Liveblog Archief maandag 15 april 2024

3 liveblog items op maandag 15 april 2024.

Ma 15 apr. 2024, 14:32

Marktcijfers

Actueel Verwacht Vorige
USA USA: Kern Detailhandelsverkopen (Maandelijks) (mrt.) 14:30 1,1% 0,5% 0,6% Actueel: 1,1% Verwacht: 0,5% Vorige: 0,6%
USA USA: Detailhandelsverkopen (Maandelijks) (mrt.) 14:30 0,7% 0,4% 0,9% Actueel: 0,7% Verwacht: 0,4% Vorige: 0,9%
Ma 15 apr. 2024, 14:10

Pre-Market overzicht Wall Street (nieuws)

Maandag 15 april:

(vertaald via Translate uit het Engels op aanvraag)

TOP NIEUWS:

Apple: Verliest de eerste plaats als telefoonfabrikant aan Samsung nu het aantal iPhone-leveringen daalt. IDC zegt dat de smartphone-verzendingen van Apple in het eerste kwartaal van 2024 met ongeveer 10% zijn gedaald, als gevolg van de toenemende concurrentie van Android-smartphonefabrikanten die op de eerste plaats mikken, gegevens van onderzoeksbureau IDC zondag vertoond.

Tesla gaat meer dan 10% van het personeel wereldwijd ontslaan omdat de omzet daalt
Tesla zal meer dan 10% van zijn wereldwijde personeelsbestand ontslaan, blijkt uit een interne memo van Reuters, omdat het bedrijf worstelt met dalende verkopen te midden van een steeds heviger wordende prijzenoorlog voor elektrische voertuigen .

De Amerikaanse groei kan een mondiale zegen zijn, maar de inflatie kan de trein doen ontsporen. De Amerikaanse economische groei, die boven zijn potentieel blijft presteren, komt naar voren als een belangrijke steunpilaar voor een aanhoudende mondiale expansie, maar de overloopeffecten van de aanhoudend hoge inflatie en het krappe monetaire beleid in de grootste ter wereld economie zou nieuwe risico's kunnen opleveren voor een gehoopte 'zachte landing' over de hele wereld.

PREVIEW - Prijsstijgingen van Procter & Gamble maken de portemonnee van consumenten dunner
Stijgende prijzen van producten voor persoonlijke verzorging kunnen de gewoonte van Amerikanen om artikelen van grote merken te kopen voor hun voorraadkast vernietigen, wat een bedreiging vormt voor Procter & Gamble, een van 's werelds grootste producenten van verpakte goederen.

PREVIEW - UnitedHealth-hack dreigt na winstrapport over het eerste kwartaal
UnitedHealth zal naar verwachting hogere medische kosten noteren in zijn eerste winstrapport, omdat een cyberaanval zijn technologiesystemen heeft ontwricht, inclusief de systemen die recepten en medische claims beheren, aldus analisten.

VOORBEURS:

De Amerikaanse aandelenindexfutures stegen sneller dan de detailhandelsverkopen. De olieprijzen daalden, in navolging van de dollar , na de aanval van Iran op Israël afgelopen weekend. Goudprijzen stegen door aankopen in veilige havens. Europese aandelen gingen omhoog na sterke defensieaandelen. Op de Aziatische aandelenmarkten sloten Chinese aandelen hoger na nieuwe richtlijnen voor de kapitaalmarkt van het land, terwijl de Japanse Nikkei lager eindigde na de uitverkoop op Wall Street vrijdag en vanwege de oplopende spanningen in het Midden-Oosten.

Aandelen om in de gaten te houden

Encore Wire Corp : Prysmian, 's werelds grootste kabelfabrikant, zal het Amerikaanse bedrijf Encore Wire overnemen voor een ondernemingswaarde van ongeveer 3,9 miljard euro, aldus de twee bedrijven. "Door deze overname zal Prysmian zijn aanwezigheid in Noord-Amerika vergroten en zijn portfolio en geografische mix versterken", aldus Chief Operating Officer en kandidaat-CEO Massimo Battaini. Op basis van de definitieve fusieovereenkomst die zij hebben aangekondigd, zal Prysmian Encore Wire kopen voor $290 per aandeel in contanten, een premie van 11% ten opzichte van de slotkoers van het aandeel op vrijdag.

