Do 22 sep. 2022, 08:54

FED zet markt onder druk door dat er meer renteverhoging komen

Goedemorgen,

Na de renteverhoging conform verwachting dan toch een forse daling op Wall Street, de FED gaf aan dat men de rente zal blijven verhogen tot dat de inflatie rond de 2% uitkomt en daar zijn we nog lang niet. Eerst ging de markt nog even fors omhoog maar na de persconferentie volgde er een sell-off waardoor de indices fors lager sluiten en we zien dat enkele indices er nu behoorlijk slecht uit komen te zien. De Brent olie zoekt nu ook naar richting, een vat kost vanmorgen rond de 90-90,5 dollar. De 10-jaars rente in de VS loopt ook verder op na de FED, vanmorgen staat de rente rond de 3,55% maar de 3,6% werd al even aangetikt.

Om mee te doen met onze signalen kunt u nu gebruik maken van de nieuwe aanbieding voor nieuwe leden tot 1 december, dan kunt u in ieder geval kennis maken met onze signaaldiensten via de Tradershop ... Let op, er loopt nu een nieuwe aanbieding tot 1 DECEMBER voor €35 ...

Update donderdag 22 september:
Wall Street kreeg het moeilijk woensdag en sluit de sessie diep in het rood af nadat de FED een nieuwe renteverhoging van 75 basispunten aankondigde later dit jaar. De Dow Jones verloor daarop 522 punten (-1,7%) om te sluiten op 30.184 punten. De S&P 500 moest ook 1,7% inleveren om op 3.790 punten te sluiten, de Nasdaq Composite verloor 1,8% met een slot op 11.220 punten. Verder zien we de SOX met 1% verlies de sessie afronden terwijl de Dow Transport index ook 1% verloor.

De S&P sluit woensdag de sessie af met ruim dan 10% verlies bekeken vanaf de hoogste stand van deze maand en staat nu weer 21% onder de top van dit jaar zodat de index opnieuw in een "Bear Market" terecht komt. Door de renteverhogingen geloven beleggers er steeds meer in dat er een recessie aan zit te komen.

De FED verhoogde de rente met de verwachte 75 basispunten maar Powell zei erbij dat hij verwacht dat de zogenaamde eindrente 4,6% zal bereiken om de aanhoudend hoge Amerikaanse inflatie te bestrijden. Dat is het tempo waarmee de centrale bank haar verkrapping regime zal beëindigen. De FED gaf ook aan dat ze van plan zijn om verder agressief te reageren en zo de rente volgend jaar te verhogen richting de 4,5%.

Je kunt het schip maar zo lang als mogelijk in de richting van de storm sturen maar op een gegeven moment komt er een tijd dat je de luiken moet sluiten. Met de uitzonderlijk 3e opeenvolgende renteverhoging van 75 basispunten door de FED in de afgelopen vier maanden moeten beleggers zoeken naar dekking om de komende storm te doorstaan. Met andere woorden begint men angstig te worden voor de gevolgen zoals een grotere recessie in de VS.

Als we naar de rente kijken in de VS dan zien we dat de 2-jaars rente het hoogste niveau bereikt sinds 2007 en uitkomt op 4,1%. De 10-jaars rente steeg naar ongeveer 3,6% op de hoogste punt van de sessie.

Zoals ik al een paar dagen aangaf moeten we wat betreft het handelen opletten, dat hebben we gisteren weer kunnen zien. In eerste instantie ging de markt omhoog na de renteverhoging zoals dat vaker het geval is maar later moest de markt fors terug. Als de keuze niet goed zou zijn geweest dan zat men nu met de gevolgen. Er komen wel weer momenten om in te stappen maar het momentum moet goed zijn en dat is nog niet zo.

Signaaldiensten:
We blijven voorzichtig handelen waar dat kan, de short posities werden met winst gesloten vorige week zodat ik opnieuw kan kijken naar mogelijkheden. We kiezen dan vooral de bekende indices en bij Guy Trading samen met COMBI-Trading ook wat bekende aandelen en de Brent olie. We handelen ook nog steeds met kleine posities omdat de markt te volatiel blijft.

