Do 20 jan. 2022, 17:12

Marktcijfers

Actueel Verwacht Vorige
USA USA: Ruwe Olievoorraden 17:00 0,515M -0,938M -4,553M Actueel: 0,515M Verwacht: -0,938M Vorige: -4,553M
Gisteren, 13:32

Marktcijfers

Actueel Verwacht Vorige
USA USA: BBP (Kwartaal) (Q4) 13:30 3,4% 3,2% 4,9% Actueel: 3,4% Verwacht: 3,2% Vorige: 4,9%
USA USA: Eerste Aanvragen Werkloosheidsvergoeding 13:30 210K 212K 212K Actueel: 210K Verwacht: 212K Vorige: 212K
Gisteren, 12:55

Mooie aanbieding voor Pasen !! Volg ons tot 1 JUNI voor 25 euro

Beste beleggers,

Probeer vooral nu een proefabonnement via onze mooie Paas aanbieding, dan volgt u ons in ieder geval tot 1 JUNI. U ontvangt dan onze ledenupdates en vooral onze signalen om te handelen op de indexen, een aantal aandelen en ook nog de signalen op de Brent olie ...

Inschrijven kan via https://www.usmarkets.nl/tradershop

Dat kan gedurende deze week voor:

€25 voor Systeem Trading
€30 voor Guy Trading)
€35 voor Polleke Trading
€50 voor Combi Trading

Schrijf u meteen in want er komen snel weer mogelijkheden om te handelen, we blijven alert en zoeken de mooiste instapmomenten voor onze leden ...

Schrijf u in voor deze speciale aanbieding via de link https://www.usmarkets.nl/tradershop en volg ons tot 1 JUNI ...

Resultaten 2024:
Om u op de hoogte te houden, deze maand verloopt wat betreft onze resultaten redelijk vlak, we behalen een kleine plus het is en blijft wachten op de grote beweging die er aan zit te komen. De maand januari verliep sterk met een mooie winst, de maand februari verloren we beperkt.

Overzicht resultaat 2024 tot en met 25 maart:

Met vriendelijke groet,
Guy Boscart

Gisteren, 12:45

Pre-Market overzicht Wall Street (nieuws)

Donderdag 28 maart:

(vertaald via Translate uit het Engels op aanvraag)

TOP NIEUWS

Home Depot gaat SRS Distribution kopen in een deal van $18,25 miljard
Home Depot gaat bouwmaterialenleverancier SRS Distribution kopen in een deal van $18,25 miljard inclusief schulden, aldus de retailer, waardoor zijn activiteiten onder professionele klanten worden versterkt om de zwakke vraag naar woningverbetering tegen te gaan.

Walgreens verlaagt de winstverwachting voor het hele jaar en neemt een bijzondere waardevermindering van $5,8 miljard.
Walgreen Boots Alliance heeft zijn winstverwachting voor het boekjaar 2024 verlaagd, onder verwijzing naar de economische uitdagingen voor zijn detailhandelsactiviteiten, en heeft ook een bijzondere waardevermindering van $5,8 miljard genomen in verband met zijn VillageMD-activiteiten.

Verzekeraars zouden te maken kunnen krijgen met verliezen tot wel $4 miljard na de tragedie van de Baltimore Bridge-analist.
Het instorten van de Francis Scott Key Bridge in Baltimore zou verzekeraars miljarden dollars aan claims kunnen kosten, zeggen analisten, waarvan één de schade op maar liefst $4 miljard schat, wat de tragedie zou doen verdwijnen. een recordverlies door de verzendverzekering.

De winst van Jefferies over het eerste kwartaal komt niet overeen met de schattingen na verlies door de investering in Weiss De
winst van Jefferies Financial over het eerste kwartaal bleef achter bij de verwachtingen van analisten nadat het geld verloor op een investering in het hedgefonds Weiss Multi-Strategy Advisers, dat sindsdien is gesloten.

De regering-Biden treedt hard op tegen zogenaamde rommelverzekeringen
De regering-Biden zal donderdag de laatste hand leggen aan een regel die gericht is op het hard optreden tegen ziektekostenverzekeringen op korte termijn en het verrassen van medische rekeningen, de nieuwste stappen in haar poging om de consumentenkosten over een breed scala te verlagen van industrieën.

