Beursdagboek Trader Guy 5 oktober 2015, 08:35

...

Weerstand mogelijk meteen bereikt rond de opening, AEX 429-430

5 oktober 2015, 08:35 | Trader Guy | leestijd: 4 minuten | moeilijkheid: 8 / 12 | (0)


Van­mor­gen gelijk al de beweg­ing omhoog tot de weer­stand, het­geen ik al aan­gaf in de week­endup­date van zater­dag. De weer­stand ken­nen we bij de AEX, die wacht rond de 429 – 431 en het is de vraag of de index daar door zal ger­ak­en van­daag. De cijfers over de werkgele­gen­heid vri­jdag deden de markt behoor­lijk twi­jfe­len zoals we hebben gezen, een eerste reac­tie was oei slecht voor de economie maar daar­na kwam de 2e reac­tie en die is dat men nu denkt dat de rente wel eens voor een nog lan­gere tijd laag zal bli­jven. Ik zeg dan, we zullen het alle­maal wel zien … Mogelijk kri­j­gen we wel wat kansen om met posi­ties wat te doen, de leden kri­j­gen uit­er­aard een update en advies waar nodig …

Als ik naar de beweg­ing van vri­jdag kijk dan hebben we een mogelijke bodem­stam­per voor ten­min­ste enkele dagen, de Bears namen het voor de 3e keer over de afgelopen week maar werder meteen ook voor de 3e keer fors gecoun­tert door de Bulls. Een leuke stri­jd waar er slachtof­fers gaan vallen aan bei­de kan­ten, want het gaat stor­men denk ik op de mark­ten. We zit­ten ook in de maand okto­ber, ik vrees daar alti­jd seizo­enge­bon­den de 2e en 3e week waar in het verleden behoor­lijke beur­soor­logen wer­den uit­ge­vocht­en. Dat vri­jdag de Bulls plots tevoorschi­jn kwa­men net zoals don­derdag kan voor even de mark­ten verder opstuwen maar de Bear ligt nog op de loer en kan het spel zeer snel weer overne­men. We gaan het zien vanaf maandag, er komen zek­er kansen, zie hieron­der ook het overzicht­je van de advies­di­en­sten.

Ook bij de olie voorzie ik wel wat, maar ook daar kri­j­gen de leden bericht over zodra de kans zich voor­doet.

Tech­nisch blok:
Als ik naar de AEX kijk dan is het heel moeil­ijk, maar de 414 – 416 zone is ste­un nu. Daaron­der pas weer trou­bles, vri­jdag viel de AEX daar in een heel snel tem­po terug tot daar ter­wi­jl we ook de 429 bij­na aan­tik­ten (weer­stand). Van­daag de zone 429 – 430 in de gat­en houden, bij uit­braak long kansen naar de 440 – 444. Maar, is het zo dat de weer­stand niet door­bro­ken wordt, dan kan de Bear weer aan zet komen, lat­en we in ieder geval de open­ing en het eerste uur afwacht­en voor we iets doen via de ser­vices.

De DAX hobbelt er achter­aan maar bli­jft het meest kwets­baar door de auto­sec­tor die zwaar door­weegt. Ste­un bli­jft echter de 9300 – 9350 zone, weer­stand de 9650 – 9700 pun­ten. We gaan denk ik daar naar­toe van­daag als er geen rare din­gen gebeuren, maar dan ook de DAX goed in de gat­en houden. We kun­nen daar wat mee doen indi­en mogelijk, beweg­ing genoeg in ieder geval.

De S&P 500 en de Dow Jones draaiden intra­day fors want na de cijfers ontstond er een klein dra­ma. Op zich een redelijk sterk teken, beleg­gers verwacht­en door de slechte cijfers dat de rente ver­hoging langer op zich laat wacht­en, een hou­vast voor de markt. De indices geloof­den er wel in, zek­er richt­ing het slot waar alles fors opveerde. Weer­stand komt in zicht, bij de S&P 500 rond de 1950 – 1960 en bij de Dow rond de 16.70016.750 ongeveer. Ste­un ligt een eind lager, bij de S&P 500 rond de 1900 – 1905 en de 1970 – 1975. Bij de Dow Jones bli­jven de 16.000 en de 16.200 belan­grijk nog steeds.

Advies­di­en­sten:
Vri­jdag een korte posi­tie genomen bij Sys­teem Trad­ing, bracht 5,5 pun­ten op (€550) met een inleg van rond de €1500. Totaal staat nu op 154 pun­ten, opnieuw een record. Mee­doen kan nu via de aan­bied­ing tot 1 decem­ber voor €39. Ook de andere ser­vices hebben een goeie maand achter de rug maar bleven de afgelopen dagen nog in rust, er komen zek­er nieuwe kansen. We gaan het proberen in ieder geval. Zorg ervoor dat u mee bent maandag in de loop van de dag bij Polleke Trad­ing, Sys­teem Trad­ing, Guy Trad­ing en/​of Alles of Niets, als u zich nu inschri­jft dan staat u van­daag al op de verzendlijst !

Tabel Sys­teem Trad­ing sinds start mei 2013:

Tabel maand­score september:

Tabel maand­score augus­tus:

AEX:

DAX:

S&P 500:

Dow Jones:

Nas­daq:

Brent Olie:


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.