Meedoen met onze signalen kan nu via de nieuwe aanbieding die loopt tot 1 DECEMBER 2022. Schrijf u nu snel in voor €35 via de Tradershop en kies uw abonnement via de link https://www.usmarkets.nl/tradershop

Marktoverzicht:
Wall Street sluit met een stevig verlies na dat de FED aangaf door te zullen gaan met de renteverhogingen. We zien de Dow Jones 1,7% inleveren terwijl de S&P 500 ook met 1,7% verlies de sessie afsluit. De Nasdaq verloor 1,8% terwijl de SOX index 1% verlies moest toestaan.

In Europa zien we nog plussen omdat Wall Street positief stond rond het slot hier in Europa, de AEX won 1,25% terwijl de DAX met 0,75% winst de sessie afsloot.

Dow Jones:
De Dow Jones sluit opnieuw fors lager met 522 punten verlies en sluit nu ruim onder de steunlijn die we rond die rond de 30.600 punten uitkwam. De index verzwakt nu snel want als de Dow onder die 30.600 punten blijft dan ligt de weg richting de bodem die we rond de 29.650 punten zien open.

Weerstand nu eerst rond de 30.600 punten, later weerstad rond de 31.000-31.250 met net daarboven de 31.500 punten. Later kijken we naar de 31.750 en de 32.000 punten als weerstand. Steun nu eerst rond de 30.000 punten, later vooral de bodem van dit jaar rond de 29.650 punten als richtpunt.

AEX index:
De AEX sluit bijna 8 punten hoger en sluit zo weer binnen de range 665-675 punten. Het verloop van de komende dagen blijft uiteraard belangrijk, als de index weer onder de range terecht komt dan kan het moeilijk worden en zal de 650 punten snel worden opgezocht. Daarna zien we de bodem als richtpunt, die komt uit rond de 635-640 punten.

Steun nu eerst 665 punten, later zien we vooral de 655 punten en de 650 punten als steun hetgeen we kunnen zien op de grafiek. Weerstand nu eerst de 675 punten ofwel de bovenkant van de bekende range, later weerstand rond de 680 en de 690 punten. De zware weerstand blijft de 700-702 punten.

DAX index:
De DAX sluit met 96 punten winst en blijft zo nog altijd onder de 13.000 punten, de index test wel opnieuw de bodem van begin deze maand rond de 12.600 punten. De index staat nu ook niet zo ver meer boven de bodem van dit jaar die rond de 12.400 punten uitkomt en dus een belangrijk steunpunt blijft. In deze fase moeten we rekening houden met behoorlijk wat volatiliteit en kunnen zowel de bodems worden getest maar ook de toppen van deze maand blijft bij meevallend nieuws binnen bereik.

Steun nu eerst rond de 12.600 punten, daaronder de bodem van dit jaar rond de 12.400 punten. Weerstand nu eerst rond de 12.800-12.850 punten met net daarboven de 13.000 punten. Later de 13.200-13.250 punten waar we ook het 50-daags gemiddelde zien uitkomen en de bekende zone 13.350-13.400 punten.

Nasdaq Composite:
De Nasdaq sluit woensdag 205 punten lager met een slot op 11.220 punten. De index blijft zwak en sluit ruim onder de bodemzone van 2 weken geleden. Om een positief verloop in te zetten zal de index eerst tot boven de 11.550 punten moeten geraken om daarna de 11.750 punten te doorbreken. Zo ver is het nog niet merken we.

Steun zien we nu rond de 11.100-11.150 en de 11.000-11.050 punten, later steun rond de 10.750 punten. Weerstand nu rond de 11.400 en de 11.600 punten, later rond de 11.750 punten weerstand. Verder zien we rond de 12.000 en de 12.110 punten (50-MA) weerstand.

Overzicht resultaten deze maand augustus en dit jaar (2022):

De signaaldiensten:
De maand september verloopt voor ons positief, de laatste short posities die we hadden opgenomen werden met winst gesloten. We bekijken nu of we deze week weer nieuwe posities kunnen opnemen maar het is geen verplichting natuurlijk, we zoeken naar een mooi momentum. Meedoen met onze signalen kan nu via de aanbieding die loopt tot 1 DECEMBER 2022 en dan voor €35.