VOORBEURS:

De futures op Wall Street worden binnen een krappe bandbreedte verhandeld, terwijl beleggers op cruciale economische indicatoren wachtten om de economie en de beleidsrichting van de Federal Reserve te beoordelen, waarbij de activiteit naar verwachting gematigd zou blijven in de aanloop naar een lang weekend. Marktdeelnemers houden de laatste bbp-cijfers over het vierde kwartaal, het consumentenvertrouwenonderzoek van de Universiteit van Michigan en de wekelijkse gegevens over werkloosheidsuitkeringen die later op de dag verschijnen nauwlettend in de gaten. De schijnwerpers blijven ook gericht op de publicatie van de Personal Consumption Expenditures Price Index (PCE) vrijdag.

In Europa stegen de aandelen , ondersteund door winsten in energieaandelen. In Azië sloot de Nikkei lager nadat aandelen voorafgaand aan het einde van het begrotingsjaar werden verkocht vanwege dividendrechten, te midden van zorgen over mogelijke valuta-interventies die de yen zouden versterken. Chinese aandelen stegen dankzij de verwachtingen van agressieve economische stimuleringsmaatregelen vanuit Peking. De dollarindex won terrein, terwijl de goudprijs steeg. De olieprijzen stegen dankzij de voorraadgegevens van de Amerikaanse ruwe olie en benzine, wat leidde tot hernieuwde koopinteresse.

AANDELEN IN HET VISIER:

Chemours Co: Het bedrijf rapporteerde woensdag een kleiner verlies voor het vierde kwartaal en kondigde herzieningen aan van bepaalde financiële resultaten uit het verleden na een intern onderzoek naar boekhoudkundige problemen. Het zei dat de evaluatie ‘materiële zwakke punten’ in de interne controle over de financiële rapportage aan het licht bracht en resulteerde in herzieningen van de balans per 31 december 2022 en de kasstroomoverzichten voor 2021 en 2022. Het rapporteerde een nettoverlies van $ 18 miljoen. , of 12 cent per aandeel, voor de drie maanden eindigend op 31 december.

Jefferies Financial Group Inc : De winst van de bank over het eerste kwartaal bleef achter bij de verwachtingen van analisten nadat zij geld verloor op een investering in hedgefonds Weiss Multi-Strategy Advisers, dat sindsdien gesloten geweest. Exclusief eenmalige kosten verdiende de bank 69 cent per aandeel, onder de gemiddelde schatting van analisten van 75 cent per aandeel. De nettowinst toerekenbaar aan de gewone aandeelhouders van Jefferies steeg met 12% vergeleken met een jaar eerder tot $149,6 miljoen, of 66 cent per aandeel, in de drie maanden eindigend op 29 februari.

Walgreen Boots Alliance Inc : het bedrijf verlaagde zijn winstvoorspelling voor het boekjaar 2024 door, daarbij verwijzend naar economische uitdagingen voor zijn detailhandelsactiviteiten, en nam ook een bijzondere waardevermindering van $ 5,8 miljard in verband met zijn VillageMD-activiteiten. Het bedrijf verwacht nu een aangepaste winst van $3,20 tot $3,35 per aandeel voor het boekjaar eindigend in augustus, vergeleken met $3,20 tot $3,50 per aandeel in januari.

Home Depot Inc : Het bedrijf zal bouwmaterialenleverancier SRS Distribution kopen voor een deal van $18,25 miljard, inclusief schulden, aldus de retailer, waarmee het zijn activiteiten onder professionele klanten versterkt om de zwakke vraag naar woningverbetering tegen te gaan. De overname van SRS, dat professionele klanten bedient, waaronder dakdekkers, tuinarchitecten en zwembadaannemers, zou de totale potentiële markt van Home Depot met ongeveer $50 miljard uitbreiden tot ongeveer $1 biljoen, aldus het bedrijf. Een dochteronderneming van Home Depot zal SRS kopen en de deal zal worden gefinancierd met zowel contant geld als schulden. De deal zal naar verwachting tegen het einde van het boekjaar 2024 worden afgerond.

