Koers Bitcoin -0.86%

28,987.00

-252.00 (-0.86% )
Sluit: 29,239.00 / Min: 28,262.00 / Max: 29,383.00(81)

Achtergrond Bitcoin

Het idee achter de werking van bitcoin is te lezen in een document van Satoshi Nakamoto.[1][2] Bitcoins kunnen worden opgeslagen op een personal computer in de vorm van een wallet bestand of worden beheerd door een derde partij zoals blockchain, een portemonneedienst. In beide gevallen kan het geld naar een ander persoon worden verzonden via het internet door iedereen met een bitcoinadres.

Dit elektronische geld maakt gebruik van een database verspreid over knooppunten van een peer-to-peer-netwerk om transacties te journaliseren, en maakt gebruik van cryptografie om te voorzien in de nodige beveiliging, opdat bitcoins alleen kunnen worden uitgegeven door de persoon die er eigenaar van is, en nooit meer dan één keer uitgegeven kunnen worden door die eigenaar.

De peer-to-peertopologie van bitcoin en het ontbreken van centrale administratie maakt het praktisch onmogelijk voor een overheid, of ieder ander, om meer monetaire inflatie te induceren dan er van tevoren is vastgelegd: in tegenstelling tot bij papieren valuta is de groei van de geldhoeveelheid dus voorspelbaar en gelimiteerd. Midden 2013 is vastgesteld dat mensen die bitcoins gebruiken voor criminele activiteiten vaak relatief eenvoudig te traceren zijn. Dat blijkt uit onderzoek door de Universiteit van Californië in San Diego. Geld witwassen met de digitale valuta is dus niet zo eenvoudig als lang werd gedacht. Elke transactie wordt opgeslagen in een zogenoemde blockchain waarin informatie staat over de accounts die betrokken zijn en hoeveel bitcoins zijn overgemaakt. Dit is een essentieel onderdeel van het systeem: op deze wijze kunnen mensen niet dezelfde munten opnieuw gebruiken. Hoewel bitcointransacties niet zo transparant zijn als creditcardgegevens zijn de onderzoekers van mening dat deze munt dus zeker niet zo anoniem is als contant geld.

Beursbox Bitcoin

Voer actuele discussies over Bitcoin in ons forum.

Er wordt over Bitcoin gediscussieerd in de volgende boxen:  Tradersbox , Babbelbox , Technische Analyse Box .

 • ...
  20:31 Bitcoin kan mooi stuk lager
 • ...
  10:13 Moggu, Heel zwak allemaal In feite hadden we met deze beurs opleving ook een opleving van bitcoin moeten zien Hoeft natuurlijk niet altijd een op een te lopen. Zwakke boel
 • ...
  09:39 Bitcoin hangt aan het draadje van de 29k te bungelen
 • ...
  19:11 ....Omidoss-coin?....nooit van gehoord meneer....😠
 • ...
  18:50 Luna coin RIP
 • ...
  16:26 Ja het verbaast met dat die niet harder onderuit gaat, mining coin tijdperk loopt op z'n end volgens mij
 • ...
  11:27 Klopt het dat jouw humeur rechtevenredig is met de koers van de bitcoin of is dat puur toeval?
 • ...
  16:44 Voor de cryptomanen die nog denken dat ze slapend rijk er van worden. 🤷‍♂️ https://www.beurs.nl/beursnieuws/buitenland/747453/Lagarde-waarschuwt-voor-crypto-media/
 • ...
  08:50 Moggu, echte babbel boxsers, en crypto boxsers. En natuurlijk de schapen van de tradersbox ook, om niet te vergeten
 • ...
  19:33 Ik handel niet in crypto , maar het valt me wel op als de indici het slecht doen , crypto het ook slecht doet, en vice versa.
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.