Ga snel naar onze Tradershop en kies daar uw abonnement via de link https://www.usmarkets.nl/tradershop dan staat u vandaag nog op de lijst en ziet u alle details over de posities die eventueel open staan.


Met vriendelijke groet,
Guy Boscart

Za 9 sep. 2023, 12:09

Augustus de beste maand in jaren, meedoen tot 1 NOV voor 35 euro

Beste beleggers,

De maand augustus hebben we goed kunnen afsluiten na winst te nemen op de LONG posities deze week. We richten ons nu op september waar ik opnieuw kansen verwacht al zullen we voorzichtig blijven. Wie mee wil doen kan nu een proefabonnement uitproberen bij US Markets Trading en dat tot 1 NOVEMBER voor € 35 !! We zitten in ieder geval terug op het juiste spoor na een paar maanden minder goed voor de dag om te komen door de moeilijke markt en de behoorlijk volatiele marktsituatie in de maanden mei, juni en juli ... Vergeet ook niet dat we daarvoor maar liefst 15 maanden op rij met een positief resultaat de maand af konden sluiten, deze maand was ook meteen de beste in jaren zodat we het opgelopen verlies helemaal weer terug hebben kunnen halen zodat we ook op jaarbasis weer met een mooie plus voor de dag komen.

Er staan nu geen posities meer open zodat u meteen mee kunt doen met de volgende mogelijkheden die ik vanaf volgende week verwacht. Mijn visie is nu dat er richting het einde van dit jaar nog een paar mooie momenten gaan komen om te handelen via mijn bekende strategie en dan heb ik het over zowel LONG als SHORT momenten. We wachten nu eerst rustig af tot er zich nieuwe duidelijke kansen voordoen, we krijgen nog inflatie cijfers uit de VS en vrijdag ook nog het belangrijke banenrapport uit de VS.

Schrijf u nu in voor een abonnement naar keuze en volg ons tot minimaal 1 NOVEMBER via het nieuwe proefabonnement ... Aarzel dus niet en schrijf u snel in, dan staat u morgen al op onze ledenlijst en ontvangt u alle signalen en updates ...

Ga naar https://www.usmarkets.nl/tradershop en kies daar een van onze abonnementen voor signaaldiensten ...

Wat kun je verwachten?

  • Signalen op de indexen en aandelen
  • Signalen op indexen en aandelen (Guy en COMBI Trading) met alle details om de positie aan te kopen
  • Elke ochtend voorbeurs een uitgebreide marktupdate
  • Vaak tussentijdse updates over de markt en de posities
  • Toegang tot de ledenboxen (Forum met leden)

U beslist altijd zelf of u meedoet met de signalen die we verzenden of niet. Alle signalen die we hebben afgegeven zijn voorzien van een fondscode zodat u die via uw broker of bank kunt invoeren om er snel mee aan de slag te gaan. We sturen regelmatig signalen op indexen zoals de AEX, de DAX, de Dow Jones, de Nasdaq en de CAC 40. Bij Guy Trading en COMBI Trading sturen we ook vaak signalen op de "Magnificent Seven" aandelen of de TOP 7 bedrijven op Wall Street en dat zijn Apple, Microsoft, Alphabet (Google), Amazon, Meta Platforms, Nvidia en Tesla. Ook binnen de AEX nemen we vaak een positie op volatiele aandelen zoals ASML en ASMI. Verder komt bij Guy Trading ook de Brent olie vaak aan bod omdat de olie ook zeer interessant blijft om te handelen.

Op zich is alles gemakkelijk en goed op te volgen en het is ook niet zo dat we te veel transacties doen. Door dat we Boosters of Turbo's werken kunnen we natuurlijk ook in beide richtingen inspelen, zowel LONG als SHORT. Ook nemen we telkens de tijd met de gekozen posities, gemiddeld zitten we tussen de 3 en 15 dagen in een positie, dat hangt ook af van de markt af. Verder kan iedereen doen wat men wil en dus ook met andere producten waar u beter bekend mee bent, deze keuze kunt u altijd zelf maken. Het is wel zo dat u dan het beste de instap en uitstap opvolgt die wij naar de leden verzenden.

