Vr 14 jan. 2022, 08:00

Nasdaq in snel tempo weer fors lager, AEX kan volgen vandaag

Goedemorgen,

Na eerst nog een verdere stijging kwam er op Wall Street een stevige draai omlaag die vooral weer de technologie aandelen trof, zo te zien wil de markt weer snel terug richting de bodems van maandag na enkele sterke sessies. Nu maar weer afwachten wat de laatste sessie van de week zal brengen, vanmiddag komen er enkele grote banken met cijfers want dat zal vanaf nu beginnen, de kwartaalcijfers.

Update vrijdag 14 januari:
Wall Street verloor behoorlijk donderdagavond na weer eens een stevige uitverkoop bij de tech aandelen, zo verdween binnen enkele uren een groot deel van de opgebouwde winst vanaf de bodem die maandag werd neergezet. De Nasdaq verloor uiteindelijk 2,5% terwijl de Nasdaq 100 ook met 2,5% omlaag moest, beide indices begonnen nog positief na de opening. Ook de SOX index verloor fors net als de S&P 500 die 1,4% liet liggen. Verder zien we een klein verlies bij de Dow Jones, deze index bleef nog lang in de plus maar richting het slot dook ook de Dow in de min en verloor 176 punten. De Dow Transport bleef wel positief, de index won 3 punten.

In Europa werd er nog met winst gesloten, de AEX net geen punt omhoog terwijl de DAX 21 punten hoger geraakte. De Franse CAC 40 verloor 36 punten donderdag. Europa geraakte eerst nog wat verder omhoog maar richting het slot werd de winst snel minder. Vandaag zal Europa in ieder geval wat lager openen, de futures stonden gisteren richting het slot al behoorlijk wat lager.

Wat beleggers deze week in de weegschaal leggen zijn vooral de bewijzen van de aanhoudend stijgende inflatie tegenover de beweringen van enkele belangrijke figuren binnen de centrale bank die aangeven klaar te staan om de nodige actie te ondernemen om zo de inflatie terug te dringen. Gisteren tijdens de hoorzitting van Fed-gouverneur Lael Brainard werd er gesuggereerd dat de centrale bank zou kunnen beginnen met het verhogen van de rente zodra de aankoop van activa wordt stopgezet. De FED zal het afbouwproces van de aankoop van activa in maart al afronden. Het zal dus snel zo al zo ver zijn, de vraag is nu of het 3 verhogingen worden dit jaar of worden het er toch 4 nu de inflatie snel verder oploopt.

Wat we nu zien is een soort reset van de markten die de renteverhogingen moeten inprijzen, en zoals ik al aangaf worden het er al zeker 3 maar de kans op 4 blijft open. Dat zal de katalysator worden die de markt moet sturen, ofwel nog veel verder naar beneden of blijven de markten dicht bij hun records? Het zal in ieder geval een wilde rit worden ofwel de markten zullen volatiel blijven zoals het er nu voorstaat met alles.

De signaaldiensten:
We blijven vooral voorzichtig en werken met kleine posities door dat de volatiliteit op de markten nog altijd behoorlijk is. We proberen waar het kan wat te doen, niet met grote aantallen en ook niet met teveel posities gelijktijdig. We moeten voorzichtig blijven en altijd rekening houden met een counter beweging op een onverwacht moment. Dinsdag heb ik wat kleine posities opgenomen, u kunt nog mee door lid te worden via de aanbieding die u hieronder ziet.

Meedoen met onze signalen kan nu via de aanbieding die loopt tot 1 maart 2022. Schrijf u nu snel in tot 1 MAART voor €35. Ga meteen naar onze Tradershop en kies uw abonnement via de link https://www.usmarkets.nl/tradershop

Marktoverzicht:
Wall Street sluit negatief en enkele indices kregen er weer behoorlijk van langs, zeker als we kijken naar de hoogste en laagste stand van de dag. Let vooral op de rode streep omlaag bij zowel de Nasdaq en de SOX index, beiden verliezen rond de 2,5% maar vanaf de top gedurende de sessie is dat veel meer, zeker bij de SOX die nog even behoorlijk in de plus stond na de start. Ook de Dow Jones draait helemaal terug na een sterke start, na de draai van gisteren lijkt er meer aan te komen en kunnen de bodems van maandag snel weer worden opgezocht.