Keysight Technologies Inc & Viavi Solutions Inc : Spirent Communications heeft ingestemd met het bod van Keysight Technologies, waarbij het bedrijf op 1,46 miljard dollar wordt gewaardeerd, en trekt daarmee zijn steun voor het bod van Viavi Solutions in. 15% lager. Keysight bood aan om het Britse telecommunicatietestbedrijf te kopen voor 201,5 pence per aandeel, vergeleken met Viavi's bod van 175 pence per stuk begin maart. Het bod van elektronische apparatuurfabrikant Keysight vertegenwoordigt een premie van 85,9% ten opzichte van de slotkoers van Spirent van 108,4 pence op 4 maart, hoger dan Viavi's premie van 61,4%.

Take-Two Interactive Software Inc: De Amerikaanse uitgever van videogames zei woensdag dat het Gearbox Entertainment, vooral bekend van de first-person shooter-game Borderlands, zou overnemen van het Zweedse Embracer voor $ 460 miljoen. De Zweedse groep verkoopt de game-ontwikkelaar voor een flinke korting, nadat ze hem hadden gekocht in een deal die het bedrijf in 2021 op 1,4 miljard dollar waardeerde. In een aparte verklaring zei Embracer dat de deal met Take-Two zijn nettoschuld met ongeveer $301,23 miljoen en verwachtte dat de transactie onmiddellijk zou bijdragen aan het genereren van vrije kasstromen.

Ally Financial Inc & Discover Financial Services : Discover Financial Services zei woensdag dat CEO Michael Rhodes zijn functie zal neerleggen met ingang van 1 april, drie maanden nadat hij bij de creditcardmaatschappij in dienst trad. Rhodes zal tot en met 12 april fungeren als adviseur van J. Michael Shepherd, interim-CEO van Discover, en zal vanaf 29 april het roer overnemen als topbaas van Ally Financial. Shepherd, die op 26 maart werd benoemd, zal blijven fungeren als directeur. maar zal aftreden als lid van de risicotoezichtcommissie van de raad van bestuur.

Alaska Air Group Inc & Hawaiian Holdings Inc : De luchtvaartmaatschappijen zijn een timingovereenkomst aangegaan met het ministerie van Justitie (DOJ) waarin zij zijn overeengekomen hun fusie niet te voltooien vóór 90 dagen na de datum waarop beide partijen de certificering hebben afgegeven. substantiële naleving van een tweede verzoek om antitrustgerelateerde informatie.

Amazon.com Inc : Het bedrijf zei woensdag dat zijn senior werknemers, wier beloning meer aandelengerelateerde beloningen dan contant geld omvat, dit jaar mogelijk geen contante loonsverhoging zullen ontvangen. De beloning van sommige van deze topwerknemers zal echter aanzienlijk hoger zijn dan die van vorig jaar als gevolg van de groei van de aandelenkoers van de e-commercegigant het afgelopen jaar, voegde de woordvoerder eraan toe.

Atlas Lithium Corp : Mitsui & Co zei dat het $30 miljoen zal uitgeven om een ​​belang van 12% te nemen in het Amerikaanse Atlas Lithium, om zich in de lithiummijnen van Brazilië te begeven om de vraag naar het batterijmineraal aan te boren. Mitsui zei dat het zou inschrijven op een toewijzing van nieuwe aandelen door derden ter waarde van $30 miljoen door Atlas en het recht zou verwerven om lithiumspodumeenconcentraat af te nemen. Atlas ontwikkelt het Neves-project in de Braziliaanse Lithiumvallei in de staat Minas Gerais. Het is een van de grootste eigenaren van lithiumhuurkazernes in Brazilië.

Fisker IncDe startup voor elektrische voertuigen zei woensdag dat het de prijzen van zijn elektrische Ocean SUV-model uit 2023 verlaagde, wat een poging van het bedrijf met weinig geld aangaf om de vraag op te voeren en de zorgen over zijn onzekere toekomst weg te nemen. Het bedrijf verlaagde het prijskaartje van de instapversie – Ocean Sport – met ongeveer 36%, of $14.000, waardoor het terugviel naar $24.999, vergeleken met $38.999 eerder. Het bedrijf zei dat het de prijs van de topversie van het voertuig, genaamd "Extreme", met ongeveer 39%, of $ 24.000, zal verlagen tot $ 37.499. Fisker verlaagde ook de prijs van zijn Ocean Ultra-versie van $ 52.999 naar $ 34.999.