Medical Properties Trust Inc : Het bedrijf zei vrijdag dat het de meerderheid van zijn belang in vijf ziekenhuizen in Utah zou verkopen voor $886 miljoen, waardoor zijn aandelen in de verlengde handel zouden stijgen. De vastgoedbevak zei dat het 75% van zijn belang had verkocht aan een nieuw gevormde joint venture. Samen met de verkoop plaatste de joint venture nieuwe, verzekerde financiering zonder verhaal, waardoor Medical Properties $ 190 miljoen aan extra contanten kreeg. De twee transacties leverden het bedrijf ongeveer $1,1 miljard aan onmiddellijke contante opbrengsten op, en deze zullen worden gebruikt om de uitstaande schulden te verminderen, inclusief de volledige betaling van de Australische termijnlening van $300 miljoen met looptijd tot 2024, aldus Medical Properties Trust.

New York Community Bancorp Inc : De bank heeft vrijdag veteraan uit de banksector Craig Gifford benoemd tot financieel hoofd om John Pinto op te volgen, omdat de bank het vertrouwen van beleggers probeert te versterken nadat ze eerder dit jaar fouten in haar financiële rapportage had onthuld. De omstreden kredietverstrekker heeft de details van het vertrek van Pinto niet bekendgemaakt in zijn verklaring, waarin ook een hele reeks andere benoemingen in het bestuur zijn opgenomen, waaronder die van Bao Nguyen, die Patrick Quinn zal vervangen als algemeen adviseur van het bedrijf. De benoeming van Gifford, die voor het laatst bij US Bancorp heeft gewerkt, volgt op twee CEO-wisselingen bij de bank die nu wordt geleid door Joseph Otting.

Apple Inc : De smartphoneleveringen van het bedrijf zijn in het eerste kwartaal van 2024 met ongeveer 10% gedaald, als gevolg van de toenemende concurrentie van Android-smartphonefabrikanten die op de eerste plaats mikken, zo bleek zondag uit gegevens van onderzoeksbureau IDC. De wereldwijde smartphoneleveringen stegen in de periode januari-maart met 7,8% tot 289,4 miljoen stuks, waarbij Samsung met een marktaandeel van 20,8% de eerste plaats als telefoonfabrikant verovert van Apple. De sterke omzetdaling van de iPhone-maker komt na de sterke prestaties in het kwartaal van december, toen Samsung Samsung inhaalde als 's werelds nummer 1 telefoonfabrikant. Het is terug naar de tweede plek, met een marktaandeel van 17,3%, terwijl Chinese merken zoals Huawei marktaandeel winnen. Daarnaast arriveerde Apple-CEO Tim Cook in Hanoi, waar hij een tweedaags bezoek begon aan Vietnam, een belangrijk productiecentrum voor de iPhone-maker, waar hij naar verwachting studenten en makers van inhoud zal ontmoeten, aldus staatsmedia. Ook ontkende de iPhone-maker vrijdag dat hij een gerechtelijk bevel over zijn App Store had geschonden en drong hij er bij een federale rechter in Californië op aan om een ​​verzoek van ‘Fortnite’-ontwikkelaar Epic Games om het bedrijf te minachten, af te wijzen.

Boeing Co & Spirit AeroSystems Holdings IncBoeing's belangrijkste leverancier Spirit AeroSystems beperkt overuren en aanwervingen omdat de productie afneemt als gevolg van de lagere productie van 737 MAX-jets, vertelde Spirit vrijdag aan Reuters. De productie van MAX-vliegtuigen van Boeing is de afgelopen weken scherp gedaald, omdat Amerikaanse toezichthouders de fabriekscontroles opvoeren en werknemers de lopende band buiten Seattle vertragen om nog openstaande werkzaamheden te voltooien. De vertraging slaat over op Spirit. "Als ik over de werkvloer loop, gaat het langzamer", zegt Cornell Beard, president van het vakbondsdistrict Wichita, Kansas, dat de werknemers van Spirit Aero vertegenwoordigt. Beard zei dat werknemers zaterdag tijdens een interne vakbondsbijeenkomst hun zorgen over mogelijke ontslagen zullen uiten, waarbij het bedrijf vorige week de overuren schrapte. Hoewel Spirit geen ontslagen heeft aangekondigd, zijn sommige werknemers nerveus en zijn ze bezig met het inhalen van het werk waar ze achterliepen vanwege de tragere assemblage-eisen. "We houden gewoon vol", zei hij.