Europa kon nog in de plus sluiten gisteren omdat Wall Street nog niet was begonnen met de daling. Wel opletten voor de sessie van vandaag, het kan weer eens snel omlaag onder aanvoering van de tech aandelen en daar kan de AEX weer last van krijgen door zwaargewicht ASML. Voorlopig staat er weer een top, een lagere top dan de vorige in ieder geval.

Dow Jones:
De Dow Jones blijft nog boven de 36.000 punten maar de index die even tot rond de 36.500 punten geraakt sluit daar wel ver onder. De Dow Jones kon tot +200 uitlopen maar sluit uiteindelijk negatief en nog maar net boven die belangrijke eerste steun op 36.000 punten. Zoals ik al aangaf kan werkelijk alles in deze markt dus dat maakt het er niet makkelijker op want we krijgen denk ik nog lang geen rust. Weerstand wordt nu eerst de 36.500-36.550 punten, later de 36.750 en de topzone net onder de 37.000 punten.

Steun nu nog eerst de 36.000 punten, later de 35.750 en de 35.500 punten als steun. Onder die 35.500 punten ziet het er slecht uit wat betreft de Dow Jones, ook met dat scenario moeten we rekening houden. De index staat nu nog altijd ergens midden in de zone waar we zowel de top als de belangrijke steun zien uitkomen.

AEX index:
De AEX kon nog net positief afsluiten op 791 punten, de intraday range was weer redelijk ruim maar de index liet nog geen verkoopgolf zien. Toen we rond 17:30 dicht gingen in Europa begon de daling nog niet op Wall Street, die reactie moet vandaag nog komen. De dagtop lag wel weer wat hoger, tot rond de 796 punten wist de index te geraken donderdag. Dat ligt weer wat dichter bij de 800-802 punten zone waar de zware weerstand wacht maar zoals u merkt zijn we er lang nog niet. Weerstand nu dus die 795-796 punten, later de belangrijke zone 800-802 punten.

Steun nu eerst de 780-782 punten, later vooral de 775 punten en de 770 punten waar we de bodem van maandag zien uitkomen. Mocht die nog een keer opgezocht worden, en dat kan in deze markt makkelijk, dan moeten we opletten en vooral de bodem van december in de gaten houden. Die komt uit rond de 755 punten. De AEX kan zoals u merkt maar beter niet onder die 770 punten sluiten.

DAX index:
De DAX blijft voorlopig hangen rondom die 16.000-16.050 punten waar we de eerste belangrijke hindernis omhoog richting de top zien uitkomen. Pas als de DAX echt boven die 16.050 punten weet uit te breken ligt de weg omhoog open richting de top die vorige week werd neergezet net onder de 16.300 punten.

Weerstand nu eerst die 16.000-16.050 punten zone, later al snel de topzone net onder de 16.300 punten. Steun blijft uiteraard de 15.810 punten met daaronder de 15.650 en de belangrijke 15.500 punten. Het kan snel weer de andere richting op in deze markt, door de onzekerheid switcht de markt extreem snel van positief naar negatief waardoor we rekening moeten houden met alle scenario's de komende weken.

Nasdaq Composite:
De Nasdaq draait weer de andere richting uit en het gaat snel, heel snel zelfs want de index sluit nu op 14.800 punten en dat is zelfs onder de belangrijke steun die we zien op de grafiek hieronder. Plots moeten we ons weer gaan richting op de bodem van maandag die rond de 14.500 punten uitkomt. Dat ligt nog zo'n 300 punten lager maar in deze markt is dat snel haalbaar. Opletten de komende dagen, dat lijkt me duidelijk na die grote draai omlaag van gisteren.

Steun nu eerst de 14.800 punten, later zien we de 14.600 en de 14.500 punten ofwel de bodem van maandag als steun. Weerstand in eerste instantie rond de 15.000 punten, later zien we weerstand rond de 15.200 en de 15.365 punten.

