Beursdagboek Trader Guy 15 augustus 2015, 14:42

...

AEX blijft zwak, Wall Street zoekt naar topje nu

15 augustus 2015, 14:42 | Trader Guy | leestijd: 3 minuten | moeilijkheid: 8 / 12 | (0)


De AEX moest niks weten van een her­s­tel, de DAX deed dat wel voor de 2e dag op rij maar het bli­jft alle­maal zeer beperkt. Grieken­land speelt weer op tussendoor en tech­nisch ziet het er plots een stuk slechter uit dan een week gele­den. Wel bli­jft de AEX in een trad­in­grange tussen de 470 en de 505 momenteel, de uit­sla­gen daar­tussen zijn groot al een hele tijd. Heftiger dan op Wall Street waar we ook beweg­ing zien maar veel min­der heftig, zo stond de S&P maandag al op 2090, de week werd daar ook op afges­loten vri­jdag.

Wall Street verzwakt wel nog steeds, op de grafiek van de Dow Jones ziet u de death cross” die nu een feit is gewor­den sinds begin vorige week. Als het 50-daags gemid­delde onder het 200-daags gemid­delde zakt moeten we oplet­ten, veel traders zien dat als een defin­i­tief sig­naal voor een tren­dom­me­keer. Nu moet die nog beves­tigd wor­den het­geen best nog een tijd­je kan duren. Wel is het zo dat de Dow Jones naar de 15.000 pun­ten terug zou kun­nen mocht die beves­tig­ing er komen, een behoor­lijke cor­rec­tie nog maar in feite is er ook dan nog niet veel aan de hand bekeken over de lan­gere ter­mi­jn.

De Nas­daq verzwakt dan wel wat bekeken op tijds­ba­sis, het wordt moeil­ijk­er om zich te her­pakken en de index zou maar best niet onder de 5000 pun­ten zakken want dat zou plots veel meer verkop­ers lokken. Ook bij de Nas­daq is er niet veel aan de hand, zolang de index eerst maar boven de 4800 weet te bli­jven. Lat­er zou de Nas­daq mogelijk de vol­gende belan­grijke ste­un op kun­nen zoeken, die wacht rond de 4550 pun­ten.

We gaan het alle­maal zien de komende dagen, alles kan eerst nog wat her­stellen maar na een top maandag of dins­dag verwacht ik toch weer wegza­kkende koersen op Wall Street.

De Olie bli­jft zwak, de WTI lijkt onder­weg naar de 2008 bodem rond de 32 – 35 dol­lar, de Brent staat onder de 50 dol­lar nu. Het Goud zien we weer even boven de 1110 dol­lar, een tussen­stop denk ik want lat­er verwacht ik wel weer lagere koersen daar.

Slim­ste beleg­ger 2015:
Doe mee met mijn team bij de slim­ste beleg­ger com­peti­tie, in sep­tem­ber start de de slim­ste beleg­ger weer, nu met een andere opzet en met coach­es. Ik ben zelf 1 van de 5 coach­es en hoop zo via deze weg dat u ook mee­doet met het spel. Dan ben ik graag zoals alti­jd uw spar­ring­part­ner. Inschri­jven via http://​www​.slim​ste​be​leg​ger​.nl/

Advies­di­en­sten:
U leest het, han­de­len waar mogelijk en stilzit­ten waar dat moet, deze maand halen we wederom een mooi resul­taat al en we zijn pas op de helft. Vanaf nu rustig uitk­ijken naar nieuwe kansen om waar het mogelijk is de winst uit te bouwen. U kunt mee­doen door lid te wor­den, we han­de­len alti­jd met zo weinig mogelijk inleg zodat iedereen goed mee kan doen. De afgelopen dagen hebben we hier en daar weer wat winst kun­nen nemen. U ziet hieron­der alles in een tabel … Mee­doen? Vanaf van­daag een nieuwe aan­bied­ing voor U, nu tot 1 NOVEM­BER vanaf €39

Schri­jf u in via deze link … of ga naar http://​www​.usmar​kets​.nl/​a​b​o​n​n​e​m​e​n​t​e​n​.html

Tabel maand­score ser­vices:
AEX:

DAX:

S&P 500:

Dow Jones:

Nas­daq:

Dow Trans­port:


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.