Schrijf u direct in via deze proefaanbieding tot 1 NOVEMBER voor € 35 , dan staat u snel op onze verzendlijst zodat u alle updates en signalen ontvangt. Ga naar https://www.usmarkets.nl/tradershop en kies daar voor een van onze abonnementen.

Resultaat maand augustus 2023:

Tot snel ...

Met vriendelijke groet,
Guy Boscart

Vandaag, 08:45

Tijd voor wat herstel op de beurzen, rente kan top hebben gezet

Beste beleggers,

De beurzen blijven in de ban van de rente en de energieprijzen en beiden liepen woensdag weer op, toch wist Wall Street het verlies om te zetten in een kleine winst, alleen de Dow Jones verloor nog iets maar de S&P 500, de Nasdaq en de Dow Transport eindigen in het groen. Toch stond er op een bepaald moment weer bijna 1% verlies. Europa had het ook moeilijk, uiteindelijk sluiten de indices de sessie vrijwel vlak af. De markt kreeg het vooral moeilijk door dat de rente op een gegeven moment op 4,65% uitkwam, de Brent olie loopt weer gestaag op tot rond de 95 dollar vanmorgen. De euro staat nu rond de 1,051 dollar. Een herstel lijkt dan toch in de maak vooral door dat ik een top verwacht bij de olie en de rente, we gaan het zien ...

Voor wie een tijdje een signaaldienst wil volgen dan kunt u nu gebruik maken van de proef aanbieding. Er loopt nu een aanbieding om een abonnement uit te proberen tot 1 DECEMBER en dat voor slechts €35 !! Polleke Trading wordt dan €45 en COMBI-Trading kan nu voor €75 !! Kijk vooral even een tijdje met ons mee en beslis daarna of het bij u past ... Schrijf u in via de link https://www.usmarkets.nl/tradershop en dan staat u snel op onze lijst met leden ... Wat zitten met wat posities in de markt nu, u kunt deze nog opnemen. Verder verwachten we nog veel mogelijkheden om op te handelen richting het einde van het jaar.

Marktupdate 28 september:
Het sentiment op Wall Street werd er woensdag na de opening en het bericht over de olievoorraden in de VS niet veel beter dan de sessie ervoor. De handel werd vooral verstoord door onder andere de verder oplopende rentes en de opnieuw stevig oplopende olieprijzen. Er werd nog wat extra olie op het vuur gegooid door opmerkingen van voorzitter Neel Kashkari van de Fed in Minneapolis, hij gaf aan niet zeker te zijn dat de huidige rentestanden voldoende hoog zullen zijn om de inflatie omlaag te krijgen.

Toch wist Wall Street zich richting het einde van de sessie te herstellen om over het algemeen nog met een kleine plus af te sluiten. Alleen de Dow Jones verloor 0,2% maar de S&P 500 sluit de sessie af met 1 punt winst. De Nasdaq won 0,22% terwijl de Nasdaq 100 met 0,24% winst de sessie afsloot. De SOX index won 0,95% terwijl de Dow Transport index de sessie 0,05% hoger afsloot woensdag.

In Europa zien we woensdag over het algemeen wat lagere koersen, de AEX won nog wel 0,05% maar de DAX verloor 0,25%. Verder zien we een verlies van 0,05% bij de CAC 40 index, de BEL 20 verloor 0,75% woensdag. Er kwamen in Europa wat tegenvallende kwartaalcijfers en dat drukte de stemming wat. Verder kreeg Europa ook te maken met oplopende rentes, de 10 jaars rente in Duitsland steeg voor het eerst in 12 jaar tot boven de 2,8%.

Het uitblijven van een deal om een ​​shutdown van de Amerikaanse overheid te voorkomen blijft uit. Dit weekend zal die ingaan als die er niet komt. De voorzitter van het Huis van Afgevaardigden, Kevin McCarthy, stelt hoge eisen aan president Joe Biden en die laat het voorlopig op zich afkomen.