Overzicht resultaat dit jaar (2021):
De eerste winst voor dit jaar werd al behaald, vorige week heb ik met wat kleine posities 2 keer kunnen instappen en alle posities werden met winst gesloten waardoor we het jaar in ieder geval goed opstarten. Op naar de volgende mogelijkheden en die er in deze markt wel gaan komen. Wordt op tijd lid van een signaaldienst naar uw keuze, dan ontvangt u meteen de signalen en doet u mee.

Meedoen met onze signalen kan nu via de aanbieding die loopt tot 1 maart 2022. Schrijf u nu snel in tot 1 MAART voor €35. Ga meteen naar onze Tradershop en kies uw abonnement via de link https://www.usmarkets.nl/tradershop

Overzicht resultaten dit jaar (2022)

Met vriendelijke groet,
Guy Boscart

Vandaag, 13:31

TA Dít gaat u niet geloven !!!

Afgelopen vri­jdag was ik een beet­je door mijn grafieken aan het bladeren toen ik opeens iets zag. Ik neem het mezelf een beet­je kwal­ijk, want het is al een tijd­je zicht­baar en dus ver­wi­jt ik mezelf dat ik het eerder had moeten zien. In deze zondag­col­umn ga ik het met u delen. Ik waarschuw u alvast,…

Lees verder »
Eveline50? 21:06 Beste marcel,
Geweldig je AEX analyse maar overal zie je een rsi in overbought gebied.De vraag tot hoever kan zoiets dalen?? neem de Microsectors Fang+ deze staat nu op een koers van 25,74 en de rsi {14} staat op 29 kan dit nog verder of is 29 superlaag. tickercode FNGU. bedankt
Gisteren, 09:40

Slechte week sinds maart 2020 maar stevig herstel mogelijk nu

Beste beleggers,

De beurzen zetten de daling door, enkele indices zitten al op een correctie van meer dan 15%, dat is behoorlijk veel en dat kan in ieder geval een trigger worden om in te stappen in de zwaar afgestrafte aandelen. Enkele BIG-tech bedrijven komen met cijfers en dat op een moment dat de koersen fors lager staan. Valt alles een beetje mee dan zou er via deze aandelen een herstel op gang kunnen komen van minimaal enkele dagen. We gaan het zien de komende week, de markt is al zwaar afgestraft sinds de start van dit jaar.

Weekend update zaterdag 22 januari
Wall Street eindigde na een volatiele week fors lager waarbij beleggers vooral de groei- en technologieaandelen dumpen die het vanaf de bodem in 2020 veel beter deden dan de rest van de sectoren. De Nasdaq verloor opnieuw bijna 3% en liet zo de slechtste week sinds maart 2020 achter zich. Ook de S&P 500 en Dow de verloren vrijdag opnieuw fors, de Dow Jones sluit 1,3% lager terwijl de S&P 500 bijna 2% lager sluit. De Nasdaq 100 verloor vrijdag 2,75% terwijl de SOX index 1,7% verloor. Verder zien we de Dow Transport 1,8% lager terwijl de Russel 2000 ook bijna 2% verloor.

In Europa ook lagere koersen vrijdag, de AEX verloor vrijdag op slotbasis 14,5 punten (-1,9%) terwijl de DAX 308 punten verloor (-2%). Op zich valt het in tegenstelling tot Wall Street nog mee bekeken over de gehele week, wel moesten zowel de AEX als de DAX later op de avond verder terug via de futures omdat de daling op Wall Street pas weer volop versnelde na het slot in Europa. Toch sluiten de indices op Wall Street en in Europa procentueel ongeveer gelijkwaardig, alleen op weekbasis doen de AEX en de DAX het beter dan Wall Street.

Op Weekbasis sluit de AEX 2,5% lager terwijl de DAX over de gehele week 1,75% verloor. De Franse CAC 40 verloor ongeveer 1% en presteert beter dan de AEX en de DAX voorlopig. Op Wall Street zien we grotere verliezen op weekbasis, de Dow Jones sluit over de gehele week 4,6% lager, de S&P 500 doet het met een verlies van 5,7% nog slechter. De grootste verliezen zien we bij de tech indices, de Nasdaq verloor 1125 punten (-7,5%) terwijl de Nasdaq 100 de week 1173 punten lager afsloot (-7,5%). Een zeer grote daling en de slechtste week sinds maar 2020. De met chip aandelen gevulde SOX index verloor op weekbasis 12%, ook deze zeer volatiele index kende een van de slechtste weken van de afgelopen jaren. Verder verloor de Dow Transport 4,15% terwijl de Russel 2000 ruim 8% verloor.

