Liveblog Archief vrijdag 26 november 2021

1 liveblog items op vrijdag 26 november 2021.

Vr 26 nov. 2021, 08:25

Stevige daling via de futures op onverwacht moment

Goedemorgen,

Gisteren nog een vrij rustige sessie in Europa door dat Wall Street dicht was maar vanmorgen staat alles zwaar onder druk door het nieuws dat er een nieuwe variant werd ontdekt van het corona virus in Zuid Afrika. En daar gaan we weer, er zullen natuurlijk genoeg vragen over komen, beleggers zullen onrustiger worden terwijl er deze week al wat onzekerheden voorbij kwamen. Maar eens bekijken hoe de markten het er vandaag vanaf zullen brengen. Op Wall Street is er een halve handelsdag, rond 19:00 gaan de beurzen daar dicht.

Update vrijdag 26 november:
Wall Street doet weer mee vandaag maar slechts een halve sessie want om 19:00 sluit men daar de week af. Op een dag als vandaag verwacht je een rustig verloop van de markten maar deze keer niet, de futures staan fors lager door dat er een nieuwe variant van het corona virus werd ontdekt in Zuid Afrika en men weet niet of de bescherming voldoende zal zijn mocht die om zich heen slaan. Was even schrikken vanmorgen toen ik de indicaties zag, meestal is dat geen goed teken.

Deze week durfde ik al niets te doen, je zit in een week waar alles normaal rustig verloopt maar aan de andere kant zag ik ook dat de markt onrustig werd vanaf maandag. Uiteraard kon ik ook niet weten dat dit nieuws vandaag naar buiten zou komen, wie wel? Het enige voordeel is dat ik me niet heb laten verleiden om op de bodem van woensdag al in te stappen met wat long posities toen er enkele steunpunten werden aangetikt. Het voelde gewoon nog niet goed om al in te stappen, ik had eerder volgende week wat plannen maar zo te zien zal ik ook dan moeten opletten. Niks kunnen verdienen aan de volatiliteit, maar ook niet de maand kapot gemaakt door teveel risico te nemen. Een posities is een positie maar soms is geen positie ook belangrijk zoals nu.

Er spelen nogal wat zaken nu, de rente, de dollar, de energieprijzen, de inflatie en door de enorme toename van besmettingen in Europa de dreigende lockdowns die eraan zitten te komen. Daar komt vandaag nog de nieuwe variant bij waar we nog niks over weten. Een mix die voor de nodige dreiging zorgt dus, opletten aan beide kanten vanaf nu. Wel is het zo dat het ook de rente de andere kant kan opsturen en dat er plots weer een stevig herstel op gang komt door dat de centrale banken zullen wachten met hun plannen om de rente op te trekken. Voorzichtigheid zal nodig blijven de komende weken.

Maar zoals ik al aangaf blijf ik voorzichtig, er hangt wat in de lucht maar het juiste momentum vinden blijft lastig, als het kan zal ik begin volgende week wat kleine posities opnemen, dan zal ik de leden op tijd een SMS en mail sturen uiteraard.

Maak nu gebruik van onze Black Friday aanbieding, u kunt meedoen door lid te worden via het nieuwe proefabonnement voor €25 tot 1 februari.

Schrijf u nu in via de BLACK FRIDAY aanbieding tot 1 FEBRUARI voor €25. Ga meteen naar onze Tradershop via de link https://www.usmarkets.nl/trade...

Marktoverzicht:
Wall Street bleef dicht gisteren, woensdag was er nog herstel na het bereiken van de steun, vooral bij de Dow Jones valt dat duidelijk op na 5 sessies rond dezelfde bodem op te veren zodat de steun duidelijk aangeeft dat de index er voorlopig niet onder mag. De S&P 500 en de Nasdaq herpakken zich woensdag beiden wat sterker dan de Dow Jones na even diep in het rood te duiken. Vanmorgen staan de futures behoorlijk wat lager door nieuws over een nieuwe variant van het corona virus, maar eens zien welke invloed dat zal hebben op de beurzen. De S&P future staat bijna 70 punten lager, de Dow future ruim 600 punten en de Nasdaq future 150 punten.

In Europa deed de AEX het met een plus van 4 punten goed, de DAX boekt ook een kleine plus maar dat was gisteren, in de nacht zien we de DAX future al ruim 300 punten lager door dat er een nieuwe variant van het corona virus.