Ford Motor Co & ioneer Ltd : Het Amerikaanse Bureau of Land Management (BLM) is vrijdag een stap dichter bij de goedkeuring van de Rhyolite Ridge-lithiummijn van ioneer in Nevada gekomen, een project dat een belangrijke leverancier van batterijmetaal voor elektrische voertuigen aan Ford Motor zou worden. en anderen. De voorgestelde mijn, ongeveer 360 kilometer ten noorden van Las Vegas, bevat een van de grootste bronnen van lithium in Noord-Amerika en zou genoeg metaal kunnen produceren om jaarlijks bijna 370.000 elektrische auto's van stroom te voorzien. De BLM zei dat het van plan is om volgende week een concept-milieueffectverklaring te publiceren voor publieke beoordeling gedurende een openbare commentaarperiode van 45 dagen, eindigend op 3 juni.

General Motors Co : De Amerikaanse National Highway Traffic Safety Administration (NHTSA) zei dat het een een voorlopige evaluatie om claims te onderzoeken met betrekking tot het verlies van remondersteuning voor 3.322 elektrische Cadillac Lyriq-voertuigen van GM. De NHTSA zei dat het meldingen ontving van een hard rempedaal, gevolgd door een bericht 'Brake System Failure' bij het starten of tijdens het rijden. De evaluatie heeft betrekking op voertuigen van modeljaar 2023. GM zei dat de elektronische remcontrolemodule een interne spindel heeft die kan breken tijdens een gebeurtenis in het antiblokkeerremsysteem, volgens een voorlopig evaluatierapport van de NHTSA.

Grifols SADe Spaanse geneesmiddelenfabrikant, die dit jaar kampt met een daling van de aandelenkoers, is van plan onafhankelijke bestuurders toe te voegen aan zijn audit- en beloningscommissies om zijn bestuur te verbeteren, zei de voorzitter in een kranteninterview dat zondag werd gepubliceerd. In een gezamenlijk interview met CEO Nacho Abia in de in Barcelona gevestigde krant La Vanguardia – hun eerste sinds het begin van de crisis – zei voorzitter Thomas Glanzmann dat de benoeming van onafhankelijke bestuurders in de audit- en remuneratiecomités het bedrijf in staat zou stellen “het bestuur te blijven verbeteren”. ". “We moeten eraan werken om die complexiteit te verminderen en de duidelijkheid van onze uitleg aan de markt te vergroten, wat het Gotham-rapport in staat stelde deze zorgen te uiten”, zei hij tegen de krant.

Hawaiian Electric Industries Inc : Het bedrijf drong er bij de particuliere en zakelijke klanten van Hawaii op aan om hun elektriciteitsverbruik te besparen, omdat verschillende grote generatoren niet beschikbaar waren. Het in Honolulu gevestigde elektriciteitsbedrijf zei dat 21.557 klanten op het eiland zondagavond een storing van 30 minuten hadden. "De Hill 5-stoomeenheid van Hawaiian Electric is gisteren offline gegaan. De Puna-stoomeenheid en de CT-1-verbrandingsturbine-eenheid zijn ook in reparatie", aldus het bedrijf.

Informatica Inc & Salesforce Inc : Salesforce is in vergevorderde gesprekken om Informatica over te nemen, vertelde een persoon die bekend was met de zaak vrijdag aan Reuters, in het laatste teken van toegenomen deals in de technologiesector. Er zou binnenkort een deal kunnen worden aangekondigd, zei de bron, die anonimiteit vroeg omdat de gesprekken vertrouwelijk zijn. De prijs die wordt besproken ligt onder de huidige aandelenkoers van Informatica van $38,48, volgens de Wall Street Journal, die voor het eerst verslag deed van de gesprekken tussen Salesforce en Informatica. Als de deal doorgaat, zou dit de grootste zijn voor Salesforce sinds het bedrijf Slack Technologies in 2020 voor bijna 28 miljard dollar overnam.

