Beursdagboek Trader Guy 17 augustus 2015, 08:48

...

Herstel AEX vanmorgen maar ondertoon zwak

17 augustus 2015, 08:48 | Trader Guy | leestijd: 4 minuten | moeilijkheid: 7 / 12 | (0)


De AEX lijkt zoals vaak op maandag goed te starten, een goeie 3 pun­ten in de plus voor­beurs net zoals de DAX die tot 50 pun­ten weet te plussen rond 08:30. Of dit vol­doende krachtig is om door te zetten van­daag zal moeten blijken in de loop van de sessie want het einde van de vorige week was maar zwak. In tegen­stelling tot Wall Street her­pakt alles zich hier nog niet, bij de AEX had vri­jdag de GAP rond de 471,4 zo goed als dicht gemaakt. Op zich kan dat een posi­tieve swing geven door dat er daar kop­ers zijn ingestapt al is het wel zo dat de index weer in zijn dal­ende range terecht is gekomen waar­door mogelijk de onderkant daar­van weer kan wor­den opge­zocht. Het 200-MA ligt dan rond de 465 pun­ten en kan voor ste­un zor­gen, die onderkant van het trend­kanaal omlaag wacht rond de zone 440 – 445 pun­ten wat ik nog als doel zie voor onze AEX index lat­er.

Wall Street verzwakt in zijn geheel nog steeds, op de grafiek van de Dow Jones ziet u de death cross” die nu een feit is gewor­den sinds begin vorige week. Als het 50-daags gemid­delde onder het 200-daags gemid­delde zakt moeten we oplet­ten, veel traders zien dat als een defin­i­tief sig­naal voor een tren­dom­me­keer. Nu moet dit alles nog beves­tigd wor­den het­geen best nog een tijd­je kan duren. Wel is het zo dat de Dow Jones naar de 15.000 pun­ten terug zou kun­nen mocht die beves­tig­ing er komen, een behoor­lijke cor­rec­tie nog maar in feite is er ook dan nog niet veel aan de hand bekeken over de lan­gere ter­mi­jn.

De Nas­daq verzwakt dan wel verder bekeken op tijds­ba­sis (tijdzwak­te), het wordt voor deze index nu moeil­ijk­er om zich te her­pakken. Onder de 5000 pun­ten ziet het er plots veel slechter uit en kan de veel meer verkop­ers lokken. Ook bij de Nas­daq is er niet veel aan de hand zolang de index maar boven de 4800 weet te bli­jven, blij bli­jvende zwak­te zou de Nas­daq mogelijk de vol­gende belan­grijke ste­un op kun­nen zoeken, die wacht rond de 4550 pun­ten.

Verwacht­ing:
De indices kun­nen zich wat her­pakken hier in Europa maar alles bli­jft wel zwak­jes nog steeds bekeken op de mid­lange ter­mi­jn. Weer­stand nu bij de AEX rond de 478 – 480 en de 482 – 485, ste­un de 470 – 471 met daaron­der de 458 – 460. Ste­un bij de DAX nu rond de 10.95011.000 en de 10.750, weer­stand de 11.250 en 11.450 zone.

Wall Street zet dan wel weer door omhoog na een bodem te hebben gemaakt afgelopen woens­dag maar de indi­caties daar bli­jven zwak omdat de indices daar al een tijd geen nieuwe top­pen lat­en zien. Na het lopende her­s­tel kan er van­daag of mor­gen een top komen, daar­na verwacht ik toch weer wegza­kkende koersen op Wall Street.

De Olie bli­jft zwak, van­mor­gen opnieuw wat dal­ing te zien met de WTI rond de 41 dol­lar en de Brent rond de 48,5 dol­lar voor een vat van 159 liter. Het Goud her­pakt zich even duidelijk vanaf de bodem, van­mor­gen al bij­na 1120 dol­lar voor een troy ounce.

Slim­ste beleg­ger 2015:
Doe mee met mijn team bij de slim­ste beleg­ger com­peti­tie, in sep­tem­ber start de de slim­ste beleg­ger weer, nu met een andere opzet en met coach­es. Ik ben zelf 1 van de 5 coach­es en hoop zo via deze weg dat u ook mee­doet met het spel. Dan ben ik graag zoals alti­jd uw spar­ring­part­ner. Inschri­jven via http://​www​.slim​ste​be​leg​ger​.nl/

Advies­di­en­sten:
U leest het, han­de­len waar mogelijk en stilzit­ten waar dat moet, deze maand halen we wederom een mooi resul­taat al en we zijn pas op de helft. Vanaf nu rustig uitk­ijken naar nieuwe kansen om waar het mogelijk is de winst uit te bouwen. U kunt mee­doen door lid te wor­den, we han­de­len alti­jd met zo weinig mogelijk inleg zodat iedereen goed mee kan doen. De afgelopen dagen hebben we hier en daar weer wat winst kun­nen nemen. U ziet hieron­der alles in een tabel … Mee­doen? Vanaf van­daag een nieuwe aan­bied­ing voor U, nu tot 1 NOVEM­BER vanaf €39

Schri­jf u in via deze link … of ga naar http://​www​.usmar​kets​.nl/​a​b​o​n​n​e​m​e​n​t​e​n​.html

Tabel maand­score ser­vices:
AEX:

DAX:

S&P 500:

Dow Jones:

Nas­daq:

Dow Trans­port:


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.