Fox Corp : Het bedrijf heeft woensdag aangekondigd dat zijn entertainmentstudio zal worden geherstructureerd in drie belangrijke bedrijfssegmenten: entertainment-, televisie- en streamingplatforms, en wereldwijde verkoop en licentieverlening. De nieuw opgerichte Fox Entertainment Studios zullen worden geleid door Fernando Szew, oprichter en CEO van MarVista Entertainment en Fox Entertainment Global. Fox Television Network zal worden geleid door Michael Thorn, president van scriptprogrammering voor Fox Entertainment.

GE Vernova Inc & Solventum Corp : S&P Dow Jones Indices zei woensdag dat het de komende dagen 3M spin-off Solventum Corp en General Electric spin-off GE Vernova Inc aan de benchmark S&P 500-index zou toevoegen. Solventum, dat op de New York Stock Exchange (NYSE) onder het 'SOLV'-symbool zal handelen, zal op 1 april aan de index worden toegevoegd, ter vervanging van VF Corp, dat zal overstappen naar de S&P 600 smallcap-index. GE Vernova, dat zal handelen onder de 'GEV'-ticker op de NYSE, zal op 2 april worden toegevoegd aan de S&P 500, ter vervanging van Dentsply Sirona Inc, dat zal worden verplaatst naar de S&P 400 MidCap-index.

Mozaïek Co : De kunstmestfabrikant zei woensdag dat de productie-impact van een bosbrand in zijn productiefaciliteit voor fosfaatkunstmest in Riverview vier tot zes weken kan duren. De Riverview-faciliteit in Hillsborough County, Florida, was eerder deze week het middelpunt van twee afzonderlijke bosbranden. De fabriek, die een productiesnelheid heeft van ongeveer 30.000 ton per week, liep beperkte schade op aan ondersteunende activiteiten en was ten tijde van de brand geconfigureerd om producten te produceren die voornamelijk bestemd waren voor export naar Brazilië, aldus het bedrijf.

Paramount Global : Kredietbeoordelaar S&P heeft woensdag de kredietrating van het bedrijf verlaagd van 'BBB-' naar 'BB+', omdat de hevige concurrentie in het streaminglandschap de vrije operationele cashflow (FOCF) van de mediagigant onder druk zet. “We hebben de rating van Paramount verlaagd vanwege de verslechtering van de kredietcijfers als gevolg van de steeds snellere dalingen in de lineaire media en de verschuiving naar een competitiever en minder zeker streamingmodel”, aldus S&P.

Schlumberger NV: Een vooraanstaande Amerikaanse olievelddienstverlener zei woensdag dat het zijn CO2-afvangactiviteiten zou combineren met het Noorse Aker Carbon Capture om de inzet van CO2-afvangtechnologieën te versnellen. SLB zal $379,67 miljoen in contanten betalen voor Aker Carbon Capture Holding AS, die de activiteiten beheert van de leverancier van koolstofafvangtechnologie. SLB kan de komende drie jaar ook extra betalingen doen tot 125,33 miljoen dollar, afhankelijk van de prestaties van het bedrijf.

T-Mobile US Inc : het bedrijf heeft zijn bod gewonnen om in beroep te gaan tegen de uitspraak van een rechter die een potentiële klasse van miljoenen Verizon- en AT&T-abonnees in staat stelde om verder te gaan met een rechtszaak waarin de aankoop van rivaliserende Sprint voor 26 miljard dollar door het bedrijf in 2020 werd aangevochten. Illinois, VS Districtsrechter Thomas Durkin oordeelde woensdag dat T-Mobile nu in beroep kan gaan tegen zijn bevel bij het in Chicago gevestigde 7th US Circuit Court of Appeals, in plaats van in een later stadium van de zaak. De rechtszaak tegen particuliere consumenten beweert dat de fusie ertoe heeft geleid dat Verizon en AT&T, die geen gedaagden zijn, hogere kosten in rekening hebben gebracht voor draadloze diensten. De eisers willen dat de rechtbank de combinatie ongedaan maakt.