Intel Corp : Republikeinse Amerikaanse wetgevers bekritiseerden vrijdag de regering-Biden nadat de gesanctioneerde Chinese telecomapparatuurgigant Huawei deze week een laptop onthulde die wordt aangedreven door een Intel AI-chip. De Verenigde Staten plaatsten Huawei in 2019 op een lijst met handelsbeperkingen wegens het overtreden van de sancties van Iran, als onderdeel van een bredere poging om de technologische vooruitgang van Peking te belemmeren. Plaatsing op de lijst betekent dat de leveranciers van het bedrijf een speciale, moeilijk te verkrijgen licentie moeten aanvragen voordat ze naar het bedrijf kunnen verzenden. Dankzij een dergelijke licentie, uitgegeven door de regering-Trump, mag Intel sinds 2020 centrale processors naar Huawei verzenden voor gebruik in laptops. Een bron die bekend is met de zaak zei dat de chips zijn verzonden onder een reeds bestaande licentie. Ze vallen niet onder de recente brede beperkingen op de verzending van AI-chips naar China, aldus de bron en een andere persoon.

Nutrien Ltd: 's Werelds grootste producent van kalimeststoffen zei vrijdag dat het zijn winkelpanden in Argentinië, Chili en Uruguay te koop heeft gezet om zich te concentreren op Brazilië en andere markten wereldwijd. De stap maakt deel uit van het plan van Nutrien om zijn activiteiten te vereenvoudigen en zich te concentreren op belangrijke markten die de groei en het aandeelhoudersrendement kunnen stimuleren, aldus een verklaring per e-mail van het bedrijf.

Moderna Inc & Pfizer Inc : Moderna's patentrechtszaak waarin wordt beweerd dat Pfizer en BioNTech hun COVID-19-vaccintechnologie hebben gekopieerd, zal worden opgeschort terwijl het Amerikaanse octrooibureau bepaalt of twee van de drie Moderna-patenten in kwestie geldig zijn, zei een federale rechtbank in Massachusetts. Vrijdag. De Amerikaanse districtsrechter Richard Stearns hield de zaak nauwlettend in de gaten vanwege de bezwaren van Moderna nadat hij had vastgesteld dat de uitspraken van het Octrooibureau de rechtszaak wegens octrooi-inbreuk zouden "vereenvoudigen", aldus een aantekening op de rol van de rechtbank. Een woordvoerder van Moderna zei in een verklaring dat het bedrijf teleurgesteld was over de pauze, maar "blijft geloven in de kracht en geldigheid van zijn patenten."

Nio Inc: De oprichter van de Chinese fabrikant van elektrische voertuigen (EV), Nio, riep op tot openheid in een zeldzame toespraak in de Verenigde Staten, waar politici hebben geprobeerd de toegang van China tot de op één na grootste automarkt ter wereld verder te beperken. William Li zei zaterdag op een evenement aan de Harvard Universiteit dat de snelle EV-groei in China het gevolg is van een ‘open en competitieve’ markt waar ‘alle producten welkom zijn, ongeacht hun merk of herkomst’. Hij haalde het succes van Tesla in China aan, waar de autofabrikant van miljardair Elon Musk de afgelopen drie jaar 1,36 miljoen elektrische auto’s heeft verkocht. Zijn aanwezigheid heeft de penetratie van elektrische auto’s vergroot en de industrie gestimuleerd.

Ryanair Holding Plc : De Italiaanse antitrusttoezichthouder heeft een onderzoek geopend naar de luchtvaartmaatschappij vanwege mogelijk misbruik van dominante positie dat "ernstige en onherstelbare" schade heeft toegebracht aan reisbureaus, andere luchtvaartmaatschappijen en passagiers, zo meldde het dagblad Il Messaggero. De autoriteit beweerde dat Ryanair – de marktleider in Italië – fysieke en online touroperators verschillende keren geen toegang heeft gegeven tot zijn aanbiedingen en kortingen op zijn website, aldus de krant, die vooraf een besluit van de toezichthouder rapporteerde dat naar verwachting zal worden gepubliceerd later op maandag.

Rogers Communications Inc : proxyadviesbureaus ISS en Glass Lewis hebben investeerders in de draadloze provider aanbevolen om tegen de herbenoeming van voorzitter Edward Rogers te stemmen vanwege een gebrek aan voldoende vrouwen in de raad van bestuur van het bedrijf, zo meldde Bloomberg News vrijdag. Slechts drie van de veertien directeuren op de lijst van directeuren dit jaar zijn vrouwen – minder dan de minimumdoelstelling van 30% die door de twee volmachtadviesbureaus is vastgesteld, aldus het rapport.