Olieprijzen lopen verder op:
Naast de Brent olie zien we dat nu ook de WTI crude prijs oploopt tot rond de 95 dollar voor een vat toen bleek dat de voorraden bij een groot opslagcentrum daalden. Uiteraard zorgt deze stijging ervoor dat beleggers hierdoor weer extra vrees krijgen dat de inflatie hierdoor hoog zal blijven. Uiteraard speelt ook mee dat de rente op de tienjarige staatsobligatie opliep tot rond de 4,65% mede door de stijgende olieprijzen, de rente bereikt opnieuw een hoogste niveau sinds 2007.

AEX:
Binnen de AEX stonden de verzekeraars flink onder druk na een juridische uitspraak. NN Group daalde met bijna 19% en ASR Nederland met ruim 14%. Ook Aegon verloor met 4,3% fors ...


Verwachting markt korte termijn:

We kunnen het nog een keer herhalen vandaag, door dat de rente voor een langere periode hoog zal blijven zullen de beurzen het niet makkelijk krijgen. Aan de andere kant is het natuurlijk ook zo dat na het bereiken van dit hoge niveau wat betreft de rente er een terugval kan komen op zeer korte termijn. In dat geval zal de rente een aantal dagen tot zelfs weken ofwel blijven hangen of een eindje terugzakken. Hou er dan rekening mee dat de aandelen indices snel en krachtig zullen herstellen voor enkele dagen tot mogelijk enkele weken. Daarbij letten we uiteraard ook op het verloop van de olieprijzen die het sentiment mede bepalen, daar kan op vrij korte termijn makkelijk 5 tot zelfs 10 dollar af. De combinatie van wat lagere rente en een dalende olieprijs zal beleggers hoop geven en zo de beurzen omhoog stuwen. We zitten denk ik dicht bij dit punt nu ...

Indicatie markt vandaag:
De futures die een indicatie afgeven voor de opening staan zowel in Europa als op Wall Street wat hoger vanmorgen, er kwam richting het slot al een rally op Wall Street. De meeste indexen staan nu onder hun belangrijke steunzone zoals u kunt zien op de grafieken. Het kan na de doorbraak omlaag wat moeilijker worden om fors te herstellen maar alles zal afhangen van wat de rente en de olie gaan doen. De 10 jaars rente bereikte een nieuw hoogtepunt op 4,65% woensdag, de olie loopt weer op richting de 95 dollar.

De omgevingsfactoren zien er nog altijd onbetrouwbaar uit, de Brent olie liep weer wat op na een terugval en staat vanmorgen rond de 95 dollar. De 10 jaars rente in de VS blijft met 4,6% hoog terwijl de euro vanmorgen rond de 1,051 dollar uitkomt. In Azië zien we dat de Nikkei ongeveer 1,2% lager staat terwijl de Hang Seng op ongeveer 1% verlies staat vanmorgen.

Signalen: We zitten nu met wat posities in de markt
We zitten nu met posities in de markt bij alle signaaldiensten, de markt blijft uitdagend momenteel maar er liggen kansen aangezien er meerdere factoren aangeven dat er een stevige draai in de maak is. Bij Guy Trading en COMBI Trading lopen er ook nog 2 posities op aandelen. We blijven voorzichtig, er komen nog genoeg kansen richting het einde van dit jaar. Meedoen kan, dan mist u niets en kunt u in ieder geval een tijdje mee kijken hoe we te werk gaan.

Economische agenda deze week:

Wilt u onze signalen ontvangen? Nu € 35 tot 1 DECEMBER
Wie er mee wil doen met de signalen die we naar de leden versturen kan nu lid worden via de nieuwe aanbieding, dan kunt u een tijdje meedoen of meekijken tot 1 DECEMBER en dat voor € 35 ... U kunt zich meteen inschrijven voor deze aanbieding kan via https://www.usmarkets.nl/tradershop en dan staat u zo snel mogelijk op onze ledenlijst en ontvangt u alle updates en signalen ... Via de Tradershop op de website www.usmarkets.nl (account aanmaken en inloggen) kunnen de leden altijd zien welke posities er op dat moment nog open staan en die nog aankopen.