UnitedHealth Group Inc : Het bedrijf zei woensdag dat het meer dan 3,3 miljard dollar aan leningen heeft verstrekt aan zorgverleners die vorige maand getroffen zijn door een cyberaanval op de technologie-eenheid van het Amerikaanse zorgconglomeraat. Er staat dat de aanbieders 45 werkdagen de tijd krijgen om de lening terug te betalen. UnitedHealth heeft meer dan 40% van de 3,3 miljard dollar gedoneerd aan zogenaamde vangnetziekenhuizen en federaal gekwalificeerde gezondheidscentra die patiënten en gemeenschappen met een hoog risico bedienen. Het zegt dat het begonnen is met het verwerken van een achterstand van ruim 14 miljard dollar aan medische claims.

Vizio Holding Corp & Walmart Inc : Walmart heeft twee Amerikaanse antitrustbureaus op de hoogte gebracht dat het een bepaalde herzieningsaanvraag voor de geplande overname van Vizio zal intrekken en opnieuw zal indienen, om de toezichthouders meer tijd te geven om de deal te herzien. Na informele gesprekken met de Federal Trade Commission en het ministerie van Justitie werd het Hart-Scott-Rodino-meldings- en rapportformulier van Walmart met ingang van 27 maart ingetrokken. Het bedrijf verwacht dat het op 29 maart opnieuw zal worden ingediend, zei Vizio woensdag.

ANALYSE:

Fed probeert opnieuw een lastige zachte landing uit te voeren
De Fed staat op het punt een zeldzame zachte landing voor de Amerikaanse economie te realiseren, maar staat voor nog een andere lastige uitdaging: het terugdringen van de liquide middelen in het financiële systeem zonder de markten te ontwrichten.

AANBEVELINGEN BANKEN EN BROKERS:

Bank of Hawaii Corp : Piper Sandler verlaagt de koers van $69 naar $65, daarbij verwijzend naar zorgen over de zwakte van de vastgoedmarkten in Hawaï en het verminderde toerisme, wat een impact zou kunnen hebben op het bedrijf.

Carnaval CorpJPMorgan verhoogt de richtprijs van $22 naar $23, waarbij hij wijst op het potentieel van het bedrijf om de merkhelderheid en het prijszettingsvermogen te vergroten door hogere investeringen in reclame.

Goosehead Insurance Inc : Piper Sandler verhoogt de koers van $85 naar $88, anticiperend op een versnelde omzetgroei voor het bedrijf in 2025 en 2026.

Kimberly-Clark Corp : Piper Sandler verhoogt de koers van $145 naar $152, na de aankondiging van het bedrijf een nieuw bedrijfsmodel en beter dan verwachte groeidoelstellingen.

Verint Systems Inc : Evercore ISI verhoogt de koers van $28 naar $34, gedreven door de sterke resultaten van het bedrijf over het vierde kwartaal.

ECONOMISCHE CIJFERS:

0830 BBP Definitief Q4: verwacht 3,2%; Voorafgaande 3,2%
0830 BBP Definitieve omzet voor Q4: Eerdere 3,5%
0830 BBP Consumptie-uitgaven Definitief voor Q4: Voorafgaande 3%
0830 BBP Deflator Finale voor Q4: verwacht 1,6%; Eerdere 1,7%
0830 Core PCE-prijzen Definitief voor Q4: verwacht 2,1%; Eerdere 2,1%
0830 PCE-prijzen Definitief voor Q4: Eerdere 1,8%
0830 PCE Exclusief Voedsel, Energie en Huisvesting (f) voor Q4: Eerder 1,3%
0830 PCE-diensten Exclusief Energie en Huisvesting (f) voor Q4: Eerdere 2,7%
0830 Initiële werkloosheidsclaims : Verwacht 212.000; Eerdere 210.000
0830 Werkloze claims Gemiddeld over vier weken : Eerdere 211.250
0830 Voortdurende werkloosheidsclaims : Verwacht 1,815 miljoen; Eerder 1,807 miljoen
0945 Chicago PMI voor maart: verwacht 46; Voorafgaand 44
1000 Universiteit van Michigan Sentiment Finale voor maart: verwacht 76,5; Voorafgaand 76,5
1000 Universiteit van Michigan Condities Definitief voor maart: Voorafgaand 79,4
1000 Universiteit van Michigan Verwachtingen Definitief voor maart: Voorafgaand 74,6
1000 Universiteit van Michigan 1-jarige inflatie Definitief voor maart: Eerder 3%
1000 Universiteit van Michigan 5-jaars inflatie Definitief voor maart : Eerdere 2,9%
1000 lopende huizenindex voor februari: eerdere 74,3
1000 lopende verkoopverandering mm voor februari: verwachte 1,5%; Eerder -4,9%
1100 KC Fed Manufacturing voor maart: eerder 3
1100 KC Fed Composite Index voor maart: eerder -4

US Markets Redactie

Gisteren, 08:50

1e kwartaal loopt af vandaag, weer nieuwe records op de borden

Beste beleggers, beursvolgers ...