Tesla Inc: Het bedrijf zal meer dan 10% van zijn wereldwijde personeelsbestand ontslaan, zo blijkt uit een interne memo van Reuters, omdat het worstelt met dalende verkopen te midden van een steeds heviger wordende prijzenoorlog voor elektrische voertuigen. De grootste autofabrikant ter wereld, gemeten naar marktwaarde, had in december 2023 wereldwijd 140.473 werknemers, zo blijkt uit het laatste jaarverslag. In de memo werd niet vermeld om hoeveel banen het zou gaan. “Terwijl we het bedrijf voorbereiden op onze volgende groeifase, is het uiterst belangrijk om naar elk aspect van het bedrijf te kijken met het oog op kostenbesparingen en het verhogen van de productiviteit”, aldus Tesla-topman Elon Musk in de memo. Los daarvan zei Tesla vrijdag dat het de prijzen van zijn Full Self-Driving-abonnementen in de Verenigde Staten en Canada heeft verlaagd, omdat het de adoptie wil stimuleren te midden van een afnemende vraag en prijsconcurrentie. De abonnementen zullen geprijsd zijn op $99 per maand in de VS en C$99 in Canada, zei de fabrikant van elektrische voertuigen in een bericht op X. Ondertussen onderzoekt de Amerikaanse fabrikant van elektrische auto's potentiële showroomlocaties in New Delhi en Mumbai, vooruitlopend op plannen om beginnen later dit jaar met de verkoop in India, zeiden twee mensen die bekend waren met de discussies.

UBS AG : De door de Zwitserse regering voorgestelde strengere kapitaalvereisten voor de banksector zullen van invloed zijn op het groeivermogen van UBS, aldus de minister van Financiën van het land, Karin Keller-Sutter, in een zaterdag gepubliceerd interview. ‘Kortom: de groei zal duurder worden’, zei ze. Van de maatregelen benadrukte Keller-Sutter het voorstel om de manier te veranderen waarop Zwitserse moederbedrijven van UBS en de andere systeembanken van het land hun buitenlandse holdings in de toekomst moeten ondersteunen met maximaal 100% eigen vermogen, tegen 60% nu. ‘Als we deze regelgeving nu aanpassen, zal dat gevolgen hebben voor de groei en omvang van UBS’, zei ze.

Warner Music Group Corp : Hollywood-artiesten en mediaprofessionals hebben een voorlopige deal bereikt met grote platenlabels zoals Warner Music Group en Sony Music Entertainment, waarin verhogingen van minimumlonen en bescherming tegen het gebruik van AI zijn opgenomen. De deal bestrijkt een periode van vijf jaar van 2021 tot 2026 en is unaniem goedgekeurd door het uitvoerend comité van SAG-AFTRA, dat ongeveer 160.000 acteurs en andere mediaprofessionals vertegenwoordigt, aldus de vakbond in een verklaring op haar website. De vakbond SAG-AFTRA zei dat de voorlopige overeenkomst met de platenlabels zowel toestemming als compensatie vereist voordat een nummer wordt uitgebracht dat een digitale replica van de stem van een artiest gebruikt.

ANALYSE:
Opleving van de dollar versterkt door uiteenlopende Amerikaanse rentevooruitzichten
De rally van de Amerikaanse dollar versnelt, nu de hardnekkige inflatie twijfels zaait over hoe agressief de Federal Reserve dit jaar de rente zal kunnen verlagen vergeleken met andere centrale banken.

AANBEVELINGEN ANALISTEN:

Blackstone Inc: JPMorgan verhoogt de koers van $96 naar $105, vanwege hogere vastgoedtransactieactiviteiten.

Diamondback Energy Inc : Evercore ISI verhoogt de richtprijs van $215 naar $235, waarbij wordt verklaard dat de overname van Endeavour het bedrijf naar het hoogste niveau van exploratie en productie van hulpbronnen katapulteert.

Hershey Co : Piper Sandler verlaagt de richtprijs van $200 naar $179, onder druk van de stijgende cacaokosten.

Mastercard Inc : JPMorgan verhoogt de koers van $504 naar $520, vóór de resultaten van het bedrijf.

Reddit Inc : Roth MKM initieert berichtgeving met een koopadvies en stelt een richtprijs van $50 vast, waarmee het grote corpus aan door gebruikers gegenereerde tekstinhoud van het bedrijf wordt benadrukt als steeds waardevoller voor AI-modellen.