Een hele slechte week zoals u kunt zien, vooral op Wall Street waar de correctie nu een feit is, veel indices staan ruim 10% onder hun top en dan vooral de tech gerelateerde indices zoals de Nasdaq, de Nasdaq 100 en de SOX index. De Dow Jones staat ongeveer 7,5% onder de top, de S&P 500 zien we nu zo'n 9% onder de top (4818 punten) staat. De Nasdaq staat nu 15% onder de hoogste stand ooit bereikt (16.210 punten) terwijl de Nasdaq 100 nu al 14% onder de top staat. De chip index SOX staat nu 15,5% onder de top van 4 januari. De tech aandelen kunnen denk ik snel hun correctiefase afronden van 15%, er kan in ieder geval een behoorlijke reactie omhoog komen de volgende week om zoals ik erover denk weer een lagere top neer te zetten.

Een van de oorzaken van de daling bij vooral de tech aandelen was dat Netflix niet snel genoeg meer groeit, het bedrijf rapporteerde de resultaten over het 4e kwartaal en ondanks het verslaan van zowel de top- als de bottom-line verwachtingen, kelderden Netflix-aandelen met 22% vrijdag. Beleggers waren vooral teleurgesteld dat Netflix er wereldwijd slechts 8,28 miljoen nieuwe betalende abonnees bij zijn gekomen wat lager is dan de 8,5 miljoen die men had verwacht. Het bedrijf verdiende 1,33 dollar per aandeel en overtrof zo de verwachtingen die rond de 0,82 dollar uitkwamen, Netflix rapporteerde een omzet van $ 7,71 miljard, precies in lijn met de verwachtingen. Toch werd het aandeel massaal gedumpt en dat zette de Nasdaq en de Nasdaq 100 behoorlijk onder druk.

De komende week volgen er meer cijfers, men kijkt uit naar enkele grote techbedrijven waaronder de TOP van de markt. Dinsdag komt Microsoft met cijfers, woensdag volgt Tesla en donderdag krijgen we de cijfers van Apple. De recente daling zet deze aandelen al gevoelig lager, zonder echte tegenvallers zit er bij deze 3 wel een positieve reactie in na de cijfers. We gaan het snel genoeg weten, het is nu ook niet zo dat de tech aandelen na die terugval al goedkoop zijn geworden maar na de forse daling is een reactie omhoog meer dan logisch.

De signaaldiensten:
We blijven vooral voorzichtig en werken nog altijd met kleine posities door dat de volatiliteit nog altijd behoorlijk blijft. We proberen waar het kan wat te doen, niet met grote aantallen en ook niet met teveel posities gelijktijdig. We moeten rustig blijven en altijd rekening houden met een counter beweging op een onverwacht moment. Woensdag hebben we wel wat kleine posities kunnen sluiten met winst. U kunt lid worden via de aanbieding die u hieronder ziet.

Meedoen met onze signalen kan nu via de aanbieding die loopt tot 1 april 2022. Schrijf u nu snel in tot 1 APRIL voor €35. Ga meteen naar onze Tradershop en kies uw abonnement via de link https://www.usmarkets.nl/tradershop

Marktoverzicht:
Wall Street zet een waterval daling neer de afgelopen week, tot het stopt moeten we in ieder geval voorzichtig blijven maar na 6 dagen daling kan er een positieve reactie komen uiteraard, eentje die kan aanhouden tot het slot en overgenomen wordt de dag erop. Dan vanaf woensdag mogelijk een lagere top, dat moeten we afwachten. In Europa viel het nog mee de afgelopen week maar vrijdag verloren de indices ook fors. Het ziet er in ieder geval tot nu toe niet zo slecht uit als op Wall Street. Ook Europa kan na een lagere opening maandag mogelijk herstellen. Wel de vingers aan de knoppen houden uiteraard.

