Beursdagboek Trader Guy 22 augustus 2015, 09:22

...

AEX onderweg naar de 432, Wall Street slechtste week sinds september 2011

22 augustus 2015, 09:22 | Trader Guy | leestijd: 7 minuten | moeilijkheid: 8 / 12 | (0)


Een vre­selijke beurs­dag vri­jdag, een van de slecht­ste in jaren zow­el hier in Europa als op Wall Street. De AEX ver­loor na 2 keer 10 pun­ten woens­dag en don­derdag nu 16 pun­ten, dat zijn 36 AEX pun­ten in 3 dagen tijd. Op week­ba­sis gaan we met 31 pun­ten onderuit op de AEX index, de DAX moet 850 pun­ten pri­js­geven ten opzichte van vorige week vri­jdag. Wall Street dat over het alge­meen sterk­houd­er is kri­jgt het nu ook duidelijk voor de kiezen, de S&P 500 kent zijn slecht­ste week sinds sep­tem­ber 2011 met een ver­lies van maar lief­st 5,8% ofwel 120 pun­ten. De Dow Jones laat ook 5,8% liggen, dat is rond de 1100 pun­ten ver­lies in 1 week tijd. De Nas­daq ver­li­est de afgelopen week maar lief­st 6,8%. We kun­nen hier spreken van een zeer ste­vige cor­rec­tie op de beurzen, en dat ter­wi­jl we maandag en dins­dag nog heel dicht bij de top­pen terecht kwa­men op Wall Street. Belan­grijk­er nu, waar gaat het naar­toe de komende dagen en weken? Dat zal ik hieron­der proberen te schet­sen. En zeer belan­grijk, ik voorzie de komende dagen mooie kansen om iets te doen met geen al te groot risi­co, om alles te ont­van­gen is het goed om lid te wor­den en u in te schri­jven … Schri­jf u in via deze link …

AEX en DAX:
Bei­de index­en gaan in snel tem­po onderuit op zoek naar hou­vast, bij de AEX kan de 440 een ste­un wor­den door de lijn onder de bodems (dal­ende trend­kanaal) voor een paar sessies. Zou welkom zijn een paar her­stelda­gen, echter ga niet verwacht­en dat de index weer snel naar de 470+ zal gaan want daar­voor is de opgelopen schade nu denk ik te groot. Een her­s­tel tot de laat­ste bodem van begin juli moet wel kun­nen, dat zou dan tot rond de 454 – 455 zijn. Nor­maal gezien een heel mooi doel voor de AEX nu, men kan van diep daarop iets doen en we kun­nen short daar voor een nieuwe rit omlaag en dan tot de 432 pun­ten ste­un.

Het lijkt sim­pel en eigen­lijk is dat ook zo maar in de prak­tijk zal het een behoor­lijke disi­pline vra­gen om daar zo goed als mogelijk op te gaan han­de­len. Met de advie­di­en­sten waarmee we schade­loos bli­jven tij­dens deze dal­ing zullen we waar het KAN in actie komen, maar we kun­nen net zo goed veel weer mis­sen omdat we in deze beurs 85% van de keren van wat we ook doen schade op kun­nen lopen. Dus voorzichtigheid troef om de behaalde win­sten veilig te stellen, en zoals u ziet in de tabel is er deze maand mooie winst behaald.

Bij de DAX zijn we al bij­na aan­be­land op de oude weer­stand rond de 10.075 pun­ten, ik had zelf NIET gedacht dat we zo snel, en zelfs daar weer terecht zouden komen. We zijn er nu wel, dat is een feit en met feit­en moeten we het doen op de beurs, niet met eigen inzicht­en of bedenkin­gen, née we kijken naar de markt en accepteren het­geen ze doet. De DAX staat nu hier, het is een hele mooie ste­un, we tikken de onderkant van het dal­ende trend­kanaal aan, het kan een kans oplev­eren die wel goed moet wor­den bewaakt.

De weer­stand bij de DAX wacht boven de 10.600 pun­ten, het lijkt heel ver maar vri­jdag ver­loor de DAX meer dan 300 pun­ten en na de mid­dag stond er nog even 10.440 op de bor­den. Die 10.600 lijkt nu heel ver weg maar relatief is het in deze markt niks. Niet dat ik daarop wat ga doen, wel is het zo dat we rond die ste­un IETS kun­nen proberen. Dat is net zoals bij de AEX iets voor de leden, indi­en ik het veilig genoeg kan vin­den om wat te doen stu­ur ik een SMS en een mail.

