Beursdagboek Trader Guy 7 oktober 2015, 08:23

...

AEX naar 440-444 zone, Wall Street kan hier top maken

7 oktober 2015, 08:23 | Trader Guy | leestijd: 5 minuten | moeilijkheid: 6 / 12 | (0)


Op Wall Street een wis­se­lend beeld gis­teren, zo ver­loor de Nas­daq behoor­lijk ter­wi­jl de Dow Jones nog iets hoger kon afs­luiten. De Nas­daq lag opnieuw onder druk door de Bio-tech sec­tor, daar zien we nu al een tijd­je druk op de koersen. De Nas­daq die lat­er pas de dal­ing echt begon te vol­gen is nu aan het verzwakken ten opzichte van de rest. Wel is het zo dat de markt een behoor­lijke ral­ly liet zien gedurende de afgelopen 3 sessies, die begon eigen­lijk na de cijfers over de werkgele­gen­heid afgelopen vri­jdag waar er na eerst een schrikre­ac­tie een plotse draai kwam. De hoof­dreden van deze plotse oplev­ing is dat men verwacht dat in ieder geval de rentev­er­hoging nog een tijd­je uit zal bli­jven in de VS, anderen dur­ven door de slechte cijfers zelfs al te hopen op een soort QE4 maar dat is natu­urlijk veel te voor­barig. De FED zit in ieder geval nog steeds op koers om de rente te ver­hogen alleen de slechte cijfers over de werkgele­gen­heid lijken dat nu nog wat verder te ver­tra­gen.

Europa komt ook sterk terug nu, zek­er na de sessie van maandag waar de markt over de gehele lijn ver­be­ter­de. Ook de auto­sec­tor komt ste­vig terug na enkele zeer slechte dagen. Ook speelt de fors opgelopen oliepri­js de AEX parten, dat is gun­stig voor Shell en dat is juist het aan­deel dat het zwaarst mee­weegt bin­nen de AEX. Shell steeg van rond de €21 naar nu al €23,6 en dat scheelt meteen al een paar AEX pun­ten uit­er­aard. Wel lijkt het erop dat ook deze ral­ly stil kan vallen nu we nogal wat ste­vige weer­standen tegen gaan komen bij zow­el de AEX als bij de DAX. Veel beleg­gers dromen alweer van AEX 500 maar we zien over­al nog negatieve sig­nalen waaron­der die trend­breuk op Wall Street bij de meeste indices. Europa zal denk ik niet op eigen kracht de rest van de markt negeren, meestal vol­gen we in dezelfde richt­ing. Uit­er­aard komen we daar in de vol­gende update op terug …

Tech­nisch BLOK:
Na enkele sterke dagen waar de indices vanaf hun bodems nog maar eens ste­vig opv­eren is het nu de vraag of de weer­stand gebro­ken wordt met de inten­tie om de ral­ly nog verder door te zetten. We kijken naar de AEX waar de weer­stand­zone 440 – 444 pun­ten werd opge­zocht, aan de bovenkant nu die 444 als weer­stand in de gat­en houden. Mocht de AEX nog verder doorzetten dan komt de 450 – 451 pun­ten weer in beeld. Ste­un voor de AEX nu de 438 met lat­er de 432 – 433 pun­ten, daaron­der weer in de Bear zone maar daar staan we nu wel een eind boven na de ste­vige ral­ly die maandag begon.

Bij de DAX lijkt het erop dat de 10.000 pun­ten weer in beeld komt, daar kan de index weer­stand verwacht­en. De DAX heeft nu ook een ste­vige ral­ly lat­en zien vanaf de bodem­zone 9300 – 9350 pun­ten nog geen week gele­den. De volatiliteit is er dus enorm, meer nog dan bij de AEX en op Wall Street. Ste­un voor de DAX nu eerst de 9750 – 9800, lat­er de 9500 – 9550 pun­ten.

De Dow Jones loopt op tot de weer­stand­zone 16.75016.800 pun­ten, bij een uit­braak mogelijkhe­den richt­ing de 17.00017.050 pun­ten, lat­er de 17.250 als weer­stand. Ste­un wat betre­ft de Dow Jones nu de 16.500 en de 16.250 pun­ten, lat­er een wat sterkere ste­un ron­dom de 16.000 pun­ten het­geen we vorige week nog op de bor­den hebben gezien.

Bij de Nas­daq waar het nu wat verzwakt ste­un rond de 4700 met daaron­der de 4650 pun­ten. Weer­stand eerst rond de 4800 met daar­boven de 4850 pun­ten met daar­boven de 4900 pun­ten. De Nas­daq ziet wel met een range tussen de pak­weg 4600 en de 4900 pun­ten nu, een uit­braak in een richt­ing kan voor een sterk verkoopsig­naal zor­gen, nu zit­ten we ergens in het mid­den. De Nas­daq ligt er min­der goed bij nu dan de rest.

Advies­di­en­sten:
Gis­teren wat kleine posi­ties kun­nen opne­men na dat de markt al een behoor­lijke opsprong maak­te, dus voorzichtig aan de long kant met de AEX en de DAX. Dat bracht bij Polleke, Guy Trad­ing en Alles of Niets toch zo’n €300 net­to op. De eerste resul­tat­en voor de maand okto­ber staan er dus bij iedere advies­di­enst en die zijn posi­tief. Hieron­der ziet u een tabel van deze maand.

Bij Sys­teem Trad­ing bracht een posi­tie vri­jdag al 5,5 pun­ten op (€550) met een inleg van rond de €1500. Het totaal staat daarmee nu op 154 pun­ten, opnieuw een record. Mee­doen kan nu via de aan­bied­ing tot 1 decem­ber voor €39. We gaan op zoek nu naar een nieuwe kans in ieder geval. Zorg ervoor dat u mee bent want in de loop van de dag bij Polleke Trad­ing, Sys­teem Trad­ing, Guy Trad­ing en/​of Alles of Niets, kun­nen we wat doen. Als u zich nu inschri­jft dan staat u van­daag al op de verzendlijst !

Nu loopt er een aan­bied­ing tot 1 DECEM­BER vanaf €39, inschri­jven kan via de link http://​www​.usmar​kets​.nl/​a​b​o​n​n​e​m​e​n​t​e​n​.html … dan komt u snel op onze lijst

Tabel maand­score okto­ber:

Tabel maand­score september:

Tabel maand­score augus­tus:AEX:DAX:Dow Jones:Nas­daq:


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.