Dow Jones:
De Dow Jones kent een slechte week en zakt fors terug nu, tot rond de 34.000 punten, en mogelijk de 33.750 punten geen steun meer te vinden. Dus nog even op de tanden bijten tot we de zone 33.750-34.000 punten bereiken, daarna kan er een fors herstel volgen van ruim 1000 punten.

Steun nu dus die 34.000 en de 33.750 punten, daaronder kan de Dow verder terug tot rond de 33.000-33.250 punten. De start van de nieuwe week kan dus moeilijk worden, opletten dus. Weerstand nu eerst de 34.750 punten, later de 35.000 en de 35.500 punten.

AEX index:
De AEX sluit nog met een beperkt verlies gezien het verloop op Wall Street, nabeurs begon de daling weer opnieuw en via de futures staat de index al rond de volgende zeer belangrijke steun op 755 punten. Steun nu eerst die 755 punten, later de 740-745 punten en de 725-730 punten.

Weerstand nu eerst rond de 770-772 punten, later de bekende 780-782 punten. Verder zien we rond de 790-792 en de 795-796 punten weerstand met daarna de zeer belangrijke 800-802 punten als zware weerstand.

DAX index:
De DAX verloor vrijdag meer dan 300 punten en zakt dus onder de 15.810 punten. De volgende steun rond de 15.500 punten werd duidelijk getest vrijdag en nabeurs via de futures doorbroken. Steun nu de 15.500 punten, later de 15.300 en de 15.100 punten. Verder de zone 14.900-15.000 punten als belangrijke steun voor de DAX.

Weerstand nu eerst de 15.810 punten, later de 16.000-16.050 punten en de topzone net onder de 16.300 punten.

Nasdaq Composite:
De Nasdaq zit in een zeer slechte fase, dat kunnen we meteen zien via de grafiek. De index sluit ver onder de belangrijke 14.210 punten en dat zag er meteen al slecht uit voor het vervolg. We zien nu een eerste steun rond de 13.600 punten, later rond de 13.500 en de 13.000 punten pas steun.

Weerstand nu de 14.210 punten die ik als heel belangrijk zie voor het vervolg, de vraag is of de index er snel weer boven kan sluiten of niet. We kunnen er nu vanuit gaan dat het een zware hindernis zal worden maar in deze markt weten we nooit wat er komt. Kwartaalcijfers, de rente, rust tussen de VS en Rusland en vooral de neiging om de fors gedaalde aandelen rondom deze niveaus weer aan te kopen spelen een grote rol de komende dagen. We gaan het zien maar ik verwacht wel een positieve reactie na deze forse daling van de afgelopen week.

Overzicht resultaat dit jaar (2021):
De eerste winst voor dit jaar ziet u via de tabel hieronder, een prima verloop deze maand en er komen denk ik nog wel wat kansen waar ik iets mee kan doen. Wordt op tijd lid via de nieuwe aanbieding, dan ontvangt u meteen onze signalen en doet u mee.

Meedoen met onze signalen kan nu via de aanbieding die loopt tot 1 april 2022. Schrijf u nu snel in tot 1 APRIL voor €35. Ga meteen naar onze Tradershop en kies uw abonnement via de link https://www.usmarkets.nl/tradershop

Overzicht resultaten dit jaar (2022)

Met vriendelijke groet,
Guy Boscart

Vrijdag, 08:00

Nasdaq onder belangrijke steun, Dow onder 200-MA

Goedemorgen,

Herstel blijft uit op Wall Street, pogingen zien we wel maar richting het slot werd alles opnieuw in de uitverkoop gedaan. De Nasdaq zakt onder de belangrijke steun die we op 14.210 punten zien uitkomen, de Dow Jones sluit voor het eerst sinds lange tijd onder het 200-daags gemiddelde. Verder weer een grote daling bij de SOX index van 3,25% terwijl de S&P 500 ook onder de belangrijke steun van begin december sluit. In Europa nog winst op slotbasis, toen stond Wall Street nog in de plus. Vanmorgen kunnen de AEX en de DAX wel lager openen zien we via de futures. Ook de futures op Wall Street staan vanmorgen weer lager.