ECONOMISCHE CIJFERS:

0830 NY Fed Manufacturing voor april: verwacht -7,50; Eerder -20,90
0830 Detailhandelsverkopen mm voor maart: verwacht 0,3%; Vroeger 0,6%
0830 Detailhandelsverkopen joj voor maart: Vroeger 1,50%
0830 Detailhandelsverkopen ex-auto's mm voor maart: verwacht 0,4%; Voorafgaand 0,3%
0830 Detailhandel ex gas/auto's voor maart: Voorafgaand 0,3%
0830 Detailhandel controle voor maart: verwacht 0,3%; Eerder 0,0%
1000 Bedrijfsvoorraden mm voor februari: verwacht 0,4%; Eerder 0,0%
1000 Winkelvoorraden ex-auto rev voor februari: Eerder 0,4%
1000 NAHB Woningmarktindex voor april: verwacht 51; Eerdere 51

BEDRIJFSRESULTATEN

Goldman Sachs Group Inc : Verwachte winst in Q1 van $8,56 cent per aandeel
M&T Bank Corp : Verwachte winst in Q1 van $3,09 cent per aandeel

CORPORATE EVENTS:

0800 M&T Bank Corp : Conference call over winsten over Q1
0930 Goldman Sachs Group Inc : conference call over de winstcijfers over het eerste kwartaal.

US Markets Redactie

Ma 15 apr. 2024, 08:45

Markten willen wat hoger starten, weinig reactie na conflict

Beste beleggers, beursvolgers ...

De beurzen blijven volatiel met vrijdag een toch redelijke terugval op Wall Street, Europa wist zich redelijk staande te houden omdat de grotere terugval op Wall Street later op de avond vorm kreeg. De cijfers van de banken werden niet goed ontvangen, het was goed maar niet goed genoeg zo bleek. Deze week komen er nog meer banken met resultaten op Wall Street met vandaag al Goldman Sachs. Later deze week komt ASML met cijfers, ook Netflix komt voorbij. De Brent olie zien we vanmorgen rond de 90 dollar, eind vorige week ging de olie even tot rond de 92,5 dollar net voor dat Iran in actie kwam. Toch valt het allemaal mee als we naar de beurzen kijken, de olie zakt zelfs wat vanmorgen, de indices willen positief starten. Wel verwacht ik opnieuw een volatiele sessie. De euro zakt verder terug ten opzichte van de dollar, vanmorgen op 1,065 dollar. We gaan waar het kan wat doen deze week, mogelijk in de loop van vandaag al maar we moeten eerst kijken hoe de markt de week opstart ...

Voor wie graag een tijdje één van onze signaaldiensten wil volgen kan nu gebruik maken van onze aanbieding. U kunt dan een abonnement proberen tot 1 JUNI 2024. Systeem Trading voor €35, Guy Trading voor €40, Polleke Trading voor €45 en COMBI-Trading voor €75. Kijk nu een tijdje met ons mee en beslis daarna of een signaaldienst bij u past ... Schrijf u in via de link https://www.usmarkets.nl/trade...

Marktupdate 15 april:
Een slechte week wat betreft de beurzen ook al lijkt dat door de grote bewegingen niet zo aan te voelen. Aanhoudende inflatie, kwartaalcijfers, topvorming en het conflict in het Midden-Oosten dwingen de Fed om voorlopig de rente hoog te houden. De indices verloren vrijdag allemaal net voor het weekend, de Nasdaq moest met 1,62% terug, de Nasdaq 100 verloor 1,66% terwijl de SOX-index met 3,3% terug moest. De Dow Jones verloor 1,25%, de brede S&P 500 moest met 1,45% terug. De Russel 2000 verloor bijna 2%, de Dow Transport index sluit 1,6% lager.

Op weekbasis verloor de Dow Jones 2,37% terwijl we de S&P 500 met 1,55% verlies de week zien afsluiten. De Nasdaq verloor 0,45%, de Nasdaq 100 liet 0,58% liggen over de gehele week. De SOX index verloor 1,55% terwijl de Dow Transport index 2,65% moest inleveren.

De sessie kende al een valse start afgelopen vrijdag gedreven door een inzinking van de bankaandelen na de kwartaalcijfers van Citi en JP Morgan. Later werd de daling nog versnelt door de spanningen in het Midden-Oosten. De Brent olie liep ook even op met 2,5 dollar om later net voor het slot van de markten deze piek weg te werken.

