Koers Bitcoin +2.72%

63,527.00

+1,682.00 (+2.72% )
Sluit: 61,845.00 / Min: 61,025.00 / Max: 63,576.00(59)

Achtergrond Bitcoin

Het idee achter de werking van bitcoin is te lezen in een document van Satoshi Nakamoto.[1][2] Bitcoins kunnen worden opgeslagen op een personal computer in de vorm van een wallet bestand of worden beheerd door een derde partij zoals blockchain, een portemonneedienst. In beide gevallen kan het geld naar een ander persoon worden verzonden via het internet door iedereen met een bitcoinadres.

Dit elektronische geld maakt gebruik van een database verspreid over knooppunten van een peer-to-peer-netwerk om transacties te journaliseren, en maakt gebruik van cryptografie om te voorzien in de nodige beveiliging, opdat bitcoins alleen kunnen worden uitgegeven door de persoon die er eigenaar van is, en nooit meer dan één keer uitgegeven kunnen worden door die eigenaar.

De peer-to-peertopologie van bitcoin en het ontbreken van centrale administratie maakt het praktisch onmogelijk voor een overheid, of ieder ander, om meer monetaire inflatie te induceren dan er van tevoren is vastgelegd: in tegenstelling tot bij papieren valuta is de groei van de geldhoeveelheid dus voorspelbaar en gelimiteerd. Midden 2013 is vastgesteld dat mensen die bitcoins gebruiken voor criminele activiteiten vaak relatief eenvoudig te traceren zijn. Dat blijkt uit onderzoek door de Universiteit van Californië in San Diego. Geld witwassen met de digitale valuta is dus niet zo eenvoudig als lang werd gedacht. Elke transactie wordt opgeslagen in een zogenoemde blockchain waarin informatie staat over de accounts die betrokken zijn en hoeveel bitcoins zijn overgemaakt. Dit is een essentieel onderdeel van het systeem: op deze wijze kunnen mensen niet dezelfde munten opnieuw gebruiken. Hoewel bitcointransacties niet zo transparant zijn als creditcardgegevens zijn de onderzoekers van mening dat deze munt dus zeker niet zo anoniem is als contant geld.

Beursbox Bitcoin

Voer actuele discussies over Bitcoin in ons forum.

Er wordt over Bitcoin gediscussieerd in de volgende boxen:  Goudbox , Tradersbox .

 • ...
  17:14 Och, om jou een idee te geven. Bitcoin heb ik leren kennen toen het 100 $ noteerde. Is al meer dan 10 jaar terug. Niet mee gestapt in dit verhaal gezien het toen al spectaculair gestegen was. Was ergens een analist die hier 100 % in geloofde.
 • ...
  16:33 Hij zei ook koop bitcoin toen het nog op 5k stond. hebben we dat ook gedaan? is al *12
 • ...
  14:54 Ja, normaal gesproken ben ik dan vanuit de "oude" beurswijsheden altijd erg op mijn hoede, maar het lijkt er inderdaad op dat er bijna niet meer aan te ontkomen is. Bitcoin moet wel de kar gaan trekken, maar ook dat gaat gebeuren, daar ben ik van...
 • ...
  14:44 *GRAYSCALE PLANS TO TURN WORLD’S BIGGEST BITCOIN FUND INTO ETF
 • ...
  14:35 Ben net uit mijn crypto-slaap gekomen en nu staat de eindejaarsrally al weer voor de deur. Nog even een afzakkertje en in ga mijn nest weer in. Als Bitte ein Bitcoin de 100k aantikt gaat het alarm weer af. En dan gaat de WC-juffrouw ook weer meedoen...
 • ...
  09:50 Bedoel je bitcoin zeker haa
 • ...
  08:31 Nee... all in crypto... whhhaaaaaaa
 • ...
  20:32 Mss van teveel werken, teveel stress, teveel emotionele wendingen.. moeder overleed, teveel koffie.. Maar zeker niet van teveel geld of teveel Bitcoin :)
 • ...
  20:28 Is het niet gewoon een bijwerking van teveel bitcoins?
 • ...
  17:19 Oh die bitcoin, na elke China ban blijft het stijgen.
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.