Dow Jones:
De Dow Jones bleef woensdag vrij makkelijk overeind tijdens de verkoopgolf van de afgelopen dagen, het lijkt erop dat de Dow de bodem al heeft gezet rondom de steunzone waar de oude top uitkwam (35.600-35.650 punten). De index loopt er nog niet van weg maar de steun werd getest maar nog niet onder druk gezet tot nu toe want op de grafiek zien we al 5 sessies een test maar geen doorbraak omlaag. Wel opletten vandaag want de futures staan vanmorgen fors lager, die steunzone kan het rond de opening al begeven.

De doelzone werd mogelijk al bereikt, die komt uit rond de oude top ofwel tussen de 35.600 en de 35.750 punten, eerst nog steun rond deze zone. Onder die 35.600 punten wacht er een behoorlijk gat omlaag tot rond de 35.000 en de 34.750 punten. De Dow kan daar snel naartoe mocht de daling dan toch doorzetten.

Weerstand zien we nu eerst rond de 35.850 punten, later zien we rond de 36.250 punten weerstand met daarboven de topzone rond de 36.500-36.600 punten.

AEX index:
De AEX wist donderdag rustig wat hoger te geraken zonder Wall Street maar wat er vandaag zal gebeuren valt nog te bezien, de futures staan door de nieuwe variant die werd ontdekt fors lager waardoor het enorm moeilijk zal worden om de steunzone 800-802 punten vast te houden. De volgende houvast zien we rond de 795 punten ofwel de bodem van woensdag.

Steun blijft voor vandaag eerst de zeer belangrijke zone 800-802 punten waar we de oude top zien uitkomen. Bij een verdere daling moeten we rekening gaan houden met een terugval tot de 794-795 en bij een hele slechte dag zelfs tot rond de 780-782 punten waar de volgende belangrijke steun wacht. Weerstand nu eerst de 810-812 punten met later de 815 en de 820 punten.

DAX index:
De DAX krijgt het moeilijk en blijft onder de belangrijke 16.000-16.050 punten, de 15.810 punten werd ook al doorbroken woensdag maar er kwam herstel op gang. Vanmorgen met de DAX futures die rond de 300 punten lager staan zal de 15.810 punten weer onder druk komen te staan. Als de DAX doorzakt is dat geen goed teken, dan moeten we rekening gaan houden met de 15.450-15.500 punten en net daaronder het 200-daags gemiddelde dat nu rond de 15.375 punten uitkomt als laatste houvast. Het wordt een spannende laatste sessie van de week.

Rond de 16.000-16.050 punten wacht de eerste en meteen zware weerstand ofwel de oude topzone. Later weerstand rond de 16.150 en 16.250 punten.

Nasdaq Composite:
De Nasdaq kreeg het opnieuw moeilijk en moest net als dinsdag even terug tot rond de 15.600 punten, er kwam daarna een rally op gang waardoor de Nasdaq woensdag in de plus wist te sluiten. De vraag is nu of de bodem er staat na die dubbele test van de 15.600 punten? Op de grafiek zien we nog wel ruimte omlaag tot rond de dubbelde steun die uitkomt rond de 15.450-15.500 punten maar de markt blijft momenteel moeilijk, volatiel en vooral wispelturig. Vanmorgen staan de futures al behoorlijk wat lager op Wall Street, dus maar goed kijken wat er op deze halve sessie zal gebeuren met de indices op Wall Street.

Nu kijken we vooral naar de steun rond de 15.600 punten met later rond de 15.450-15.500 punten nog een belangrijke steunlijn, later steun rond de 15.300 punten. Weerstand zien we nu eerst rond de 16.000 punten, later de top van maandag rond de 16.212 punten.

Overzicht resultaat november en dit jaar (2021):
Het handelen verloopt verder nog altijd prima ook al kunnen we op dit moment door de volatiliteit weinig doen. Het handelen verloopt al het gehele jaar zo want via de overzichten hieronder ziet u dat we er wat betreft 2021 goed voorstaan. We hebben nog enkele weken te gaan dit jaar en er komen zeker nog genoeg kansen zoals ik de markt nu inschat. Ik zoek in ieder geval voorzichtig naar nieuwe mogelijkheden.

Om mee te doen kan dat nu via het BLACK FRIDAY proefabonnement tot 1 FEBRUARI voor €25. Schrijf u nu in via de nieuwe aanbieding en ga meteen naar onze tradershop via de link https://www.usmarkets.nl/trade...

Overzicht resultaten maand november en dit jaar (2021)


Met vriendelijke groet,
Guy Boscart

Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.