Koers Bitcoin -0.09%

9,576.90

-8.60 (-0.09% )
Sluit: 9,585.60 / Min: 9,300.00 / Max: 9,640.80(32)

Achtergrond Bitcoin

Het idee achter de werking van bitcoin is te lezen in een document van Satoshi Nakamoto.[1][2] Bitcoins kunnen worden opgeslagen op een personal computer in de vorm van een wallet bestand of worden beheerd door een derde partij zoals blockchain, een portemonneedienst. In beide gevallen kan het geld naar een ander persoon worden verzonden via het internet door iedereen met een bitcoinadres.

Dit elektronische geld maakt gebruik van een database verspreid over knooppunten van een peer-to-peer-netwerk om transacties te journaliseren, en maakt gebruik van cryptografie om te voorzien in de nodige beveiliging, opdat bitcoins alleen kunnen worden uitgegeven door de persoon die er eigenaar van is, en nooit meer dan één keer uitgegeven kunnen worden door die eigenaar.

De peer-to-peertopologie van bitcoin en het ontbreken van centrale administratie maakt het praktisch onmogelijk voor een overheid, of ieder ander, om meer monetaire inflatie te induceren dan er van tevoren is vastgelegd: in tegenstelling tot bij papieren valuta is de groei van de geldhoeveelheid dus voorspelbaar en gelimiteerd. Midden 2013 is vastgesteld dat mensen die bitcoins gebruiken voor criminele activiteiten vaak relatief eenvoudig te traceren zijn. Dat blijkt uit onderzoek door de Universiteit van Californië in San Diego. Geld witwassen met de digitale valuta is dus niet zo eenvoudig als lang werd gedacht. Elke transactie wordt opgeslagen in een zogenoemde blockchain waarin informatie staat over de accounts die betrokken zijn en hoeveel bitcoins zijn overgemaakt. Dit is een essentieel onderdeel van het systeem: op deze wijze kunnen mensen niet dezelfde munten opnieuw gebruiken. Hoewel bitcointransacties niet zo transparant zijn als creditcardgegevens zijn de onderzoekers van mening dat deze munt dus zeker niet zo anoniem is als contant geld.

Beursbox Bitcoin

Voer actuele discussies over Bitcoin in ons forum.

Er wordt over Bitcoin gediscussieerd in de volgende boxen:  Technische Analyse Box , Tradersbox .

 • ...
  08:55 Gelijk. Is mooi. Is mij niet gegeven. Krijg meestal gelijk als ik er zelf niet meer in geloof. Gaat niet om gelijk. 💰💰💰 Olie naar 0 Bitcoin 2000 Zijn maar voorbeelden. Reden is geld.
 • ...
  22:56 Nasdaq of bitcoin
 • ...
  18:26 Je zou maar bitcoin hebben gekocht
 • ...
  17:58 Dat gebeurt gelukkig alleen bij bitcoin....en niet bij d evastr waardes van de vs....FANG the global winners
 • ...
  17:52 Je zal maar net Bitcoin hebben gekocht á 10150 om 16:45, nu alweer 700 dollar armer.
 • ...
  08:36 Bitcoin is nu door 10.000
 • ...
  20:18 Ndx week 9600 was te veel, dichtbij hoogste slot op week. De reactie van ruim 400 punten. Waar komt het vandaan. Zijn het aandelen van bedrijven of crypto? Hoe nu verder? De candle is er 1 van twijfel
 • ...
  13:07 Totaal geen interesse in crypto, maar een giga move rond 11 van de btc.
 • ...
  11:44 Jup.. manipulatie ten top. Ook voor Bitcoin.
 • ...
  12:14 Goud en bitcoin .. mega gemanipuleerde boel. Sinds er futures zijn op bitcoin is het kapot :(