De beurzen blijven sterk liggen, we zien opnieuw records bij de AEX, de DAX, de S&P 500 en de CAC 40. De Dow Jones, de Nasdaq en de Nasdaq 100 sluiten daar een tikkeltje onder. Zo te zien zal het eerste kwartaal van 2024 sluiten met nieuwe records of er moet vandaag nog een en ander gebeuren. Er komen wat cijfers na de middag uit Wall Street, we krijgen de economische groei over het 4e kwartaal van 2023 en het PMI cijfer uit de Chicago regio. De Brent olie komt vanmorgen uit rond de 85,7 dollar, de 10 jaar rente zien we rond de 4,21%. De euro staat rond de 1,082 dollar.

Voor wie graag een tijdje één van onze signaaldiensten wil volgen kan nu gebruik maken van onze Paasweek aanbieding. U kunt dan een abonnement proberen tot 1 JUNI 2024. Systeem Trading voor €25, Guy Trading voor €30, Polleke Trading voor €35 en COMBI-Trading voor €50. Kijk nu vooral even een tijdje met ons mee en beslis daarna of een signaaldienst bij u past ... Schrijf u in via de link https://www.usmarkets.nl/trade...

Marktupdate 28 maart:
Op Wall Street zien we herstel woensdag na enkele dagen mindere dagen, de S&P 500 sprong meteen naar een nieuw record terwijl de Dow Jones met meer dan 478 punten steeg om net onder de recordstand te sluiten. De S&P 500 won 0,8% en sloot met een record op 5.248,49 punten. De Nasdaq Composite won 0,51% terwijl de Nasdaq 100 met 0,4% winst de sessie afsloot, de halfgeleiders index SOX index won 1%. Verder zien we een winst van 1,12% bij de Dow Transport index, de Russel 2000 won 2,1% woensdag.

Het herstel op Wall Street kwam er na 3 dagen van verlies bij de benchmark S&P 500, toch ligt de index op koers om zijn 5e maand op rij winst te boeken. Of de reeks verder wordt gezet moet nog blijken, uiteraard gaan veel analisten er van uit dat de stijging verder zal zetten maar vergeet niet dat de bomen niet tot in de hemel groeien en dat is nu toch wel een beetje het geval.

We maken ons nu op voor een lang weekend, hieronder nog wat nieuws samengevat rondom cijfers en de wat meer opvallende aandelen.

We zien enkele zaken als hoofdpunten op Wall Street:

  • Beleggers bleven opnieuw vrij rustig woensdag en kwamen pas een uur voor het slot op gang. Men wacht op verder commentaar van de Fed en de inflatiecijfers die we morgen krijgen.
  • We krijgen de groeicijfers uit de VS vanmiddag over het 4e kwartaal, ook komt de PMI uit de Chicago regio binnen.
  • De PCE inflatie wordt morgen bekend gemaakt maar dan zijn alle beurzen dicht door Goede Vrijdag.
  • Trump Media & Technology Group steeg woensdag maar liefst 14% op de 2e handelsdag. Let wel, het bedrijf behaalde de eerste 9 maanden van 2023 iets van 3,4 miljoen dollar aan inkomsten maar maakte zo'n 49 miljoen dollar verlies en is nu zo'n 11 miljard dollar waard. Weer zo'n hype aandeel erbij, Trump werd erdoor op papier 3 keer zo rijk door en kan zich nu vinden binnen de Fortune 500 wat zijn ego alleen maar verder zal strelen. Hij bezit 60% van de aandelen en dat is zo'n 6 miljard dollar.
  • Reddit daalde woensdag met meer dan 12% na een rapport van Hedgeye Risk Managemant dat aangaf om het aandeel zelf te shorten rondom de huidige niveaus. Nadat het aandeel meer dan verdubbelde ten opzichte van de IPO-prijs gaf Hedgeye aan dat het aandeel nu zelf een meme-aandeel lijkt te worden. Reddit Starte de hype rondom de meme-aandelen zelf op.
  • De S&P 500 zet een nieuw record neer, dit jaar zo al het 21e record neer dit jaar. Daarmee ligt deze index op koers als het in dit tempo doorgaat om de meeste recordsluitingen ooit in een jaar neer te zetten.
  • De farmaceut Merck steeg met ongeveer 5% nadat het bedrijf goedkeuring kreeg van de FDA voor een medicijn dat een bedreigende, maar zeldzame longaandoening behandelt.

