...

De 4 populairste ETF’s zonder transactiekosten

4 oktober 2019, 09:55 | US Markets Redactie | leestijd: 4 minuten | moeilijkheid: 7 / 12 | (0)

Streeft u naar een gediversifieerde portefeuille en wilt u de marktontwikkelingen volgen? Dan is een ETF (ook wel Tracker genoemd) wellicht een interessant product voor u. Sinds de introductie in 1993 zijn deze op de beurs verhandelbare fondsen erg populair.


Vooral vanwege de volgende kenmerken:

• Diversificatie: één ETF kan het rendement van een index, marktsegmenten of beleggingsstijlen nabootsen.

• Lagere kosten: ETF's, die passief worden beheerd, hebben veel lagere kosten in vergelijking met actief beheerde fondsen.

• Handelt als een aandeel: een ETF heeft het handelsgedrag en de liquiditeit van aandelen. Dit maakt kopen en verkopen gemakkelijk.

Wij hebben voor u een lijstje gemaakt van de 4 ETF’s die het meest verhandeld worden door DEGIRO-klanten. Vanguard en iShares blijken de grote winnaars te zijn. Ook zijn ze ofwel gericht op wereldwijde aandelen of de S&P500.

1. Vanguard FTSE AW (ISIN: IE00B3RBWM25)

Deze ETF volgt de prestaties van de FTSE All-World Index. Dit is een naar marktkapitalisatie gewogen index van aandelen van (middel)grote internationale ondernemingen.

Jaarlijkse beheerkosten (geïntegreerd in de ETF-prijs): 0,25%

Meer informatie over deze ETF vindt u hier.

2. Vanguard S&P 500 (ISIN: IE00B3XXRP09)

Deze Vanguard-tracker streeft ernaar om de prestatie van de S&P 500 index te volgen. De S&P 500, u wellicht bekend, is een bekende benchmark van Amerikaanse aandelenmarktprestaties, bestaande uit de aandelen van 500 grote Amerikaanse bedrijven.

Jaarlijkse beheerkosten (geïntegreerd in de ETF-prijs): 0,07%

Meer informatie over deze ETF vindt u hier.

3. ISHARES MSCI WORLD A (ISIN: IE00B4L5Y983)

De beleggingsdoelstelling van deze ETF is om beleggers een totaalrendement te bieden dat het rendement van de MSCI World Index weerspiegelt. Net als de FTSE AW-index, die op nummer 1 staat in deze lijst, is deze index op basis van marktkapitalisatie en betreft het aandelen van (middel)grote bedrijven.

Jaarlijkse beheerkosten (geïntegreerd in de ETF-prijs): 0,20%

Meer informatie over deze ETF vindt u hier.

4. ISHARES S&P 500 (ISIN: IE0031442068)

Net als de nummer 2 op deze lijst, geeft ook de iShares S&P 500 tracker het rendement van de S&P 500 weer.

Jaarlijkse beheerkosten (geïntegreerd in de ETF-prijs): 0,07%

Meer informatie over deze ETF vindt u hier.

Liever investeren in Nederlandse of Europese aandelen?

Als u uw beleggingen liever lokaal of Europees wilt houden, kunt u kiezen voor een ETF die de AEX of EuroStoxx volgt. Hierbij twee voorbeelden.

ISHARES AEX (ISIN: IE00B0M62Y33)

Deze iShare-tracker volgt de AEX-index, u waarschijnlijk niet onbekend. Deze index meet de prestaties van aandeleneffecten uitgegeven door Nederlandse bedrijven met een hoge beurswaarde.

Jaarlijkse beheerkosten (geïntegreerd in de ETF-prijs): 0,30%

Meer informatie over deze ETF vindt u hier.

iShares EuroStoxx 50 UCITS ETF (ISIN: IE0008471009)

Deze tracker is bedoeld om het rendement van de EURO STOXX® 50 Index weer te geven. De referentie-index meet de prestaties van aandelen van de 50 grootste beursgenoteerde Europese bedrijven die actief zijn in de Economische en Monetaire Unie van de Europese Unie.

Jaarlijkse beheerkosten (geïntegreerd in de ETF-prijs): 0,10%

Meer informatie over deze ETF vindt u hier.

Waar zijn deze ETF's te verkrijgen?

DEGIRO biedt haar klanten de mogelijkheid om zonder transactiekosten te beleggen in een selectie van ETF's / trackers. Dit bieden zij aan om het diversifiëren van een beleggingsportefeuille zo gemakkelijk mogelijk te maken. DEGIRO ontvangt op geen enkele manier betalingen van ETF-providers. Raadpleeg deze PDF voor de volledige lijst en de Fair Use Policy.

Over DEGIRO

DEGIRO is onder andere in Nederland uitgeroepen tot beste broker van 2019. Door de uitzonderlijke combinatie van lage tarieven, uitgebreide wereldwijde handelsmogelijkheden en een gebruiksvriendelijk platform is DEGIRO uitgegroeid tot een van de grootste brokers van Europa. Actief in 18 landen en meer dan 55 keer internationaal bekroond, bieden zij toegang tot de grootste en bekendste beurzen wereldwijd. Een DEGIRO account geeft namelijk toegang tot ruim 50 markten, verdeeld over 30 landen. Bekijk hier de mogelijkheden en open vandaag nog een rekening.

‘’De informatie in dit artikel is niet geschreven voor adviesdoeleinden en heeft evenmin als doel om investeringen aan te bevelen. Beleggen gaat gepaard met risico's. U kunt (een deel van) uw inleg verliezen. Wij adviseren u om enkel in financiële instrumenten te beleggen die aansluiten bij uw kennis en ervaring.’’

Deze content is geschreven in samenwerking met DEGIRO.

Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Login »