet zo posi­tief over het ver­loop van de Amerikaanse mark­ten richt­ing 2019. Niet alleen deze feit­en kun­nen gaan zor­gen voor een grote schuiver op Wall Street, de aan­de­len staan al veel te hoog momenteel. Het kan zijn dat de koers-winst ver­houdin­gen nog niet extreem hoog staan maar aan de andere kant is het zo dat als de bedri­jven min­dere cijfers gaan pre­sen­teren de komende kwartal­en we snel met enorme over­waarderin­gen zit­ten. De zon zal niet eeuwig bli­jven schi­j­nen, de uitdag­ing voor de komende peri­ode om nieuwe records neer te zetten is enorm. We vol­gen het op de voet, wel moeten we oplet­ten voor de andere kant die op de loer ligt nu.

AEX index:
Bij de AEX merken we dat er een zware weer­stand wacht ron­dom de 558 – 560 pun­ten, als de index terug moet vanaf dat punt dan verwacht ik wat ste­un rond de 554 – 555 pun­ten al is die niet zo belan­grijk. Zakt de index opnieuw onder de 554 – 555 dan moeten we reken­ing gaan houden met een test van de bodem van vorige week of zelfs mogelijk met nieuwe bodems onder de 550 pun­ten. Weer­stand bli­jft de 557 – 558 en lat­er de 562 pun­ten, ste­un nu de 555, de 550 (200-MA). Onder de 550 mogelijkhe­den richt­ing de 548, de 545 en de 540 punten.

DAX:
Het­zelfde kun­nen we melden over de DAX, de ral­ly van de afgelopen dagen zette door tot rond de 12.435 pun­ten maar de index kreeg snel weer te mak­en met weer­stand. Zodra de DAX opnieuw onder de 12.300 zakt verwacht ik dat de dal­ing terugkomt met als doel de bodem van vorige week rond de 12.150 pun­ten. Let erop dat het er gevoels­matig aantrekke­lijk uitzi­et alle­maal maar de DAX bli­jft over een lan­gere peri­ode zwak. Weer­stand nu dus de 12.435 en de 12.500 pun­ten, zolang de DAX niet boven die 12.500 pun­ten weet te ger­ak­en bli­jft het moeil­ijk om een lang­durig her­s­tel op te starten. Aan de onderkant zien we nu de 12.150 als belan­grijke ste­un, dat zijn de niveau’s (12.500 en 12.150) de we in ieder geval in de gat­en moeten houden.

Nas­daq:
De Nas­daq lag er gis­teren in eerste instantie nog sterk bij maar moest na een uur han­del net als de rest de winst weer inlev­eren. De top werd zo goed als bereikt, er kwam geen uit­braar met een nieuwe top zodat we weer kun­nen twi­jfe­len of er nog meer sti­jging aan zit te komen. Op Wall Street bereiken zowaar bij­na alle indices hun zware weer­stand waar­door men zich nu zal afvra­gen of het tijd wordt voor een cor­rec­tie. Kri­j­gen we een dubbele top? Of zit er toch nog meer aan te komen?We weten dat er bin­nen de Nas­daq nogal wat aan­de­len veel te hoog staan als we naar de ver­houd­ing van de koers en de win­sten kijken, dat zal hoe dan ook een keer wrin­gen waar­door de index zal cor­rigeren naar meer nor­male niveau’s. Weer­stand dus de 7930 en de 8000 – 8050 pun­ten, lat­er de 8100. Ste­un nu de vorige top rond de 7830, lat­er de 7750 en de 7690 pun­ten. Let er wel op dat bij een cor­rec­tie deze niveau’s heel snel kun­nen wor­den bereikt.

Dow Jones:
De Dow Jones brak deze week even uit tot boven de 25.780 pun­ten en zette intra­day een top neer rond de 25.888 pun­ten en kwam daar­bij tot een frac­tie onder de 26.000 ofwel de vol­gende weer­stand. De index zak­te gis­teren nog wat verder terug tot de rond de 25.600 ste­un, verder zien we rond de 25.400 en de 25.200 pun­ten ste­un. Weer­stand nu eerst rond de 25.780 pun­ten, lat­er zien we de 26.000 pun­ten en bij een uit­braak de 26.250 pun­ten als weer­stand. De top ofwel hoog­ste stand ooit wacht rond de 26.616 punten.

US Mar­kets Trad­ing:
Vanaf van­daag kunt u onze abon­nementen proberen tot 1 novem­ber voor €39, vri­jdag hebben we bij enkele posi­ties winst kun­nen nemen zodat we deze maand weer redelijk vlak staan wat betre­ft de lopende posi­ties. Er loopt wel nog een posi­tie die u ook nog kunt aankopen en mogelijk neem ik er in de loop van de dag nog een­t­je bij. De markt bli­jft twi­jfe­len momenteel maar er dienen zich telkens weer kansen aan. U kunt mee­doen door lid te worden …

Mee­doen kan via de nieuwe aan­bied­ing tot 1 novem­ber voor 39Inschri­jven via de link https://​www​.usmar​kets​.nl/​t​r​a​d​e​r​s​h​o​p​.html

Grafiek AEX:

Grafiek DAX:

Grafiek Nas­daq:


Grafiek Dow Jones:

Grafiek S&P 500:

Grafiek Brent olie:

Met vrien­delijke groet,
Guy Boscart


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.