Rente:
Er blijven berichten binnen stromen over de rente, de ene zegt dat het wat langer zal duren voor dat de Fed de rente begint te verlagen terwijl de andere nog altijd uitgaat van 3 renteverlagingen dit jaar. De economische vooruitzichten blijven in de VS goed maar aan de andere kant is het ook zo dat de beurzen daar al behoorlijk op vooruit zijn gelopen. Met de huidige standen op de beurzen kan men de rente in feite moeilijk verlagen want dat blijft een soort verborgen inflatie.

Eerste kwartaal loopt vandaag af:
Vandaag wordt het 1e kwartaal afgerond. Tot nu toe zien we een behoorlijk sterk begin van 2024 gezien de reeks met records op de beurzen. Het is nu afwachten waar de indices vandaag op gaan sluiten. Deze week is het meteen ook de laatste week dat Wall Street een uur eerder sluit door dat de zomertijd hier zondag ook van start gaat.

Morgen (Goede Vrijdag) zijn alle beurzen dus dicht, maandag 2e Pasen (1 april) blijft Europa nog dicht, Wall Street zal wel open zijn maandag.

Europa:
In Europa sluiten de indices woensdag hoger, de AEX index sluit met een nieuw record op 879,1 punten, de index won 0,7 punten (0,08%). De DAX sluit met 93 punten (0,5%) winst de sessie af met een nieuw record op 18.477 punten. De CAC 40 sluit de sessie met 20 punten (0,25%) winst, het slot komt nu uit op 8205 punten en dat is een nieuw record op slotbasis. De BEL 20 sluit de sessie af met 0,53% winst. De recordrace in Europa blijft aanhouden.

Economische cijfers deze week:
De agenda met economische cijfers van deze week hieronder, opvallend is dat we vrijdag als alle beurzen dicht zijn wel belangrijke inflatiecijfers krijgen.

Signaaldiensten:
We hebben een groot deel van de posities gesloten maandag omdat we merken dat de drang naar nog een nieuwe top of een test van de vorige top er tijdens deze korte week nog in zit op Wall Street. We zien nog geen echte verkoopgolf op gang komen al waren er wel enkele pogingen daartoe. We wachten op een nieuw momentum om de posities op te nemen, dat kan deze week nog maar het is mogelijk dat we wachten tot volgende week. Er lopen wel nog wat posities, we bekijken hoe de week verder verloopt maar we zitten vooral minder zwaar in de markt nu ...

Volg ons in ieder geval tot 1 JUNI via de Paasweek aanbieding vanaf €25, ga naar https://www.usmarkets.nl/trade... en schrijf u snel in zodat u niets hoeft te missen.

Rente 10 jaar VS:
De 10 jaar rente in de VS komt vanmorgen uit rond de 4,21%.

Olieprijs:
Vanmorgen zien we dat de Brent olie rond de 85,7 dollar uitkomt, weerstand nu rond de 86 en 87-88 dollar met daarboven de 90 dollar. Steun nu eerst rond de 84,5-85 en de 83 dollar steun. Verder letten we nog op de belangrijke 82 dollar als steun.

We handelen via zowel Systeem Trading, Guy Trading en COMBI-Trading op het verloop van de Brent olie.

Indicatie markt voorbeurs:
Vanmorgen geven de futures op Wall Street een iets lagere opening aan, in Europa zien we vanmorgen net voor de opening de futures vlak tot iets lager. De 10 jaar rente in de VS komt vanmorgen uit rond de 4,21%. De Brent olie komt vanmorgen uit rond de 85,7 dollar. De euro komt vanmorgen uit rond de 1,082 dollar.