Update vrijdag 21 januari
Wall Street gaf opnieuw de vroege winst op en sloot wederom lager waardoor de grote correctie doorzet, die werd meteen aan het begin van het nieuwe jaar al ingezet. Vooral de technologie-indexen verloren weer behoorlijk en zeker als we het bekijken vanaf de hoogste stand van de sessie. De Nasdaq verloor uiteindelijk 186 punten ofwel 1,3% lager. De daling vanaf de top bedraagt nu al ruim 11% en een daling van meer dan 10% wordt beschouwd als een correctie voor een index. Ook de Nasdaq 100 en de SOX index zitten al op meer dan 10% onder hun top. Voor de tech indices wordt de daling dus met de dag meer serieus en zoals we merken worden de DIP's niet zo maar weer opgekocht.

Verder daalt de S&P 500 donderdag 50 punten ofwel 1,1%, de Dow Jones verloor 340 punten wat ook 0,9% is.of 1%. De handel van donderdag verliep opnieuw met een enorme volatiliteit waarbij de indexen op Wall Street hun eerdere behoorlijke winsten weer moesten inleveren om dan op hun laagste stand van de sessie te sluiten. Sinds de start van het nieuwe jaar zijn er veel beleggers die hun aandelen in de uitverkoop doen en dan vooral de zwaar overgewaardeerde technologie aandelen. We zien nog wel sector rotatie maar beleggers blijven ook bij andere sectoren onzeker en daardoor zien we nu ook een daling bij de Dow Jones en de S&P 500. Men wacht nu vooral op de stappen van de FED die toch totaal anders zullen worden dan die waar we al jaren aan gewend waren.

Verder speelt de kwestie rondom Rusland, zien we de energieprijzen fors oplopen, komen de kwartaalcijfers binnen en we zitten nog altijd met de pandemie die meespeelt. En natuurlijk de oplopende rente in de VS maar nu toch ook al voorzichtig in Europa. Er speelt genoeg mee op de achtergrond, dat kan de markten verder onder druk zetten maar reken ook op enorme herstelbewegingen. Donderdag werd dat herstel verkocht maar het zal zeker ook een keer voorkomen een dezer dagen dat een herstel doortrekt en we dan een dag of 2-3 zullen krijgen met fors hogere koersen. Blijf alert, je moet wel goed zitten met uw posities als je in wilt stappen in deze fase. Ik wacht een momentum af, dat komt er wel weer aan de komende dagen merk ik.

De signaaldiensten:
We blijven vooral voorzichtig en werken nog altijd met kleine posities door dat de volatiliteit nog altijd behoorlijk blijft. We proberen waar het kan wat te doen, niet met grote aantallen en ook niet met teveel posities gelijktijdig. We moeten rustig blijven en altijd rekening houden met een counter beweging op een onverwacht moment. Woensdag hebben we wel wat kleine posities kunnen sluiten met winst. U kunt lid worden via de aanbieding die u hieronder ziet.

Meedoen met onze signalen kan nu via de aanbieding die loopt tot 1 april 2022. Schrijf u nu snel in tot 1 APRIL voor €35. Ga meteen naar onze Tradershop en kies uw abonnement via de link https://www.usmarkets.nl/tradershop

Marktoverzicht:
Wall Street opnieuw fors onderuit vanaf de hoogste stand van de sessie, de indices breken onder hun belangrijke steun nu en dat kan voor het vervolg niet goed zijn. Let wel op voor een stevig herstel maar dat zal voor op de korte termijn zijn nu de markt er zo slecht voor staat. Let vooral op de Nasdaq, de SOX en de S&P 500 nu waar de zwaarwegende tech aandelen de dienst uitmaken. Het ziet er niet goed uit, wel kansen voor een korte en heftige reactie omhoog maar dan moet je wel alert blijven.

Europa kon positief sluiten omdat Wall Street rond het slot nog hoog stond, de DAX blijft zo binnen de range 15.810-16.050 punten hangen op slotbasis. De AEX herpakt zich ook tot net onder de 780 punten en dat is op zich sterk. Toch zullen de AEX en de DAX vandaag lager openen, er kan 1 tot 1,5% van deze indices af maar beiden blijven wel nog sterk liggen desondanks het geweld op Wall Street.