Wall Street:
Het gaat nu snel, heel snel op Wall Street, we zien hier en daar weer extreme koers­doe­len voor­bij komen. Zelf ga ik hier niet zoals vroeger roepen dat er een crash komt, daar ver­di­enen we niks mee. Ook wat Wall Street betre­ft, het kan na een slecht begin maandag vanaf laag wel eens voor een tijd­je gaan her­stellen. Er kan zo 1,52% bijkomen voor de verkoop­druk terugkomt. Bij zow­el de Dow Jones, de S&P 500 als bij de Nas­daq even een tijd­je luchthap­pen dus. Wel na weer een wat lagere start of terug­val na de open­ing, het kan ook dins­dag wor­den natu­urlijk. Op de S&P 500 of de Dow Jones kun­nen we wel iets proberen long vanaf lat­en we zeggen 1950 en 16.20016.250 pun­ten, maar ook dat zien we wel maandag in de loop van de sessie.

Toch is het oplet­ten op Wall Street nu, voor het eerst sinds sep­tem­ber 2011 zakt het zo fors weg met een record­sti­jging in pro­cen­ten bij de fear index (VIX) die oploopt naar de 28 nu daar waar we vorige week vri­jdag nog op 13 ston­den. Er kan nog veel meer aankomen, we gaan moeten kiezen voor shorts bij her­s­tel en voor kleine rit­ten longs opvis­sen diep in de markt. Voor lan­gere ter­mi­jn nu al long gaan is geen optie, neem uw tijd want we zit­ten in zeer woelig vaar­wa­ter nu.

De Euro gaat tot bij­na 1,14 dol­lar vri­jdag, doel kan 1,14251,1450 wor­den nu, daar wacht er een weer­stand die mogelijk als tijdelijke top kan dienen, dus inter­es­sant daar. De Olie zakt naar nog net boven de 40 dol­lar (WTI) en tot de 45,5 dol­lar (Brent). Uit­er­aard zien we het Goud ste­vig aantrekken in deze onzekere fase, slot vri­jdag rond de 1160 dol­lar voor een troy ounce op de borden.

Trad­ing ofwel advies­di­en­sten:
We hebben nog geen krimp hoeven te geven deze maand met de advies­di­en­sten, sterk­er nog, we mak­en goeie en vooral degelijke win­sten waar er geen risi­co werd genomen. Grote stukken hebben we niet meegepakt, kan ook niet als je de risi­co­lat niet te hoog legt. We zouden bijvoor­beeld op de AEX 10 pun­ten meer hebben kun­nen pakken in de dal­ing maar had­den er mogelijk ook weer 10 ver­loren door te vroeg weer te voor in te stap­pen voor een sti­jging. Dus streep dat maar gerust naast elka­ar weg.

Wat belan­grijk deze maand is dat we met €1500 aan inleg telkens al €1000 winst hebben gemaakt met Sys­teem Trad­ing, bij Alles of Niets (€1000 MAX per posi­tie en MAX 2 posi­ties tegelijk kopen) hebben we deze maand al €1622 winst. Polleke haalt dan €2567 bin­nen met een maan­delijkse start inleg van €4000 maar waar we bij­na alti­jd min­der dan €3000 gebruiken, Guy Trad­ing haalt deze maand €1321 winst bin­nen. U ziet het, we gaan voorzichtig te werk en scoren goed.

Begin vol­gende week zou er een kans kun­nen komen, de leden gaan daar bericht over kri­j­gen. Dat kan met de AEX, de DAX, de S&P 500 of … ook via de Euro (Guy Trad­ing en Alles of Niets kun­nen daar wat mee doen) … Om lid te wor­den is het nu een mooi moment, voor €39 kunt u ken­nis mak­en met een van de advies­di­en­sten tot 1 NOVEM­BER

Schri­jf u in via deze link of ga naar http://​www​.usmar​kets​.nl/​a​b​o​n​n​e​m​e​n​t​e​n​.html en kies voor automa­tis­che afschri­jv­ing. Dan staat u van­daag nog op de verzendli­jst voor de mogelijke adviezen …

Tabel maand augus­tus en totaal overzicht:
AEX:
DAX:
Dow Jones:
S&P 500
Nas­daq:


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.