...

Gemengde resultaten

19 oktober 2004, 16:20 | US Markets Redactie | leestijd: 1 minuut | moeilijkheid: 4 / 12 | (0)

Het resul­taten­seizoen is goed op dreef. Som­mige bedri­jven vol­doen aan de verwachtin­gen, d.w.z. ze overtr­e­f­fen ze.
Andere, en dat zijn niet de kle­in­ste, stellen teleur. Het resul­taat van een zestal onderne­min­gen wordt kort bespro­ken.

De resul­taten­molen in Wall Street is nu goed op gang gekomen. Gis­teren kwam IBM met cijfers voor het derde kwartaal 2004. De inkom­sten waren 1,8 mil­jard dol­lar, dat is 4% meer dan het vergelijk­bare kwartaal 2003. Per aan­deel was de winst 1,06 dol­lar. Zon­der een boete van 320 miljoen dolar voor een recht­sza­ak i.v.m. pen­sioe­nen, zou de winst per aan­deel 1,17 dol­lar geweest zijn.
Globaal zek­er geen slechte prestatie.
De inkom­sten van Texas Instru­ments waren voor het derde kwartaal 2004 553 miljoen dol­lar, dat is bij­na 24% meer dan in Q3/2003 en meer dan behoorlijk.
Niet zo goed verg­ing het 3M. Alhoewel voor het derde kwartaal een win­st­sti­jging van 17% gemeld werd, was de win­st­prog­nose voor 2004 nog iets onder de verwachtin­gen. Het aan­deel ver­loor 2,4% tot 76,10 dollar.
Ook op het vlak van de speel­go­edgi­gan­ten Mat­tel en Has­bro is het kom­mer en kwel. Hun rsul­tat­en ont­goochelden en hun aan­de­len kalf­den af met resp. 2,6 en 6,5%.
Wie het wel goed heeft gedaan, is de Israëlisch-Californische netwerk­beveili­gaar Check Point Soft­ware. Het afgelopen kwartaal was de net­towinst bij­na 67 miljoen dol­lar, dat is een dikke 14% meer dan in Q3/2003. De omzet groei­de aan met 22%. Door dit goede nieuws maak­te het aan­deel een sprong van 17,75% tot 21,10 dollar.
Wellicht kun­nen Mat­tel en Has­bro nog reke­nen op sin­terk­laas en de ker­st­man om wat goed te mak­en. Wie 3M zal bijsprin­gen is niet duidelijk. Want ver­lan­gli­jst­jes geschreven op Post-Its en plak­band om de Scotch-tape om de pak­jes te sluiten zullen niet zo veel beteke­nen, vrezen we. 

Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.