Opvallend bij alles blijft dat de rente op tienjarige staatsobligaties gewoon verder oploopt tot rond de 4,55% vanmorgen en dat is het hoogste niveau is sinds november vorig jaar toen de rally begon op de beurzen. Zoals ik al aangaf in de vorige updates, de Nasdaq staat al zo'n 30% en de S&P 500 zo'n 25% boven die bodem van eind oktober. De Dow Jones moet zich tevreden stellen met ongeveer 20%. Iets wat wel opvalt met het verloop van de rente momenteel.

Deze week zullen beleggers een reeks kwartaalcijfers tegemoet zien, we krijgen vandaag al de resultaten van zakenbank Goldman Sachs, later komen ook nog Bank of America en Morgan Stanley met cijfers zo dat we de grote banken hebben gehad., Verder komen ASML, Netflix en United Airlines met cijfers. Netflix.

Wat het economische nieuws betreft, staat een update over de detailhandelsverkopen over de maand maart gepland voor vandaag. Verder wordt het een kalme week wat betreft de economische cijfers.

Hieronder nog wat nieuws samengevat rondom cijfers en de wat meer opvallende feiten.

We zien enkele hoofdpunten:

  • In de loop van vorige week hebben we gemerkt de aanhoudende sterkte van de arbeidsmarkt en de inflatie die stevig blijft ertoe leidden dat steeds meer economen zich afvragen of de Federal Reserve de rente in juni zal verlagen. Men verwacht nu dat er pas een eerste renteverlaging kan komen in de herfst.
  • De economische teams van Bank of America en Deutsche Bank, die eerder een versoepeling hadden gezien in de vroege zomer (juni) gaan er nu van uit dat de Fed pas in december voor het eerst in actie zal komen en uitgaan van maar 1 verlaging in 2024 in plaats van 3 pakweg een maand geleden.
  • Wat betreft de AEX letten we op de cijfers van ASML die woensdag voorbeurs bekend worden gemaakt.
  • Een van de belangrijkste cijfers deze week zijn die van Netflix, die komen donderdag nabeurs.

Europa:
In Europa sluiten de indices lager na eerst redelijk in de plus te hebben gestaan. Uiteindelijk verloor de AEX index amper met 0,02%, het slot komt nu uit op 883,45 punten. De DAX verloor 24 punten (-0,13%) met een slot op 17.930 punten. De CAC 40 sluit met 13 punten (-0,16%), het slot komt nu uit op 8011 punten. De BEL 20 sluit de sessie af met 0,3% verlies.

Op weekbasis zien we nogal wat divergentie tussen de belangrijke indices, zo won de AEX 0,32% maar de DAX sluit de week af met 1,35% verlies. De Franse CAC 40 verloor 0,63% terwijl de BEL 20 met 0,4% winst de week afsloot. Hoe dan ook, Europa deed het op weekbasis iets beter dan Wall Street.

Economische cijfers deze week:

Signaaldiensten:
We hebben vorige week de posities met winst kunnen sluiten, we kijken nu naar een nieuwe instap voor mogelijk een volgende stap omlaag. De leden hebben op tijd bericht gekregen, wie nog geen lid is en de posities nog wil opnemen kan zich inschrijven via de aanbieding hieronder.

Volg ons nu tot 1 JUNI vanaf €35, ga naar https://www.usmarkets.nl/trade... en schrijf u snel in zodat u niets hoeft te missen.

Deze week komen er kwartaalcijfers, hieronder de kalender:
We letten vooral de zakenbanken Goldman Sachs, Bank of America en Morgan Stanley. Verder komen ASML en Netflix deze week met hun kwartaalcijfers ...

Rente 10 jaar VS:

Olieprijs:
Vanmorgen zien we dat de Brent olie rond de 90 dollar uitkomt, weerstand nu rond de 90-91 dollar en verder de 92 en de 94 dollar. Steun nu eerst rond de 87,5-88 dollar, later steun rond de 86 dollar. De olie blijft volatiel door de spanningen in het Midden-Oosten.

We handelen via zowel Systeem Trading, Guy Trading en COMBI-Trading op het verloop van de Brent olie.

Indicatie markt voorbeurs:
Vanmorgen geven de futures zowel op Wall Street als in Europa een hogere opening aan. De 10 jaar rente in de VS komt vanmorgen uit rond de 4,55%, de Brent olie komt vanmorgen uit op 90 dollar. De euro zien we vanmorgen rond de 1,066 dollar en zakt nu verder weg. Het goud komt vanmorgen uit rond de 2.375 dollar, de Bitcoin zakt terug tot rond de 66.000 dollar.