Met de signalen die we versturen kunnen de leden uiteraard altijd zelf de keuze maken om mee te doen of niet, het is niet ons om daarover te beslissen zodat u altijd vrij bent om te doen wat u wilt met de signalen. Meedoen kan met de Boosters of Turbo's waar we in de mail en in de SMS altijd de code bij plaatsen zodat u de positie snel kunt vinden bij uw bank of broker. Maar u kunt er ook altijd voor kiezen om mee te doen met instrumenten waar u zelf vaak mee werkt om te handelen op de indexen of aandelen. Wij sturen altijd een signaal om in- en om uit te stappen naar de leden.

Technisch overzicht 5 indices:

Analyse AEX:
Slotstand: 721,74 punten
Steun: 718 - 715 - 712 - 718
Weerstand: 723 - 728 - 735 - 742

Indicatoren:
MACD: Negatief onder
de 0-lijn
RSI: Negatief onder de 50
50 MA: 752,4 (index staat lager)
200 MA: 750,6 (index staat lager)

Analyse DAX:
Slotstand: 15.217 punten
Steun: 15.200 - 15.100 - 15.000 - 14.800
Weerstand: 15.375 - 15.500 - 15.600 - 15.700

Indicatoren:
MACD: Negatief onder de 0-lijn

RSI: Negatief onder de 50
50 MA: 15.840 (index staat lager)
200 MA: 15.563 (index staat lager)

Analyse Dow Jones:
Slotstand: 33.550 punten
Steun: 33.500 - 33.300 - 33.100 - 32.800
Weerstand: 33.750 - 34.000 - 34.250 - 34.500

Indicatoren:
MACD: Negatief onder de 0-lijn
RSI: Negatief onder de 50
50 MA: 34.793 (index staat lager)
200 MA: 33.809 (index staat lager)

Analyse S&P 500:
Slotstand: 4274,5 punten
Steun: 4270 - 4250 - 4225 - 4200
Weerstand: 4300 - 4325 - 4350 - 4375

Indicatoren:
MACD: Negatief onder de 0-lijn
RSI: Negatief onder de 50
50 MA: 4463 (index staat lager)
200 MA: 4196 (index staat hoger)

Analyse Nasdaq:
Slotstand: 13.092
Steun: 13.000 - 12.900 - 12.800 - 12.650
Weerstand: 13.200 - 13.300 - 13.450 - 13.600

Indicatoren:
MACD: Negatief onder de 0-lijn
RSI: Negatief onder de 50
50 MA: 13.777 (index staat lager)
200 MA: 12.501 (index staat hoger)

Overzicht signaaldiensten:
Wie er mee wil doen met de signalen die we naar de leden versturen kan nu lid worden via de nieuwe aanbieding, dan kunt u meedoen of meekijken tot 1 DECEMBER en dat voor €35 ... U meteen inschrijven voor deze aanbieding kan via de link https://www.usmarkets.nl/tradershop en dan staat u zo snel mogelijk op onze ledenlijst en ontvangt u alle updates en signalen ...

Resultaat maand september 2023

Resultaat maand augustus 2023

Met vriendelijke groet,
Guy Boscart

Gisteren, 18:30

TA Block, SOX, Nasdaq, Transportation, Dow Jones en S&P 500

Ik ga met u de diepte in. In de Verenigde Stat­en. We gaan samen een aan­tal indices bek­ijken en ik behan­del ook nog een ver­zoek. Daar gaan we! Dow Jones: Ten opzichte van de vorige keer dat ik de Dow Jones in mijn col­umn behan­delde heb ik het sti­j­gende trend­kanaal net iets anders getek­end. Zo…

Lees verder »
Gisteren, 16:32

Marktcijfers

Actueel Verwacht Vorige
USA USA: Ruwe Olievoorraden 16:30 -2,170M -1,320M -2,135M Actueel: -2,170M Verwacht: -1,320M Vorige: -2,135M
Loading..
Er is een fout opgetreden
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.