Dow Jones:
De Dow Jones moet opnieuw 313 punten inleveren na dat de index even een sterk herstel liet zien gedurende de dag en bijna tot 35.500 punten wist te geraken, het slot lag daar 800 punten onder. De index valt nu terug tot onder het 200-daags gemiddelde dat rond de 34.960 punten uitkomt en dat kwam sinds begin december niet meer voor. Nu steun rond de 34.700 punten, later pas rond de 33.750 punten weer steun want daar wachten de bodems van begin december en we zien er daar nog 2 die in september werden gemaakt.

Weerstand zien we nu eerst rond de 34.960 punten (200-MA), later weerstand rond de 35.250 punten en de 35.500 punten. Verder letten we op het 50-daags gemiddelde dat nu rond de 35.760 punten uitkomt.

AEX index:
De AEX kon positief sluiten en dan net onder de weerstand 780-782 punten, de AEX bleef positief door dat Wall Street rond het slot in Europa nog op een stevige plus stond. Later op de avond moest de AEX future al terug tot rond de 767,5 punten waardoor we een lagere opening kunnen verwachten. Steun zien we nu eerst rondom de 770-772 punten, later zien we de bodem van woensdag rond de 761 punten als volgende steun. Bij een verdere daling steun rond de 755 punten.

Weerstand nu eerst rond de 780-782 punten, later rond de 790-792 en de 795-796 punten. Daarna de zeer belangrijke 800-802 punten als zware weerstand.

DAX index:
De DAX blijft sterk liggen en sluit zelfs boven de 15.900 punten, ook de DAX kon nog meeliften op het herstel op Wall Street dat in volle gang was rond het slot in Europa. Pas later op de avond moest Wall Street weer fors terug om negatief te sluiten. De DAX is ook een index waar de technologie niet zwaar meeweegt, het is meer een industriële index en deze sectoren krijgen niet die grote klappen als de tech gerelateerde aandelen.

Weerstand nu de 16.000-16.050 punten, later de topzone net onder de 16.300 punten. Vandaag zal de DAX wel lager openen en ik denk zelfs onder de 15.810 punten steun. Steun nu de 15.810 punten, later de 15.625 en de 16.500 punten.

Nasdaq Composite:
De Nasdaq kreeg het na een stevige opleving gedurende de sessie weer enorm moeilijk en sluit 185 punten lager. Tussen de bodem (14.140 punten) en de top van de sessie (14.542 punten) lag er weer ruim 400 punten ofwel 2,75%. Toch weer druk omlaag ofwel elke opleving wordt massaal verkocht. De index staat nu al ruim 12% onder de top die in november werd neergezet. We kunnen al spreken van een stevige correctie op deze index. De zeer belangrijke steun die we zien op 14.210 punten werd zelfs doorbroken donderdag en dat is een slecht teken voor het vervolg. De index moet daar wel boven zien te blijven want daaronder ligt er een groot gat omlaag tot zelfs rond de 13.600 of de 13.000 punten. Opletten vanaf nu bij de Nasdaq.

Weerstand zien we rond de 14.500, de 14.600 en de 14.750 punten, later komt de 14.900 punten als weerstand in beeld. Steun nu pas rond de 14.000 en later rond de 13.600, de 13.500 en de 13.000 punten.

Overzicht resultaat dit jaar (2021):
De eerste winst voor dit jaar ziet u via de tabel hieronder, een prima verloop deze maand en er komen denk ik nog wel wat kansen waar ik iets mee kan doen. Wordt op tijd lid via de nieuwe aanbieding, dan ontvangt u meteen onze signalen en doet u mee.

Meedoen met onze signalen kan nu via de aanbieding die loopt tot 1 april 2022. Schrijf u nu snel in tot 1 APRIL voor €35. Ga meteen naar onze Tradershop en kies uw abonnement via de link https://www.usmarkets.nl/tradershop

Overzicht resultaten dit jaar (2022)

Met vriendelijke groet,
Guy Boscart

Gerard van der Linde gisteren, 09:32 Waarom long!!!!!
Donderdag, 17:12

Marktcijfers

Actueel Verwacht Vorige
USA USA: Ruwe Olievoorraden 17:00 0,515M -0,938M -4,553M Actueel: 0,515M Verwacht: -0,938M Vorige: -4,553M
Loading..
Er is een fout opgetreden
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.