Analyse AEX:
De belangrijke steun niveaus komen nu uit rond de 879-880, 875, 870-872 en rond de 865 punten, later steun rond de 860 en 855 punten.

Weerstand nu rond de 885 en 890-892 punten, later moeten we mogelijk rekening houden met de 900 punten grens maar zo ver is het nog niet.

De indicatoren verzwakken wat merken we maar zowel de RSI als de MACD blijven in het positieve gebied. De AEX staat nog ruim boven het 50-daags gemiddelde (859,25).

We handelen via onze signaaldiensten vaak op de AEX index. Om de signalen te ontvangen kunt u lid worden. Schrijf u in via de link https://www.usmarkets.nl/tradershop en ontvang onze signalen en updates tot 1 JUNI ...

Grafiek AEX:

Analyse Nasdaq 100:
Steun nu eerst rond de 17.985 punten waar nu het 50-daags gemiddelde uitkomt. Verder verwacht ik steun rond de 17.800, 17.700 en 17.600 punten.

Weerstand nu eerst rond de 18.250 en rond de 18.340 punten (oude top). Later weerstand rond de hoogste stand ooit die uitkomt rond de 18.465 punten.

De indicatoren verslechteren bij de Nasdaq 100, de RSI zien we rond de 48 terwijl de MACD nog net boven de 0-lijn blijft. Tot nu toe zien we dat de Nasdaq er alles aan doet om boven het 50-daags gemiddelde te blijven na nu al voor de 6e keer deze lijn te testen.

Om mee te doen met onze signalen op de Nasdaq 100 index kunt u nu gebruik maken van onze aanbieding tot 1 JUNI. Schrijf u meteen in via onze Tradershop op de website, de link daarvoor is https://www.usmarkets.nl/trade...

Grafiek Nasdaq 100:

Analyse DAX:
Nu de DAX onder de 18.000 punten zakt moeten we letten op de 17.850 en de 17.750 punten als steun. Later zien we het 50-daags gemiddelde rond de 17.670 punten als steun. Verder nog steun rond de 17.500 en 17.350 punten.

Weerstand zien we nu rond de 18.000, 18.150, 18.250 punten weerstand, later weerstand rond de 18.400 en 18.500 punten.

De indicatoren verzwakken snel nu, de de RSI zakt terug tot onder de 50. De MACD draait naar een verkoopsignaal, het begint er wat negatief uit te zien wat betreft de DAX. De index staat wel nog ruim boven het 50-daags gemiddelde dat nu rond de 17.650 punten uitkomt.

We handelen via onze signaaldiensten vaak op de DAX index. Om de signalen te ontvangen kunt u lid worden. Schrijf u in via de link https://www.usmarkets.nl/tradershop en ontvang onze signalen en updates tot 1 JUNI ...

Grafiek DAX:

Analyse Dow Jones:
Weerstand nu rond de 38.000, 38.250 en 38.500 punten. Later weerstand rond de 38.750 punten en rond de 39.000 punten.

Steun nu eerst rond de 37.750 en 37.500 punten, later steun rond de 37.250 en 37.000 punten.

De indicatoren blijven negatief, de RSI komt onder de 50 uit terwijl de MACD onder de 0-lijn zakt. De Dow Jones sluit nu al voor de 3e sessie na elkaar onder het 50-daags gemiddelde dat rond de 38.890 punten uitkomt.

We handelen via onze abonnementen vaak op de Dow Jones index. Om de signalen te ontvangen kunt u lid worden. Schrijf u in via de link https://www.usmarkets.nl/tradershop en ontvang onze signalen en updates tot 1 JUNI ...

Grafiek Dow Jones:

Handelen met Turbo's of Boosters op indexen en aandelen?
Voor wie een tijdje een signaaldienst wil volgen dan kunt u nu gebruik maken van de aanbieding. Een abonnement kunt u nu proberen tot 1 JUNI 2024, Systeem Trading voor €35, Guy Trading voor €40, Polleke Trading voor €45 en COMBI-Trading kan nu voor €75 !! Kijk vooral even een tijdje met ons mee en beslis daarna of het bij u past ...

Schrijf u in via de link https://www.usmarkets.nl/tradershop en dan staat u snel op onze lijst met leden ...

Resultaat totaal 2024 (1 januari tot 9 april)

Met vriendelijke groet,
Guy Boscart

Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.