Analyse AEX:
De AEX sluit 0,7 punten (0,08%) hoger en komt nu uit op 879,1 punten wat meteen een nieuw record is voor de AEX. De index zet de hoogste stand ooit nu neer op 881,2 punten.

De belangrijke steun niveaus komen nu uit rond de 875, 870-872, 865 en 855 punten, later steun rond de 850, 845 en 840 punten.

Weerstand nu rond de 885 en 890 punten, later moeten we mogelijk rekening houden met de 900 punten grens maar zo ver is het nog niet.

We handelen via onze signaaldiensten vaak op de AEX index. Om de signalen te ontvangen kunt u lid worden. Schrijf u in via de link https://www.usmarkets.nl/tradershop en ontvang onze signalen en updates tot 1 JUNI ...

Grafiek AEX:

Analyse Nasdaq 100:
De Nasdaq 100 sluit 70 punten (0,39%) hoger, het slot komt nu uit op 18.281 punten.

Steun nu eerst rond de 18.200 en de 18.050 punten, later steun rond de 17.900 en rond de 17.800 punten. Verder zien we nog steun rond het 50-daags gemiddelde dat nu uitkomt rond de 17.805 punten.

Weerstand nu eerst rond de 18.340 punten (oude top). Verder weerstand rond de top van vorige week op 18.465 punten. De volgende doelen worden dan 18.500 en de 18.650 punten.

Om mee te doen met onze signalen op de Nasdaq 100 index kunt u nu gebruik maken van onze aanbieding tot 1 JUNI. Schrijf u meteen in via onze Tradershop op de website, de link daarvoor is https://www.usmarkets.nl/trade...

Grafiek Nasdaq 100:

Analyse DAX:
De DAX sluit met 93 punten (0,5%) winst en komt nu uit op 18.477 punten. Weer een nieuw record voor de DAX die zelfs even op 18.511 punten uitkwam wat nu de hoogste stand ooit is.

De eerste steun niveaus zien we nu rond de 18.300, 18.150, 18.000 en 17.850 punten. Verder steun rond de 17.650 en 17.500 punten. Het 50-daags gemiddelde schuift op tot rond de 17.390 punten.

Weerstand zien we nu rond de 18.511 punten, later zien we als mogelijke doelen wat betreft de DAX de 18.600 en 18.750 punten.

We handelen via onze signaaldiensten vaak op de DAX index. Om de signalen te ontvangen kunt u lid worden. Schrijf u in via de link https://www.usmarkets.nl/tradershop en ontvang onze signalen en updates tot 1 JUNI ...

Grafiek DAX:

Analyse Dow Jones:
De Dow Jones sluit de sessie met 478 punten (1,22%) winst en komt nu uit op 39.760 punten.

Weerstand nu rond de 39.750-39.800 punten, later de top rond 39.890 en de 40.000 punten. Verder zien we nog weerstand rond de 40.250 en 40.500 punten.

Steun nu eerst rond de 39.500, 39.250 en de 39.000 punten, later steun rond de 38.750 en vooral rond de 38.690 punten waar we nu het 50-daags gemiddelde zien uitkomen.

We handelen via onze abonnementen vaak op de Dow Jones index. Om de signalen te ontvangen kunt u lid worden. Schrijf u in via de link https://www.usmarkets.nl/tradershop en ontvang onze signalen en updates tot 1 JUNI ...

Grafiek Dow Jones:

Handelen met Turbo's of Boosters op indexen en aandelen?
Voor wie een tijdje een signaaldienst wil volgen dan kunt u nu gebruik maken van de Paasweek aanbieding. Een abonnement kunt u nu proberen tot 1 JUNI 2024, Systeem Trading voor €25, Guy Trading voor €30, Polleke Trading voor €35 en COMBI-Trading kan nu voor €50 !! Kijk vooral even een tijdje met ons mee en beslis daarna of het bij u past ...

Schrijf u in via de link https://www.usmarkets.nl/tradershop en dan staat u snel op onze lijst met leden ...

Resultaat totaal 2024 (1 januari tot 26 maart)

Met vriendelijke groet,
Guy Boscart

Loading..
Er is een fout opgetreden
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.